چکیده

CFTC بایننس را به نقض قوانین معاملات آتی، قراردادهای غیرقانونی خارج از بورس، عدم ثبت نام به‌عنوان معامله‌گر قراردادهای آتی، نظارت ضعیف بر کسب‌وکار خود، اجرای ضعیف سیاست‌های احراز هویت و مبارزه با پول‌شویی و… متهم کرد. با این حال جدی‌ترین اتهام وارده به بایننس معامله علیه مشتریان خود است.

بایننس یک صرافی ارز دیجیتال پیشرو است که در سال 2017 در هنگ کنگ تأسیس شد. این پلتفرم تمرکز زیادی بر ترید آلت‌کوین‌ها دارد و بیش از 360 ارز دیجیتال و توکن، از جمله بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، لایت کوین (LTC) و رمز ارز بومی خود BNB را برای ترید ارائه می‌دهد.

بایننس در سال 2017 توسط چانگ پنگ ژائو (Chengpeng Zhao)، یک کارآفرین، سرمایه‌گذار و مهندس نرم‌افزار معروف ایجاد شد. او این صرافی را در ماه جولای راه‌اندازی کرد و در عرض شش ماه، این پلتفرم به یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال در جهان تبدیل شد.

قابل ذکر است، بایننس دارای پایین‌ترین کارمزد تراکنش‌های ارز دیجیتال در بین صرافی‌های مختلف است. همچنین نقدینگی بالایی دارد و به کاربرانی که از BNB (توکن بومی صرافی) برای پرداخت کارمزد معاملات استفاده می‌کنند، تخفیف ارائه می‌کند.

در سال 2019، صرافی جهانی بایننس در ایالات‌متحده به‌دلیل نگرانی‌های مقرراتی ممنوع شد. همین امر باعث شد تا این صرافی پلتفرم Binance.US را افتتاح کند، صرافی که از مقررات ایالات متحده در مورد اوراق‌بهادار و معاملات پیروی می‌کند.

چانگ پنگ ژائو کیست؟

همان‌گونه که پیش‌تر گفتیم، چانگ پنگ ژائو، معروف به CZ، بنیان‌گذار و مدیرعامل بایننس است. ژائو در چین متولد شد و در سال 1989 به کانادا مهاجرت کرد. او بایننس را در سال 2017 تأسیس کرد و به‌سرعت حجم معاملات روزانه این پلتفرم را به بیش از 20 میلیارد دلار افزایش داد.

گفتنی است، ژائو که یک طرفدار پروپا قرص بیت کوین است، ثروت زیادی در ارزهای دیجیتال به‌دست آورده‌است، اما بیشتر ثروت 15 میلیارد دلاری او را دارایی‌های او در شرکت Binance Holdings Ltd تشکیل می‌دهد. این یک شرکت جهانی است که بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان از نظر حجم معاملات روزانه را اداره می‌کند.

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذارترین اتفاقات ارزهای دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید.

شکایت CTFT علیه صرافی بایننس و مدیرعامل آن

و اما اخیراً بایننس باری دیگر از سوی یک نهاد رگولاتوری آمریکا مورد شکایت قرار گرفته و این بار این نهاد کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده است. کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) یک آژانس مستقل از دولت ایالات متحده است که در سال 1974 ایجاد شد و بازارهای مشتقه آمریکا را که شامل معاملات آتی و انواع خاصی از قراردادهای آپشن است، قانون‌گذاری و نظارت می‌کند.

این نهاد از عموم مردم در برابر کلاهبرداری، دست‌کاری بازار و سوء استفاده‌های مرتبط با فروش کالا و قراردادهای آتی محافظت می‌کند. آنها کلاهبرداری در بازار ارز، دست‌کاری بازار انرژی و تقلب در صندوق‌های مالی را رصد کرده و نهادهای متخلف را تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهند و با سایر نهادهای فدرال برای رسیدگی به اقدامات مجرمانه و غیره همکاری می‌کنند.

کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC) روز دوشنبه از صرافی ارز دیجیتال بایننس و مؤسس آن چانگ پنگ ژائو به‌اتهام ارائه محصولات مشتقات ثبت‌نشده ارز دیجیتال در ایالات متحده برخلاف قوانین فدرال شکایت کرد.

این شکایت که روز دوشنبه در یکی از دادگاه‌های ایالات متحده تنظیم شد، ادعا می‌کند که بایننس مشتقات ارز دیجیتال را در ایالات متحده معامله کرده و ترید ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، لایت کوین (LTC)، تتر (USDT) و BUSD (که در این شکایت‌نامه به‌عنوان کالا اشاره‌شده) را ارائه می‌دهد. این نهاد همچنین ادعا می‌کند که این شرکت، تحت رهبری ژائو، به کارکنان خود دستور داده است تا مکان جغرافیایی خود را از طریق استفاده از شبکه‌های خصوصی مجازی (VPS) پنهان کنند.

CFTC بایننس را به نقض قوانین معاملات آتی، قراردادهای غیرقانونی خارج از بورس، عدم ثبت نام به‌عنوان معامله‌گر قراردادهای آتی، نظارت ضعیف بر کسب‌وکار خود، اجرای ضعیف سیاست‌های احراز هویت و مبارزه با پول‌شویی و… متهم کرد. با این حال جدی‌ترین اتهام وارده به بایننس معامله علیه مشتریان خود است.

این خبر به‌سرعت در بازار موجی به راه انداخت و قیمت بیت کوین را تا حدود 3 درصد در عرض چند دقیقه کاهش داد؛ هرچند که قیمت دوباره برگشت و بیشتر این ضرر را در طول روز جبران کرد. توکن صرافی بایننس، BNB، درست قبل از انتشار این خبر تا 6 درصد از قیمت خود سقوط کرد؛ ضمن اینکه سهام‌های مرتبط با بازار ارز دیجیتال نیز دچار افت شدند.

طبق گزارش CFTC، بایننس که یک شعبه به نام Binance.US در ایالات متحده دارد، سیستمی را ایجاد کرد تا دسترسی و عملیات واقعی خود را پنهان کند.

گرچن لو (Gretchen Lowe)، مشاور ارشد CFTC، اقدامات بایننس را «فرار عمدی از قوانین ایالات متحده» خواند و به چت‌ها و ایمیل‌های داخلی آنها اشاره کرد.

علاوه بر این، بایننس به مشتریان در ایالات متحده دستور داد تا از روش‌های مختلفی برای فرار از محدودیت‌های اعمال‌شده بر مشتریان ساکن آمریکا استفاده‌کنند.

در این شکایت آمده است: «بایننس به مشتریان آمریکایی دستور داده تا با استفاده از شبکه‌های VPS مکان جغرافیایی واقعی خود را پنهان کنند.»

پاسخ بایننس به شکایت CTFT

سخنگوی بایننس بدون اظهار نظر در مورد هیچ‌یک از اتهامات خاص وارده گفت: «ما در دو سال گذشته سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی انجام داده‌ایم تا مطمئن شویم کاربران آمریکایی فعال در پلتفرم خود نداریم».

«شکایت ارائه شده توسط CFTC غیرمنتظره و ناامیدکننده است، زیرا ما بیش از دو سال است که با CFTC همکاری می‌کنیم. با این وجود، ما قصد داریم به همکاری با قانون‌گذاران در ایالات متحده و سراسر جهان ادامه دهیم.»

مؤسس بایننس همچنین در پاسخ گفت که که صرافی بایننس تحت هیچ شرایطی با هدف کسب سود معامله نکرده یا بازار را دست‌کاری نمی‌کند.

اما در شکایت CTFT ادعا شده بود که صرافی به‌خوبی می‌دانست که نهادها و افراد تحت تحریم در حال معامله در این پلتفرم بودند.

CFTC از دادگاه می‌خواهد که بایننس را از نقض بیشتر قانون بورس کالا منع کند و همچنین جریمه‌های پولی، ممنوعیت تجارت و ثبت نام را بر این شرکت اعمال کند.

کریستین جانسون، کمیسر CFTC، در بیانیه‌ای گفت: «شواهد نشان‌می‌دهد که ژائو و سایرین در شرکت به‌خوبی می‌دانستند که فعالیت‌های آن‌ها «مشمول الزامات ثبتی و رگولاتوری تحت قوانین ایالات متحده است و آنها عمداً این الزامات را نادیده می‌گیرند.»

در این پرونده ادعا شده است که ژائو «مالک مستقیم یا غیرمستقیم نهادهایی بوده است که در پلتفرم بایننس فعالیت معاملاتی اختصاصی داشتند» و همچنین «مالک مستقیم یا غیرمستقیم تقریباً 300 حساب جداگانه بایننس» بوده که در پلتفرم معاملاتی بایننس درگیر معاملات مالی بودند.

طبق این شکایت، کارمندان بایننس، از جمله ژائو، از اپلیکیشن سیگنال با «قابلیت حذف خودکار پیام» برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می‌کردند.

این شکایت حاکی از آن بود که CFTC به تلفن مدیرعامل دسترسی دارد و می‌تواند چت‌های گروهی آنها را جمع‌آوری کند.

چانگ پنگ ژائو همچنین اتهامات مطرح‌شده علیه کارمندان بایننس را رد کرده و بیان داشت: «این صرافی برای کارمندان خود قانون ممنوعیت انجام معامله در بازه ۹۰ روزه را دارد. این قانون برای جلوگیری از فعالیت معاملاتی کارمندان در بازار است. همچنین ما کارمندان را از انجام معاملات آتی برای خرید ارزهای دیجیتال منع می‌کنیم.»

وبینار یادگیری روش‌های سفارش‌گذاری با یادگیری انواع روش‌های سفارش‌گذاری در صرافی تبدیل به بهترین شکل ممکن از پتانسیل سوددهی محصولات نوین صرافی مانند معاملات اهرم‌دار، ربات نوسان‌گیر، سبد برنده و … بهره‌مند شوید.
ثبت‌نام رایگان

شناسایی توکن‌ها به‌عنوان کالا

شکایت کمیسیون بازار آتی کالای آمریکا

کمیسیون بورس و اوراق‌بهادار (SEC) دیدگاه خود را روشن کرده است که اکثر توکن‌ها در واقع اوراق‌بهادار هستند. SEC قبلاً در اطلاعیه ارسال شده به شرکت پکسوس (Paxos) اعلام کرده بود که BUSD یک اوراق‌بهادار است.

رئیس SEC به‌طور خاص اعلام کرده است که توکن‌های اثبات سهام (شامل اتریوم) اوراق بهاداری هستند که باید توسط SEC ثبت و نظارت شوند. اما این نهاد هنوز اقدامات اجرایی را در این خصوص اتخاذ نکرده‌است.

روستین بهنام، رئیس CFTC، ماه گذشته وعده داده‌بود که نهاد او پرونده‌های سابقه‌دار را با قدرت دنبال خواهد کرد و او همچنین بر کنگره فشار می‌آورد تا CFTC را به‌عنوان یک نهاد ناظر پیشرو برای تجارت ارز دیجیتال در ایالات متحده معرفی کند.

پس از فروپاشی صرافی FTX بود که قانون‌گذاران ایالات متحده گفتند که برای رسیدگی به حوزه رمز ارزها مشتاق هستند. برخی از آنها نیز تمرکز خود را به صرافی بایننس معطوف کرده‌اند.

گفتنی است، در اوایل ماه جاری، سناتورهای آمریکایی، از جمله سناتور الیزابت وارن، نامه‌ای به ژائو ارسال کردند و شرکت او را محل فعالیت‌های مالی غیرقانونی نامید که پرداخت بیش از 10 میلیارد دلار به مجرمان و افراد تحت تحریم را تسهیل کرده است.

سخن آخر

قابل ذکر است، در غیاب صرافی FTX، لیست کوتاهی از صرافی‌های بزرگ برای ترید باقی مانده است و صرافی بایننس در این امر پیشتاز است. یکی دیگر از برجسته‌ترین صرافی‌ها در ایالات متحده نیز کوین بیس (Coinbase) است که تحت نظارت SEC قرار دارد و اخیراً یک هشدار نیز از این نهاد دریافت کرده است.

گفتنی است، اگر رگولاتورهای ایالات متحده به‌دنبال تعطیلی بایننس و کوین بیس به‌دلیل نقض قوانین اوراق‌بهادار و کالا باشند، باید انتظار داشت که اتهامات مشابهی به رقبای کوچک‌تر آنها به‌دلیل انجام فعالیت‌های مشابه وارد شود.

دیدگاهتان را بنویسید