Skip to content
اخبار

موارد تأثیرگذار جهانی در بالا و پایین رفتن قیمت ارزهای دیجیتال

پیشرفته

در
خواندن در ۲ دقیقه

ارزهای دیجیتال در حال حاضر در بازار کریپتو غوغا و هیاهویی را بر پا کرده‌اند. همان‌طور که مشخص است قیمت آنها بسته به شرایط بازار بالا و پایین می‌شود. اما چه عواملی ارزش ارزهای دیجیتال را تعیین می‌کنند؟ چه عواملی در بالا و پایین شدن قیمت‌ ارز دیجیتال مؤثر هستند؟

مانند هر دارایی باارزش دیگر، ارزهای دیجیتال نیز ارزش خود را بر اساس مشارکت جامعه دریافت می‌کنند که شامل تقاضا برای رمزارز، کاربرد و کمیاب‌بودن آن می‌شود. در حقیقت، بیشتر رمزارزها از شرکت‌های خصوصی بلاک‌چین تکامل پیدا می‌کنند بنابراین، ارزش چنین رمزارزهایی از شرکت پشت آن، ارزش درک‌شده پروژه و دوام پروژه ناشی می‌شود. در این میان نمی‌توان از موارد تأثیرگذار جهانی در بالا و پایین رفتن قیمت ارزهای دیجیتال غافل شد. در ادامه با ما همراه شوید تا عوامل اصلی جهانی که در قیمت رمزارزها اثر می‌گذارند را بررسی کنیم.

 

 

نوسان در بازار کریپتوکارنسی چه معنایی دارد؟

نوسان (Volatility) در بازارهای مالی نظیر کریپتو به افزایش و کاهش قیمت دارایی‌های دیجیتال گفته می‌شود. زمانی که هیچ کاهش و یا افزایش قیمتی در بازار وجود نداشته باشد، هیچ دلیلی برای معامله ارز دیجیتال وجود ندارد. در واقع، این امر در بازارهای بزرگی نظیر بورس، فارکس و کریپتو بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا هدف از ورود به این بازارها و معامله در آنها، به جز ذخیره ارزش، به‌دست‌آوردن سود از تغییرات قیمت‌هاست.

در همین راستا وجود نوسانات و بالا و پایین شدن قیمت دارایی‌های دیجیتال در بازار کریپتو یک امر طبیعی و مفید محسوب می‌شود. زمانی که نوسانات بازار از حد تعادل گذر کند، ریسک معاملات افزایش پیدا می‌کند و خریدوفروش تریدرها با چالش‌هایی مواجه می‌شود. در میان بازارهای مالی مختلف، بازار ارزهای دیجیتال بیشترین نوسانات را تجربه می‌کند. این نوسانات دلایلی دارند که بخشی از آن‌ها به وقایع بین‌المللی مربوط می‌شود.

چکیده دنیای کریپتو در سکه‌نامه تبدیل
چکیده دنیای کریپتو در سکه‌نامه تبدیل معاملات شما با مطالعه ماهنامه اختصاصی تبدیل، سکه می‌شود.
دانلود رایگان سکه‌نامه

چرا در بازار کریپتوکارنسی نوسانات زیادی وجود دارد؟

دلیل تمامی نوسانات این است که این بازار هنوز در مراحل اولیه قرار دارد. در حال حاضر کمتر از دو دهه از ظهور ارزهای دیجیتال می‌گذرد؛ اما این بازار هنوز در مرحله نوپایی برای پیروی از منحنی ایستا قرار دارد. معامله‌گران زیادی به فکر سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف این بازار هستند که این روند به‌طورکلی در هر بازار جدیدی چنین است. کاربران سعی می‌کند با سرمایه‌گذاری در بازارهای جدید پول بیشتری به دست آورند و یک درآمد ثابت و آسانی داشته باشند.

بازار کریپتوکارنسی به‌عنوان بازاری که هنوز موارد استفاده منطقی خود را پیدا نکرده، هنوز در مرحله آغازین خود قرار دارد. نتیجه این جدید بودن نیز نوسانات زیاد در این صنعت تازه نفس است که ناشی از آزمایش‌های است که سرمایه‌گذاران بزرگ انجام می‌دهند تا بفهمند قیمت ارزهای دیجیتال به چه صورت نوسان می‌کنند.

۴ عامل تأثیرگذار جهانی بر قیمت ارزهای دیجیتال

سرمایه‌گذاران بسیار زیادی در طول همه‌گیری کرونا به سمت ارزهای دیجیتال جذب شدند، اما هم اکنون این بازار بزرگ بیش از ۲.۳ تریلیون دلار دارایی را ازدست‌داده است. ممکن است هنوز به کف خود نرسیده باشد، اما همچنان پرخطر است. به همین جهت سرمایه‌گذاران بهتر است درصد کمی از دارایی خود را در سبد پرتفوی خود بگنجانند. اگرچه افزایش و کاهش ارزش بیت‌کوین سلطه دار بازار کریپتوکارنسی، روزانه حدود ۵ الی ۱۰ درصد  و ارزهای کوچک‌تر نوسانات بزرگ‌تری داشته باشند، غیرعادی نیست، اما ما در حال گذراندن یک دوره بی‌ثباتی هستیم.

ارزهای دیجیتال معمولاً توسط یک مرکز معتبر پشتیبانی نمی‌شوند، مانند بانک مرکزی کانادا که از ارز کانادایی پشتیبانی می‌کند. حمایت یک دولت از یک ارز رمزنگاری شده می‌تواند ارزش آن را چندین برابر افزایش دهد. اما بسیاری از ۲۱ هزار ارز دیجیتال معرفی شده در جهان چنین پشتوانه‌ای ندارند و ارزش خود را از منابع دیگری دریافت می‌کنند. در ادامه  موارد تأثیرگذار جهانی در نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال را بررسی می‌کنیم.

جنگ میان قدرت‌ها

جنگ همیشه تأثیر خود را بر روی بازارهای مالی می‌گذارد. با افزایش تنش میان دو کشور یا جنگ میان دو کشور، بازارهای مالی نوسانات زیادی را تجربه می‌کنند. کارشناسان این حوزه معتقدند که تأثیر جنگ بر بازارهای مالی در بلندمدت مشخص می‌شود. اگرچه ممکن است با شروع جنگ نوسانات زیادی در بازارها رخ دهد؛ ولی به دلیل اینکه اثرات جنگ بر جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی و اقتصادی وسیع است، تأثیرات آن تا سال‌ها پس از پایان ادامه دارد.

برای مثال، بسیاری از بازارهای مالی هم‌زمان با افزایش تنش‌ها میان روسیه و اوکراین و آغاز جنگ میان آنها، دچار نوسانات شدیدی شدند. بازار ارزهای دیجیتال  و بیت‌کوین نیز از این تنش‌ها در امان نبودند. به‌طوری‌که پس از وقوع جنگ، قیمت بیت‌کوین با یک ریزش شدید مواجه شد و دیگر نتوانست این ضرر را جبران کند. از آنجایی که از منظر تحلیل فاندامنتال، ارز دیجیتال به‌عنوان یک ذخیره ارزش محسوب می‌شود و آن را به‌عنوان طلای دیجیتال می‌شناسند، در زمان وقوع بحران‌هایی نظیر جنگ، بیت‌کوین همبستگی بیشتری با طلا پیدا می‌کند. به همین دلیل با انتشار یک خبر فاندامنتال منفی، یک ریزش قیمت آنی برای آن اتفاق می‌افتد.

تأثیر رسانه‌های معتبر جهانی

کریپتوکارنسی یک بازار کوچک است، اما بسیار هیجان‌انگیز و جذاب به نظر می‌رسد به همین دلیل رسانه‌ها تأثیر زیادی روی روند آن دارند. یکی از عواملی که برای تحلیل تکنیکال بازار موردبررسی قرار می‌گیرد، اخباری است که از رسانه‌ها در مورد یک دارایی خاص منتشر می‌شود. این امر برای رمزارزها پررنگ‌تر است و می‌تواند تأثیر بالاتری به نسبت سایر بازارها بر آن‌ها داشته باشد. با انتشار یک خبر منفی بیشتر سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال، هیجانی عمل می‌کنند و به سمت خرید گروهی و یا فروش گروهی می‌روند. دلیل نوسان قیمت ارز دیجیتال نیز تا حدودی می‌تواند تحت‌تأثیر این عامل باشد.

فاکتورهای اجتماعی و فعالیت‌های رسانه‌ها

با استناد به سخنان تام لی (Tom Lee) بنیان‌گذار شرکت تحقیقاتی “FundStart Global”، اظهارنظر مقامات کشورها، رؤسای شرکت‌های مطرح دنیا و سخنرانی افراد مشهور در حوزه کریپتو می‌تواند باعث ایجاد شک و تردید در سرمایه‌گذاران شود. این شک و تردید باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران به‌سرعت سرمایه خود را از بازار خارج کنند. دقیقاً مانند اتفاقی که در اثر اپیدمی کرونا برای بیت‌کوین و سایر رمزارزها رخ داد. ترس و وحشت باعث شد تا سرمایه‌گذاران دست به فروش دارایی‌های خود بزنند و موجب ریزش شدید بازار شدند. بازار بیت‌کوین بارها شاهد این امر بوده است، برای مثال سخنرانی مارک زاکربرگ (مدیرعامل شرکت فیس‌بوک) در کنگره آمریکا و شهادت او در مورد قابل‌اعتماد بودن لیبرا، استیبل‌کوینی که متا قصد عرضه‌ی آن را در سال ۲۰۲۰ داشت، منجر به کاهش قیمت بیت‌کوین شد.

مسائل قانونی و محدودیت‌ها

مسائل قانونی و مسئله مربوط به دولت‌ها نیز بر روی قیمت ارزهای دیجیتال تأثیرگذار است. چنانچه یک دولت درباره قوانین دارایی و مالیات سختگیرانه عمل کند، مخفی‌کردن دارایی‌ها با استفاده از ارزهای دیجیتال بسیار رایج می‌شود و این موضوع موجب تغییر قیمت بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال می‌شود، زیرا عرضه برای آنها بیشتر می‌شود. برای مثال، محدودیتی که کشور چین در سال ۲۰۱۷ در نظر گرفت، سبب کاهش ۴۰ درصدی قیمت بیت‌کوین شد. پس از آنکه چین مجدداً حمایت خود را از ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین اعلام کرد، روند بیت‌کوین صعودی شد.

سخن پایانی

 

در این نوشتار عوامل مؤثر جهانی بر روی نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دادیم. دنیای کریپتوکارنسی پر از اتفاقات، وقایع و خبرهای فاندامنتال است تأثیر مستقیمی روی روند ارزهای دیجیتال می‎گذارد. این ما هستیم که باید حس کنجکاوی را درون خود تقویت کنیم تا به‌راحتی بتوانیم دلیل اتفاقات بازارهای مالی را درک کنیم و به نفع خودمان قدم برداریم.

دیدگاه‌ها (2)

;

جهت دریافت آخرین اخبار و مقالات به خبرنامه بپیوندید.

عکس مجله خبرنامه