دیجی بایت با کلمه اختصاری (DGB) شناخته میشود که ارز دیجیتالی غیرمتمرکز و همچنین یک شبکه مبتنی بر بلاک چین است و با اهداف مختلفی مانند امنیت، کاربرد داشتن به عنوان پول و یک راه پرداخت ارزان و بسیار سریع توسعه پیدا کرده است. این ارز دیجیتال یکی از ارزهای دیجیتالی قدیمی است که هنوز هم در بین رقبا حرفی برای گفتن دارد و حرف آن همچنان بر سر زبانها است.
دیجی بایت چیست؟
اکثر افرادی که حامی این ارز دیجیتال هستند، آن را به عنوان یک غولی میشناسند که هنوز بیدار نشده است. طبق گفته این افراد، ارز دیجیتال دیجی بایت، از پیشرفتهترین فناوری مربوط به حوزه رمزنگاری استفاده میکند و همچنین از با سرعتترین شبکه نیز برخوردار است. ناگفته نماند که مقیاسپذیری یا همان ظرفیت تایید تراکنشها در این ارز بالا بوده و امنیت آن از بسیاری ارزهای بزرگ دیگر، بیشتر است.
بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که این ارز میتواند در آینده از بیت کوین، لایت کوین و دیگر پولهای دیجیتال سبقت بگیرد. این تحلیل گران ادعا میکنند که این ارز بیشتر از 100 هزار نود (Node) در سراسر دنیا دارد و کسانی که از این ارز استفاده میکنند بسیار به آن وفادار هستند.
نود به کامپیوتری میگویند که مستقیما به شبکه وصل شده و کل بلاک چین را دانلود میکند.
تاریخچه پیدایش دیجی و بنیانگذار آن
مردی به اسم جرد تیت (Jared Tate) از سال 2013 شروع به توسعه ارز دیجی کرد و در ژانویه 2014 بلاک جنسیس این ارز استخراج شد. زمانی که این ارز عرضه شد، پروژههای بلاک چین زیادی وجود نداشت و عرضه آن چندان سر و صدایی نکرد و بدون برنامه قبلی برای جذب سرمایه اتفاق افتاد.
بعد از اینکه این ارز به شکل رسمی انتشار یافت، جرد تیت به صورت 24 ساعته روی توسعه آن کار میکرد. هزینههای توسعه این ارز دیجیتال، توسط کمکهایی انجام میشد که به تیم توسعهدهنده اهدا میکردند. عدهای میگویند که جرد تیت به همراه دیگر اعضای تیم خود، مقدار قابل توجهی از این ارز در اختیار دارند که این ارزها از طریق استخراج اولیه و همچنین اولین تراکنشهای شبکه حاصل شده است؛ بنابراین با افزایش قیمت این ارز، دارایی او و اعضای تیمش نیز بیشتر خواهد شد.
ویژگی های ارز دیجیتال دیجی بایت
این ارز هم مانند دیگر ارزهای دیجیتال یک سری ویژگیها دارد که ازجمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ارز دیجی بایت با بازاری به ارزش حدودا 24 میلیون دلار توانسته است رتبه 110 را از نظر بزرگی بازار به خود اختصاص دهد و همچنین توانسته 0.03 درصد از کل بازار ارز دیجیتال را نصیب خود کند.
در شبکه این ارز تعدادی فروک وجود دارد که بهینهسازیهای لازم از طریق آنها انجام میشود.
ارز دیجیتال دیجی بایت، یک فورک از ارز بیت کوین است.
توسعهدهندگان این ارز یعنی جرد تیت و تیم کاری او توانستند این ارز را از روی ساختار کلی بیت کوین، توسعه و گسترش دهند و بعد از آن به مرور با انجام دادن بهینهسازیهای مختلف ایرادها و ضعفهای موجود را رفع کردند و بدین ترتیب توانستند به ارز دیجیتالی کاملا متفاوت از بیت کوین برسند.
ارز دیجیتال دیجی بایت از طریق روش اجماع اثبات کار توانسته برای تایید تراکنشهای خود کمک بگیرد و این ارزها با کمک استخراج ماینرها حاصل میشوند.
تعداد تمام واحدهای این ارزها 21 میلیارد است و اینگونه پیش بینی شده است که تمام این واحدها تا سال 2035 استخراج خواهند شد.
در اوایل توسعه این ارز زمان مورد نیاز برای به وجود آوردن هر بلاک، 60 ثانیه بوده و این مدت زمان هر دو سال نصف میشود، به این صورت که در سال 2014 مدت زمان 60 ثانیه، در سال 2016 مدت زمان 30 ثانیه، در سال 2018 مدت زمان 15 ثانیه و در سال 2020 به زمان 7/5 ثانیه رسید؛ قرار بر این است که در سال 2035 که استخراج کردن این ارز یا آخر خود میرسد 280/000 تراکنش در هر یک ثانیه انجام شود.
برای استخراج کردن این رمز ارز به دستگاههایی مانند ماینر ASIC یا FPGA با استفاده از الگوریتم Odocrypt انجام میشود و با آن سازگاری دارد.
برای ایجاد تعادل در استخراج کوینها، دشواری استخراج پس از ایجاد هر یک از بلاکها مورد بررسی قرار میگیرد و مجددا تنظیم میشود.
استخراج این ارز دیجیتال از طریق دستگاههای ماینر مخصوص بیت کوین و لایت کوین نیز امکانپذیر است.
انواع کیف پول ارز دیجیتال دیجی بایت
اگر میخواهید از بهترین منبع برای شناسایی کیف پولهای قابل استفاده برای ذخیره کردن هر ارز دیجیتال باخبر شوید، باید بدانید که معمولا بهترین آنها در وبسایتهای رسمی ارز مورد نظر لیست میشود. در برخی اوقات نیز یک کیف پول رسمی برای یک رمز ارز مشخص به وجود میآید.
در این بخش ما میخواهیم برخی از بهترین و برترین کیف پولهای نرمافزاری و سختافزاری برای نگهداری این رمز ارز را به شما معرفی کنیم. این کیف پولها عبارتاند از کیف پول سختافزاری لجر (Ledger)، کیف پول سختافزاری ترزور (Trezor)، کیف پول کوینومی (Coinomi)، کیف پول اتمیک (Atomic)، کیف پول Exodus و کیف پول نرمافزاری تراست والت (Trust Wallet).
در این قسمت میخواهیم به اختصار درباره بعضی از این کیف پولها صحبت کنیم:
کیف پول کوینومی (Coinomi):
یکی از کیف پولهایی است که از امکانات Segwit و Digi-ID پشتیبانی میکند و صرافی داخلی نیز دارد. این کیف پول در ویندوز، مکینتاش، لینوکس، اندروید و همچنین آی او اس قابل اجرا است.
کیف پول اکسودوس (Exodus):
این کیف پول یکی از قدیمیترین کیف پولها در دنیای ارزهای دیجیتال محسوب میشود که از صرافی داخلی هم در آن بهکاررفته است. این کیف پول میتواند به طور کامل از ارز دیجیتال دیجی بایت پشتیبانی کند و همچنین روی ویندوز، مکینتاش، لینوکس، اندروید و آی او اس نصب و راهاندازی میشوند.
کیف پول تراست والت (Trust Wallet):
به جرئت میتوان گفت که این کیف پول یکی از پرطرفدارترین کیف پولها موبایل در دنیا است و جالب است که بدانید نرمافزار آن متعلق به شرکت بایننس است که این شرکت از بزرگترین صرافیهای کریپتوکارنسی در جهان است. این کیف پول برخلاف دیگر کیف پولها تنها روی سیستمعاملهای آی او اس و اندروید قابل اجرا است.
کیف پول اتمیک (Atomic Wallet):
این کیف پول امروزه توانسته به بهترین شکل پشتیبانی را از ارز دیجیتال دیجی بایت انجام دهد که از یک صرافی داخلی نیز استفاده میکند. این کیف پول روی سیستم ویندوز، مکینتاش، لینوکس، آی او اس و اندروید قابل راهاندازی و نصب است.
انتخاب بسیاری از سرمایهگذاران رمز ارزهای دیجیتال، کیف پول پرطرفدار و معتبر تبدیل است. کسانی که میخواهند از یک کیف پول نرمافزاری مخصوص گوشی موبایل استفاده کنند، تبدیل یکی از گزینههای بسیار کارآمد و جدی برای آنها مطرح است.
خرید ارز دیجیتال دیجی بایت
خرید ارز دیجیتال دیجی از صرافیهایی که آن را لیست کردهاند، امکانپذیر است. شما میتوانید از طریق پیدا کردن صرافیهای معتبر به وسیله کارت بانکی خود به راحتی ارزهای مورد نظر خود را از آن خریداری کنید. یکی از صرافیهای معتبری که میتوانید دیجی بایت را از آن خریداری کنید، صرافی ارز دیجیتال تبدیل است.
اما اگر به هر دلیلی قصد دارید تا از صرافیهای خارجی خرید کنید، ابتدا لازم است که ارزهایی مانند بیت کوین، اتریوم یا تتر را از یک صرافی ایرانی خریداری کنید و بعد با منتقل کردن ارز خریداری شده به صرافی خارجی، ارز دیجیتال دیجی را به راحتی از آن صرافی خارجی خریداری کنید.
یادتان باشد که بسیار مهم است تا به ارز دیجیتال مورد احتیاج برای خرید دیجی بایت در صرافی خارجی دقت کنید. اگر صرافی خارجی به شما اجازه خرید دیجی بایت را توسط تتر بدهد، لازم است تا شما ارز دیجیتال تتر را در صرافی ایرانی خرید کرده و آن را به صرافی خارجی انتقال دهید.
هدف دیجی بایت، شباهت ها و تفاوت های آن با بیت کوین
ارز دیجیتال دیجی بایت با این هدف به عرصه آمده است تا بتواند ارز دیجیتالی برای نیازهای روزمره مردم و همچنین همهی افراد جهان باشد؛ بنابراین این بلاک چین را میتوان به عنوان یک انشعاب (فورک) از ارز بیت کوین دانست. تیمی که این ارز دیجیتال را توسعه میدهند، به وسیله کد و ساختار فنی ارز بیت کوین توانستهاند این ارز را توسعه دهند و سپس کمکم به وسیله بهروزرسانیهای مختلف، شباهت آن با ارز بیت کوین را کمتر کنند.
یکی از اساسیترین شباهتهای این رمز ارز دیجیتال با بیت کوین، ساختار تایید تراکنشهای آن است. یکی از تفاوتهای بیت کوین و دیجی بایت در تعداد کل واحدهای آنها است؛ تعداد کل واحدهای بیت کوین 21 میلیون و تعداد کل واحدهای دیجی بایت 21 میلیارد است که احتمالا تا 21 سال آینده (سال 2035) تمامی آنها استخراج خواهد شد.
طبق گفتهی تیم توسعهدهنده این ارز، علت زیاد بودن تعداد واحدهای این ارز، استفاده راحتتر و آسانتر از آن به عنوان روش پرداخت است. به طور مثال اگر قیمت یک فنجان قهوه 3 دلار باشد، همین 3 دلار به بیت کوین حدود 0.0003 میشود که اگر بخواهیم قیمت قهوه با بیت کوین پرداخت کنیم، باید کارمزد نیز بدهیم که در آخر قیمت تمامشده را افزایش میدهد.
اما جالب است که بدانید همین 3 دلار حدودا 533 واحد دیجی بایت میشود که کارمزد انتقال دادن آن بسیار کمتر است. البته این موضوع را نیز باید در نظر بگیرید که این موضوع نمیتواند دلیل مناسبی برای افزایش واحدهای ارز دیجیتال باشد، زیرا بیت کوینها نیز به واحدهای کوچکتری به عنوان (ساتوشی) تقسیم میشوند.
حال باید بدانید که زمان بلاک ارز دیجی بایت در همان ابتدای راهاندازی 60 ثانیه بود و میتوانست در هر ثانیه 140 تراکنش را پردازش کند؛ هر دو سال یکبار این زمان نصف میشود که تا اکنون به 15 ثانیه رسیده است. این نکته بسیار حائز اهمیت است که بدانید ساخت سریعتر بلاک باعث میشود تا سرعت تایید تراکنشها بسیار زیاد شود.
تیم توسعهدهنده ارز دیجی این تصمیم را دارند که تا سال 2035، ظرفیت شبکه را به 280000 تراکنش در ثانیه برساند. ارز بیت کوین را فقط با الگوریتم SHA-256 استخراج میکنند؛ اما برای استخراج دیجی بایت از 5 الگوریتم استفاده میشود که عبارتاند از SHA256، Scryt، Qubit، Odocrypt و Skein.
هرکدام از این الگوریتمها میتوانند تا 20 درصد از ظرفیت استخراج را داشته باشد و هدف از این کار، عدم متمرکز شدن و همچنین عدم انحصاری شدن ماینینگ است.
دیجی بایت چگونه کار می کند؟
دیجی بایت نیز درست مانند بیت کوین بر مبنای خروجی تراکنش خرج نشده یا UTXO کار میکند. جالب است که بدانید یک خروجی تراکنش خرج نشده (UTXO) مانند پولی است که به کاربر تعلق دارد و کاربر میتواند آن را در یک تراکنش دیگر خرج کند. سیستم ارزهای بیت کوین و دیجی بایت، درست برخلاف بانکها کار میکنند.
در بانکها برای اینکه بتوان فهمید که هر شخصی چقدر موجودی دارد، یک لیست از موجودی افراد در اختیار بانک قرار گرفته است که در هنگام تراکنش از موجودی آن فرد کم کرده و به موجودی فرد دیگری میافزاید. اما باید بدانید که در ارز دیجی بایت به این شکل نیست و هیچگونه لیستی وجود ندارد که بتواند موجودی افراد و کاربران را ثبت کند و به جای آن از روش UTXO استفاده میشود.
نحوه کارکرد در مدلهای UTXO به این شکل است که میتواند تمام تراکنشهایی که شما در کیف پول خود ارسال یا دریافت کردهاید را بفهمد و تشخیص میدهد که آیا شما موجودی کافی برای انجام تراکنش را دارید یا خیر.
برای درک بهتر این مطلب به این مثال توجه کنید:
به فرض که شما 75 هزار تومان پول در کیف پول خود دارید، از آنجایی که اسکناس 75 هزارتومانی موجود نیست، بنابراین ترکیبی از اسکناسهای مختلف را در کیف پول خود دارید که مجموع آن 75 هزار تومان میشود. حال باید هر اسکناس را به عنوان یک خروجی تراکنش خرج نشده فرض کنید، هر یک از اسکناسها دارای ارزشی است که به شما این امکان را میدهد تا در تبادلات بعدی از آنها استفاده کنید.
حالا فرض کنید که میخواهید با 28 هزار تومان از 75 هزار تومان پول کیف پول خود ناهار بخرید. برای خرید ناهار شما باید به رستوران چند اسکناس یا خروجی تراکنش خرج نشده ارائه دهید تا هزینه ناهار را به رستوران پرداخت کنید. فرض را بر این بگذارید که 75 هزار تومان شما شامل 7 عدد اسکناس 10 هزارتومانی و یک اسکناس 5 هزارتومانی است؛ بنابراین شما به طور کلی 8 خروجی تراکنش خرج نشده در اختیار دارید. حالا برای اینکه بتوانید ناهار 28 هزار تومانی را بخرید، سه اسکناس 10 هزار تومانی به رستوران پرداخت میکنید و رستوران 2 هزار تومان به شما برمیگرداند.
در این بخش شما باید آن 3 اسکناس 10 هزار تومانی را که پرداخت کردید، به عنوان همان خروجی تراکنش خرج نشده در نظر بگیرید و 2 هزار تومان برگردانده به شما را نیز یک خروجی تراکنش خرج نشده در نظر بگیرید که به شما پس داده میشود. امید بر آن است که با این مثال به طور کامل از چگونگی کارکرد دیجی بایت مطلع شده باشید.
قابلیت ها و مزایای ارز دیجی بایت
مجموعه صرافی ارز دیجیتال تبدیل در کنار شما است تا قابلیتها و مزایای فوقالعادهای را برای خرید و فروش ارز دیجیتال دیجی بایت در اختیار شما قرار دهد و شما با استفاده از این مزیتها میتوانید بسیاری از چالشهای معاملات در بازار ارز دیجیتال را برای خود برطرف کرده و با اطمینان خاطر بیشتری به خرید رمز ارز مورد نظر خود اقدام کنید. ازجمله مزیتهای خرید و فروش ارز دیجیتال دیجی بایت مانند دیگر ارزهای صرافی تبدیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
امکان خرید آسان و سریع ارز دیجی بایت در صرافی تبدیل برای شما فراهم است.
امکان انجام دادن معامله به شکلی حرفهای در بازار دیجی بایت به تتر در صرافی تبدیل فراهم است.
یکی دیگر از مزیتهای صرافی تبدیل، پرداخت کردن کارمزدهای پایین و منطقی در خرید رمز ارزهای دیجیتال است.
به دلیل داشتن تعداد کاربران زیاد حجم بالایی از معاملات دیجی بایت را شاهد هستید که همین امر شرایط لازم برای خرید و فروش دیجی را در حجم دلخواه شما و همچنین در کمترین زمان ممکن فراهم میکند.
تراکنشها در صرافی تبدیل سرعت بالایی دارند.
در صرافی تبدیل برخلاف دیگر صرافیها، کارمزد انجام معامله به شکلی شفاف و واضح هنگام ثبت سفارش به شما نمایش داده خواهد شد.
صرافی تبدیل امکان برداشت سریع ارز دیجیتال دیجی بایت را در کمترین زمان برای شما فراهم میکند.
پروسه خرید و فروش ارز دیجیتال دیجی بایت در صرافی تبدیل دقیقا مانند مکانیزم عرضه و تقاضا عمل میکند و همچنین نوسانات قیمت این ارز دیجیتال نیز مطابق با نوسانات این مکانیزم در بازار جهانی پیش میرود.
در صورتی که قصد داشته باشید ارز مورد نظر خود را در صرافی تبدیل نگه دارید، این صرافی بالاترین سطح امنیت را برای شما به همراه دارد.
کارمزد خرید و فروش دیجی بایت
معامله دیجی بایت در بخش خرید آسان تبدیل، رایگان و با کارمزد صفر انجام میشود. همچنین کارمزد معاملات در بازارهای تومانی و تتری صرافی تبدیل بین ۰.۳۵ تا ۰.۰۳ درصد متغیر است و بر اساس حجم معاملات ۳۰ روز اخیر کاربر محاسبه میشود.