دامیننس تتر (Tether Dominance) شاخصی است که نشان می‌دهد نسبت سهم تتر در بازار رمزارزها به چه صورتی است. درواقع واژه Dominance به معنای تسلط است. با استفاده از تحلیل دامیننس استیبل کوین تتر می‌توان دید بسیار کامل و جامعی از بازار به دست آورد و در مواردی وضعیت آینده آن را پیش بینی کرد.

برای استفاده از این شاخص باید با مفهوم آن آشنایی کامل پیدا کنید. توجه داشته باشید که دانش به این معیار در کنار دیگر اطلاعات تحلیل تتر می‌تواند در معاملات حرفه‌ای بسیار تأثیرگذار باشد. برای کسب اطلاعات کامل و جامع از تسلط تتر بر بازار رمزارزها خوانش این مطلب می‌تواند مفید باشد.

دامیننس تتر چگونه به دست می آید؟

Tether Dominance از طریق محاسبه نسبت ارزش بازار (Market Capitalization) تتر به ارزش بازار دیگر رمزارزها به دست می‌آید. این شاخص نشان می‌دهد که چه درصد حجمی از سرمایه در گردش این بازار به تتر تعلق دارد. این معیار به طور لحظه‌ای در وبسایت‌هایی مانند TradingView و CoinView قابل مشاهده است.

دامیننس تتر چیست

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذارترین اتفاقات ارزهای دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید.

دامیننس تتر بر چه اساسی دچار تغییر می شود؟

اشاره کردیم که دامیننس رمزارز تتر نشان می‌دهد که نسبت ارزش بازار یا به اصطلاح مارکت کپ (Market Cap) آن چقدر است. بررسی این معیار می‌تواند در تحلیل تکنیکال بسیار مفید باشد.

می‌دانیم که تعامل تنگاتنگی میان ارزهای دیجیتال مختلف وجود دارد. این مسئله در شاخص دامیننس نیز مشهود است. برای مثال وضعیتی را در نظر بگیرید که حجم عرضه بیت کوین در بازار بالا رفته است و معامله‌گران تمایل خود به سرمایه‌گذاری در آن را از دست داده‌اند. در این صورت بخش زیادی از آن‌ها به خرید تتر روی می‌آورند. بدین صورت دامیننس بیت کوین کاهش یافته و بالعکس، دامیننس تتر افزایش می‌یابد. چرا؟ این مسئله دو دلیل دارد.

یک، این که اکثر معامله‌گران پس از فروش بیت کوین به استیبل کوین‌ها به ویژه تتر روی می‌آورند. دو، این که کاهش ارزش بازار بیت کوین نسبت حجم بازار تتر و در نتیجه درصد دامیننس آن را بالا می‌برد.

از طرفی می‌دانیم که معاملات در بازار ارز دیجیتال به عوامل متعدد دیگری نیز بستگی دارد. آغاز و پایان مذاکرات و جنگ‌ها، تغییر وضعیت اقتصادی کشورها و نظرات و فعالیت‌های افراد بانفوذ می‌تواند بر وضعیت بازار و در نهایت دامیننس Tether تأثیرگذار باشد.

بنابراین نمی‌توان نوسانات دامیننسی تتر را به تنهایی برای تحلیل بازار معیار قرار داد؛ گرچه این شاخص می‌تواند در کنار آمار دیگر بسیار مفید واقع شود.

در نهایت به این نکته نیز توجه داشته باشید که تغییر درصد تسلط Tether الزاما به تغییر قیمت تتر منجر نخواهد شد. شرکت Tether Limited در غالب موارد توانایی کنترل قیمت این استیبل کوین را دارد.

تحلیل دامیننس تتر

از آنجایی که دامیننس تتر USDT در وبسایت‌هایی مانند Trading View قابل مشاهده است امکان تحلیل تکنیکال آن وجود دارد. توصیه می‌شود که این شاخص را در کنار وضعیت کلی بازار و دامیننس دیگر کوین‌ها مورد بررسی قرار دهید.

دامیننس تتر چه کمکی به تحلیل بازار می‌کند؟

حتما بخوانید: دامیننس بیت کوین چیست؟ استراتژی معاملاتی با دامیننس بیت کوین

دامیننس تتر چه کمکی به تحلیل بازار می‌کند؟

یکی از کاربردهای تحلیل دامیننسی تتر بررسی وضعیت سانتی‌مانتال (Sentimental) یا همان شاخص‌های ترس و طمع است. در دیدگاهی می‌توان گفت که کاهش تسلط تتر بر بازار می‌تواند نشان از افزایش حس اعتماد معامله‌گران به خرید دیگر رمزارزها نظیر بیت کوین و آلت کوین‌ ها داشته باشد. در این صورت احتمال صعودی شدن بازار وجود دارد.

در مقابل افزایش دامیننس خرید تتر می‌تواند نشان از این داشته باشد که معامله‌گران دیگر رمزارزها را با این استیبل کوین معامله کرده‌اند و به احتمال زیاد مارکت نزولی خواهد بود.

با بررسی تغییرات از این منظر می‌توان معاملات لانگ (Long) و شورت (Short) را بهتر مدیریت کرد. در صورتی که شاخص تسلط تتر به‌طور مرتب بررسی و تحلیل شود امکان یافتن ارتباط الگوهای آن با وضعیت صعود و نزول بازار وجود دارد. در این صورت می‌توان شاخص دامیننس را به عنوان معیاری برای کاهش ریسک معاملات مورد استفاده قرار داد.

یگی دیگر از مزایای بررسی دامیننس استیبل کوین‌ها پیش بینی کاهش قیمت احتمالی آن‌ها است. می‌دانیم که از زمان عرضه تا به حال تفاوت قیمت تتر و دلار همواره به صفر تمایل داشته است؛ اما تجربه نشان داده که به هر حال استیبل کوین‌ها نیز با ریسک‌هایی رو به رو هستند.

در صورتی که جحم بازار تتر به شدت و با نسبتی بی سابقه کاهش پیدا کرده و دامیننس آن به طور قابل توجهی کم شود ممکن است تتر لیمیتت (Tether Limited) تا حدی کنترل قیمت را از دست داده باشد. در این صورت بهتر است که سرمایه‌گذاری بر روی تتر با احتیاط بیشتری انجام شود.

پرسشنامه آکادمی تبدیل لطفا با شرکت در پرسشنامه زیر، دیدگاه خود درباره آکادمی تبدیل و کیفیت مقاله‌ها را با ما در میان بگذارید.
شرکت در پرسشنامه

وابستگی ارزهای مهم به دامیننس تتر

ارتباط ارزهای دیجیتال با دامیننس تتر چیست؟ اشاره کردیم ک دامیننس این استیبل کوین می‌تواند با دامیننس دیگر رمزارزها در ارتباط باشد. در این بخش این ارتباط با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گرفته است.

وابستگی ارزهای مهم به دامیننس تتر

در حالتی ممکن است دامیننس Tether‌ کاهش پیدا کرده و دامیننس بیت کوین افزایش پیدا کند. در این حالت دامیننس آلت کوین‌ها را نیز بررسی کنید. در صورتی که آن‌ها نیز نزولی بودند می‌توان انتظار صعود قیمتی هرچه بیتشر بیت کوین را داشت. در این شرایط به احتمال زیاد حجم عظیمی از سرمایه معامله‌گران به سمت بیت کوین روانه شده است.

در حالتی دیگر ممکن است دامیننس تتر همراه با دامیننس بیت کوین منفی باشد. این زمان می‌تواند فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری بر روی آلت‌ کوین‌ها باشد. در این شرایط می‌توان نتیجه گرفت که سرمایه کلی خریدارن به سمت آلت کوین‌ها متمایل است و به احتمال زیاد تعداد زیادی از آن‌ها سیر قیمتی صعودی خواهند داشت.

دامیننس تتر، شاخصی مهم و تأثیرگذار

با توجه به مطالب گفته شده این نتیجه حاصل می‌شود که دامیننس تتر شاخصی بسیار مهم به حساب می‌آید. نکته حائز اهمیت این است که نباید این شاخص را به تنهایی مورد بررسی قرار داد. توجه به نسبت تسلط تتر در کنار بررسی حجم بازار بیت کوین و آلت کوین‌ها است که نتیجه مطلوبی در بر خواهد داشت.

از آنجایی که تتر در میان استیبل کوین‌ها بزرگترین حجم سرمایه را به خود اختصاص داده توجه به وضعیت آن می‌تواند به تحلیل روند حرکت بازار کمک کند. افزایش تسلط این رمزارز پایدار در بازار می‌تواند نشان از نزولی شدن قیمت رمزارزهای ناپایدار داشته باشد. کاهش تسلط آن نیز می‌تواند نشانه‌ای مبنی بر صعودی بودن ارزش بازار کوین‌های ناپایدار تلقی شود.

اشاره کردیم که قیمت تتر به دامیننس آن وابسته نیست و همواره پایدار می‌ماند. در صورتی که می خواهید از نوسانات بازار در امان باشید برای خرید و فروش تتر  از تبدیل اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید