Skip to content
اخبار

اشتباهات رایج در خریدوفروش ارز دیجیتال

مبتدی

در
خواندن در ۳ دقیقه

اگر به‌عنوان کاربر بازار کریپتو، معاملات ارزهای دیجیتال انجام می‌دهید، حتماً تابه‌حال مرتکب اشتباهاتی شده‌اید یا شاهد اشتباهات بسیاری از کاربران دیگر بوده‌اید. ساده‌ترین راه به حداقل رساندن زیان و به حداکثر رساندن سود به‌ویژه برای تازه‌واردها این است که پیش از شروع سرمایه‌گذاری و خریدوفروش ارزهای موردنظرتان، از اشتباهات دیگران درس بگیرید.

فراموش نکنید که بازار رمز ارزها چیزی نیست که یک‌شبه به آن مسلط شوید. در این مقاله قصد داریم معمول‌ترین و رایج‌ترین اشتباهاتی که کاربران مرتکب شده‌اند را برایتان معرفی کنیم. شما نیز تلاش کنید این موارد را تکرار نکنید تا سرمایه‌ی خود را از دست ندهید. لطفاً تا پایان با ما همراه باشید تا این اشتباهات را تکرار نکنید.

بدون دانش و آگاهی وارد بازار ارزهای دیجیتال نشوید

بازار ارزهای دیجیتال و به‌طورکلی صنعت کریپتو، دانش کافی و لازم می‌طلبد. این بازار با بازار سنتی کاملاً متفاوت است. اتفاقاتی که در دنیای کریپتو می‌افتد، هرلحظه تغییر می‌کند. این نکته را فراموش نکنید که کسب مهارت‌های نسبی و مطالعه درزمینه‌ی خریدوفروش ارزها مانند خرید بیت کوین بسیار ضروری است. بنابراین لازم است تا پیش از ورود به این بازار، اصطلاحاتِ تخصصی و شرایط متفاوت آن را بررسی نمایید.

چکیده دنیای کریپتو در سکه‌نامه تبدیل
چکیده دنیای کریپتو در سکه‌نامه تبدیل معاملات شما با مطالعه ماهنامه اختصاصی تبدیل، سکه می‌شود.
دانلود رایگان سکه‌نامه

عبارت بازیابی (Seed Phrase) خود را حفظ کنید

همان‌طور که می‌دانید شبکه‌ی بلاکچین به‌گونه‌ای طراحی شده است که تا حد زیادی از ارزها و اطلاعات شما محافظت می‌کند. بااین‌وجود نباید از انتخاب کیف پول مناسب غافل شوید. هنگامی‌که یک کیف پول را متناسب با نیازهای خود انتخاب می‌کنید باید در حفاظت از رمزهای خود نیز به بهترین نحو عمل نمایید. این یکی از وظایف اصلی شما در بازار کریپتو است.

شاید باور این موضوع برایتان دشوار باشد اما حقیقت این است که بیش از ۲۰ درصد از ۱۸.۵ میلیون بیتکوینِ استخراج‌شده، به خاطر گم‌شدن، فراموشی یا سرقت کلید خصوصی قابل‌دسترسی نیستند.

سرمایه‌ی شما از طریق کلید خصوصی و عبارت بازیابی، از گزند کلاهبرداران و هکرها مصون می‌ماند؛ بنابراین هرگز آن را با کسی به اشتراک نگذارید. فاش کردن کلید خصوصی و عبارت بازیابی، چه عمداً و چه سهواً می‌تواند سرمایه‌ی ارزی ذخیره‌شده در کیف پولتان را بر باد دهد. اگر چنین شود، متأسفانه هیچ راه بازگشتی وجود نخواهد داشت. با مراقب صحیح می‌توانید مانع این اتفاق شوید.

از فروش هیجانی پرهیز کنید

برای معاملات ارزی نباید نسنجیده و بی‌فکر عمل کنید. در هنگام معاملات آرامش خود را حفظ نمایید. هرگز بی‌مهابا اقدام به خرید یا فروش ارزها نکنید. اغلب تازه‌واردان زمانی که تغییر کوچکی را مشاهده می‌کنند، ارزهای خود را می‌فروشند یا ارزها را خریداری می‌کنند. درصورتی‌که ممکن است این معاملات به نفع آن‌ها نباشد. با این تفاسیر باید چکار کرد؟

برای اینکه دچار مشکل نشوید لازم است تا پیش از معاملات استراتژی مخصوص خود را انتخاب کنید. ساده‌تر بگوییم باید راه و روشی که به هدف شما نزدیک‌تر و انجام آن آسان‌تر است را پیش بگیرید. جهت جلوگیری از ضرر باید حد ضرر یا استاپ لاس (Stop Loss) را مدنظر بگیرید.

دقت کنید تا وجوه را به آدرس اشتباه ارسال نکنید

یکی از مواردی که موجب ضرر جبران‌ناپذیر برای معاملات می‌شود، ارسال وجوه به آدرس‌های اشتباه است. با توجه به اینکه تراکنش‌های شبکه‌ی بلاکچین قابل‌برگشت نیستند، اگر اشتباهی از سوی شما رخ دهد، متأسفانه قادر به بازپس‌گیری ارزهای دیجیتال خود نخواهید بود.

برای اینکه با این قبیل مشکلات مواجه نشوید، تنها باید در واردکردنِ صحیحِ آدرس‌ها دقت فرمایید. این نکته هم در زمان فروش و هم در زمان خرید ارزهای دیجیتال صادق است.

کارمزد‌ها و هزینه‌های گس را در نظر بگیرید

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام معاملات باید به آن توجه نمود، میزان کارمزد تراکنش‌ها و هزینه‌های گس (Gas) است. کارمزد تراکنش‌های معاملات صنعت کریپتو نسبت با بازارهای سنتی نسبتاً کمتر است. برای اینکه معاملات خود را به سرانجام برسانید، باید مبلغی را به پلتفرم‌های تبادل و شبکه‌ی‌ بلاکچینی که از آن استفاده می‌کنید، پرداخت کنید.

بااین‌وجود، ظهور عاملی به نام دی فای (DeFi) و افزایش میزان تقاضا برای بهره بردن از قراردادهای هوشمند، موجب افزایش هزینه‌های کارمزد تراکنش‌ها شده است. بنابراین یکی از مشکلاتی که برای کاربران پیش می‌آید عدم توجه به موارد ذکرشده در خصوص کارمزدها می‌باشد. اگر به کارمزدها و هزینه‌های گس توجه نکنید، بالا رفتن میزان پرداختی شما نسبت به ارزش معامله‌تان دور از انتظار نیست.

هر چند دقیقه یک‌بار قیمت‌ها را چک نکنید

برخی از کاربران عادت دارند هر چند دقیقه یک‌بار قیمت‌های بازار را چک کنند. این کار موجب ناراحتی و ضعف اعصابتان خواهد شد. سرمایه‌گذاری و معاملات ارزی بازار، هنگامی‌که سود می‌کنید، بسیار لذت‌بخش است. در این حالت، ناخودآگاه هرچند دقیقه یک‌بار شرایط و قیمت‌ها را بررسی خواهید کرد.

اکنون تصور کنید اگر خلاف این شرایط برای شما پیش بیاید. به نظرتان حالتان چطور می‌شود؟ در این صورت احساس ناامیدی و ناراحتی خواهید کرد. پس بهتر است خود را با این کار آزار ندهید. البته اگر یک تریدر روزانه هستید و هدفتان فعالیت لحظه‌به‌لحظه در این بازار است، از این قاعده مستثنی هستید.

مراقب کلاهبردارها و هکرها باشید

با پیشرفت بازار ارزهای دیجیتال و تعداد کاربران که روزبه‌روز در حال افزایش است، انگیزه‌ی کلاهبرداران و هکرها نیز همواره برای سرقت ارزها بیشتر می‌شود. در صنعت کریپتو که بازاری غیرمتمرکز است، امکان بازگشت ارزهای به سرقت رفته وجود ندارد.

افراد سودجو کاربران بازار را فریب می‌دهند؛ بنابراین از وب‌سایت‌ها و حساب‌های کاربری جعلی استفاده می‌کنند. برای اینکه در دام کلاهبرداران گرفتار نشوید باید پیش از واردکردن اطلاعات شخصی، آدرس وب‌سایت موردنظر را بررسی کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری را به‌طور خلاصه معرفی کنیم.

  • نوعی از کلاهبرداری با عنوان کلاهبرداریِ سرمایه‌گذاری وجود دارد که در آن افراد سودجو وعده‌هایی با ریسک کم و سود بالا می‌دهند. مثلاً طرح پانزی، طرح هرمی و حتی برخی از عرضه‌های اولیه‌ی سکه‌ها یا ICO (Initial Coin Offering) از این نوع کلاهبرداری‌ها هستند.

برای اینکه از این نوع کلاهبرداری‌ها مصون بمانید لازم است تا پیش از هر اقدامی، مطالعات و تحقیقات جامعی انجام دهید. برای این منظور می‌توانید وایت پیپرها را نیز مطالعه کنید.

  • نوع دیگری از کلاهبرداری‌ها موسوم به کلاهبرداری‌های اهدایی وجود دارد که در این نوع از سوءاستفاده، کلاهبرداران وعده می‌دهند که با واریز مقدار معینی ارز دیجیتال به کیف پولی که از سوی آن‌ها تعیین شده است، ارز دیجیتال رایگان بیشتر از مقداری واریزی‌تان را دریافت خواهید کرد.

این نوع از کلاهبرداری، اغلب از طریق شبکه‌های اجتماعی مثل توییتر، تلگرام، فیس‌بوک و امثال این‌ها صورت می‌پذیرد. در این روش، حساب‌های جعلی می‌سازند و برای کلاهبرداری اقدام می‌کنند. همچنین افراد سودجو از طریق هک کردن حساب افراد مشهور اعتمادتان را جلب می‌کنند تا در فرصتی مناسب، جیب خود را پُر و جیب شما را خالی کنند.

  • نوع آخر کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال فیشینگ (Fishing) نامیده می‌شود. فیشینگ در اصل متشکل از چند تکنیک است. جالب است بدانید که این نوع کلاهبرداری محدود به صنعت کریپتو نیست. در حقیقت سودجویان از طریق فیشینگ، برای به دست آوردن حساب ایمیل، حساب شبکه‌های اجتماعی، حساب ارزهای دیجیتال و تمام حساب‌هایی که با رمز عبور حفاظت می‌شوند، اقدام می‌کنند.

جهت مطالعه‌ی بروزترین مطالب حوزه‌ی امنیت بلاکچین، اینجا کلیک کنید.

روی چندین ارز خاص یا تعداد محدودی از آن‌ها سرمایه‌گذاری نکنید

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتِ شما می‌تواند متنوع کردن بیش‌ازاندازه یا سرمایه‌گذاری روی چندین ارز مختلف یا برعکس، توجه به یک یا دو ارز خاص باشد. تعداد ارزها و توکن‌های موجود در بازار بسیار زیاد است. همچنین روزبه‌روز شاهد افزایش هرچه بیشتر ارزها و توکن‌های نوظهور هستیم.

متأسفانه ممکن است برخی از کاربران سبد خود را بیش‌ازاندازه متنوع کنند که این امر عواقب چندان خوبی در پِی نخواهد داشت. هیچ تضمینی وجود ندارد که تمامی ارزهای موجود در یک سبد موجب سوددهی شوند. ممکن است در یک آن ارزها و توکن‌ها دچار نوسان و سقوط شوند. این اتفاق هم می‌تواند به‌یک‌باره و هم درگذر زمان ضررهای بیشتری را وارد نماید.

در مقابل خرید چندین نوع ارز، خریدوفروش تعداد بسیار محدودی از توکن‌ها و سکه‌ها قرار دارد. حتماً این ضرب‌المثل را شنیده‌اید که از قدیم می‌گویند، هرگز نباید تمام تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف قرار داد. این جمله بیانگر یکی از مهم‌ترین قانون‌های صنعت کریپتو است. اگر تنها چند مورد محدود را در سبد خود نگاه دارید، ممکن است در صورت ضرر، تمام یا بخش اعظمی از دارایی خود را از دست بدهید.

درنتیجه رعایت اعتدال یکی از اصول مهم فعالیت در بازار است. بهتر است تنوع سبدتان قابل‌درک و قابل‌قبول باشد. یکی از سبدچینی‌های مناسب که نسبت‌های موجهی دارد، در زیر آمده است. این یک نمونه‌ی قابل‌قبول برای سبدچینی است. به آن توجه نمایید.

  • ۴۰ درصد بیت کوین (BTC)؛
  • ۲۰ درصد اتریوم (ETH)؛
  • ۳۰ درصد آلت‌کوین‌هایی مانند: دَش (DASH)، لایت کوین (LTC) و مونرو (LTC)؛
  • ۱۰ درصد سکه‌های کوچک و باارزشی همچون TVK و FMG.

سخن پایانی

اشتباهاتی که در بازار ارزهای دیجیتال رخ می‌دهند، در اصل امری اجتناب‌ناپذیر است. اما مطالعه و یادگیری درزمینه‌ی معاملات ارزی پیش از هرگونه اقدام ضروری است. بااین‌وجود اشتباهات شما یا کاربران دیگر می‌تواند برایتان کلاس درس و موقعیتی جهت کسب تجربه باشد.

در این مقاله سعی کردیم تا رایج‌ترین اشکالات و اشتباهات کاربران و روش‌های کاهش این موارد که بیشتر تازه‌واردها مرتکب می‌شوند را برایتان توضیح دهیم. هدف ما از نوشتن این مطالب به حداقل رساندن اشتباهات و ضررهای شما است. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید، کمال سپاس را داریم.

منابع:

digitalsurge.com

arzdigital.com

دیدگاه‌ها (1)

;

جهت دریافت آخرین اخبار و مقالات به خبرنامه بپیوندید.

عکس مجله خبرنامه