معاملات آتی یا معاملات فیوچرز یکی از جذاب‌ترین شیوه‌های معاملاتی برای تثبیت سود در آینده است. با استفاده از این قابلیت از امروز برای معاملات آینده برنامه‌ریزی می‌کنید.

معاملات آتی یا فیوچرز یکی از رایج‌ترین و البته کاربردی‌ترین نوع معاملات است. این معامله از بروز ضرر در خرید و فروش‌ ارزهای دیجیتال جلوگیری می‌کند و سود بیشتری را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. این نوع از معامله در زمان آینده به وقوع پیوسته و یکی از پرسودترین معامله‌های ارز دیجیتال است.

فیوچرز، معجزه‌ای برای رهایی از ضرر!

فیوچرز چیست؟ اگر شما یکی از کاربران بازار ارزهای دیجیتال باشید، حداقل یک‌بار اصطلاح معاملات آتی به گوشتان خورده است. فیوچرز درواقع یک توافق دوطرفه بین خریداران و فروشندگان بازار ارزهای دیجیتال است. در این نوع معامله، خریداران و فروشندگان بازار ارزهای دیجیتال با یکدیگر توافق کرده و تاریخ و زمان دقیق معامله خود را از پیش تعیین می‌کنند.

این نوع از معامله برای کاربرانی که قصد دارند از خطر ضرر و نوسان‌های ناگهانی در امان باشند، بسیار مناسب است. این معامله ارزی نوعی آینده‌نگری است که می‌تواند خیال سرمایه‌گذاران را بابت معاملات ارزی و دارایی خود و حفظ ارزش آنها راحت کند.

مفهوم و ماهیت فیوچرز بسیار ساده است. در این نوع معامله دو سرمایه‌گذار یک ارز را انتخاب کرده و بر روی زمان و تاریخ معامله آن توافق می‌کنند. براساس این توافق آنها باید ارز موردنظر را در تاریخ و زمان تعیین‌شده خریده یا به فروش برسانند. نکته لازم به ذکر این است که هر دو طرف باید به تعهد خود وفادار بمانند.

در این نوع معامله کاربران می‌توانند از انواع ارزهای دیجیتال استفاده کرده و در زمان مشخص‌شده، نسبت به خریداری یا فروش آن اقدام کنند. لازم به ذکر است که در این نوع از معامله کاربران در تمام جزئیات با یکدیگر توافق کرده و در زمان معامله هیچ مشکلی نخواهند داشت. آنها حتی در زمینه قیمت ارز هم توافق کرده و در زمان تعیین شده، ارز موردنظر را بدون توجه به نرخ روزانه آن معامله می‌کنند.

حال بیاید با ذکر یک مثال، این فرایند را به صورت ساده‌تر برای شما بیان کنیم: تصور کنید قصد دارید برای ساخت ساختمان خود مقدار مشخصی بلوک خریداری کنید. براساس تجربه خود می‌دانید که در طی ساخت این ساختمان به 20 هزار بلوک نیاز دارید، به همین سبب و برای جلوگیری از ضرر، با یک کارخانه بلوک‌سازی قرارداد بسته و تعیین می‌کنید که در دوماه آینده، 20 هزار بلوک را به شما تحویل دهد. در نتیجه شما حتی در زمان تحویل بلوک‌ها، خرید خود را با همان قیمت قبلی انجام داده و حتی در صورت افزایش قیمت آن، هیچ ضرری را متحمل نخواهید شد. از طرفی دیگر نیاز نیست با خرید بلوک‌ها در زمان حال، نگران انبار کردن و نگه‌داری از آن‌ها ظرف ۲ ماه آینده باشید.

استفاده از فیوچرز، راهی برای دستیابی به سود یا پیشگیری از ضرر؟

قطعا اگر بخواهیم فیوچرز را به عنوان ابزاری برای پیشگیری از ضرر درنظر بگیریم، بخش مهمی از قابلیت آن را نادیده گرفته‌ایم. درواقع معاملات آینده به صورتی است که هم می‌تواند به سرمایه‌گذاران سود برساند، و هم می‌تواند گاهی ضررهای کوچکی به آنها بزند. اما به نظر شما این امر چگونه ممکن است؟

توضیح این موضوع با یک مثال ساده قابل‌انجام است. تصور کنید با شخصی برای خرید ارز بیت کوین توافق کرده‌اید. در زمان توافق قیمت موردنظر را 10 دلار تعیین کرده‌اید. اما زمانی که موعد معامله‌تان رسید، قیمت واقعی بیت کوین به 7 دلار کاهش پیدا کرده است. در این صورت شما مجبورید معامله خود را با همان قیمت 10 دلار انجام دهید. درصورتی که می‌توانستید بدون استفاده از قراردادهای آتی، ارز بیت کوین را به همان قیمت 7 دلار خریداری کنید. البته برعکس چنین شرایطی هم قابل‌وقوع است. به همین سبب می‌توان گفت که قابلیت فیوچرز هم سودرسان و هم ضرررسان است.

کاربرد فیوچرز

اصلی‌ترین کاربرد فیوچرز در امان بودن از نوسانات قیمتی است. در این نوع معامله کاربران می‌توانند از نوسان‌ها و تغییرات ناگهانی قیمت کسب درآمد کنند. هرچند که گاهی ضررهای اندکی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد، اما میزان سوددهی آن بسیار بیشتر است. همچنین کاربران می‌توانند با استفاده از این روش پیش‌بینی‌های حدودی در مورد آینده یک ارز داشته باشند.

علاوه بر آن، کاربرانی که از این پلتفرم برای معاملات ارزی خود استفاده کنند می‌توانند دیدگاه‌های متفاوت‌تری نسبت به معاملات و بازار ارزهای دیجیتال داشته باشند. آنها به مرور زمان درک بهتری نسبت به زمان خرید و فروش هر ارز پیدا کرده و تجارب بسیار سودمنی را به دست می‌آورند.

تفاوت فیوچرز با اسپات

اسپات نوع دیگری از معاملات ارزی است که در زمان مشخصی انجام می‌شود. اما این نوع معامله تفاوت مشخصی با فیوچرز دارد. در قرارداد آتی کاربران توافقات خود درمورد قیمت، نوع ارز، میزان ارز و زمان آن را از پیش تعیین می‌کنند، اما در معامله اسپات کاربران خرید خود را در لحظه انجام می‌دهند. درواقع آنها برای ثبت معاملات خود زمان را به وقفه نمی‌اندازند.

برخلاف معاملات آتی، در خرید اسپات کاربران ارز موردنظر را در هرلحظه‌ایی که دوست داشته باشند و باتوجه به نرخ روز، خریداری کرده یا به فروش می‌رسانند.

انواع معاملات فیوچرز

معاملات آتی دارای پلتفرم‌های مختلفی است. کاربرانی که قصد استفاده از این نوع معامله را دارند، می‌توانند با توجه به موقعیت و بودجه مالی خود، پلتفرم مناسبی را برای معملات ارزی را انتخاب کنند:

معاملات استاندارد فیوچرز

این نوع معاملات رسمی‌ترین و اصلی‌ترین نوع قرارداد آتی است. درواقع در این نوع معامله تمام اطلاعات ارز موردنظر، برای مثال بیت کوین به صورت دقیق و روشن ذکر می‌شود. برای مثال موضوعاتی مانند تاریخ انقضاء و تسویه، قیمت ارز، میزان ارز و زمان تحویل آن به صورت دقیق بیان شده و طرفین معامله باید طبق توافقنامه آن را انجام دهند.

معاملات فیزیکی فیوچرز

معاملات فیزیکی آتی بسیار ساده و البته امن است. در این نوع معامله ارز خریداری‌شده در تاریخ تسویه به شخص خریدار تحویل داده می‌شود. به زبان ساده‌تر، هیچ ارزی پیش از زمان تحویل بین خریدار و فروشنده جابجا نمی‌شود، بلکه درست در زمانی که طرفین معامله توافق کرده‌اند، ارز موردنظر به کیف پول خریدار منتقل می‌شود. این شیوه از امنیت و گردش مالی بیشتری برخوردار است.

معاملات دائمی فیوچرز

در این نوع معامله سرمایه‌گذار می‌تواند برای همیشه ارز موردنظر خود را فقط با تغییر زمان و تاریخ خریداری کند. مگر اینکه بخواهد نوع ارز یا سبک خریداری آن را تغییر دهد. همچنین در پی انتخاب پلتفرم معاملات دائمی فیوپرز، کاربر ملزم به پرداخت کارمزد است، اما مثبت‌ترین نکته آن این است که نگرانی بابت معاملات خود ندارد، زیرا این سبک از معاملات به صورت خودکار تمدید می‌شود.

چگونه می‌توان از معاملات فیوچرز استفاده کرد؟

کاربران می‌توانند برای استفاده از این پلتفرم به انواع صرافی‌های معتبری که ارائه‌دهنده این قابلیت هستند مراجعه کنند. پس از مراجعه، نام آنها و درخواست‌شان در لیست معاملات آتی قرار گرفته و در صورت حضور خریدار یا فروشنده موردنظر، توافقنامه بین آنها قید خواهد شد. لازم به ذکر است که به‌علت قوانین وضع‌شده، صرافی‌های ارز دیجیتال در ایران فعلا از این معاملات پشتیبانی نمی‌کنند.

احراز هویت در معاملات فیوچرز

تمامی کشورهایی که در زمینه ارزهای دیجیتال یا بازارهای اقتصادی فعالیت دارند، به سبب افزایش امنیت و حفظ دارایی کاربران خود، قوانین مشخصی را برای سرمایه‌گذاران تعیین کرده‌اند. یکی از قوانینی که در کشور ایران تصویب شده انجام فرایند احراز هویت است. در این فرایند کاربران باید پیش از معاملات ارزی خود، تمام اطلاعات شخصی خود را به ثبت برسانند.

انجام معاملات ارزی فقط به شرط انجام فرایند احراز هویت قابل‌ثبت است. درواقع اگر کاربری این فرایند را انجام ندهد، معامله او در صرافی به ثبت نمی‌رسد. در معامله آتی نیز روال به همین صورت است. کاربرانی که قصد دارند از این قابلیت استفاده کنند باید فرایند احراز هویت را در صرافی مدنظر خود انجام دهند.

قرارداد آتی، قبول یک ریسک!

همانطور که گفتیم در معاملات آتی امکان سود و ضرر وجود دارد. اما یکی از مزیت‌های این معامله که کمتر به آن توجه شد، افزایش روحیه ریسک‌پذیری بود. ویژگی که برای کاربران بازار ارزهای دیجیتال به‌شدت مورد نیاز است. درواقع کاربران این بازار باید بتوانند در معاملات خود ریسک کنند. زیرا بازارهای اقتصادی هیچگاه دارای ثبات قیمتی نیستند.

هنگامی که کاربری از پلتفرم فیوچرز برای معاملات خود استفاده می‌کند، درواقع قبول کرده که حتی در غیرممکن‌ترین حالت، کوچک‌ترین میزان ضرر را هم متحمل شود. به همین سبب استفاده از قراردادهای آتی میزان ریسک‌پذیری را در سرمایه‌گذاران افزایش می‌دهد.

کلام پایانی

امروزه بازارهای خریدوفروش ارز دیجیتال به یکی از بزرگ‌ترین بازارهای دنیا تبدیل شده‌اند. این بازارها تاثیر زیادی در رونق اقتصاد کشورهای مختلف داشتند، به همین سبب از اهمیت زیادی برخوردار‌ند. برنامه‌نویسان بازار ارزهای دیجیتال برای ارتقا بازار خود، پلتفرم‌ها و قابلیت‌های متعددی را ارائه می‌دهد. قرارداد آتی نیز یکی از محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین پلتفرم‌هایی است که به کاربران در افزایش سود و درآمد کمک می‌کند. پس اگر سرمایه‌گذار ریسک‌پذیری هستید، انتخاب معاملات فیوچرز یکی از جذاب‌ترین و هیجان‌انگیز‌ترین اتفاقی است که برای شما رقم می‌خورد.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید