چکیده

فریز شدن تتر به معنای انسداد دارایی‌های کاربران در حساب صرافی یا کیف پول شخصی‌شان است. در صورت فریز شدن، تترها را نمی‌توان انتقال داد و امکان واریز تتر بیشتر به کیف پول یا حساب صرافی هم وجود ندارد. علت عمده فریز شدن تتر‌ها سیستم متمرکز شرکت و نظارت بر تراکنش‌ها است. کاربران ایرانی نیز به دلیل تحریم‌های اقتصادی در صورت ردیابی و شناسایی‌شدن در بازارهای جهانی ممکن است با بلوکه‌شدن دارایی‌های خود مواجه ‌شوند. چند ارز جایگزین در سال‌های اخیر به بازار آمده‌اند که با تمرکززدایی این مشکل را برای کاربران ایرانی حل کرده‌اند.

ایرانیان همواره با بحران‌های اقتصادی مواجه بوده‌اند و به دلیل نوسانات پولی و تورم، به دنبال راه‌کارهایی برای حفظ ارزش پول خود هستند. درگذشته، خرید ملک و طلا دو راه‌کار اصلی برای حفظ ارزش پول به شمار می‌رفتند. با ظهور تکنولوژی‌های نوین مانند بلاکچین و ارزهای دیجیتال، خرید دلار به شکل تتر راهکاری جدید برای حفظ ارزش پول را ارائه داده است. تتر ارز دیجیتالی است که بر اساس تکنولوژی بلاکچین توسعه‌یافته است. تتر یکی از پایدارترین و کاربردی‌ترین ارز دیجیتال در جهان است. تتر در تراکنش‌های بین‌المللی و جهت حفظ ارزش پول استفاده می‌شود، چراکه به‌گونه‌ای طراحی شده است که همواره ارزش برابری با دلار آمریکا داشته باشد.

خرید تتر برای حفظ ارزش پول، به دلیل پایداری بالا و قرارنگرفتن تحت‌تأثیر تورم و نوسانات پولی، ارزش بسیار بالایی دارد. همچنین، خرید تتر به‌راحتی و با سرعت بالا انجام می‌شود و هزینه کمتری نسبت به خرید دلار دارد. البته باید توجه داشت که خرید تتر نیز مانند دیگر روش‌های سرمایه‌گذاری، در برابر خطراتی مانند نوسانات بازار، فریب ارزش و غیره قرار دارد.

یکی از عمده خطرات خرید تتر فریز یا مسدودشدن دارایی‌هایتان است. برخی از کاربران ارز دیجیتال تصور می‌کنند نگهداری دارایی‌هایشان در کیف پولی معتبر امنیتشان را تأمین می‌کند، اما حتی در این شرایط نیز امکان قطع دسترسی به دارایی‌ها وجود دارد. در این مقاله سعی داریم تا اصطلاح فریز شدن تتر را توضیح دهیم، علل چگونگی اتفاق‌افتادنش را بررسی کنیم و راه‌های جلوگیری از این اتفاق را معرفی کنیم.

فریز شدن تتر به چه معناست؟

اصطلاح فریز شدن به‌صورت عمومی گونه‌ای از بلوکه‌شدن دارایی‌ها در حساب کاربری‌ است، به این معنا که کاربر نمی‌تواند از حساب کاربری خود تتر به‌حساب دیگری منتقل کند یا از حساب دیگری به‌حساب خود واریزی داشته باشد.

فریز شدن تتر در کیف پول‌ صرافی‌های خارجی بسیار آسان اتفاق می‌افتد. مدیریت صرافی ممکن است به‌حساب کاربر مشکوک شود و خیلی سریع از تراکنش‌های آن جلوگیری کند. کاربران معمولاً برای جلوگیری از این اتفاقات دارایی‌های خود را به کیف پول شخصی خود انتقال می‌دهند.

اما این پایان ماجرا نیست. شرکت‌های ارز دیجیتال ازجمله تتر تراکنش‌های کاربران خود را ردیابی و آنالیز می‌کنند. وجود شک و شبه در انتقال بین‌المللی پول باعث می‌شود تا شرکت آدرس‌های واریزی و برداشتی کیف پول را مسدود کند و دارایی کاربر در کیف پولش قفل شود.

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذارترین اتفاقات ارزهای دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید.

چرا فریز شدن تتر اتفاق می‌افتد؟

ارز دیجیتال تتر را سیستمی مرکزی اداره می‌کند. شرکت تتر دسترسی کامل به‌تمامی تراکنش‌ها و جابه‌جایی‌های تتر در شبکه خود دارد. کاربران کشور‌هایی مانند ایران که در لیست تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی هستند، همواره درخطر فریز شدن دارایی‌های خود هستند.

شرکت تتر همواره سعی می‌کند سیاست‌های ایالات‌متحده و بانک جهانی را رعایت کند تا به مشکلات حقوقی برخورد نکند. یکی از این سیاست‌ها عدم همکاری با کاربران و شرکت‌های ایرانی فعال در حوزه ارز دیجیتال است. تحریم‌های اقتصادی مانع حضور کاربران ایرانی در بازار جهانی می‌شوند، اما شبکه‌های غیرمتمرکز بلاکچین این امکان را فراهم آوردند تا کاربران ایرانی قدم به بازار جهانی بگذارند. ایرانیان در شبکه‌های غیرمتمرکز ردپای خود را پنهان می‌کردند و هیچ‌کس نمی‌توانست تراکنش‌های آنان را ردیابی کند.

سیستم متمرکز شرکت تتر این امکان را فراهم آورد تا ردیابی تراکنش‌ها امکان‌پذیر شود، درنتیجه کاربران ایرانی فعال در این شبکه به‌راحتی شناسایی می‌شوند. اگر تراکنش‌های کاربری توجه شرکت تتر را جلب کند، این شرکت به‌راحتی می‌تواند از طریق ردیابی تراکنش‌های کیف پول کاربر به مبدأ تراکنش‌ها پی ببرد و درصورتی‌که در لیست کشورهای تحریم شده مانند ایران بود، تتر را در کیف پول کاربر فریز کند.

تترهای فریز شده در کیف پول دیگر امکان جابه‌جایی یا تبدیل به ارزهای دیگر را ندارند. البته این نگرانی در مورد ارزهای دیگر مانند بیت‌کوین وجود ندارد، چراکه بیت‌کوین از بلاکچین غیرمتمرکز استفاده می‌کند و امکان ردیابی تراکنش‌های بلاکچین بیت‌کوین وجود ندارد.

جایگزین‌هایی برای جلوگیری از فریز شدن تتر

کاربران ایرانی باتوجه‌به شرایط نامساعد سیاسی و اقتصادی بین‌المللی باید تصمیمات جدی دررابطه‌با دارایی‌های دیجیتال خود اتخاذ کنند. کاربران ایرانی که قصد معامله در بازارهای جهانی را دارند یا جهت حفظ ارزش سرمایه دارایی‌هایشان را به تتر تبدیل کرده‌اند، باید به‌ فکر ارز دیجیتال جایگزین باشند. در ادامه با چند ارز دیجیتال آشنا خواهیم شد که مشکلات تتر را ندارند و مورد قبول بازارهای جهانی نیز هستند.

یو اس دی کوین (USD Coin)

تتر و یو اس دی سی

یو اس دی کوین دارای رتبه پنج سایت کوین مارکت کپ با ارزش بازاری ۲۸ میلیارد دلاری است. یو اس دی استیبل کوینی است که در سطح اینترنت موجود است و محدود به بلاکچین خاصی نیست. این کوین در اکثر بلاکچین‌ها فعال است. یو اس دی سی فراتر از مرزها و ساعات کاری بانکی است. این ارز دیجیتال در هر جا و در هر ساعت که کاربران بخواهند در دسترس است.

علت محبوبیت USD Coin این است که یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال آمریکا، کوین بیس، آن را پشتیبانی می‌کند. این ارز دیجیتال ۶ سال پس از تتر کار خود را آغاز کرد. شرکت‌های کوین بیس و سیرکل به‌صورت مشترکت بنیان‌گذاران یو اس دی کوین بودند. این دو شرکت کنسرسیوم سنتر را تأسیس کردند تا ناظر و توسعه‌دهنده استیبل‌کوین‌های یو اس دی باشد.

این استیبل‌کوین کاملاً غیرمتمرکز است و هیچ‌گونه نهاد مرکزی قادر به ردیابی تراکنش‌های درون شبکه نیست. همچنین یو اس دی کوین پشتوانه قوی دلاری دارد که به‌صورت شفاف در دسترس عموم است.

پرسشنامه آکادمی تبدیل لطفا با شرکت در پرسشنامه زیر، دیدگاه خود درباره آکادمی تبدیل و کیفیت مقاله‌ها را با ما در میان بگذارید.
شرکت در پرسشنامه

بایننس یو اس دی (BUSD)

تتر و دلار بایننس

بایننس یو اس دی استیبل‌کوینی است که صرافی بایننس طراحی و وزارت خدمات مالی نیویورک آن را تأیید کرده است. گزارش حسابرسی ماهانه BUSD در وب‌سایت رسمی این ارز دیجیتال منتشر می‌شود. وب‌سایت رسمی بایننس یو اس دی در ۵ سپتامبر ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد تا ثبات دلار را با فناوری بلاکچین برای کاربران خود به ارمغان بیاورد.

بایننس یو اس دی مانند ارز دیجیتال فیاتی است که از استانداردهای ERC-20 و BEP-2 پشتیبانی می‌کند. این ارز دیجیتال مانند یو اس دی کوین برابری ۱ به ۱ دلاری دارد و همواره قیمت آن با دلار آمریکا برابر است. سیستم غیرمتمرکز بلاکچین بایننس نیز اجازه هرگونه دخالت را از نهادهای مرکزی می‌گیرد.

دای (DAI)

دای جایگزین تتر

قراردادهای هوشمند اتریوم باعث شده است بسیاری از پروژه‌های بزرگ درون این بلاکچین آغاز به کار کنند. دای ارز دیجیتالی است که بر بستر بلاکچین اتریوم راه‌اندازی شده است. دای تلاش می‌کند تا ارزش خود را نزدیک به دلار آمریکا نگه دارد. این استیبل‌کوین از طریق سیستم قراردادهای هوشمند و شرکت‌کنندگان غیرمتمرکز ارزش خود را پایدار نگه می‌دارد.

دای هم‌اکنون رتبه ۱۵ کوین مارکت کپ را دارد. ارزش بازار دای ۴ میلیارد دلار است و در ۲۴ ساعت گذشته حجم معامله ۲۲۸ میلیون دلاری را تجربه کرده است. در کنار ارزش و حجم بالای روزانه، تمرکززدایی از این پروژه به کمک بلاکچین اتریوم رقیب سرسختی برای پروژه تتر ساخته است.

سخن پایانی

ایرانیان در دهه‌های گذشته همواره با نابسامانی‌های اقتصادی و سیاسی بسیاری در طول سال برخورد داشته‌اند. تحریم‌های اقتصادی در این سال‌ها باعث شده که فعالیت‌های اقتصادی کاربران ایرانی را با دشواری‌هایی مواجه کرده‌ است.

فریز شدن دارایی‌های ارز دیجیتال ایرانیان در صرافی‌های خارجی یا کیف پول‌هایشان یکی از عمده مشکلات است. تتر با سیستم متمرکزی که دارد کاملاً تراکنش‌‌های درون شبکه خود را تحت نظارت دارد و به‌راحتی می‌تواند کاربران را شناسایی کند. فریز شدن تتر کاربران موجب ازدست‌رفتن سرمایه‌های عظیمی در این سال‌ها شده است. درنتیجه کاربران ایرانی باید راه‌های جایگزین را در راستای جلوگیری از هدررفت سرمایه انتخاب کنند.

منابع:

tether.to

coindesk.com

blockworks.co

investopedia.com

tribuneonlineng.com

2 دیدگاه

  1. دای در تبدیل فقط از طریق خرید آسان در دسترس است که کارمزد را هنگام خرید و نیز هنگام تبدیک کردن به رمزارز هنگام معامله بالا می‌برد.
    با راه اندازی بازار تومانی و نیز جفت ارزهای آن با برخی رمزارز ها شرایط استفاده بهتر خواهد شد.

  2. سلام وقت بخیر
    واقعا ممنون. بالاخره یک صرافی بدون توجه به منافع شخصیش اومد و یک مطلب درستو دقیق و شفاف از فریز شدنه تتر ارائه داد. کاری که اکثر صرافی های ایرانی معتبر از بیانش کاملا خودداری میکنن و طوری وانمود میکنند که انگار هیچ مشکلی برای نقلو انتقال و نگهداری تتر مخصوصا در مبالغ سنگین وجود نداره. ممنون واقعا

دیدگاهتان را بنویسید