کیف پول سرد چیست؟ هر آنچه در مورد cold wallet باید بدانید
پیشرفته
بازار ارزهای دیجیتال روزبهروز در حال پیشرفت و گسترش است و بهدلیل جذابیتهایی که دارد، بسیاری از سرمایهگذاران تصمیم گرفتهاند که ارزهای دیجیتال خریداری کنند. این افراد ارزهای دیجیتال خریداریشده خود را به کیف پول دیجیتال انتقال میدهند. کیف پول ارزهای دیجیتال انواع مختلفی دارد که یکی از آنها کیف پول دیجیتال سرد (Cold Wallet) نام دارد.
اما کیف پول سرد چیست؟ چه ویژگیهایی دارد؟ در این مقاله قصد داریم شما را با زیروبم کیف پولهای سرد آشنا کنیم. اما در ابتدا نگاهی به سایر کیف پولها میاندازیم تا وجه تمایز آنها را نسبت به کیف پولهای سرد بهتر درک کنید. همراه ما باشید.
کیف پول گرم ( Hot Wallet ) چیست؟
رایجترین نوع کیف پولهای دیجیتال، کیف پولهای گرم یا نرمافزاری هستند. این کیف پولها بهدلیل کاربری آسان، راهاندازی سریع و آنلاین بودن، محبوبیت بسیاری پیدا کردهاند. اغلب معاملهگرانی که بهصورت روزانه مشغول انجام معاملات هستند و تراکنشهای متعددی انجام میدهند، از کیف پولهای گرم استفاده میکنند. البته دسترسی به همه برندها و همه انواع کیف پول سرد در ایران ممکن نیست، اما برخی از آنها توسط فروشگاههای بزرگ وارد بازار ایران شده و امکان خرید آنها وجود دارد. کیف پوی های سخت افزاری با توجه به امکانات و قابلیتهایی که دارند، با قیمتهای مختلفی عرضه شدهاند. برای اینکه بتوانید بهترین کیف پول را برای نگهداری از ارزهای دیجیتال انتخاب کنید، بایستی به ویژگیهای مختلف آنها دقت کرده و در نهایت بر اساس قیمت در این باره تصمیمگیری نمایید.
کیف پول سرد ( Cold Wallet ) چیست؟
کیف پول سرد ارز دیجیتال اطلاعاتی ازجمله کلید خصوصی را که همان شناسه اثبات مالکیت ارز دیجیتال است، در حافظهای سرد ذخیره میکند. منظور از حافظه سرد نوعی کیف پول است که به اینترنت متصل نیست و آفلاین کار میکند.
کیف پولهای سختافزاری رایجترین نوع کیف پولهای سرد محسوب میشوند که در ظاهر شبیه فلش مموری یا نوعی هارد اکسترنال کوچک هستند. جالب است بدانید این نوع کیف پولها از امنیت بالایی برخوردارند، چراکه آفلاین هستند. بنابراین، برای نگهداری بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال بسیار مناسباند. هکرها نیز نمیتوانند در حالت آفلاین به کیف پول شما دسترسی پیدا کنند.
کیف پول سرد چگونه کار میکند؟
کیف پولهای سرد و گرم محلی برای نگهداری کلیدهای خصوصی و عمومی محسوب میشوند. کلید خصوصی نوعی رمز است که با استفاده از آن میتوانید به ارزهای دیجیتال خود دسترسی پیدا کنید و دارایی شما از همین طریق حفظ خواهد شد.
از سوی دیگر، کلید عمومی همانند آدرس یا شماره کارت بانکی عمل میکند. اگر شخصی بخواهد به کیف پول شما ارز دیجیتال منتقل کند، باید آدرس عمومی کیف پول شما را داشته باشد. این آدرس از روی کلید عمومی کیف پول شما ساخته میشود. اما اغلب آدرس و کلید عمومی را یکی تلقی میکنند.
جالب است بدانید در کیف پولهای سرد، کلیدهای خصوصی و عمومی بهصورت آفلاین نگهداری میشوند. تنها طی فرآیند انجام تراکنش باید به اینترنت متصل شوید. بنابراین، کیف پولهای سرد تنها چند ثانیه برای ارسال ارزهای دیجیتال به اینترنت نیاز دارند. از همین رو، میتوان گفت که کیف پولهای سرد در معرض خطر هک شدن قرار ندارند.
کیف پولهای سرد بهخودیخود امن هستند، اما اگر قصد دارید امنیت آنها را افزایش دهید، میتوانید پس از خرید و راهاندازی کیف پول سرد خود، کلیدهای خصوصی و عمومی را در فضایی امن ذخیره کنید تا دیگر هنگام دریافت ارز دیجیتال برای بررسی کلیدهای خود آنلاین نشوید.
در این صورت، ریسک هک شدن و بهسرقت رفتن سرمایه شما تقریباً به صفر میرسد. البته ناگفته نماند که کیف پولهای سختافزاری مانند لجر ( Ledger ) و ترزور ( Trezor ) بهقدری ایمن هستند که اگر آنها را به سیستمی پر از ویروس متصل کنید، همچنان دارایی شما در امنیت کامل بهسر خواهد برد!
البته این موضوع ادعای خود شرکتهای سازنده است. بنابراین، احتیاط شرط عقل است! توصیه میکنیم اگر دیدید که سیستمی ویروس دارد، از اتصال کیف پول سرد خود به آن خودداری کنید.
انواع کیف پولهای سرد کداماند؟
محبوبترین انواع کیف پولهای سرد به دو دسته سختافزاری و کاغذی تقسیم میشوند. کیف پولهای سختافزاری ابزارهای الکترونیکی در اندازه یک هارد اکسترنال یا فلش مموری کوچک هستند و از ۵۰ تا ۵۰۰ دلار قیمت دارند. کیف پولهای کاغذی ( Paper Wallet ) نیز کاملاً رایگان و ایمن هستند. در ادامه به بررسی دقیقتر انواع کیف پولهای سرد میپردازیم.
الیپال تایتان ۲.۰ (ELLIPAL Titan 2.0 )
معرفی بهترین کیف پول های سرد بازار کریپتو را با بررسی یکی از بهترین گزینهها یعنی الیپال تایتان آغاز میکنیم. کیف پولی که خیلی از کاربران آن را بهترین کیف پول سرد جهان معرفی مینمایند. یک دستگاه ۴ اینچی ساخته شده از فلز با باتری ۱۴۰۰ میلیآمپر ساعتی و وزن ۱۴۰ گرم که تراکنشها را از طریق فناوری air-gapped تایید مینماید. به این معنی که برای استفاده از این کیف پول سخت افزاری نیازی به وایفای یا بلوتوث ندارید که این مهم خود به خود امنیت آن را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
از دیگر قابلیتها و ویژگیهای الیپال تایتان میتوانیم به استفاده از یک دوربین ۵ مگاپیکسل برای اسکن QR کد در آن اشاره کنیم. همچنین در فضای ذخیرهسازی آن میتوانید به تعداد نامحدود کیف پول ایجاد کرده و اهداف سرمایهگذاری خود را پیش ببرید. همچنین پشتیبانی از بیش از ۵۲ شبکه بلاکچین و بیش از ۱۰۰۰۰ ارز دیجیتال را نیز میتوانیم به قابلیتهای الیپال تایتان اضافه کنیم.
مزیتها:
- ذخیرهسازی اطلاعات به صورت غیر حضانتی
- پشتیبانی از بیش از ۵۲ شبکه بلاکچین و ۱۰۰۰۰ ارز دیجیتال مختلف
- امنیت بسیار بلا
- عدم نیاز به بلوتوث و وایفای به دلیل استفاده از فناوری air-gapped
- مکان انجام تراکنش با اسکن QR کد
- امکان استیکینگ ارز دیجیتال با درصد سود قابل توجه تا ۱۰%
معایب:
- هزینه خرید ۱۶۹ دلاری
- وزن بالاتر از بسیاری از ولتهای سخت افزاری
لجر نانو اس (Ledger Nano S)
یکی از محبوبترین و معروفترین کیف پول های سخت افزاری در جهان، کیف پول لجر نانو اس است. لجر نانو یک کمپانی بزرگ تولیدکننده ولت سخت افزاری در جهان است که از اولین برندها در این عرصه بوده است. لجر نانو اس در سال ۲۰۱۶ تولید شده و با قیمت بسیار ارزان و مناسبی که دارد، یکی از بهترین کیف پولها برای کاربران ایرانی هم است.
امنیت مناسب و پشتیبانی از بیش از ۵۰۰۰ توکن مختلف را میتوانیم اصلیترین مزیتهای لجر نانو اس بدانیم. این کیف پول در بازار جهانی با قیمت ۵۹ دلار در معرض فروش گذاشته شده و امکان اتصال آن به ویندوز و موبایلهای اندرویدی و iOS نیز وجود دارد.
مزیتها:
- قیمت مقرونبهصرفه
- امنیت بالا
- امکان ذخیرهسازی تنوع بالایی از ارزهای دیجیتال
معایب:
- نداشتن صفحه نمایش
لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
دیگر کیف پول سرد تولید شده توسط کمپانی لجر در سال ۲۰۱۹ کیف پول لجر نانو ایکس است که نسخه بهروز شده لجر نانو اس بوده و با ابعاد بزرگتر تولید شده است. در این کیف پول نیز امکان ذخیرهسازی بیش از ۵۵۰۰ ارز دیجیتال مختلف در دسترس قرار میگیرد و امنیت بالایی نیز دارا است. لجر نانو ایکس نیز با انواع سیستمهای موبایل و ویندوز پشتیبانی میشود. البته این کیف پول نیز از لجر لایو و کروم بوک پشتیبانی نمیکند. مجهز به بلوتوث بوده و امکان نصب تا ۱۰۰ اپلیکیشن به صورت همزمان روی آن وجود دارد. باتری بزرگتر، صفحه نمایش و امکان ذخیرهسازی همزمان ۱۰۰ ارز باعث شده تا قیمت آن نسبت به مدل S بالاتر باشد. این کیف پول با قیمت ۱۴۹ دلاری در بازار عرضه شده است.
مزیتها:
- پشتیبانی از بیش از ۵۵۰۰ ارز دیجیتال
- امنیت بالا
معایب:
- قیمت بالا
لجر نانو اس پلاس (Ledger Nano S Plus)
لجر نانو اس پلاس که جایگزینی برای مدلهای قبلی لجر نانو در سل ۲۰۲۴ شده، یکی از محبوبترین کیف پول های سخت افزاری و سرد در دنیا است. البته که محبوبیت این کیف پول را باید مقرون برند محبوب لجر در جهان تلقی کنیم. لجر نانو اس پلاس یک کیف پول سرد مقرونبهصرفه است و با قیمت ۷۹ دلاری در بازار جهانی عرضه شده و ویژگیهایی شبیه به ترزور مدل وان دارد.
در زمان شروع به کار با این کیف پول، یک رمز عبور ۲۴ کلمهای برای پشتیبانگیری در دسترس کاربر قرار میگیرد که باید آن را در جایی ایمن و به دور از دسترس هر کس دیگری حفظ کرد. همچنین بر روی صفحه نمایش این کیف پول سخت افزاری یک کد PIN نیز معرفی خواهد شد که برای استفاده از کیف پول و انجام تراکنش با آن، نیاز به این PIN خواهید داشت. برای دسترسی دوباره به محتویات کیف پول نیز عبارت ۲۴ کلمهای ارائه شده در آن را نیاز خواهید داشت.
کیف پول لجر نانو اس پلاس از بیش از ۵۰۰۰ ارز دیجیتال در چندین شبکه بلاکچین از جمله بیت کوین، پولکادات، بایننس اسمارت چین، ریپل و اتریوم پشتیبانی مینماید. همچنین امکان اتصال به لجر لایو (Ledger Live) را نیز با آن خواهید داشت تا در صورت شایسته بودن برای دریافت پاداشهای غیرفعال بازار کریپتو مانند ایردراپها، بتوانید از این فرصتها استفاده کنید.
مزیتها:
- پشتیبانی از بیش از ۵۰۰۰ توکن
- امکان ذخیرهسازی NFT
- امکان دریافت پاداشهای غیرفعال بازار کریپتو مانند ایردراپ ها
معایب:
- هزینه خرید بالا برای کاربران ایرانی
- برای پرداخت با ارزهای فیات نیاز به احراز هویت (KYC) خواهید داشت.
ترزور مدل تی (Trezor Model T)
اگر به دنبال خرید یک کیف پول سخت افزاری بسیار پیشرفته و مدرن هستید، ترزور مدل تی را به شما پیشنهاد میکنیم. کیف پول سرد ترزور مدل تی با قیمت ۲۱۹ دلاری یکی از گرانترین کیف پول های سرد جهان است و ابزارها و امکانات بسیار جذابی را در خود دارا است. در این ولت سخت افزاری یک صفحه نمایش رنگی پیش روی خود خواهید داشت که شرایط استفاده از آن را به مراتب سادهتر مینماید. امکان خرید و مبادله ارزهای دیجیتال را نیز با استفاده از خدمات این کیف پول در دسترس خواهید داشت. البته این خدمات معمولا با هزینهها و کارمزدهای بسیار بالایی همراه خواهد بود و خیلی توصیه به استفاده از آن نداریم.
در ترزور مدل تی علاوه بر امنیت بالا امکان ذخیرهسازی بیش از ۱۴۵۰ ارز دیجیتال مختلف را نیز در دسترس خواهید داشت. شبکههای بلاکچین کاردانو و تزوس هم در این کیف پول پشتیبانی میشوند.
مزیتها:
- پشتیبانی از بیش از ۱۴۵۰ ارز دیجیتال
- ذخیرهسازی آفلاین کلید خصوصی
- ویژگیهای امنیتی فوقالعاده
- دارای صفحه نمایش رنگی
- پشتیبانی از USB تایپ C
معایب:
- قیمت خیلی بالا
- کارمزد بالای استفاده از کارت اعتباری برای پرداخت
ترزور مدل وان (Trezor Model One)
کیف پول سرد ارز دیجیتال بایستی دارای ویژگیهای امنیتی بالایی باشد؛ ترزور مدل وان با اینکه از جمله تولیدات اولیه برند ترزور است، اما ویژگیهای امنیتی خوبی داشته و به عنوان یک کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال ایمن میتوان روی آن حساب کرد. این کیف پول با یک PIN ایمن شده که میتواند ۴ تا ۵۰ رقم باشد و قبل از هر تراکنش حتما باید این PIN وارد شود. همچنین در زمان تنظیم کیف پول نیز یک عبارت ۱۲ یا ۲۴ کلمهای در اختیار کاربر قرار میگیرد تا در صورت نیاز به پشتیبانگیری بتوان از آن استفاده نمود. این عبارت در صورت فراموش شدن PIN یا به سرقت رفتن و گم شدن کیف پول کاربرد خواهد داشت.
نکته مثبت و جذاب ترزور مدل وان امکان اتصال آن به نرم افزار Trezor Suite است که امکان مشاهده و مدیریت ارزهای دیجیتال را در لپ تاپ یا موبایل برای کاربران فراهم میآورد. این نرمافزار در نسخههای اندروید، ios، ویندوز، لینوکس و مک ارائه شده و در دسترس قرار میگیرد. ترزور مدل وان از بیش از ۱۳۰۰ ارز دیجیتال در شبکههای بلاکچین مختلف از جمله بیت کوین، ریپل و اتریوم پشتیبانی مینماید. البته چالش اصلی این کیف پول سخت افزاری عدم پشتیبانی آن از استیکینگ است. ترزور مدل وان را در بازار جهانی میتوانید با قیمت ۶۹ دلاری بخرید.
مزیتها:
- پشتیبانی از بیش از ۱۳۰۰ ارز دیجیتال از جمله توکنهای ERC20
- آفلاین باقی ماندن کلید خصوصی توکنها
- مقرونبهصرفه
معایب:
- عدم پشتیبانی از استیکینگ
- کارمزد بالای استفاده از کارتهای اعتباری برای پرداخت تا ۵.۷۵ %
سیف پال اس ۱ (Safepal S1)
یکی دیگر از ولتهای سخت افزاری با امنیت قابل توجه، کیف پول سیف پال اس ۱ است. این کیف پول از فناوری منحصربهفرد air-gapped همراه با امضای کاربر برای تایید تراکنشها استفاده مینماید و عملا برای بهکارگیری آن نیاز به هیچ کدام از موارد کابل اتصال، بلوتوث یا وایفای نخواهید داشت که باعث بالا رفتن امنیت آن شده است.
همراه با این ولت سخت افزاری میتوانید یک افزونه را بر روی مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم خود داشته و از این طریق نیز تراکنشهای خود را مدیریت کنید. برای اتصال کیف پول به افزونه نیز از QR CODE استفاده خواهید کرد.
مزیتها:
- ذخیرهسازی غیر حضانتی
- پشتیبانی از بیش از ۳۰۰۰۰ ارز دیجیتال در شبکههای بلاکچین مختلف
- قیمت مقرونبهصرفه ۴۹ دلاری
- کارمزد پایین سوآپ توکنها ۰.۳ درصد
- امکان پرداختهای فیات برای خرید ارز دیجیتال با کارمزد ۳.۵ تا ۵ %
- مکانیزم air-gapped به جای اتصال با کابل یا بلوتوث
- تایید تراکنشها با QR کد برای بالاتر بردن امنیت
- API داخلی از صرافی بایننس برای ترید ارز دیجیتال
معایب:
- عدم پشتیبانی از دسکتاپ
کول ولت پرو (Coolwallet Pro)
برای خرید یک کیف پول سرد با امنیت خوب و راحتی در استفاده، میتوانید سراغ کول ولت پرو بروید. این کیف پول ترکیبی از امنیت ایدهآل و راحتی در استفاده را برای کاربران خود فراهم کرده است. همراه با خرید این ولت سخت افزاری، میتوانید از نرمافزار بومی آن نیز برای مدیریت تراکنشها در کیف پول خود استفاده کنید. امکان اتصال با بلوتوث را نیز در آن خواهد داشت. همچنین امکان اتصال به walletconnect نیز امکان استفاده از برنامههای غیرمتمرکزی مانند یونی سوآپ یا اپنسی (OpenSea) را در اختیار کاربران قرار میدهد.
کول ولت پرو از ۲۷ شبکه بلاکچین پشتیبانی میکند که باعث شده تا امکان ذخیرهسازی بیش از ۱۲۰۰۰ توکن در آن وجود داشته باشد. از بیت کوین و اتریوم گرفته تا کاردانو، پولکادات، سولانا و بایننس کوین را میتوان در این کیف پول ذخیره کرد. همچنین از دیگر ویژگیهای آن میتوانیم به یک طراحی سبک و شبیه به کارت اعتباری اشاره کنیم که آن را به یک کیف پول کاملا خاص مبدل کرده است. برای خرید آن نیز باید ۱۴۹ دلار هزینه پرداخت کنید.
مزیتها:
- ذخیرهسازی غیر حضانتی داراییها
- پشتیبانی از بیش از ۱۲۰۰۰ توکن مختلف
- امکان اتصال به برنامههای DApp
- اتصال به یک نرمافزار برای مدیریت هرچه بهتر تراکنشها
- امکان اتصال با بلوتوث
- امکان استیکینگ ارز دیجیتال
معایب:
- عدم ارائه نرمافزار برای دسکتاپ
- قیمت بالا
کیپ کی (KeepKey)
برای علاقمندان به استفاده از خدمات اپلیکیشنهای غیرمتمرکز در حوزه WEB3 یکی از بهترین ولتهای سخت افزاری، کیپ کی است. کیپ کی به صورت خاص برای این کاربرد توسعه پیدا کرده و همراه با این کیف پول میتوانیم نرم افزار KeepKey Client را نیز بر روی دسکتاپ در ویندوز یا مک یا لینوکس داشته باشید. برای اتصال کیپ کی به موبایل از کابل USB استفاده میشود. همچنین امکان اتصال آن به WalletConnect نیز وجود دارد. البته برای برقراری این ارتباط حتما باید در دستگاه فیزیکی تاییدیه لازم ارائه شود.
در زمان تنظیم کردن کیف پول، عبارت بازیابی ۱۲ کلمهای در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت که برای پشتیبانگیری از آن لازم است. نکته بسیار جالب درباره کیپ کی عدم اتصال آن به اینترنت حتی در زمان استفاده از برنامههای غیرمتمرکز در پلتفرم وب ۳ است که امنیت آن را به میزان قابل توجهی بالا برده است. این ولت همچنین از بیش از ۷۲۰۰ ارز دیجیتال در ۳۴۸ شبکه پشتیبانی مینماید.
مزیتها:
- قیمت مقرونبهصرفه ۴۹ دلاری
- پشتیبانی از بیش از ۷۲۰۰ توکن
- عدم اتصال به اینترنت در زمان استفاده
- اتصال به WalletConnet
- تعداد محدودی آدرس کیف پول ایجاد مینماید.
معایب:
- عدم ارائه اپلیکیشن موبایلی
- عدم امکان استیکینگ ارز دیجیتال
لجر استاکس (Ledger Stax)
یکی از پیشرفتهترین تولیدات کمپانی لجر در صنعت کیف پول سخت افزاری، Ledger Stax است که با قیمت بالای ۲۷۹ دلاری در بازار عرضه میشود. این ولت در مقایسه با سایر تولیدات لجر قیمت بسیار بالایی داشته و البته کاربردهای متنوعتری هم دارا است. امکان اتصال با بلوتوث را با این ولت در اختیار خواهید داشت و البته نحوه کار با نرمافزار Ledger Live هم با آن بسیار راحتتر است.
استفاده از یک صفحه نمایش منحنی لمسی در کنار شارژ بیسیم دیگر تفاوتهایی هستند که لجر استاکس با دیگر تولیدات کمپانی لجر دارا است. البته این کیف پول به دلیل هزینه بسیار بالا ممکن است برای افراد مبتدی خیلی گزینه مناسبی نباشد، اما به دلیل استفاده از فناوریهای بهینهتر، نحوه استفاده از آن سادهتر بوده و مبتدیان میتوانند با اشتباهات کمتری از آن بهرهمند شوند.
مزیتها:
- صفحه نمایش لمسی داخلی
- امکان اتصال به بلوتوث
- صفحه نمایش قابل تنظیم برای راحتی استفاده
معایب:
- قیمت بالا
- تقاضای زیاد برای خرید و عدم تولید در سطح گسترده
بیتباکس ۰۲ (BitBox02)
اگر به دنبال یک کیف پول سخت افزاری با امکان راه اندازی ساده و پشتیبانی در ویندوز، اندروید و iOS هستید، میتوانید سراغ کیف پول سرد BitBox02 بروید. یکی از جذابیتهایی که باعث شد تا BitBox02 را نیز در این لیست به شما معرفی کنیم، امکان پشتیبانگیری از کیف پول و رمز عبور آن در کارت MicroSD است. رویکردی که به نوعی یک کیف پول مدرن را با سیستمهای سنتی ذخیرهسازی همگام کرده است. البته برای این کیف پول نیز توصیه میکنیم که حتما عبارت SEED را در جایی بنویسید و از ذخیره کردن آن در حافظه سختافزاری خودداری نمایید تا امنیت کیف پول شما حفظ شود.
BitBox02 از فناوریهای متعددی برای بالا بردن امنیت استفاده کرده و برای محرمانه نگه داشتن آدرسهای IP خود نیز از Tor کمک میگیرد. همچنین پشتیبانی از USB-C نیز یکی دیگر از مزیتهای این ولت سخت افزاری برای کاربران است.
مزیتها:
- طراحی شیک در بدنه
- کانکتور USB-C
- منبع باز برای بازرسی امنیتی پیشرفته
بهترین کیف پول های سرد کاغذی
کیف پول سرد در بازار ارز دیجیتال تنها محدود به کیف پول های سخت افزاری نیست؛ در این بین کیف پول های کاغذی را نیز بایستی از جمله ولتهای سرد و با امنیت بالا معرفی کنیم. کیف پولهای کاغذی نسبت به کاربردهایی که دارند، کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. ذخیره اطلاعات در کاغذ مخصوصا برای کسانی که ارزهای دیجیتال زیادی را در سبد خود دارند، چالشبرانگیز است؛ اما به هر حال مخصوصا برای کسانی که فقط به دنبال سرمایهگذاری روی بیت کوین یا تعداد محدودی آلتکوین هستند، این ولتها میتوانند بهترین گزینهها باشد. بهترین ولتهای کاغذی را در ادامه معرفی میکنیم.
مای اتر ولت (MyEtherWallet)
همانطور که اشاره کردیم، برای ساخت کیف پول کاغذی باید از سایتهای معتبر استفاده کنید. یکی از معتبرترین سایتها برای ساخت کیف پول کاغذی در شبکه اتریوم، مای اتر ولت است. با ورود به این سایت و انتخاب گزینه Create New Wallet و انتخاب کیف پول سخت افزاری میتوانید برای توکنهای استاندارد ERC20 کیف پول کاغذی بسازید. در این سایت بعد از ساخت کیف پول کاغذی باید آن را در جایی ایمن نگهداری کرده و مراقب از بین رفتن آن باشید.
فایل ساخته شده نهایی را هم میتوانید به صورت یک فایل الکترونیکی در جایی از لپ تاپ یا موبایل خود یا حتی یک فلش مموری ذخیره کنید و یا اینکه آن را چاپ کرده و به صورت چاپی نگهداری نمایید.
بیت آدرس (BitAddress)
همچنین وبسایت BitAddress.org نیز یکی از معروفترین و معتبرترین سایتها برای ساخت کیف پول کاغذی برای بیت کوین است. با توجه به اینکه بیت کوین معمولاً تنها ارز دیجیتالی است که در سبد سرمایهگذاران تک ارزی قرار میگیرد، ساخت کیف پول کاغذی برای بیت کوین بسیار رایج است. از این رو بیت آدرس را میتوانیم یک سایت پرکاربرد از میان تمام سایتهای ساخت کیف پول کاغذی تعریف کنیم. در این سایت از یک الگوی کاملا تصادفی برای ساخت کیف پول استفاده میشود. در نهایت دو آدرس خصوصی و عمومی را در اختیار خواهید داشت، که از کلید خصوصی برای اثبات دارایی خود میتوانید استفاده کنید و کلید عمومی نیز برای دریافت بیت کوین مورد استفاده قرار میگیرد.
کیف پول سرد چه مزایایی دارد؟
در ادامه به مزایای کیف پولهای سرد میپردازیم.
فیزیکی بودن، دلیلی بر امنیت بالا
بهطور کلی، کیف پولهای سرد از امنیت بسیار بالایی برخوردارند. اگر فردی بخواهد دارایی شما را از کیف پول سردتان سرقت کند، باید به خود کیف پول فیزیکی دسترسی داشته باشد، علاوهبراین، آن فرد باید هر پین یا رمز عبور مرتبط با کیف پول شما را برای دسترسی به دارایی داشته باشد.
ذخیره دارایی بهصورت آفلاین
کیف پولهای سختافزاری بهدلیل طراحی ایمن، در برابر هک نفوذناپذیر هستند. این کیف پولها دارایی شما را بهصورت آفلاین ذخیره میکنند و تنها برای چند ثانیه و بهمنظور انجام تراکنش به اینترنت نیاز دارند.
جالب است بدانید هنگامیکه کیف پول سختافزاری را با سیم یا از طریق بلوتوث به کامپیوتر خود وصل میکنید، با توجه به روش ذخیرهسازی، سرقت دارایی ذخیرهشده در کیف پول شما امری دشوار و حتی غیرممکن است.
هنگامیکه برای انجام تراکنش به اینترنت متصل میشوید، امضای تراکنشها همچنان در خود دستگاه انجام خواهد شد. این امضا شما را قادر میسازد تا مالکیت دارایی خود را به دریافتکننده دارایی انتقال دهید. از آنجاییکه هیچوقت کلیدهای خصوصی از دستگاه شما خارج نمیشوند، حتی بدافزارهای مخرب روی رایانه شما نیز نمیتوانند با امضای مخرب، تراکنش درحالانجام را هک کنند.
کیف پول سرد چه محدودیتهایی دارد؟
در ادامه به چند مورد از محدودیتهای کیف پولهای سرد میپردازیم.
تنوع کم در پشتیبانی از ارزهای دیجیتال
یکی از نقاط ضعف کیف پولهای سرد آن است که تعداد محدودی از ارزهای دیجیتال را پشتیبانی میکنند. مثلاً، تنها میتوانید ارزهای دیجیتال بسیار محبوب ازجمله بیتکوین، اتریوم، دش و تعدادی دیگر را در کیف پولهای سرد ذخیره کنید.
حمل دشوار
برخلاف کیف پولهای گرم که بهراحتی میتوانید آنها را بهعنوان نرمافزار در گوشی خود حمل کنید، در کیف پولهای سرد این آزادی را ندارید. در مکانهای عمومی و همچنین هنگام پیادهروی نمیتوانید از کیف پولهای سختافزاری استفاده کنید. ازاینرو، کیف پولهای سرد برای معاملهگران روزانه مناسب نیست، چراکه در استفاده از کیف پول به سرعت و آزادی بیشتری نیاز دارند.
هزینه بالا
کیف پولهای سختافزاری در مقایسه با کیف پولهای نرمافزاری بسیار هزینهبر هستند. در حقیقت، اگر مقدار قابلتوجهی ارز دیجیتال خریداری کردهاید و قصد دارید بهصورت بلندمدت سرمایهگذاری کنید، میتوانید بهسراغ کیف پولهای سرد بروید، اما در غیر این صورت، توصیه میکنیم از کیف پولهای گرم استفاده کنید.
کیف پول ارز دیجیتال تبدیل
اگر بهسراغ کیف پولهای سرد بروید، محدودیتهایی که مطرح شد را باید تحمل کنید! از طرفی دیگر، کیف پولهای گرم بهاندازه کیف پولهای سرد ایمن نیستند، چه میتوان کرد؟
کاربران پس از ثبتنام در صرافی ایرانی ارز دیجیتال تبدیل، میتوانند از کیف پول اختص اصی آن بهرهمند شوند. بخش قابلتوجهی از دارایی کاربران در کمال امنیت در کیف پول سرد نگهداری میشود و امکان دسترسی هکرها به آن وجود ندارد. از سوی دیگر، بهمنظور واریز و برداشت آنی، بخش اندکی از دارایی کاربران در کیف پولهای گرم نگهداری میشود.
بنابراین، کاربران صرافی تبدیل از قابلیتهای کیف پولهای سرد و گرم بهصورت همزمان بهرهمند میشوند و امنیت دارایی آنها تضمینشده است.
منابع:
با سلام
عالى بود
ممنون