تأثیرپذیری بسیار بالای بازار کریپتو از شایعات و اخبار زرد و علاقه بسیار زیاد سرمایه گذاران بزرگ به شایعه‌سازی و سود گرفتن از این شایعات و البته قدرت آنها در این زمینه، باعث به وجود آمدن یک رابطه عاشقانه عجیب میان ایلان ماسک مدیر عامل شرکت تسلا با بازار کریپتوکارنسی شده که تا همین یکی دو سال پیش این رابطه مخفیانه دنبال می‌شد. اما کیست که از رابطه میان این کارآفرین بزرگ آمریکایی با جذاب‌ترین بازار مالی چند سال گذشته جهان خبر نداشته باشد. سرمایه‎گذاران و افراد مشهور همیشه خود را به اخبار مرتبط با بازارهای مالی سر زبان‌ها می‌اندازند. از وارن بافت افسانه‌ای در بازار بورس گرفته، که احتمالا باید او را نیز در آینده از جمله نهنگ‌های بیت کوین بدانیم، تا بیل گیتس و حتی ترامپ و البته در راس همه آنها ایلان ماسک هیچ‌کدام نتوانسته‌اند علاقه خود را به بازار کریپتوکارنسی مخفی نگه دارند.

اما رابطه میان ایلان ماسک با بازار کریپتو تبدیل به یک دردسر بزرگ برای سرمایه‎گذاران این بازار شده است. آنقدر این رابطه کش پیدا کرد و آنقدر شاهد نوسانات زیاد بازار تحت تاثیر توییت‌های آقای ماسک بودیم که حتی وی را واداشت تا به یاد فیلم‌های گنگستری آمریکایی که در آن بچه پولدار جمع برای پیش‌برد هرچه بهتر پروژه یک شرکت هواپیمایی یا یک پروژه بزرگ را خریداری می‌کند، میلیاردها دلار برای خرید توییتر صرف کند. حالا که نمی‌توانیم تاثیر ایلان ماسک و کریپتو را نسبت به هم انکار کنیم و مجبور به تحلیل رفتار این کارآفرین بزرگ درباره بازار ارز دیجیتال هستیم، چه خوب که یک بررسی کامل نسبت به تاریخچه رفتارهای آقای ماسک و تأثیرپذیری بازار از رفتارهای او را با هم بررسی کنیم. شاید در این بین از رابطه صمیمی ماسک و کریپتو پرده برداشتیم و رازهای مگوی آنها را نیز به زبان آوردیم. با ما همراه باشید.

2009 – بیت کوین بیشتر برای خلاف است

در سال 2009 اگر سراغ آقای ماسک می‌رفتید و از او درباره بیت کوین می‌پرسیدید، احتمالا شما را از خرید بیت کوین و سرمایه‎گذاری بر روی آن منصرف می‌کرد. در اظهار نظری در این سال از آقای ماسک به خاطر داریم که وی بیت کوین را راهی برای پولشویی و کارهای خلاف دانست و آن را به هیچ وجه یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذاری نمی‌دانست.

البته در آن سال بیت کوین به تازگی وارد جهان شده بود و خیلی‌ها با ماسک هم‌نظر بودند. حتی آقای وارن بافت سرمایه‌گذار بزرگ بورسی آمریکا نیز در آن سال اظهار داشت که بیت کوین تقلبی بیش نیست و ارزشی برای سرمایه‌گذاری ندارد. کسی که هنوز هم بر عقیده خود در این زمینه حداقل از نظر ظاهری مانده است. یکی دیگر از افرادی که در آن زمان نظر مشابهی داشت اما نظرش بعدا تغییر کرد، رابرت کیوساکی خالق کتاب « پدر پولدار پدر بی پول » بود.

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذارترین اتفاقات ارزهای دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید.

2014 – بیت کوین به نظر چیز خوبی است

در سال 2014 نظر ایلان ماسک درباره کریپتو و بیت کوین با لطافت بیشتری همراه شد. هر چند نمی‌توانیم کیف پول ایلان ماسک را بررسی کرده و پی به سرمایه‌گذاری کردن یا نکردن وی در سال 2014 ببریم، اما با این حال در این سال در اظهار نظری از آقای ماسک بیت کوین چیز خوبی شده بود. گویا بچه پولدار داستان ما در این سال بود که بوی پول را از بازار کریپتو استشمام می‌کرد و اولین زمزمه‌های ورود وی به بازار آغاز شده بود.

2018 – فقط 0.25 بیت کوین هدیه

“But wait, there’s more: the flamethrower is sentient, its safe word is “cryptocurrency” and it comes with a free blockchain”

Elon Musk (@elonmusk) January 29, 2018

یکی از اولین توییت‌های آقای ایلان ماسک درباره کریپتوکارنسی و شبکه بلاکچین را مشاهده می‌کنید که در این توییت آقای ماسک شبکه بلاک چین را تعریف می‌نماید. در این سال هنوز شواهدی مبنی بر ورود مستقیم ماسک به سرمایه‌گذاری در بازار ارز دیجیتال نداریم و چیزی هم از توییت‌ها و اظهارنظرهای وی استخراج نمی‌شود. اما تنها یک بار از فاصله آغاز سال 2018 تا اولین ماه سال 2019 از ایلان ماسک شنیده شد که تا این لحظه هیچ بیت کوین یا ارز دیجیتالی نخریده و تنها دارایی وی از این بازار 0.25 بیت کوین است که به هدیه دریافت کرده است. هر چه هست این سال‌ها را می‌توانیم اولین روزهای ایجاد رابطه ایلان ماسک و کریپتو بدانیم. آغاز یک ماجراجویی بزرگ که البته هنوز هم ادامه دارد. در آن زمان بازار رمز ارزها نیز هنوز علاقه‌ای به صحبت‌ها و توییت‌های ایلان ماسک نداشت و چالشی میان این دو پیدا نشده بود.

اما بازار در آن زمان به قدری کوچک بود که احتمالا با یک توییت باید شاهد منفجر شدن بازار می‌شدیم. البته اتفاقات مختلفی در آن سال‌ها در خود بازار کریپتو در حال به وقوع پیوست بود که سال‌های جذابی را برای سرمایه‎گذاران رقم زد.

 

2019- بیت کوین یک فناوری درخشان است

اما سال 2019 به همان ترتیب قبل برای ایلان ماسک و کریپتو به پایان نرسید. هر چند در ماه ابتدایی سال آقای ماسک همچنان اصرار به عدم ورود به بازار ارز دیجیتال داشت، اما از فوریه همه چیز ناگهان تغییر کرد. طبق اظهار نظری در این سال از آقای ماسک بیت کوین تبدیل به یک فناوری درخشان شده بود و جذابیت‌های بسیاری را به عنوان یک فناوری جدید در آن مشاهده می‌کرد. این موضوع را می‌توانیم اولین جرقه رابطه ایلان ماسک و کریپتو بدانیم. گویا بالا رفتن قیمت بیت کوین از یک طرف و جذابیت‌هایی که شبکه بلاک چین داشت از طرف دیگر هیچ تحملی برای ایلان ماسک باقی نگذاشته بود. سرمایه گذار بزرگ به خوبی می‌دانست که قرار است چه سرمایه‌ای را از بازار ارز دیجیتال به دست آورد.

در این سال بود که کم‎کم توییت‌های ماسک تبدیل به یک چالش برای سرمایه‎گذاران بازار ارز دیجیتال شد. بررسی اخبار اقتصادی و سیاسی کشورها یک طرف و بررسی توییت‌های ایلان ماسک از طرف دیگر سرمایه‎گذاران را گیج و سرمایه‌گذاری را سخت‌تر کرد. حتی برخی‌ها فقط به خاطر بررسی توییت‌های ماسک توییتر نصب کردند و توییتر بخشی از افزایش تعداد کاربران خود را در این سال مدیون ماسک است.

البته از سال 2017 تعداد فالوورهای ماسک به بیش از 73 میلیون نفر رسیده بود و همین موضوع اثرات توییت‌های وی را روی بازار ارز دیجیتال به مراتب زیاد هم کرد. اتفاقی که هنوز هم با شدت کمی پایین‌تر ادامه دارد.

2019 – ایلان ماسک و کریپتو و اتریوم

در سال 2019 ایلان ماسک به صورت رسمی از اتریوم تعریف کرد و شبکه بلاک چین اتریوم را بسیار کارآمد و جذاب دانست. البته تعریف ماسک از اتریوم با تعریف‌های قبلی او از بیت کوین فرق می‌کند. ماسک این بار گویا مجذوب شبکه بلاک چین قدرتمند و جذاب اتریوم شده بود و به آن در کنار تمام دلارها و پول‌ها به شکل یک فناوری جدید و جالب هم نگاه می‌کرد.

2019 – ایلان ماسک و کریپتو و دوج کوین

رشته توییت‌های ماسک درباره دوج کوین نیز برای اولین بار در سال 2019 رقم خورد. در ماه آپریل سال 2019 بود که ایلان ماسک در توییتی به شوخی یا جدی (ما نمی‌دانیم!) اظهار داشت که دوج کوین می‌تواند بهترین ارز دیجیتال باشد. از آن زمان کم‎کم علاقه وی به سگ‌های شیبا بیشتر شد و هر روز شاهد توییت‌هایی درباره سگ‌های شیبا بودیم که نماد دوج کوین است و همین موضوع باعث شد تا تعداد جستجوهای دوج کوین در اینترنت به مراتب افزایش پیدا کند.

هر چند هنوز هم آقای ماسک اظهار نظری رسمی درباره ورود به بازار ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری نداشت، اما اگر نوسانات قیمتی شدید بیت کوین و دوج کوین را تحت تاثیر توییت‌های وی نادیده بگیریم، احتمالا باید سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال را فراموش نماییم. در این سال همین نوسانات ایجاد شده می‌توانست سرمایه ماسک را چندین برابر نماید. اتفاقی که البته می‌توان آن را آغازی برای تبدیل شدن وی به پولدارترین فرد جهان در سال‌های بعد نیز در نظر گرفت.

2020 – ایلان ماسک و کریپتو و توییتر

سال 2020 سال پرهیاهویی برای ایلان ماسک و کریپتو بود. کم‎کم پرده‎ها کنار رفت و اظهار نظرهای ماسک درباره ارز دیجیتال و کریپتو رنگ و بوی دیگری گرفت. اگر خود ماسک هم اظهار کند که در سال 2020 سرمایه‌گذاری روی بیت کوین و رفقا نداشت، ما که باور نمی‌کنیم. شما خودتان می‌دانید و ماسک! در سال 2020 اتفاقات مختلفی در بازار با توجه به اظهار نظرهای ماسک شاهد بودیم.

“One word: DOGE.”

این دو کلمه توییتی است که ایلان ماسک در دسامبر سال 2020 در توییتر خود منتشر کرد. در این سال رابطه ایلان ماسک و کریپتو نفر سومی هم پیدا کرده بود و آن هم توییتر بود. گویا این سه نفر را اگر در یک اتاق می‌گذاشتیم می‌توانستند از یک بمب اتم هم تلفات بیشتر مالی به بار آورند. هر چه بود همین اظهار نظر کوتاه ماسک باعث شده تا بازار نگاه ویژه‎تری نسبت به دوج کوین داشته باشد. البته در ان زمان صحبت از سایر رمز ارزهای نزدیک به ایلان ماسک هم شد. شیبا اینو و بعد هم فلوکی که همگی با نماد سگ‌های شیبای ژاپنی روی کار آمده بودند، به این رمز ارزها اضافه شدند. از این رو این اظهار نظر ماسک را می‌توانیم به این موضوع هم نسبت دهیم.

2021 – ورود به کریپتو به صورت رسمی

ایلان ماسک و کریپتو سال 2021 را با یک توییت دیگر درباره دوج کوین آغاز کردند. در همان ژانویه سال 2021 ماسک دوج کوین را ارز دیجیتال مردم خطاب کرد، آن هم با یک عکس از شیرشاه.

“Dogecoin is the people’s crypto”

Elon Musk (@elonmusk) February 4, 2021

جالب اینکه ایلان ماسک دائما توییت‌های خود را درباره دوج کوین با کنایه و با اصطلاحات و عکس‌های شوخی ارسال می‌کرد. این موضوع باعث بروز به یک دو دلی در میان کاربران شده بود که آیا واقعاً ایلان ماسک در ارز دیجیتال به صورت شخصی سرمایه‌گذاری می‌کند یا خیر همه این‌ها فقط شوخی هستند.

جالب است بدانید که اولین توییت‌های رسمی ایلان ماسک درباره ورود به فرایند سرمایه‌گذاری در بازار ارز دیجیتال به سال 2021 مربوط می‌شود. جایی که تسلا هم وارد این رابطه چند جانبه میان ایلان ماسک و کریپتو و توییتر شد. همه چیز از سرمایه‌گذاری 1.5 میلیارد دلاری تسلا روی بیت کوین آغاز شد.

وبینار یادگیری روش‌های سفارش‌گذاری با یادگیری انواع روش‌های سفارش‌گذاری در صرافی تبدیل به بهترین شکل ممکن از پتانسیل سوددهی محصولات نوین صرافی مانند معاملات اهرم‌دار، ربات نوسان‌گیر، سبد برنده و … بهره‌مند شوید.
ثبت‌نام رایگان

سرمایه‌گذاری 1.5 میلیارد دلاری تسلا روی بیت کوین

ایلان ماسک در سال 2021 در یک اظهار نظری اعلام کرد که تسلا برای دور نگه داشتن عواقب تورم از دارایی‌ها خود 1.5 میلیارد بر روی بیت کوین سرمایه‌گذاری می‌کند. البته خبری از سایر رمز ارزها نبود و ماسک این سرمایه‌گذاری را به تسلا مرتبط کرد نه خودش. در همان موقع بود که شاهد یک انفجار قیمتی روی بیت کوین بودیم. این اظهار نظر باعث صعود قیمت بیت کوین تا 58000 دلار شد که احتمالا باید سرمایه هنگفتی را برای شرکت تسلا به ارمغان می‌آورد. این رشد سرمایه را نباید با توییت‌های ماسک نیز بی‌ارتباط بدانیم.

ریزش بازار با خروج تسلا از بیت کوین

در همان سال 2021 گویا از اتاق فرمان به آقای ماسک خبر داده بودند که بیت کوین با الگوریتم اثبات کار فعالیت می‌کند و برای استخراج آن نیاز به صرف انرژی بسیار زیادی است. این موضوع می‌تواند روی محیط زیست تاثیر منفی داشته باشد. یا شاید هم خبر دیگری بود اما به هر حال بعد از آن رشد فراوان و سودی که تسلا کرده بود ماسک اعلام کرد که به علت تاثیر منفی استخراج بیت کوین روی محیط زیست دارایی‌های تسلا را از بیت کوین خارج  می‌نماید.

اظهار نظری که هر چند یک توییت ساده و دو خطی بود، اما تبدیل به یک بمب اتمی در بازار ارز دیجیتال شد. گویا ایلان ماسک و کریپتو شرایط پیچیده‌ای را در روابط خود می‌دیدند. بیت کوین 58000 دلاری تا 30000 دلار هم پایین آمد. حتما می‌دانید که این مقدار ریزش بیت کوین چه بلایی سر سایر آلتکوین‌ها می‌آورد. بازار در یک بهت عجیب فرور رفته بود و این نتیجه تنها یک توییت از ایلان ماسک درباره بیت کوین بود.

این چالش تا زمانی ادامه داشت که ایلان ماسک در توییتی اعلام کرد که اگر تایید شود که استخراج‌کننده‌های بیت کوین 50 درصد انرژی موردنیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌کنند، اجازه خرید و فروش بیت کوین را به شرکت تسلا خواهد داد.

ارزهای دیجیتال ایلان ماسک

هر چند در این بازه زمانی فعالیت ایلان ماسک و کریپتو در توییتر و حتی اضافه شدن Bitcoin# به بیوی آقای ماسک در توییتر صحبت‌های بسیار زیادی درباره وی و رمز ارزهای مختلف شده اما جمع‌بندی تمام اظهار نظرهای ایلان ماسک درباره رمز ارزهای مورد علاقه وی ما را به سه ارز دیجیتال زیر می‌رساند:

  • بیت کوین
  • اتریوم
  • دوج کوین

ایلان ماسک و کریپتو و توییتر

نکته جالبی که باید درباره ایلان ماسک و توییتر به آن اشاره کنیم، این است که در سال 2020 کار به دادگاه و قضاوت هم در این رابطه کشیده شد و طبق نظر قاضی توییت‌های ایلان ماسک در سال 2018 گمراه کننده بود. این سه هنوز هم این رابطه را حفظ کرده‌اند و هر از چند گاهی شاهد توییت‌های جدید از ایلان ماسک درباره کریپتو هستیم. البته بازار در حال حاضر نسبت به این اخبار ارتباط بهتری پیدا کرده و شاهد واکنش‌های انفجاری و خیلی هیجانی در این باره نیستیم. اما با این حال هنوز هم ایلان ماسک و توییتر می‌توانند برای کریپتو دردسرساز و خبرساز باشند.

منابع:

Decrypt

 

دیدگاهتان را بنویسید