Skip to content
نیترولیگ

بهترین استراتژی نوسان گیری ارز دیجیتال در تایم فریم کوتاه مدت

متوسط

نوسان گیری ارز دیجیتال در تایم کوتاه مدت
در
خواندن در ۱۱ دقیقه

چکیده

نوسان‌گیری در تایم کوتاه مدت به‌عنوان یک سبک معامله‌گری ارز دیجیتال شناخته می‌شود. تبلیغات زیادی نیز پیرامون میزان سودآوری این روش ترید در بازارهای مالی صورت می‌گیرد. واقعیت از این قرار است که اجرای این نوسان‌گیری ارز دیجیتال در عمل کار آسانی نیست؛ چراکه معمولا نوسان‌گیری مبتنی بر تغییرات قیمت دارایی‌ها در کوتاه مدت شکل می‌گیرد.

کسانی که حتی مدت کوتاهی از حضورشان در بازار کریپتو می‌گذرد، به‌خوبی می‌دانند که نوسانات شدید قیمت یکی از ویژگی‌های ذاتی رمزارزها است. این خصوصیت به‌همان میزان که فرصت‌های کسب سود زیادی را به‌ارمغان می‌آورد، امکان ضرر و زیان سنگین را هم به‌دنبال دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی روش‌های نوسان‌گیری ارز دیجیتال بپردازیم. حتما تا پایان با ما همراه باشید.

نوسان‌گیری ارز دیجیتال چیست؟

نوسان گیری بیش از هر چیزی روی کسب سود از تغییرات قیمت ارزهای دیجیتال متمرکز است. البته بیشتر تغییرات قیمت در کوتاه مدت مورد توجه قرار می‌گیرد. برای نوسان گیری لازم است که جهت حرکت قیمت رمزارز را در بازه زمانی مد نظر خود پیش‌بینی کنید. بازه زمانی نوسان گیری ممکن است از چند دقیقه تا چند هفته متغیر باشد. در حالت کلی نوسان گیری استراتژی معاملاتی کوتاه مدت تا میان مدت به حساب می‌آید.

یکی از مزایای نوسان‌گیری ارز دیجیتال آن است که برای پیاده‌سازی آن مجبور نیستید منتظر بازارهای صعودی یا نزولی بمانید. نوسان گیری در بازارهای رنج که شاهد تغییرات افزایشی یا کاهشی شدید در قیمت ارزهای دیجیتال نیستیم، به‌عنوان پرکاربردترین استراتژی معاملاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در چنین شرایطی معامله‌گران تلاش می‌کنند تا با شناسایی دقیق زمان وقوع سقف‌ها و کف‌های قیمت در بازه تعیین شده، سود خود را افزایش و ضررهای احتمالی را نیز به حداقل مقدار ممکن کاهش دهند.

نوسان‌گیران در حالت عادی به‌دنبال سودهای هنگفت در هر پوزیشن معاملاتی نیستند. برخلاف هولدرها که معمولا هدف‌های قیمت با سود زیادی را در پوزیشن‌های معاملاتی خود در نظر می‌گیرند، توسان‌گیران حد سوده به‌مراتب کمتری را لحاظ می‌کنند.

روش‌های نوسان‌گیری ارز دیجیتال

در اینجا به‌معرفی ۳ مورد از رایج‌ترین روش‌های نوسان‌گیری ارز دیجیتال می‌پردازیم.

بدون قرعه‌کشی تا سقف ۱۰ هزار میلیارد بیبی دوج هدیه بگیرید!
بدون قرعه‌کشی تا سقف ۱۰ هزار میلیارد بیبی دوج هدیه بگیرید! با شرکت در جشنواره نیترولیگ، میلیاردها بیبی دوج و یک BMW X3 بدون قرعه‌کشی برنده شوید.
شروع

۱. معاملات فرکانس بالا

معامله فرکانس بالا (High Frequency Trading) یکی از روش‌های پیچیده و پیشرفته نوسان‌گیری ارز دیجیتال است. به زبان ساده، معامله با فرکانس بالا به‌معنی باز و بسته کردن یک پوزیشن معاملاتی در کثری از ثانیه است.

معاملات فرکانس بالا ارز دیجیتال

اجرای چنین استراتژی در معاملات از عهده انسان خارج است. به‌همین دلیل، معامله فرکانس بالا تنها با استفاده از برنامه‌های الگوریتمی و ربات‌های پیشرفته اجرا می‌شود. از جمله مهم‌ترین مزایای این ربات معامله‌گر خودکار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم نیاز به حضور تمام وقت تریدر در بازار
  • امکان استفاده از حداکثر فرصت‌های معاملاتی در بازار
  • کنترل عوامل منفی مانند احساسات در تصمیم‌گیری برای خرید و فروش ارز دیجیتال
  • امکان پیاده‌سازی استراتژی‌های معاملاتی مختلف برای نوسان‌گیری
  • پردازش حجم قابل توجهی از داده‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن

در حالت ایده‌آل برخی از تریدرهای حرفه‌ای، ربات‌های معامله‌گر اختصاصی خود را آماده می‌کنند. ربات‌هایی که مبتنی بر هوش مصنوعی، عملکرد خیره‌کننده‌ای از خود برجای می‌گذارند. اگر به‌هر دلیل چنین امکانی برای شما فراهم نیست، می‌توانید ربات معامله‌گر ارز دیجیتال صرافی تبدیل به‌صورت رایگان برای نوسان‌گیری استفاده کنید.

۲. اسکلپ تریدینگ یا فست اسکلپ

استراتژی اسکلپ تریدینگ (Scalp Trading) مدل ساده‌تری از روش معامله فرکانس بالا برای نوسان‌گیری است. در این روش هم یک تریدر، پوزیشن معاملاتی خود را نهایتا برای چند دقیقه باز نگه می‌دارد. ضمن اینکه به‌دنبال کسب سود محدود از هر پوزیشن معاملاتی است. در عوض از طریق تعداد پوزیشن‌های پرشمار معاملاتی، سودهای کم جمع شده و سود بزرگ به‌دست می‌آورند.

اگر قرار باشد فست اسکلپ به‌صورت دستی اجرا شود، نیاز به حضور کامل معامله‌گر در بازار دارد. ضمن اینکه فشار روحی و روانی نسبتا زیادی را هم به‌دنبال دارد. البته برخی از تریدرها برای اجرای این استراتژی نوسان‌گیری هم به‌سراغ ربات‌های معامله‌گر می‌روند.

۳. آربیتراژ ارز دیجیتال

آربیتراژ به زبان ساده یک استراتژی معاملاتی است. در قالب آن تریدر تلاش می‌کند از محل اختلاف قیمت یک دارایی در دو یا چند بازار معاملاتی مختلف سود به‌دست بیاورد. به‌همین دلیل آربیتراژ را هم می‌توان یک روش نوسان‌گیری ارز دیجیتال دانست.

استراتژی آربیتراژ در ارز دیجیتال

استفاده از فرصت‌های آربیتراژ با‌توجه‌به سود نسبتا کمی که در هر معامله به‌ارمغان می‌آید، نیاز به سرمایه اولیه زیادی دارد. در غیر این صورت نمی‌توانید خیلی روی سودآوری نوسان‌گیری به‌روش آربیتراژ حساب باز کنید.

بهترین اندیکاتور نوسان‌گیری ارز دیجیتال

استفاده از اندیکاتورها برای دریافت سیگنال‌های خرید و فروش ارز دیجیتال برای نوسان‌گیری یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. هر چند تمام سیگنال‌های صادر شده توسط این اندیکاتورها دقیق نیستند؛ اما با انتخاب استراتژی معاملاتی درست و استفاده از سایر ابزارهای موجود، می‌توانید سیگنال‌ها را تا حدی غربال کنید. از جمله بهترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال برای نوسان‌گیری ارز دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. اندیکاتور RSI

اندیکاتور قدرت نسبی (Relative Strength Index) که با نام RSI شناخته می‌شود، بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال به شمار می‌رود. این اندیکاتور نمودی از وضعیت خرید و فروش رمزارزها در بازار است. اندیکاتور RSI همواره عددی بین ۰ تا ۱۰۰ را نشان می‌دهد. این محدوده به سه دسته تقسیم می‌شود؛ اگر اندیکاتور RSI عددی بالای ۷۰ را نشان دهد به معنی آن است که بازار در وضعیت اشباع خرید قرار دارد. اما اگر عددی زیر ۳۰ را به نمایش درآورد، نشان دهنده آن است که وارد فاز اشباع فروش شده‌ایم. در محدوده بین ۳۰ تا ۷۰ هم نمی‌توان سیگنال خرید و فروش از این اندیکاتور به‌دست آورد.

اندیکاتور RSI برای تشخیص تغییر قیمت ارزهای دیجیتال گزینه مناسبی است. این دقیقا همان چیزی است که نوسان‌گیران نیاز دارند. به عنوان مثال وقتی در یک بازار صعودی اندیکاتور RSI از ۷۰ عبور کرده و به سمت ۱۰۰ حرکت می‌کند، نشان دهنده آن است که به زودی فروشندگان ابتکار عمل را به دست خواهند گرفت و در نتیجه شاهد تغییر روند صعودی به نزولی خواهیم بود.

بر عکس هنگامی که اندیکاتور RSI از ۳۰ عبور کرده و به سمت ۰ حرکت می‌کند، نشان دهنده آن است که احتمالا در آینده نزدیک روند نزولی پایان یافته و قیمت افزایش پیدا می‌کند. اندیکاتور RSI معیار خوبی برای شناسایی آغاز روندهای نوسانی در بازار به حساب می‌آید.

۲. اندیکاتور استوکاستیک

نوسانگر یا اسیلاتور تصادفی (Stochastic Oscillator) یکی دیگر از اندیکاتورهای نوسان گیری است که کاربردی شبیه به شاخص قدرت نسبی دارد. این شاخص به دنبال پیش‌بینی روندهای بازار از طریق مقایسه قیمت بسته شدن دارایی با دامنه تغییرات قیمت آن در یک دوره زمانی معین است.

اندیکاتور استوکاستیک نیز عددی بین ۰ تا ۱۰۰ را نشان می‌دهد. وقتی این شاخص به عددی بالاتر از ۸۰ می‌رسد یعنی وارد محدوده اشباع خرید شده‌ایم. همچنین اگر عددی زیر ۲۰ را نشان دهد، یعنی دوره اشباع فروش آغاز شده است. اگر هر دو اندیکاتور RSI و نوسانگر تصادفی با هم وارد محدوده اشباع خرید یا فروش شوند، نشانه جدی از تغییر روند احتمالی در بازار خواهد بود.

۳. اندیکاتور میانگین متحرک

میانگین متحرک (Moving average) را می‌توان یکی دیگر اندیکاتورهای کاربردی برای نوسان‌گیری ارزهای دیجیتال دانست. میانگین متحرک، از محاسبه میانگین قیمت یک ارز دیجیتال در بازه زمانی مشخص به دست می‌آید. البته باید توجه داشته باشید که روش‌های مختلفی برای محاسبه میانگین مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌همین دلیل با اندیکاتورهای میانگین متحرک ساده، نمایی و … سروکار داریم.

با مشاهده نسبت بین نمودار قیمت و خط میانگین متحرک می‌توان نوسانات قیمت را در تایم فریم‌های مختلف شناسایی کرد. میانگین متحرک یک اندیکاتور پیرو یا تاخیری است. به این معنی که مبتنی بر داده‌های گذشته عمل می‌کند. به همین دلیل بیش از آنکه برای پیش بینی روند‌ها کاربرد داشته باشد، برای تایید روندها استفاده می‌شود. شاخص میانگین متحرک را در سه دوره زمانی محاسبه می‌کنند:

  • کوتاه مدت: ۵ تا ۵۰ دوره
  • میان مدت: ۵۰ تا ۱۰۰ دوره
  • بلند مدت: ۱۰۰ تا ۲۰۰ دوره

سوال اساسی این است که نوسان‌گیران چه استفاده‌ای از اندیکاتور میانگین متحرک می‌کنند؟ تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند وقتی خط میانگین متحرک کوتاه مدت، خط میانگین متحرک بلند مدت را قطع می‌کند، نشانه‌ای از تغییر در روند حرکت قیمت دارایی ایجاد می‌شود. بنابراین شما برای شناسایی تغییر روند قیمت در تایم فریم‌های مختلف باید روی این موضوع حساس باشید.

نکات مهم نوسان‌گیری ارز دیجیتال

چند نکته مهم و کاربردی دیگر هم وجود دارند که توجه به آن‌ها در نتیجه نوسان‌گیری ارز دیجیتال تاثیر بسیار زیادی دارند. در اینجا ما روی تعدادی از مهم‌ترین نکات پیرامون نوسان‌گیری تمرکز می‌کنیم.

۱. پرهیز از نوسان‌گیری در پروژه‌های پامپ و دامپ ارز دیجیتال

پامپ و دامپ (Pump and Dump) به معنی بالا بردن مصنوعی قیمت یک دارایی با هدف کسب سود عده‌ای محدود و سپس کاهش شدید قیمت آن است. تقریبا روزی نیست که در بازار رمزارزها شاهد چنین اتفاقی نباشیم. بسیاری از ارزهای دیجیتال مارکت کوچکی دارند. به‌همین دلیل با سرمایه کمی می‌توان قیمت آن‌ها را دستخوش تغییر کرد.

پامپ و دامپ ارز دیجیتال

رشد ناگهانی قیمت یک ارز دیجیتال، توجهات را به سمت آن جلب می‌کند. موضوعی که باعث می‌شود معامله‌گران مبتدی برای خرید آن مجاب شوند. در همین زمان است که کلاهبرداران با فروش دارایی‌های خود به این افراد، سود کلانی به جیب می‌زنند. پس از مدت کوتاهی نیز قیمت رمزارز افت شدیدی پیدا می‌کند.

متاسفانه شاهد فعالیت برخی از افراد در فضای مجازی تحت عنوان فروش سیگنال پامپ و دامپ ارز دیجیتال نیز هستیم. فراموش نکنید که با استفاده از سیگنال این صفحات مجازی، با پای خود در دام افراد سودجو خواهید افتاد. اتفاقی که ممکن است به قیمت از دست دادن سرمایه‌تان تمام شود.

۲. نوسان‌گیری در زمان انتشار اخبار

انتشار اخبار معمولا منجر به نوسانات قیمت قابل توجه ارزهای دیجیتال می‌شود. بدیهی است که هرچه اهمیت اخبار منتشر شده بیشتر باشد، نوسانات بیشتری را در پی خواهد داشت. حتما اخبار را از منابع معتبر و دست اول دنبال کنید. گاهی اوقات با انتشار اخبار غیرواقعی، معامله‌گران فریب می‌خورند. دقت داشته باشید که در بسیاری از مواقع، نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال قبل از انتشار اخبار رسمی و با پخش شدن شایعه در بازار رقم می‌خورد.

۳. نوسان‌گیری در صرافی معتبر

با‌توجه‌به اینکه در نوسان‌گیری، اجرای معامله در قیمت دقیق مد نظر تریدر اهمیت زیادی دارد، باید به‌سراغ صرافی‌های معتبر بروید که هم حجم معاملات زیادی را میزبانی می‌کنند و هم نسبت به دستکاری قیمت ارزهای دیجیتال در انجام معاملات نیز اقدامی انجام نمی‌دهند. همچنین به کارمزد معاملات صرافی‌ها نیز توجه کنید. با توجه به اینکه نوسان‌گیران معاملات زیادی را انجام می‌دهند، مهم است که هزینه‌های جانبی را هم در نظر داشته باشند. صرافی ارز دیجیتال تبدیل، بهترین صرافی ایرانی برای نوسان‌گیری ارز دیجیتال است.

۴. تمرکز روی ارزهای دیجیتال محدود

تعدد گزینه‌های روی میز برای سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال نباید باعث سردرگمی شما شود. حتما چند ارز دیجیتال مشخص را انتخاب کنید. به‌این ترتیب می‌توانید تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال را با دقت بالاتری انجام دهید. به صرف دریافت سیگنال خرید و فروش از چند اندیکاتور یا سیگنال یک کانال تلگرام تصمیم‌گیری نکنید. بلکه با تمرکز روی رمزارزهای خاص معاملات خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

کلام پایانی

آنچه باید درباره نوسان‌گیری ارز دیجیتال بدانید را در این مقاله بررسی کردیم. واقعیت این است که این شیوه معامله‌گری می‌تواند پرسود باشد؛ اما ریسک‌های فراوانی نیز دارد. فردی که قرار است به‌عنوان نوسان‌گیر در بازار رمزارزها معامله کند، نیاز به مهارت‌های بسیار زیادی دارد. ضمن اینکه ویژگی‌های شخصیتی یک نوسان‌گیر در مقایسه با هولدر ارز دیجیتال کاملا متفاوت است. شما برای نوسان‌گیری موفق نیاز به ابزارهای دقیق و سریع دارید که معامله‌ کردن را برایتان تسهیل کنند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم با پرهیز از رفتارهای هیجانی درباره انتخاب شیوه ترید با استفاده از نوسانات قیمت رمزارزها تصمیم بگیرید.

دیدگاه‌ها

مقالات مرتبط
;