«یک فرصت شغلی طلایی»، «کار آسان در منزل، حقوق بالا» و «تنها با ۴ ساعت کار روزی یک تا چند میلیون درآمد کسب کنید»؛ این‌ها آگهی‌های وسوسه‌انگیزی هستند که در دیوار، شیپور و شبکه‌های اجتماعی به طور گسترده شاهد آن هستیم. اما تا به حال فکر کرده‌اید که پشت این تبلیغات چه اقدامات مجرمانه‌ای صورت می‌گیرد؟ چرا وقتی با این افراد تماس می‌گیرید از شما می‌خواهند در یک صرافی ارز دیجیتال ثبت نام کنید؟ و یا اینکه چرا به دنبال اجاره کردن حساب بانکی شما هستند؟ در ادامه با یک روش جدید کلاهبرداری با استفاده از حساب‌های اجاره‌ای آشنا می‌شویم که از شما کاربران گرامی می‌خواهیم آن را جدی بگیرید.

روش جدید کلاهبرداری ارز دیجیتال

طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی پلیس فتا، یکی از روش‌های کلاهبرداری رایج در حوزه ارز دیجیتال، اخذ حساب‌های اجاره‌ای توسط مجرمان است. این حساب‌ها که با مقاصد فیشینگ و پول شویی مورد استفاده قرار می‌گیرند را افرادی در اختیار مجرمان قرار می‌دهند که در رسانه‌های کاریابی جویای کار هستند. این افراد با تبلیغات وسوسه‌انگیز و عناوینی مانند کار در منزل با حقوق بالا مواجه می‌شوند و بدون اینکه آگاه باشند واسطه سرقت و پولشویی قرار می‌گیرند. افرادی که خواسته یا ناخواسته حساب خود را در اختیار کلاهبرداران قرار می‌دهند باید پاسخگوی تراکنش‌های انجام شده در حساب خود باشند.

طبق قوانین، در هر روز تا سقف مشخصی می‌توان از حساب بانکی به حساب صرافی پول واریز کرد و همچنین صرافی برای خرید ارز دیجیتال سقف تعیین می‌کند. بنابراین کلاهبرداران شما را متقاعد می‌کنند که در زمان‌های مشخص به کارت شما پول واریز کنند که با آن ارز دیجیتال بخرید. غافل از اینکه از حساب کاربری شما برای مقاصد پول شویی و دزدی از حساب‌های دیگر استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از چنین اقدامات مجرمانه‌ای، به هیچ وجه اکانت صرافی و حساب بانکی خود را در اختیار افراد قرار ندهید. این کار غیرقانونی است و در صورت عدم توجه به آن به‌اتهام همکاری در پولشویی مورد بازخواست قرار خواهید گرفت.

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذارترین اتفاقات ارزهای دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید.

فیشینگ چیست؟

خالی کردن حساب‌های بانکی یا رمز ارزی افراد به روش‌های مختلف هک مانند انتقال کاربران به درگاه پرداخت نامعتبر را فیشینگ می‌گویند. کلاهبرداران فیشینگ در حوزه ارز دیجیتال از حساب‌های بانکی و کاربری افراد در صرافی برای انتقال پول‌هایی که از حساب‌های دیگر سرقت کرده‌اند استفاده می‌کنند.

چرا حساب اجاره‌ای؟

هکر‌های حساب بانکی، همیشه با یک مشکل جدی رو به رو هستند و آن هم انتقال پول سرقت شده است. چرا که اگر این پول را به حساب خود یا نزدیکان منتقل کنند به راحتی شناسایی می‌شوند. پولشویی با کمک ارز‌های دیجیتال یک روش جدید است که کلاهبرداران با این هدف که اثری از خود به جا نگذارند از آن استفاده می‌کنند. مجرمان به قصد انتقال پول دزدیده شده به حساب‌های دیگر، اقدام به اجاره حساب بانکی افراد و دریافت اطلاعات حساب رمز ارزی می‌کنند. چرا که بلاک چین شبکه‌ای غیرمتمرکز بوده و پیگیری تخلف‌های صورت گرفته در این حوزه دشوار خواهد بود.

نحوه پولشویی از طریق خرید ارز دیجیتال

در آخر یک بار دیگر بررسی می‌کنیم که چگونه با اجاره دادن حساب خود ناخواسته شریک جرم خواهید شد؛

کلاهبردارن ابتدا اگهی‌های پر زرق و برق و وسوسه‌انگیز در سایت‌های کاریابی مانند دیوار و شیپور قرار می‌دهند؛ سپس از به افراد جویای کار می‌خواهند که در یک صرافی ارز دیجیتال عملیات ثبت نام انجام بدهند و از کارت بانکی با نام خود برای خرید ارز دیجیتال استفاده کنند؛ به عبارتی به آن‌ها می‌گویند که تنها با اجاره دادن حساب بانکی خود و خرید ارز دیجیتال از صرافی، می‌توانند درآمد بالایی کسب کنند. افرادی هم که حساب بانکی خود را به این کلاهبرداران اجاره می‌دهند، باید در یک صرافی ارز دیجیتال ثبت نام کنند و با پول سرقتی که به حساب‌شان وارد شده ارز دیجیتال بخرند. زمانی که کلاهبرداران درآمد خود را از راه‌های مجرمانه به دست می‌آورند، آن را به حساب‌هایی که اجاره کرده‌اند واریز می‌کنند. سپس ارز‌های دیجیتال خریداری شده با آن را به کیف پول خود منتقل می‌کنند.

پس از مدتی صاحبان حساب‌هایی که از آن‌ها دزدی شده است، به مراجع قضایی مراجعه و شکایت می‌کنند. زمانی که تراکنش‌های حساب افراد مال باخته مورد بررسی قرار بگیرد، اینکه پول آن‌ها به حساب شما واریز شده است مشخص می‌شود. در نتیجه مراجع قضایی شما را مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهند. چرا که مطابق قوانین صرافی ارز دیجیتال، شما به طور کامل مسئول حساب کاربری خود هستید و باید پاسخگوی تراکنش‌های انجام شده در حساب‌تان باشید. در صورت انجام کار غیرقانونی با حساب شما، این خودتان هستید که باید پاسخگو باشید و مجرم شناخته می‌شوید.

سخن پایانی

بازار رمزارز‌ها به دلیل گسترش روز افزون و غیرمتمرکز بودن، راه را برای افراد متخلف و کلاهبرداران سایبری باز می‌کند. اجاره کردن حساب افراد، انتقال پول‌های حاصل از هک حساب بانکی دیگران و خرید ارز دیجیتال با این پول‌ها از جمله روش‌های جدید پولشویی است. افرادی که فریب تبلیغات این هکر‌ها را می‌خورند ناخواسته شریک جرم به حساب می‌آیند و باید پاسخگو باشند بنابراین از شما می‌خواهیم که به هیچ وجه حساب بانکی و کاربری خود در صرافی را در اختیار شخص دیگری قرار ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید