ارزهای دیجیتال ییلد فارمینگ - Yield Farming

خرید انواع ارزهای ییلد فارمینگ در بازارهای تومانی و تتری، به همراه آخرین قیمت توکن های ییلد فارمینگ و تغییرات لحظه ای

مقدار معاملات 24 ساعته

$3,142,042.79

-3.03%

لیست ییلد فارمینگ

نام ارز قیمت تغییرات 24 ساعته حجم 24 ساعته
BADGERicon BADGER بجر دائو
USDT 3.197
تومان 225,131
-1.3%
130,920 USDT
FLMicon FLM فلامینگو
USDT 0.0652
تومان 4,598
-3.1%
118,986 USDT
TRUicon TRU تروفای
USDT 0.079648
تومان 5,598
-3.9%
146,445 USDT
LINAicon LINA لینی‌‌یر
USDT 0.004507
تومان 317.6
-3.8%
130,696 USDT
BSWicon BSW بای سواپ
USDT 0.06305
تومان 4,445
-1.1%
111,775 USDT
QUICKicon QUICK کوییک سواپ
USDT 0.04210
تومان 2,967
1.5%
126,509 USDT
FARMicon FARM هاروست فایننس
USDT 49.48
تومان 3,467,763
-2.7%
259,886 USDT
RDNTicon RDNT رادیانت کپیتال
USDT 0.0559
تومان 3,944
-2.8%
124,385 USDT
IQicon IQ آی کیو
USDT 0.007073
تومان 503.9
-3.8%
120,782 USDT

توکن‌هایی که در دسته ییلد فارمینگ (Yield Farming) قرار می‌گیرند قابلیت‌هایی دارند که آن‌ها را برای سپرده‌گذاری مناسب می‌کند. این دست توکن‌ها می‌توانند با قرارگیری در یک استخر نقدینگی برای سرمایه‌گذار سودآور باشند. به شکلی که سپرده‌گذاری آن‌ها در یک پلتفرم غیرمتمرکز به گردش سرمایه کمک کرده و در نهایت سودی غیرفعال برای صاحب دارایی فراهم می‌کند.

ازآنجایی‌که ییلد فارمینگ به قراردادهای هوشمند و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) وابسته است، غالباً ارزهای مبتنی بر شبکه اتریوم (Ethereum) از آن پشتیبانی می‌کنند.

ییلد فارمینگ چیست؟

ییلد فارمینگ در لغت به معنای کاشت محصول است. در صورت سپرده‌گذاری (استیکینگ) ارزهای این دسته می‌توان از آن‌ها کسب سود کرد. این فرآیند تا حدودی به سپرده‌گذاری در بانک‌ها شباهت دارد. با این تفاوت که در غالب موارد هیچ ناظر مرکزی در آنها وجود ندارد، سوددهی حاصل از آن نیز بیشتر است.

ازآنجایی‌که سیستم مرکزی بر ییلد فارمینگ نظارت ندارد، انجام صحیح آن مبتنی بر قراردادهای هوشمند است؛ بنابراین توکنی که در این دسته‌بندی قرار می‌گیرد باید پتانسیل پشتیبانی از قراردادهای هوشمند را داشته باشد. از جمله این رمزارزها می‌توان به یونی سوآپ (UNI) و آوه (AAVE) اشاره کرد.

موارد استفاده ارزهای ییلد فارمینگ

ییلد فارمینگ چیست

کاربرد اصلی این توکن‌ها استفاده به‌عنوان دارایی است که در یک استخر نقدینگی قرار می‌گیرند. در ادامه به چندی از مهم‌ترین ارزهای این حوزه و کاربرد آنها اشاره می‌کنیم:

  • آوه (AAVE): پلتفرم آوه اجازه می‌دهد که توکن‌های آن قرض داده یا قرض گرفته شوند تا به شکلی برای هر دو طرف سودآور باشند. قرض‌دهنده می‌تواند بر اساس قرارداد بهره دریافت کرده و کسب سود کند.
  • سینتتیکس (Synthetix): سینتتیکس پروتکلی آن چین (On-Chain) و مبتنی بر اتریوم است که توکن‌های آن دارایی‌هایی ترکیبی به‌حساب می‌آیند؛ زیرا بخشی از پشتوانه آن‌ها دارایی‌های فیزیکی یا اصطلاحاً حقیقی است. توکن این پلتفرم (SNX) می‌تواند با استیکینگ سودآوری داشته باشد.
  • یونی سوآپ (Uniswap): یونی سوآپ یک پروتکل نقدینگی مبتنی بر بلاک چین اتریوم است که امکان تبادل یکپارچه توکن‌های اتریوم را فراهم می‌کند؛ بر همین اساس توکن آن نیز در حوزه ییلد فارمینگ کاربرد بسیار گسترده‌ای پیدا کرده.

مزایای استفاده از توکن های ییلد فارمینگ

کسب سود از توکن‌های ییلد فارمینگ راه‌های متعددی دارد. این دست دارایی‌ها با بهره‌مندی از پشتوانه قدرتمند خود می‌توانند برای معامله‌های کوتاه و بلندمدت کاربردی باشند. از طرفی باتوجه‌به ویژگی‌های خاص برای کسب سود غیرفعال نیز مناسب‌اند.

مزایا:

  • درآمد غیرفعال: با بهره‌مندی از این توکن‌ها می‌توان درآمد غیرفعال نسبتاً بالایی داشت. درصورتی‌که ارزها به‌درستی انتخاب شده و پلتفرمی که برای سپرده‌گذاری در نظر گرفته می‌شود مناسب باشد این درآمد بیشتر و پایدارتر می‌شود.
  • بازدهی نسبتاً بالا: در مقایسه با سیستم‌های سنتی سپرده‌گذاری، توکن‌های ییلد فارمینگ بازدهی بیشتری دارند.
  • کمک به پایداری شبکه: زمانی که حجم بالایی از سرمایه در استخرهای نقدینگی قرار می‌گیرد به پایداری هرچه بیشتر پلتفرم و در نهایت ثبات قیمت توکن‌ها کمک می‌کند. این مسئله در نهایت می‌تواند به سپرده‌گذاری‌هایی پایدارتر منجر شود.

معایب استفاده از این توکن ها

  • امکان وجود نقص در قرارداد: قرارداد هوشمند در کنار تمام مزایا می‌تواند نادرست تنظیم شود. در این حالت فرایند سپرده‌گذاری با مشکل مواجه می‌شود و امکان سوءاستفاده بالا می‌رود.
  • ناپایداری ارز: ازآنجایی‌که اغلب ارزهای مناسب Yield Farming با نوسان قیمتی مواجه هستند ممکن است با کاهش قیمت شدید روبرو شوند. کاهش قیمت قابل‌توجه ممکن است باعث شود که سپرده‌گذاری هیچ سودی نداشته باشد.
  • عدم توازن عرضه و تقاضا: استخرهای نقدینگی این حوزه با تغییر عرضه و تقاضای دائم مواجه هستند. زیادشدن بیش از حد سپرده‌گذاران در یک استخر منجر به کاهش سود حاصل از آن می‌شود.

نحوه عملکرد و مکانیسم ‌های کلیدی ارزهای ییلد فارمینگ

ییلد فارمینگ تا حد بسیار زیادی به قراردادهای هوشمند و شبکه بلاک چین اتریوم وابسته است. اتریوم دارای بلاک چین قدرتمندی است که اجازه می‌دهد استخرهای نقدینگی بزرگی بر آن پایه‌ریزی شوند. از طرفی امنیت شبکه آن و بهره‌مندی از زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی (Solidity) اجازه می‌دهد که قراردادهای هوشمند بی‌نقصی بر این شبکه ایجاد شوند.

روند فعلی و وضعیت آینده ارزهای ییلد فارمینگ

در حال حاضر استفاده از دارایی‌های مرتبط با ییلد فارمینگ رواج نسبتاً بالایی دارد؛ زیرا سپرده‌گذاری در سیستم‌های رایج بانکی بهره مالی چندانی ندارند. از طرفی، پیش‌بینی می‌شود که رواج استفاده از پلتفرم‌های دیفای در آینده بسیار بیشتر شود. با گسترش و توسعه تکنولوژی این حوزه می‌توان انتظار داشت که سپرده‌گذاری برای کسب سود در آن نیز بیشتر و بیشتر شود. در این صورت ممکن است بازده حاصل از این فرایند نیز افزایش پیدا کند.

نگاهی دقیق تر به کشت سود

توکن‌هایی که در دسته‌بندی Yield Farming قرار می‌گیرند با بهره‌مندی از ویژگی‌های بلاک چین اتریوم، مناسب استفاده به‌عنوان سپرده هستند. این دارایی‌ها در پلتفرم‌های دیفای سپرده‌گذاری می‌شوند و هیچ واسطه‌ای بر آن‌ها تسلط ندارد. بسته به میزان عرضه و تقاضا در استخر نقدینگی، میزان بهره این ارز های دیجیتال متفاوت خواهد بود.

عاملی که توکن‌های این دسته را از سایر رمزارزها متمایز می‌کند پشتیبانی مطلوب پلتفرم آن‌ها از قراردادهای هوشمند و امور مالی غیرمتمرکز است.

از اضافه شدن ارز های جدید در این دسته مطلع شوید