با معرفی بهترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال با شما همراه هستیم. تحلیل و پیش‌ بینی قیمت رمزارزها یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای خرید ارز دیجیتال و انجام معاملات عالی و بهینه در این بازار است و هر کسی که دانش و قدرت تحلیلی بالایی داشته باشد و به ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مسلط شود، می‌تواند در این بازار کسب سود کرده و ارزش دارایی‌های خود را چند برابر نماید. البته لازمه رسیدن به این موفقیت در کنار کسب دانش و مهارت، تمرین برای تسلط بیشتر است. در این مقاله سعی کرده‌ایم که بهترین ابزارهای تحلیل بازار ارز دیجیتال را به شما معرفی کنیم تا شناخت ابتدایی نسبت به آن پیدا نمایید. در نهایت این شما هستید که با به کارگیری هر چه بیشتر این ابزارها می‌توانید قدرت تحلیلی خود را افزایش و روند معاملاتی خود را بهتر کنید. توصیه می‌کنیم که این مقاله کاربردی را از دست ندهید و هر چند وقت یک بار اطلاعات آن را مرور نمایید تا ذهن شما برای استفاده از بهترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال آماده شود.

ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال را کجا ببینیم؟

قبل از اینکه به معرفی بهترین ابزارهای تحلیل بازار ارز دیجیتال بپردازیم، لازم است تا چند نکته بسیار مهم را درباره آنها با شما در میان بگذاریم. یکی از مهم‌ترین این نکات معرفی پلتفرم‌های مناسب برای مشاهده و استفاده از این ابزارها است. برای این منظور می‌توانید از پلتفرم‌های مختلفی استفاده کنید که بهترین و محبوب‌ترین آنها تردینگ ویو (Trading View) است. با ورود به این سایت می‌توانید به صورت رایگان ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال را در اختیار داشته و در کنار آن امکان پیاده‌سازی این ابزارها را روی نمودار قیمت رمزارزهای مختلف در دسترس داشته باشید.

نکته مهم بعدی در استفاده از بهترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال استفاده همزمان از آنها است. هر یک از ابزارهایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، قدرت قابل‌قبولی برای پیش‌بینی روند قیمت دارند، اما ترکیب آنها با یکدیگر می‌تواند یک استراتژی پرقدرت را برای شما ایجاد کند. در جاهایی که دو یا چند ابزار به صورت همزمان وارد شده و سیگنال خرید یا فروش ارز دیجیتالی را صادر می‌نمایند، امکان موفقیت شما در معاملات به مراتب افزایش پیدا خواهد کرد.

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذارترین اتفاقات ارزهای دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید.

سطوح حمایت و مقاومت

معرفی بهترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال را با ارزیابی سطوح حمایت و مقاومت آغاز می‌کنیم. سطوح حمایت و مقاومت را می‌توان در لیست بهترین ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال در صدر قرار داد. هر بار که نمودار قیمت یک ارز دیجیتال از یک قیمت برگشت خورده و به آن واکنش نشان داده باشد، نقطه موردنظر تبدیل به حمایت و مقاومت شده و انتظار داریم تا در صورت برخورد دوباره قیمت به آن، شاهد عکس‌العمل باشیم. نقاط برگشتی قیمت که در بالای قیمت فعلی هستند به عنوان مقاومت تعریف شده و نقاط برگشتی قیمت که در زیر قیمت فعلی هستند، خاصیت حمایتی دارند. هر بار که قیمت یک سطح حمایتی یا مقاومتی را رد می‌کند، سطح موردنظر تغییر فاز خواهد داد.

برای استفاده از سطوح حمایت و مقاومت برای تحلیل بازار ارز دیجیتال می‌توانید از نکات زیر استفاده کنید:

  • بهتر است با در کنار هم قرار دادن حمایت‌ها و مقاومت‌های نزدیک به هم، آنها را از یک خط تبدیل به یک سطح نمایید.
  • بهتر است تنها حمایت‌ها و مقاومت‌های نزدیک به قیمت فعلی را ترسیم کنید تا نمودار خیلی شلوغ نشود.
  • از گذشته‌های خیلی دور برای ترسیم حمایت و مقاومت کمتر و در صورت نیاز استفاده کنید.
  • بعد از برخورد قیمت به حمایت و مقاومت انتظار برگشت آن را داریم و می‌توان در جهت عکس وارد معامله شد.
  • در صورت شکست یک ناحیه حمایتی یا مقاومتی انتظار ادامه روند تا حمایت یا مقاومت بعدی را خواهیم داشت.

در ادامه با معرفی سایر ابزارهای تحلیل بازار ارز دیجیتال شما می‌توانید آن‌ها را با سطوح حمایت و مقاومتی ترکیب کرده و قدرت معاملاتی خود را در بازار به مراتب افزایش دهید. این مهم باعث می‌شود تا Win Rate معاملات شما نیز به حداکثر میزان ممکن برسد.

خط روند

یکی از معروف‌ترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال خط روند است. خط روند به عنوان یکی از بهترین ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال برای پیش‌بینی روند قیمت در لحظه استفاده می‌شود. به صورت کلی دو نوع خط روند در تحلیل تکنیکال تعریف می‌شود. خط روند نزولی که از ارتباط میان قله‌های متناظر یک روند نزولی تشکیل می‌شود و خط روند صعودی که از ارتباط میان دره‌های متناظر یک روند صعودی تشکیل می‌شود. بهترین خط روند برای هر روندی، خطی است که بیشترین تعداد قله یا دره را به خود اختصاص داده، به قیمت فعلی نزدیک باشد و البته در گذشته شاهد شکسته شدن آن در بازار نباشیم.

خط روند نزولی و خط روند صعودی به عنوان خطوط حمایت و مقاومت داینامیک بازار شناخته می‌شوند. انتظار داریم که هر بار قیمت به این خطوط برخورد کرد، شاهد برگشت قیمت باشیم. شکسته شدن یک خط روند نیز می‌تواند باعث تغییر کامل روند شود. از این رو هم در جهت شکست و هم در جت برگشت قیمت می‌توان روی آن حساب کرد. معمولا در اکثر استراتژی‌های معاملاتی در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال از خط روند برای تعیین رند یا خط تریگر ورود به معاملات استفاده می‌شود. البته نکته بسیار مهم در این ابزار تعیین بهترین خط روند است.

الگوهای هندسی

معرفی ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال را با معرفی الگوهای هندسی ادامه می‌دهیم. الگوهای هندسی که از جمله روش‌های تحلیلی پرایس اکشن کلاسیک محسوب می‌شوند، الگوهای پرتکراری بوده و از آنها می‌توان از جمله رایج‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال یاد کرد که هم قدرت بالایی دارند و هم به وفور می‌توان آنها را در نمودار قیمت مشاهده کرد. اصلی‌ترین و رایج‌ترین الگوهای هندسی در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال الگوهای مثلث، مستطیل، پرچم، کنج، سر و شانه، دو قلو و سه قلو هستند. این الگوها در دو دسته الگوهای ادامه‌دهنده و معکوس‌کننده روند قیمت ظاهر می‌شوند و تشکیل آنها با توجه به محل تشکیل و شرایط می‌تواند راهنمایی برای پیش‌بینی قیمت باشد.

الگوهای مستطیل، سر و شانه، دو قلو و سه قلو معمولا در انتهای روندها تشکیل می‌شوند و مشاهده آنها می‌تواند نشانه ضعف در روند فعلی و برگشت قیمت باشد. الگوی کنج و پرچم الگوهای ادامه‌دهنده هستند و معمولا در میانه روند به وجود می‌آیند. الگوی مثلث نیز هم به عنوان الگوی معکوس‌کننده و هم به عنوان الگوی ادامه‌دهنده کاربرد دارد. با تشکیل الگوهای هندسی می‌توانید در ناحیه ترید آنها وارد معاملات مختلف شوید. با استفاده از این الگوها می‌توانید سود زیادی در معاملات ارز دیجیتال به دست آورید.

کندل استیک

معرفی بهترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال را با بررسی الگوهای کندل استیک ادامه می‌دهیم. نمودار شمعی ژاپنی پرکاربردترین نوع نمودار قیمت در بازارهای مالی و ارز دیجیتال است. شمع‌ها در این نمودار با توجه به شکل ظاهری و قیمت باز و بسته شدن الگوهای مختلفی را تشکیل می‌دهند که از این الگوها می‌توان به عنوان یک ابزار تکنیکال برای پیش‌بینی قیمت رمزارزها استفاده نمود. تشکیل این الگوها می‌تواند نشانه قدرت در روند فعلی، ضعف در روند و یا شکسته شدن حمایت‌ها و مقاومت‌ها باشد. از این رو می‌توانید از آن برای تعیین نقاط ورود و خروج در بازار ارز دیجیتال استفاده کنید.

الگوهای کندل استیک در دو دسته الگوهای برگشتی و الگوهای ادامه‌دهنده روند به وجود می‌آیند. همچنین در یک دسته‌بندی نیز آنها را در سه دسته الگوهای تک کندلی، دو کندلی و سه کندلی تعریف می‌نمایند. الگوهای کندل استیک به نوعی می‌توانند به صورت لحظه‌ای قدرت خریداران و فروشندگان را به شما نمایش دهند. به عنوان مثال می‌توانیم الگوی معروف و محبوب چکش (Hammer) را به شما معرفی کنیم که یک الگوی رایج در انتهای روندهای نزولی و صعودی است و رخ دادن آن می‌تواند نشانه‌ای برای برگشت قیمت و تغییر روند از صعودی به نزولی و از نزولی به صعودی شود.

دقت کنید که برای تقویت الگوهای کندل استیک می‌توانید از سایر ابزارها برای تایید و تقویت آنها استفاده کنید. این راهکار می‌تواند قدرت استراتژی شما را چندین برابر افزایش دهد. به عنوان مثال تشکیل یک الگوی چکش در زمان برخورد قیمت با یک ناحیه حمایتی می‌تواند قدرت آن را چندین برابر بیشتر کند. الگوی چکش از نظر روانشناسی در انتهای یک روند نزولی نشانه ضعف در فروشندگان و کاهش قدرت آن‌ها است که می‌تواند خریداران جدیدی را وارد بازار نماید. الگوهای کندل استیک در تایم فریم‌های بالاتر اعتبار بیشتری دارند.

چنگال اندروز

یکی دیگر از ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال که قدرت قابل‌توجهی داشته و در میان کاربران رایج است، چنگال اندروز می‌باشد. این ابزار تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال را می‌توانید در تمام تایم فریم‌ها استفاده کرده و از آن برای تعیین نقاط حمایت و مقاومتی استفاده کنید. اندروز یک ابزار سه سر است که برای نتیجه‌بخش بودن آن انتخاب سه سر چنگال اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت و حتما باید در این باره بهترین عملکرد را داشته باشید.

چنگال اندروز را می‌توانید در پلتفرم‌هایی مانند تردینگ ویو در اختیار داشته و استفاده کنید. با توجه به اینکه با چه هدفی از چنگال استفاده می‌کنید، نحوه استفاده از آن متفاوت خواهد بود. فرض کنید که شما به دنبال پیدا کردن نقطه بازگشتی در یک روند نزولی هستید. برای استفاده از چنگال اندروز می‌توانید سر اول ابزار را روی ابتدای یک روند نزولی قبلی (قله)، سر دوم را در ابتدای یک اصلاح (دره) و سر سوم را نیز در انتهای اصلاح آخر (قله) قرار دید تا چنگال اندروز نقاط حمایتی و مقاومتی را برای شما ترسیم کند.

این ابزار از سه سطح اصلی تشکیل شده که هر سه سطح نقش حمایتی و مقاومتی دارند. با برخورد قیمت به سطوح کناری انتظار می‌رود که روند به سمت معکوس تغییر کند. همچنین در صورت عبور قیمت از سطح میانی انتظار ادامه آن تا سطح بعدی را خواهیم داشت. استفاده از چنگال اندروز به عنوان یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال سابقه طولانی داشته و می‌توانیم اعتبار بالایی را در تایم فریم‌های 1 ساعته و بالاتر برای آن متصور باشیم.

میانگین متحرک 100

یکی از اندیکاتورهای رایج در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال میانگین متحرک است. میانگین متحرک را می‌توان از جمله بهترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال معرفی کرد که مورداستفاده کاربران زیادی قرار می‌گیرد. در این بین میانگین متحرک 100 اهمیت به مراتب بیشتری نسبت به سایر انواع آن دارد. شما می‌توانید با استفاده از یک میانگین متحرک 100 بهترین نقاط برای برگشت قیمت را بشناسید و همچنین از آن برای تعیین روند قیمت نیز استفاده کنید.

به صورت کلی هر بار که قیمت به میانگین متحرک 100 برخورد می‌کند، انتظار داریم تا به سمت مقابل پرتاب شود. همچنین در صورت شکست میانگین متحرک 100 نیز انتظار برگشت روند و تغییر آن را داریم. البته استفاده از میانگین متحرک به عنوان یک استراتژی کامل برای ترید و خرید و فروش ارز دیجیتال چندان رایج نیست و ممکن است چالش‌هایی را برای شما ایجاد کند. اما همراه ساختن سایر روش‌ها و ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال با میانگین متحرک می‌تواند قدرت آن را چندین برابر افزایش دهد.

موج شماری الیوت

یکی دیگر از ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال که اتفاقا ابزار بسیار قدرتمندی نیز محسوب می‌شود، موج شماری الیوت است. الیوت یکی از تریدرهای بزرگ بازار سرمایه بود که نتیجه تحقیقات وی را به عنوان یک ابزار تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال می‌توانیم استفاده کنیم. الیوت بعد از چندین سال مطالعه به این نتیجه رسید که قیمت در روند خود یک سیکل 5 موجی را طی می‌کند. به این معنی که هر روندی در نمودار قیمت از 5 موج اصلی تشکیل می‌شود. البته رابطه فراکتالی در نوسان قیمت باعث می‌شود تا این رفتار 5 موجی را حتی به ریزموج‌ها نیز نسبت بدهیم. اما با این حال شما می‌توانید با درک این رفتار بهترین نقاط برای خرید و فروش رمزارزها را انتخاب کنید.

با رسیدن قیمت به انتهای موج 5 از موج شماری الیوت احتمالا باید انتظار برگشت کامل قیمت را داشته باشیم. همچنین ابتدای موج 3 نیز می‌تواند نقطه مناسبی برای یک ترید خود باشد. البته برای استفاده از موج‌شماری الیوت به عنوان یک روش تحلیلی در بازار ارز دیجیتال حتما باید با اصول موج شماری و روش‌های تعیین ابتدا و انتهای موج‌ها در آن آشنا باشید. در غیر این صورت این روش به دلیل پیچیدگی‌های زیاد ممکن است کمی گیج کننده به نظر برسد. موج شماری الیوت هنوز هم به عنوان یک استراتژی قدرتمند در میان تریدرهای بازار ارز دیجیتال و سایر بازارهای مالی استفاده می‌شود.

وبینار یادگیری روش‌های سفارش‌گذاری با یادگیری انواع روش‌های سفارش‌گذاری در صرافی تبدیل به بهترین شکل ممکن از پتانسیل سوددهی محصولات نوین صرافی مانند معاملات اهرم‌دار، ربات نوسان‌گیر، سبد برنده و … بهره‌مند شوید.
ثبت‌نام رایگان

ابزار تحلیلی فیبوناچی

یکی از رایج‌ترین و مدرن‌ترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال ابزار تحلیلی فیبوناچی است. کسانی که از فیبوناچی به عنوان یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال استفاده می‌کنند، معمولا می‌توانند استراتژی‌های موفق‌تر و دقیق‌تری در اختیار داشته باشند. این ابزار در تحلیل قیمت رمزارزها بسیار دقیق عمل می‌کند. ابزار فیبوناچی در واقع شخصی‌سازی شده نسبت‌های فیبوناچی در بازار ارز دیجیتال است. نظم شکل گرفته از نسبت‌های فیبوناچی در تغییرات قیمت ارزهای دیجیتال نیز صادق است و از این رو ما می‌توانیم از این نسبت‌ها برای تعیین نقاط مستعد برگشتی قیمت و در نتیجه ترید استفاده کنیم.

ابزار فیبوناچی یک ابزار دو سر است که می‌توانید در پلتفرم‌های مناسب برای تحلیل تکنیکال آن را در اختیار داشته باشید. در معرفی بهترین سایت‌های تحلیل ارز دیجیتال چنین پلتفرم‌هایی را به شما معرفی کردیم. این ابزار دو سر را باید در یک روند قیمتی مشخص برای تشخیص نقاط برگشتی قیمت بیندازید. به عنوان مثال اگر روند فعلی قیمتی نزولی است و به دنبال مستعدترین نقاط برای برگشت و تغییر روند هستید، می‌توانید ابزار فیبوناچی را روی دو سر روند صعودی قبلی بیندازید.

فیبوناچی از درصدهای مختلفی تشکیل می‌شود که قدرتمندترین این درصدها، 78.6 و 61.8 درصد هستند. همچنین درصدهای 50، 38.2 و 23.6 دیگر درصدهای فیبوناچی هستند که می‌توان از آنها نیز به عنوان نقاط مناسب برای برگشت قیمت استفاده کرد.

اندیکاتور مکدی (MACD)

یکی دیگر از رایج‌ترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال اندیکاتور مکدی است. این اندیکاتور از گذشته در سایر بازارهای مالی از جمله فارکس و حتی بورس خودمان به عنوان یک ابزار تحلیلی عالی و قدرتمند مورداستفاده قرار می‌گرفته و در حال حاضر کاربردهای خود را در بازار ارز دیجیتال نیز حفظ کرده است. شما می‌توانید از مکدی حتی به عنوان یک استراتژی معاملاتی کامل نیز استفاده کنید.

اندیکاتور مکدی در تنظیمات پیش فرض خود شامل سه میانگین متحرک 9، 12 و 26 است و در هر تایم فریم از این سه میانگین متحرک برای ارزیابی شرایط تغییرات قیمت استفاده می‌کند. البته در سال‌های اخیر شاهد ایجاد تغییراتی در این اندیکاتور و ساختار آن بوده‌ایم، اما اندیکاتور مکدی کلاسیک که هنوز هم به عنوان رایج‌ترین نوع از مکدی‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، از یک خط سیگنال و هیستوگرام تشکیل می‌شود. هیستوگرام در واقع فاز قیمت را نشان می‌دهد و خط سیگنال نیز برای ارائه سیگنال‌های خرید و فروش کاربرد دارد.

وقتی خط سیگنال هیستوگرام مکدی را از پایین به بالا قطع می‌کند، سیگنال خرید صادر شده و در مواقعی که خط سیگنال هیستوگرام را از بالا به پایین قطع کند، سیگنال فروش صادر شده است. البته خرید و فروش با مکدی به همین سادگی‌ها نیست و باید فیلترهای دیگری را نیز برای جلوگیری از اشتباهات مکدی به این استراتژی اضافه کنید. نکات زیر می‌تواند معاملات بهتری را با مکدی برای شما رقم بزند:

  • سعی کنید تنها از سیگنال‌هایی از مکدی استفاده کنید که مطابق با روند فعلی در تایم بالاتر باشند. به عنوان مثال اگر در تایم 15 دقیقه ترید می‌کنید، بهتر است ابتدا روند نمودار را در تایم 1 ساعته و 4 ساعته تعیین نموده و سپس از سیگنال‌های هم‌جهت با تایم بالا برای ترید در تایم 15 دقیقه استفاده نمایید.
  • اگر همزمان با سیگنال مکدی، شاهد واگرایی قیمتی در جهت عکس بودید، بهتر است از آن استفاده نکنید.
  • ترکیب استراتژی مکدی با خطوط حمایت و مقاومت می‌تواند قدرت آن را چندین برابر بیشتر کند.
  • هر چقدر تایم فریم معاملاتی شما بالاتر برود، سیگنال مکدی اعتبار بیشتری خواهد داشت.

ملاحظه می‌کنید که این اندیکاتور می‌تواند یکی از بهترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال باشد. از این رو سعی کنید با یادگیری کامل و همچنین تسلط بر نحوه استفاده از آن، سیگنال‌های موفق مکدی را در بازار استفاده کنید.

شاخص قدرت نسبی خریداران نسبت به فروشندگان (RSI)

استفاده از شاخص‌ها برای تجزیه و تحلیل و آنالیز رفتار قیمت رمزارزها نیز یکی از روش‌‌های تحلیلی کاربردی در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود. یکی از بهترین این شاخص‌ها نیز ابزاری با عنوان RSI است که می‌توانید در پلتفرم‌های مختلف ارائه‌دهنده ابزارهای تحلیل تکنیکال به آن دسترسی داشته باشید. این شاخص می‌تواند یکی از بهترین ابزار‌‌های تحلیل ارز دیجیتال در بازه‌های زمانی مختلف باشد.

شاخص RSI از یک خط منحنی و دو سطح 30 و 70 درصد به صورت پیش‌فرض تشکیل شده که شما می‌توانید بر اساس نیاز این سطوح را تغییر دهید. وقتی منحنی RSI به زیر سطح 30 درصد برسد، به این معنی است که فشار فروش در بازار به حداکثر میزان ممکن رسیده و کم‌کم ممکن است فروشنده‌ها خسته شده و روند آماده بازگشت است. همچنین در شرایط برعکس وقتی قیمت از سطح 70 درصد به بالا نفوذ نماید، نشانه قدرت گرفتن خریداران در بازار می‌باشد. البته در این سطوح احتمال برگشت قیمت بسیار زیاد خواهد بود و ممکن است خریداران کم‌کم از سود‌های به دست آمده راضی شوند و بازار به سمت نزول تغییر مسیر دهد. RSI در میان ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال به عنوان ماشین سیگنال‌دهی معروف است.

جمع‌بندی

سعی کردیم تا بهترین و رایج‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال را به شما معرفی کنیم. استفاده از بهترین ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال باعث می‌شود تا شما بتوانید از استراتژی‌های قدرتمندی استفاده کرده و معاملات موفق‌تری داشته باشید. تمام تلاش ما در صرافی ارز دیجیتال تبدیل ارائه بهترین نکات تحلیلی برای کاربران ایرانی است تا از این طریق بتوانیم قدرت معاملاتی کاربران ایرانی را به حداکثر کیفیت ممکن برسانیم. همراه شما برای موفقیت در بازار ارز دیجیتال هستیم.

2 دیدگاه

    1. سلام. عید رو بهتون تبریک میگیم.
      از شما بابت به اشتراک گذاشتن نظرتون سپاس‌گزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید