چکیده

رابطه چین با ارزهای دیجیتال مخصوصاً بیت کوین همواره خصمانه بوده است. این دشمنی یک تاریخچه ۱۵ساله دارد. دولت چین در این ۱۵ سال از هیچ اقدامی برای ایجاد ترس، عدم اطمینان و شک در کاربران نسبت به ارزهای دیجیتال فروگذار نکرده است.

این دشمنی از سال ۲۰۰۹ و با ممنوعیت ارزهای دیجیتال آغاز شد. اقداماتی مانند ممنوعیت ترید و ماینینگ ارزهای دیجیتال در بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۳ از سوی دولت چین صورت گرفت. اما در سال ۲۰۲۳ کاربران چینی، هرچند به صورت غیرقانونی به ارزهای دیجیتال روی خوش نشان دادند.

اکنون به نظر می‌رسد زمان دشمنی چین و ارز دیجیتال به پایان رسیده باشد. چرا که چینی‌ها تقاضای زیادی برای ارزهای دیجیتال دارند. همچنین چین از انرژی ارزان برای استخراج بیت کوین برخوردار است. در نهایت نباید بازار بزرگ کریپتو را به شرکا و رقبای بزرگ خود مانند ایالات متحده و اروپا واگذار کند.

دشمنی چین و ارز دیجیتال از همان بدو تولد بیت کوین با اعمال و ایجاد ممنوعیت و محدودیت‌های فراوان آغاز شد. پس از آن، چین به مدت یک دهه تلاش کرد تا خطرات مرتبط با بیت کوین را برجسته کند و مردم را از آن بترساند؛ موضوعی که باعث ایجاد FUD (مخفف ترس، عدم اطمینان و شک) در مقابل بیت کوین و درنتیجه، کاهش قابل‌توجه قیمت آن شده است.

همین هفته گذشته، قیمت بیت کوین بیش از ۵ درصد کاهش یافت که دلیل آن، صدور یک اعلامیه نظارتی دیگر از سوی دولت چین بود. انتظار می‌رود این الگوی FUD چینی‌ها در سال‌های آینده هم کماکان ادامه یابد. اما جنبه مثبت ماجرا این است که تأثیر آن بر قیمت بیت کوین روبه‌کاهش خواهد بود. زیرا بیت کوین روزبه‌روز انعطاف‌پذیرتر می‌شود.

 

تایم لاین دشمنی چین و ارز دیجیتال

رفتار چین با ارزهای دیجیتال را باید سرشار از ممنوعیت‌های بی‌پایان و تهدیدهای تکراری و غیرضروری دانست. به‌گونه‌ای که می‌توان آن را یک کارزار قدرتمند برای کاهش قیمت بیت کوین به حساب آورد. درواقع دولت چین با مواضع خصمانه خود همواره سطوح FUD را در بازار ارزهای دیجیتال افزایش داده است. بیایید در ادامه نگاهی به تاریخچه اتفاقات دشمنی چین و ارز دیجیتال داشته باشیم.

تاریخچه دشمنی چین با ارز دیجیتال

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذارترین اتفاقات ارزهای دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید.

۲۰۰۹ – ممنوعیت ارزهای دیجیتال

رابطه خصمانه دولت چین و ارزهای دیجیتال در ژوئن ۲۰۰۹ و تنها چند ماه پس از ظهور بیت کوین آغاز شد. در آن سال، دولت چین استفاده از ارزهای دیجیتال را برای پرداخت هزینه کالاها و خدمات در دنیای واقعی ممنوع کرد. البته این اقدام صراحتاً علیه بیت کوین انجام نشد. بلکه اقدامی برای محدودکردن چند ارز بازی‌های ویدیویی بود که ظاهراً ارزش یوان را کاهش داده بودند.

۲۰۱۳ – اولین حمله مستقیم

در دسامبر ۲۰۱۳، جمهوری خلق چین اولین حمله مستقیم خود را به بیت کوین انجام داد. مهم‌ترین اتهام چین به بیت کوین، نامیدن آن به عنوان یک ارز بدون ارزش واقعی بود. بانک مرکزی و وزارت فناوری اطلاعات چین در یادداشتی مشترک، تمام مؤسسات مالی این کشور را از پردازش تراکنش‌های بیت کوین منع کردند.

این اطلاعیه فوری و شدیداللحن باعث شد قیمت بیت کوین که در آن زمان به‌تازگی از مرز ۱۰۰۰ دلار عبور کرده بود، به‌شدت کاهش یابد. این اولین تأثیر مستقیم دولت چین بر کاهش قیمت بیت کوین بود.

۲۰۱۴ – چین و هدایت بازار خرسی توسط FUD

در سال ۲۰۱۴ یک خبر ویرانگر منتشر شد؛ بانک مرکزی چین تراکنش‌های بیت کوین را به‌کلی ممنوع کرده است! این یک خبر جعلی بود که البته تأثیری فاجعه‌بار بر بازار ارزهای دیجیتال داشت. به‌طوری‌که هزاران معامله‌گر و سرمایه‌گذار دست به فروش بیت کوین زدند و قیمت آن را کاهش دادند. تنها سه ماه بعدازاین جریان بود که قیمت بیت کوین به ۴۰۰ دلار کاهش یافت.

۲۰۱۷ – چین صرافی‌ها را بیرون می‌کند!

دشمنی چین و ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۷ وارد فاز جدیدی شد. بیت کوین در ماه دسامبر ۲۰۱۷ برای اولین بار به قیمت ۲۰.۰۰۰ دلار رسید. بااین‌حال، شانتاژ FUD از سوی دولت چین نیز بیشتر شد.  در اواسط سال ۲۰۱۷ بود که بانک مرکزی چین دو خمپاره نظارتی را به‌سوی ارزهای دیجیتال پرتاب کرد! اولین خمپاره، ممنوعیت پیش‌فروش ارز دیجیتال (ICO) بود که در آن زمان، رواج زیادی داشت. دومین خمپاره نیز صرافی‌های ارز دیجیتال را هدف قرار داد.

دولت چین اصرار داشت که تمام ICOها اشکال غیرقانونی تامین مالی هستند؛ بنابراین باید فوراً متوقف شوند. همچنین تمام صرافی‌های ارز دیجیتال فعال در این کشور از ارائه خدمات منع شدند. چرا که استفاده از آن‌ها به معنای تسهیل فعالیت‌های مجرمانه مانند قاچاق مواد مخدر، پول‌شویی و قاچاق ارز است.

بنابراین، صرافی‌های معتبری مانند بایننس، گزینه دیگری جز خروج از چین نداشتند. معامله‌گران چینی هم مجبور شدند فعالیت‌های خود را طریق تغییر آی پی و در پلتفرم‌های خارج از کشور دنبال کنند.

۲۰۱۸ – چین شمشیر را از رو می‌بندد!

در اوایل سال ۲۰۱۸، بیت کوین یکی از بزرگ‌ترین سقوط‌های تاریخی خود را تجربه کرد. به‌طوری‌که ارزش آن حدود ۶۵ درصد نسبت به دلار آمریکا کاهش یافت. کارشناسان هیچ دلیل محکمی برای کاهش قیمت بیت کوین نمی‌یافتند. تا اینکه چند گزارش، این سقوط را به شایعات مربوط به ممنوعیت جدید در چین برای استخراج ارزهای دیجیتال مرتبط کردند.

چین شمشیر را برای ارز دیجیتال از رو بست

در اوت ۲۰۱۸ سند دیگری توسط دولت چین صادر شد که به طور رسمی تمام فعالیت‌های ارز دیجیتال را ممنوع می‌کرد. این ممنوعیت بیشتر بر قطع ارتباطات کریپتویی متمرکز بود. به‌طوری‌که حساب‌های وی چت، رسانه‌ها و سایر مکان‌ها را از میزبانی رویدادها یا فعالیت‌های مرتبط با رمز ارزها منع می‌کرد.

۲۰۱۹ – تایید ممنوعیت استخراج بیت کوین

دشمنی چین و ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۹ نیز همچنان ادامه داشت. آوریل ۲۰۱۹ بود که شایعات ممنوعیت استخراج بیت کوین در چین به طور رسمی تایید شد. یک پیش‌نویس رسمی تایید کرد که دولت چین در حال برنامه‌ریزی برای حذف فعالیت‌های ماینینگ است. دستاویز دولت چین این بود که استخراج بیت کوین، قوانین و مقررات را زیر پا می‌گذارد و محیط‌زیست را آلوده می‌کند.

۲۰۲۰ – دستور توقف فعالیت به ماینرها

با شروع همه‌گیری کرونا، چند ماینر بزرگ چینی اقدام به نقدکردن دارایی‌های دیجیتال خود کردند. نتیجه این کار، یک حمام خون عظیم بود که ارزش بیت کوین و سایر آلت کوین‌ ها را نزدیک به ۵۰ درصد کاهش داد.

مقامات دولت محلی در استان سیچوان چین نیز سخت‌گیرانه به دنبال شناسایی و حذف عملیات استخراج ارز دیجیتال در این منطقه بودند. سرنوشت تریدرها نیز تفاوتی نداشت و متخلفان تهدید به جریمه‌های ۵ برابری نسبت به دارایی‌های دیجیتال خود شدند.

در ادامه، مقامات محلی یوننان چین برق ماینرهای ارز دیجیتال را در منطقه قطع کردند؛ امری که کاهش شدید نرخ هش بیت کوین را در پی داشت. با همه این اتفاقات، بیت کوین همه را غافلگیر کرد. به‌طوری‌که سال ۲۰۲۰ را با قیمت ۳۰ هزار دلار به پایان رساند و یک ATH جدید را ثبت کرد.

۲۰۲۱ – ماینرها چین را ترک می‌کنند

سال ۲۰۲۱ یک دوره رویایی برای بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال بود. در این سال، بیت کوین توانست تمام رکوردها را بشکند و در اواسط آوریل به حدود ۶۵ هزار دلار برسد. بااین‌حال، دشمنی چین و ارز دیجیتال نیز وارد مراحل جدیدی شد.

چین در سال ۲۰۲۱ یک کمپین سراسری را کلید زد و شهروندان را با عبارت دارایی‌های سفته‌بازانه از ارزهای دیجیتال می‌ترساند. در ماه مه ۲۰۲۱ دوباره خبر ممنوعیت ارائه‌دهندگان خدمات مالی و درگاه‌ها از نقل‌وانتقال ارزهای دیجیتال بولد شد. دشمنی چین و ارز دیجیتال در این دوره توانست ارزش بیت کوین را در عرض چند هفته به نصف کاهش دهد.

همچنین چین به دنبال اینفلوئنسرهای ارز دیجیتال رفت و حساب‌های آن‌ها را بست. به‌علاوه، وب‌سایت و حساب‌های مرکز پرمخاطب «بلاک چین چین» را در رسانه‌های اجتماعی مسدود کرد. این اقدامات در عرض چند ساعت باعث سقوط ۴۰۰۰ دلاری قیمت بیت کوین شدند.

۲۰۲۳ – یک تغییر اجتناب‌ناپذیر

در سال ۲۰۲۳، اقتصاد چین ۵.۲ درصد رشد کرد؛ اما بازار سهام آن ۱۰ درصد سقوط داشت. به همین دلیل، برخی از سرمایه‌گذاران چینی دوباره توجه خود را به سمت ارزهای دیجیتال معطوف کردند. این موضوع علی‌رغم ممنوعیت تبادل بیت کوین توسط دولت چین بود. درواقع این افراد نه لیبرال بودند و نه قصد مخالفت با اصول بنیادین دولت کمونیست چین را داشتند. بلکه فقط ارزهای دیجیتال را به عنوان سرپناهی برای سرمایه‌های خود یافتند.

پرسشنامه آکادمی تبدیل لطفا با شرکت در پرسشنامه زیر، دیدگاه خود درباره آکادمی تبدیل و کیفیت مقاله‌ها را با ما در میان بگذارید.
شرکت در پرسشنامه

پایان دشمنی چین و ارز دیجیتال؟

خصومت دولت چین و ارز دیجیتال هیچ ثمره‌ای برای دولت این کشور نداشته است. چرا که ارزهای دیجیتال، هرچند سخت و با گرفتاری زیاد، راه صعودی خود را طی می‌کنند؛ بنابراین به نظر می‌رسد زمان پایان دشمنی چین و ارز دیجیتال و به‌خصوص بیت کوین فرارسیده باشد. در ادامه، به سه دلیل مهم می‌پردازیم که چرا تحریم بیت کوین و ارزهای دیجیتال توسط دولت چین باید به پایان برسد.

نقاط قوت چین در ارزهای دیجیتال

۱. تقاضای قوی چینی‌ها

در سال ۲۰۲۳، معاملات غیرقانونی بیت کوین در چین به ۸۶ میلیارد دلار افزایش یافت. چرا که سرمایه‌گذاران چینی ‌پول‌های خود را از بازار آشفته سهام این کشور خارج می‌کردند. درواقع چینی‌ها، بیت کوین را به عنوان طلای جدید و پناهگاه سرمایه‌های خود می‌شناسند.

۲. چین برای استخراج بیت کوین ایدئال است

چین مرکز انرژی ارزان‌قیمت از طریق نیروگاه‌های زغال‌سنگ است و بهشت استخراج‌کنندگان بیت کوین محسوب می‌شود. ضمناً منبع تراشه‌های سیلیکونی موردنیاز برای ساخت دستگاه‌های استخراج بیت کوین (ASIC ها) است.

۳. رقابت/مشارکت استراتژیک با ایالات متحده

چین از هر لحاظ، رقیب و درعین‌حال شریک استراتژیک ایالات متحده و اروپا محسوب می‌شود؛ بنابراین نمی‌تواند به آن‌ها اجازه دهد تا بر یک بازار پرسود مانند ارزهای دیجیتال تسلط کامل داشته باشند.

بیایید فرض بگیریم که تسلط دلار در دو دهه آینده بر بازارهای مالی جهان از بین برود. در این صورت، ارزهای دیجیتال فرصت بیشتری برای عرض‌اندام پیدا می‌کنند؛ بنابراین چین به عنوان یکی از بازیگران اصلی بازار جهانی باید سهم خوبی از تجارت ارزهای دیجیتال داشته باشد.

جمع‌بندی

داستان دشمنی چین و ارز دیجیتال احتمالاً به فصل‌های پایانی خود نزدیک می‌شود. نتیجه این نزاع بی‌حاصل چیزی جز کندشدن مسیر صعودی بیت کوین و ارزهای دیجیتال نبوده است. بیت کوین به راه خود ادامه می‌دهد و احتمالاً دولت چین نیز در رفتار خود با این ابزار مالی بی‌نظیر تجدیدنظر خواهد کرد.

منابع: CryptoPotato.com

دیدگاهتان را بنویسید