در این مقاله میخوانید:
چکیده
کاربران گرامی تبدیل،
حسابهای اجارهای شیوهای از کلاهبرداری هستند که از کیف پول شخص برای جابجایی مبالغ بالا و پولشویی استفاده میگردد. آگهیهای کاریابی که در وبسایتهایی چون دیوار یا شیپور یا کانالهای تلگرامی، با عناوینی چون «مشارکت در سود»، «کسب درآمد در منزل» و مواردی مشابه، قرار داده میشوند و از شما درخواست ثبتنام و احراز هویت در صرافیهای ارز دیجیتال را دارند، زیرمجموعهی حسابهای اجارهای هستند و هدف از آنها کلاهبرداری است.
این افراد در ازای پرداخت مبالغ بالا و بهانههایی مانند اینکه بخاطر محدودیتهایی که برای انجام تراکنش دارند، با حساب شما فعالیت میکنند. آنها اطلاعات حساب شما را دریافت کرده و مبلغی را که از افراد دیگر دزدیدهاند به حساب شما واریز میکنند، سپس این مبالغ را از حساب شما تبدیل به ارز دیجیتال نموده و برداشت میکنند و دارایی برای همیشه از دسترس خارج می شود. زمانی که فردی که دارایی آن دزدیده شده به مراجع قضایی مراجعه نماید، شما ملزم به پرداخت مبلغ از دست رفته هستید.
توصیه میشود در صورت برخورد به چنین مواردی، به هیچ وجه شروع به همکاری نکنید و فریب آنها را نخورید. لازم به ذکر است که هرگونه عواقب قضایی این امر برعهدهی شما قرار میگیرد.
کلاهبرداری حساب اجارهای چیست؟
اگر تابهحال از جلوی کلانتری یا دادسرا رد شده باشید لابد افراد زیادی را دستبند به دست دیدهاید. ممکن است با خودتان فکر کرده باشید لابد همه این افراد مجرمین خطرناکی هستند که اقدامات غیرقانونی عجیبوغریبی مرتکب شدهاند. اما در واقع همیشه اینطور نیست.
گاهی ممکن است با سهلانگاری و خوردن فریب افراد متقلب و سودجو مسئولیتهای قانونی سنگینی بر عهده شما بیفتد که به این راحتیها نتوانید از شر آن خلاص شوید. کلاهبرداری حساب اجارهای یکی از این فریبهاست که میتواند شما را دچار مشکلات بزرگ قانونی کند و بهقولمعروف از کار و زندگی بیندازد.
در ادامه این مطلب با چیستی کلاهبرداری حساب اجارهای و راههای مقابله با آن آشنا میشویم با ما همراه باشید.
شاید در فیلمها و سریالها دیده باشید که فردی را بدون هیچ شایستگی بهعنوان مدیرعامل یک شرکت انتخاب میکنند و با وعده حقوق عالی تمام امضاها را از او میگیرند و دستهچک شرکت را او امضا میکند؛ ولی هیچ خبری از چیزی که در شرکت اتفاق میافتد ندارد. تا این که بالاخره روزی گند کلاهبرداریها در میآید و مدیرعامل ازهمهجابیخبر بهعنوان مسئول به زندان میافتد.
در کلاهبرداری حساب اجارهای بهجای این که مدیرعاملی شرکت را به شما بدهند، حساب بانکی یا حساب کاربری ارز دیجیتال شما را با مبلغ نسبتاً بالایی اجاره میکنند و به شما وعده میدهند که بدون انجام هیچ کاری و تنها با دادن کارتبانکی یا نام کاربری و رمز عبور حساب صرافی ارز دیجیتالتان میتوانید مبلغ خوبی به جیب بزنید. حتی معمولاً مبلغ مربوطه را پیشپیش به شما پرداخت میکنند تا اعتمادتان را جلب کنند.
اما وقتی که کارتبانکی یا حساب کاربریتان در صرافی ارز دیجیتال را در اختیار کسی میگذارید باید بدانید که تمام مسئولیتهای تراکنشها همچنان بر عهده شماست و هر کار خلافی که با آن حساب انجام شود، شما هستید که بهعنوان مسئول و مقصر شناخته خواهید شد.
انواع کلاهبرداریها با حساب اجارهای
کلاهبرداریهای مختلفی را از طریق حسابهای اجارهای انجام میدهند که به برخی از آنها در زیر اشاره میکنیم:
کلاهبرداری فیشینگ
کلاهبرداری فیشینگ نوعی کلاهبرداری است که با جعل صفحه پرداخت بانکی یا صفحه پرداخت رمزارزی کاربران را بهاشتباه میاندازند و با خالیکردن حساب آنها مبلغ را به حساب بانکی یا حساب ارز دیجیتالی که شما به آنها اجاره دادهاید منتقل میکنند.
ازآنجاییکه ردگیری حساب ارز دیجیتال مشکلتر است، با چند بار جابهجایی مبلغ، کار را برای پیگیری سخت میکنند، اما در صورت پیگیری پلیس پای شما به جریان باز میشود؛ چون این مبلغ به حسابتان انتقال پیدا کرده است و به ارز دیجیتال تبدیل شده است. با این حساب ممکن است بهعنوان فرد کلاهبردار یا در بهترین حالت بهعنوان معاونت در جرم محاکمه شوید و حتی به زندان بیفتید.
استفاده برای پولشویی
گاهی اوقات ممکن است افراد کلاهبردار حسابی که از شما اجاره کردهاند را برای انتقال مبالغ حاصل از جرایم مختلفی همچون سرقت، فروش مواد مخدر و مواردی ازاینقبیل و انجام پولشویی استفاده کنند.
این افراد با انتقال چندباره مبالغ در حسابهای بانکی در نهایت مبلغ موردنظر را به ارز دیجیتال تبدیل میکنند که پیگیری آن مشکلتر است. در نهایت در صورت پیگیری پلیس، حساب کاربری شما در صرافی ارز دیجیتال و حساب بانکیتان قابلشناسایی خواهد بود و ممکن است مجرم شناخته شوید و به حبس، رد مال و مجازاتهای سنگینی ازاینقبیل محکوم شوید.
استفاده برای پرداخت هزینههای خلاف قانون
ممکن است کلاهبرداران از حساب بانکی یا حساب ارز دیجیتال شما برای پرداخت هزینههای اعمال غیرقانونی استفاده کنند که در این صورت هم ممکن است شما بهعنوان عامل و آمر جرم شناخته شوید و هزینهها و مجازاتهای سنگینی در انتظار شما خواهد بود.
مجازات اجاره حساب بانکی یا صرافی ارز دیجیتال
اگر که فردی کارتبانکی یا حساب خود در صرافی ارز دیجیتال را به فرد دیگری برای اجاره واگذار کند و وجهی را که منشأ آنها از اعمال مجرمانه بوده است را در حساب بانکی خود نگهداری و یا اقدامی نسبت به نقلوانتقال آنها انجام دهد، علاوه بر معاونت در جرم اصلی و تحمل مجازات مقرر برای آن جرم، به جرم پولشویی که مجازات آن استرداد تمام وجوه تراکنش شده و سود بانکی مقرر و جزای نقدی به میزان یکچهارم مبلغ تراکنش شده است، محکوم میشود.
علاوهبرآن بر اساس قانون مالیاتی، اجارهدهندگان حساب را با مشکل بزرگی در زمینه پرداخت مالیات با رقمهای نجومی روبهرو میکند و همچنین برای اجارهدهندگان نیز، پروندههایی با عنوان پولشویی تشکیل میشود و برای وثیقه باید مبلغ کامل حساب و تراکنشهای مالی انجام شده را وثیقه قرار دهند که باتوجهبه رقم سنگین و توانایی مالی پایین افراد قربانی، زمینهساز زندان برای اجارهدهندگان کارتبانکی میشود.
چگونه از کلاهبرداری حساب اجارهای پیشگیری کنیم
پیشگیری از کلاهبرداری حساب اجارهای واقعاً ساده است. هرگز حسابهای بانکی و حساب کاربری ارز دیجیتال خود را در اختیار هیچکس قرار ندهید. تنها شخص شما هستید که میتوانید از حساب کاربری ارز دیجیتال خود در صرافی استفاده کنید و طبق قراردادی که با صرافیها و بانکها دارید فقط خودتان حق استفاده از حساب و کیف پول ارز دیجیتال را دارید.
وسوسههای کوتاهمدتی مانند دریافت مبالغ نسبتاً بالا از سوی افراد ناشناس و حتی آشنا ممکن است در آینده شما را با مشکلاتی مواجه کند که هرگز فکرشان را هم نمیکردید؛ بنابراین بهتر است نه گفتن را تمرین کنید و فریب چنین وسوسههایی را نخورید.
آگهیهای فریبنده اجاره حساب صرافی ارز دیجیتال در جاهایی همچون اپلیکیشنها و آگهی سایتها نباید شما را به اشتباه بیندازد. این شگرد کلاهبرداران برای به دام انداختن افرادی است که اطلاعی از چنین مسائلی ندارند. پس با هوشیاری و دانستن شگردهای کلاهبرداران بهراحتی میتوانید از وقوع چنین مشکلاتی برای خود پیشگیری کنید.
سخن آخر
در این مقاله با کلاهبرداری اجاره حساب آشنا شدیم و عواقب سنگین و مجازاتهای مربوط به آن را بررسی کردیم. حالا با درک بهتر نسبت به عواقب چنین اقداماتی میدانیم که هرگز نباید حساب خود را در اختیار دیگران قرار دهیم. با شخصی نگه داشتن حساببانکی و حساب ارز دیجیتال خود میتوانیم جلوی هرگونه سوءاستفاده را تا حد زیادی بگیریم.
3 Responses
این مطالب خیلی مهم وقابل درک است ازشما متشکریم
بسیار مطلب عالی و مهم و ارزشمندی بود. من دقیقا چنین آگهی هایی را دیده ام. درج همین آگهی ها خودش باید تخلف محسوب شده و قابل پیگرد باشد.
مطلب خوبیست
خانواده خودم حسابشان مورد دستبرد قرارر گرفته خانواده من گول زبان چرب سارق را خورده و او که تند صحبت میکرده گفته برات یک کد میفرستیم و شما کد را بخوانید با داشتن شماره کارت کد ملی که از قبل داشته اند و کد شناور بانک همراه بانک ما را نصب کردند و تمام پول ما را دزدیدند
اما آیا بانک نمی توانست نصب همراه بانک را کمی پیچیده تر کند ؟ می توانست لا اقل با افزودن گزینه رمز دوم ثابت بصورت اجباری نه اختیاری این امکان را از دزد ها بگیرد . هنگام نصب علاوه بر رمز شناور لحظه ای رمز ثابتی که از قبل به صاحب حساب داده شده نصب همراه بانک مشکل تر میشد .پس بانک هم مقصر است چون میداند بعضی مردم ما ساده هستند و گول میخورند لا اقل نصب نرم افزار حساب بانکی را سخت تر کند تا اموال مردم بر باد نرود.