شبکه های انتقال تتر | بررسی سرعت، کارمزد و ویژگی های هر شبکه
پیشرفته
چکیده
این روزها تتر روی شبکههای متفاوتی صادر و منتقل میشود. اما روی هم رفته ۴ نوع تتر بیشترین محبوبیت را در بازار دارند. تتر Omni، تتر TRC-20، تتر ERC-20 و تتر BEP20. تفاوت تترها در شبکه توزیع و انتقال آنهاست. هر شبکه از پروتکل خاصی برای ساخت توکن استفاده میکند به عنوان مثال شبکه اتریوم از پروتکل ERC-20 برای انتقال تتر استفاده میکند در حالی که شبکه ترون پروتکل TRC-20 را به کار میگیرد. اگر معاملهگر روزانه هستید و در حجم کم معامله میکنید بهتر است از شبکه TRC-20 استفاده کنید اما اگر در روز مقادیر بیشتری تتر انتقال میدهید بهتر است از شبکه ERC-20 یا BEP20 استفاده کنید. هزینه انتقال تتر در شبکه هوشمند بایننس به مراتب کمتر از کارمزد شبکه اتریوم است.
با انفجار بازار ارزهای دیجیتال، تتر به عنوان بزرگترین استیبل کوین موجود در بازار توجه بسیاری را به خود جلب کرد. افزایش استقبال سرمایهگذاران از این ارز منجر به صدور توکنهای تتر در شبکههای مختلف شده است. صرافی تبدیل امکان انتقال تتر از طریق شبکه TRC-20، ERC-20 و Binance smart chain (BEB20) را میسر کرده است. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع شبکههای انتقال تتر، سرعتها و کارمزدهای هر شبکه آشنا کنیم.
انواع تتر
شاید اینطور تصور کنید تتر (Tether) تنها یک استیبل کوین است؛ اما این استیبل کوین به عنوان ارز دیجیتالی که از پشتوانه دلار برخوردار است به عنوان معادل دلاری در بازار ارزهای دیجیتال به کار گرفته میشود. معاملهگران تبدیل برای انجام معاملات خود همواره دو گزینه معامله تتری و تومانی را پیش رو دارند. دلیل این امر نیز مقبولیت و ارزش ثابت تتر در مقایسه با دیگر ارزهاست.
همین مقبولیت منجر به ایجاد گونههای متنوعی از تتر شده است. این روزها شما میتواند توکنهای تتر را روی شبکههایی مانند بیت کوین، اتریوم، EOS، ترون (Tron)، الگورند (Algorand)، SLP، بایننس و OMG پیدا کنید. توکن Omni که روی شبکه بیت کوین توزیع میشود به دوشکل وجود دارد نوع اول از پشتوانه دلار آمریکا برخوردار بوده و نوع دوم توکن از پشتوانه یورو برخوردار است. توکنهایی که در شبکه اتریوم و دیگر شبکههای ERC-20 توزیع میشوند نیز از پشتوانه دلار آمریکا برخوردار هستند. البته توکنهای ERC-20 متفاوتی نیز در این شبکهها توزیع میشوند که از پشتوانه یورو برخوردارند. در سال ۲۰۲۰ نیز تتر TRC-20 در شبکه ترون به این مجموعه اضافه شد که از پشتوانه دلار آمریکا برخوردار است.
تتر Omni
تتر امنی که در شبکه بیت کوین توزیع و جابهجا میشود توکنی است که از آدرسهای بیت کوین استفاده میکند و از پشتوانه دلار آمریکا و یورو برخوردار است. برداشت و واریز تتر با استفاده از شبکه Omni بر بستر شبکه بیت کوین انجام میشود. برای این منظور از لایه Omni در شبکه بیت کوین استفاده میشود که پروتکلی در شبکه بزرگترین ارز دیجیتال جهان است.
آدرسهای این نوع تتر با عدد ۱ یا ۳ شروع میشوند. شبکه توزیع و انتقال این نوع تترها شبکه بیت کوین است. سرعت انتقال تتر در این شبکه کند است درست مانند تمام نقلوانتقالات بیت کوین. سرعت انتقال تتر در شبکه Omni بین ۰٫۶ تا ۲ ساعت طول میکشد. امنیت انتقال تتر در این شبکه بسیار بالاست هرچه باشد صحبت از شبکه بیت کوین در میان است. معاملهگران حرفهای توصیه میکنند برای نقلوانتقال مقادیر زیاد تتر آن هم در فواصل زمانی طولانی از این شبکه استفاده کنید. بهعنوانمثال اگر هر چند ماه یکبار نیاز به انتقال تتر به خارج از کشور دارید میتوانید از این شبکه استفاده کنید؛ اما استفاده از این شبکه برای انجام معاملات روزانه یا حتی کوتاهمدت توصیه نمیشود.
به همین دلیل در صرافی تبدیل هنگام انتخاب شبکه انتقال تتر این گزینه را مشاهده نمیکنید. دلیل اول کارمزد بالاست اگر نقلوانتقال بیت کوین را انجام داده باشید بهخوبی با سرعت پایین تأیید تراکنشها و کارمزدهای بالای این شبکه آشنا شوید. از طرفی شبکه بیت کوین یکی از شلوغترین شبکههای ارز دیجیتال است و همین مسئله سرعت انجام تراکنش را افزایش میدهد. به همین دلیل در تبدیل این گزینه را برای انتقال تتر کاربران در نظر نگرفتهایم تا گزینههای کاربردیتر و سریعتری را مهیا کنیم.
تتر ERC-20
USDT20 که با نام تتر ERC-20 نیز شناخته میشود نیز نوعی تیتر است که در شبکه اتریوم منتشر و توزیع میشود. آدرس نقلوانتقال در این شبکه مشابه با آدرسهای شبکه اتریوم با صفر و X شروع میشود. بهعنوانمثال: 0xbd7e…..
واریز و برداشت تترهای ERC-20 در شبکه اتریوم انجام میشوند. پروتکلی که برای نقلوانتقال تتر در این شبکه به کار برده میشود نیز پروتکل ERC-20 است. در تبدیل درصورتیکه برای انتقال تتر این شبکه را انتخاب کنید تترهای موردنیاز شما در بستر اتریوم انتقال داده میشود و تراکنش ظرف چند دقیقه تا چند ده دقیقه انجام میشود. امنیت انتقال در این شبکه نیز بالا است.
شما میتوانید برای انتقال مقادیر متوسط تتر در معاملات روزمره خود از این شبکه استفاده کنید. در تبدیل این گزینه را در لیست شبکههای انتقال مشاهده میکنید. کارمزد انتقال تتر در شبکه اتریوم در حدود ۵ دلار یا ۵ تتر است. البته در مواردی همراه با افزایش هزینه گس در شبکه اتریوم ممکن است شاهد افزایش کارمزد انتقال نیز باشیم؛ بنابراین بهتر است هنگام جابهجایی تتر در صرافی تبدیل کارمزد روز را ملاحظه و در محاسبات خود اعمال کنید.
تتر TRC-20
تتر TRC-20 تتری است که در شبکه ترون منتشر و انتقال داده میشود. ازآنجاییکه بستر معاملاتی این توکن، شبکه ترون است تمام اقدامات معاملاتی نظیر صدور، نگهداری یا انتقال تتر در این شبکه بهوسیله قراردادهای هوشمند انجام میشود. تمام این فرایند رایگان و شفاف است. یکی از قابلیتهای جذاب این نوع تتر کارمزد صفر آن است. در این حالت شما بدون پرداخت کارمزد و بلافاصله میتوانید دارایی خود را انتقال دهید. آدرس این تترها با حرف بزرگ و انگلیسی T شروع میشود، انتقال در شبکه ترون و با سرعت بسیار بالا انجام میشوند. معمولاً انتقال تتر در این شبکه از چند ثانیه تا چند دقیقه به طول میانجامد. امنیت این شبکه در حد متوسط رو به بالاست ازاینرو توصیه میشود انتقال تتر در حجم کم و در فواصل زمانی کوتاه را در این شبکه انجام دهید. بهعنوانمثال معاملهگران روزانه میتوانند برای چندبار انتقال حجم کم تتر در یک روز از این شبکه استفاده کنند.
البته در نظر داشته باشید که لازم است برای معامله با تتر ابتدا تتر TRC-20 را به تتر USDT تبدیل کنید. اگرچه ارزش این دو تتر یکسان است؛ اما تنها امکان معامله با USDT در بازارها وجود دارد. شما میتوانید پس از انجام معامله تترهای TRC-20 خود را به تتر معمولی تبدیل کنید.
تتر BEP20
این نوع تتر روی شبکه هوشمند بایننس Binance smart chain توزیع و منتقل میشود. در این شبکه نیز برای انتقال دارایی از قراردادهای هوشمند استفاده میشود. این شبکه در سازگاری کامل با شبکه اتریوم قرار دارد و از توکنهای ERC-20 نیز پشتیبانی میکند.
شاید مهمترین تفاوت این شبکه و شبکه اتریوم در میزان کارمزد دریافتی باشد. کارمزد تراکنشها در شبکه اتریوم بالاست اما کارمزدهای در شبکه بایننس یا در BEP20 پایینتر است. تا همین چندی پیش کارمزد انتقال تتر در شبکه اتریوم برابر با ۷ دلار بود درحالیکه در همان زمان کارمزد انتقال تتر در شبکه هوشمند بایننس برابر با ۰٫۱۲ دلار بود. تفاوت فاحشی که میان کارمزدهای این دو شبکه وجود دارد، منجر به محبوبیت شبکه BEP20 برای انتقال تتر و توکنهای BEP-20 شده است. سرعت انجام تراکنش در این شبکه نیز برابر با ۳ ثانیه است که بهمراتب سریعتر از سرعت انتقال در شبکه اتریوم است. شما میتوانید برای انتقال تتر در صرافی تبدیل از این شبکه استفاده کنید.
به شبکه ها دقت کنید
اگر اکنون به این میاندیشید که تتر خود را به شبکه دیگری منتقل کنید باید بدانید که شما نمیتوانید تترهای ERC-20 را به شبکه ترون انتقال دهید یا برعکس. این امر در مورد دیگر شبکهها نیز صادق است.
برای انتقال تتر هر دو شبکه باید یکسان باشند بهعنوانمثال اگر تترهایی که در اختیار دارید روی شبکه اتریوم ذخیره شدهاند امکان انتقال مستقیم آنها به شبکه TRC-20، BEP20 یا بیت کوین وجود ندارد. این نکته را به یاد داشته باشید درصورتیکه بدون توجه به تشابه شبکهها دارایی را انتقال دهید، دارایی شما از بین رفته و دیگر قابلبازگشت نخواهد بود. البته در صرافی تبدیل اگر این اشتباه را سهواً مرتکب شوید پیغام خطایی برای شما ارسال میشود.
کدام شبکه برای انتقال تتر بهتر است؟
تترهای متنوعی در بازار وجود دارند و در صرافی تبدیل سه مورد از بهترین شبکه را برای انتقال انواع تتر در نظر گرفتهایم. در پاسخ به این سؤال که کدام شبکه برای انتقال بهتر است باید گفت این شما هستید که بر اساس استراتژی معاملات و فواصل معاملات خود باید بهترین گزینه را انتخاب کنید.در این مقاله در خصوص اینکه هر یک از شبکهها برای چه نوع معاملاتی مناسب هستند صحبت کردیم.
باتوجهبه اینکه درست مانند بازار تجارت جهانی در بازار ارزهای دیجیتال نیز بهنوعی از دلار نیازمند هستیم، همه ما هنگام معامله در بازار ارزهای دیجیتال حداقل یکبار به انتقال تتر نیاز پیدا میکنیم. تتر به عنوان معادل دلار در فضای ارزهای دیجیتال یکی از محبوبترین روشها برای خرید ارز دیجیتال است. بسیاری از سرمایهگذاران دارایی تومانی خود را به تتر (در واقع همان دلار) تبدیل میکنند تا از دارایی خود در برابر تورم محافظت کنند. این دسته از سرمایهگذاران بیش از دیگران به انتقال تتر نیاز پیدا میکنند.
بهترین نوع تتر
بهترین نوع تتر کدام است؟ البته که انتخاب بهترین نوع تتر باید بر اساس نوع کاربرد موردنظر ما باشد؛ اگر قرار بر استفاده از شبکه بیت کوین است، امنی بهترین نوع تتر است و سایر انواع تتر کاربرد ندارند؛ اما اگر بخواهیم به صورت کلی دست به انتخاب بهترین نوع تتر بزنیم، به مواردی مانند کاربرد بیشتر و سرعت انتقال بهتر باید دقت کنیم. البته هزینه انتقال در این باره نیز اهمیت خاص خود را دارد. در حال حاضر رایجترین و پرکاربردترین انواع تتر ERC20 و TRC20 هستند که بیشتری حجم استفاده را دارند. البته BEP20 نیز این روزها مورداستفاده کاربران زیادی قرار میگیرد و میتوان آن را نیز در لیست رایجترینهای تتر قرار داد.
تتر ERC20 باتوجهبه همهگیر بودن شبکه اتریوم و کاربردهای بسیار زیادی که دارد، رایجترین نوع تتر است. در بسیاری از انواع کیف پولهای توسعهیافته برای اتریوم میتوان از این نوع تتر استفاده کرد. در ادامه با مقایسه انواع تتر و بررسی آنها از نظر سرعت و کارمزد انتقال بهتر میتوانید دست روی بهترین تتر بگذارید.
مقایسه انواع تتر در جدول
برای اینکه شناخت شما نسبت به انواع تتر بیشتر شود، تصمیم گرفتیم تا انواع آن را در پارامترهای مختلف این بار در یک جدول مقایسه کنیم.
شبکه تتر | سرعت انتقال | کارمزد انتقال | امنیت شبکه | حجم کاربرد |
ERC20 | متوسط | ۴ تا ۳۰ تتر | خیلی بالا | خیلی زیاد |
TRC20 | بالا | ۱ تا ۲ تتر | خوب | زیاد |
BEP20 | بالا | زیر ۱ تتر | خوب | زیاد |
OMNI | متوسط | بیش از ۳۰ تتر | خیلی بالا | کم |
مقایسه مدت زمان انتقال تتر در شبکههای مختلف
یکی از مهمترین چالشهای کاربران در زمان نقل و انتقال پول در صرافیها بررسی زمان انتقال است. زمان انتقال تتر گاهی اوقات حتی میتواند تبدیل به معیاری برای انتخاب بهترین گزینه و بهترین شبکه انتقال هم شود. مخصوصاً وقتی قرار بر انتقال مبلغ بسیار زیادی در میان باشد و زمان اهمیت زیادی در آن داشته باشد.
در میان انواع تتر در حال حاضر بالاترین سرعت انتقال مربوط به تتر TRC20 و BEP20 است. البته تتر TRC20 ممکن است به دلیل استفاده بالا و حجم بالای نقلوانتقال گاهی اوقات در زمان بیشتری این انتقال را انجام دهد؛ اما با این اوصاف این دو نوع تتر در حال حاضر سرعت بالایی دارند و شما میتوانید در چند ثانیه توکنهای خود را با آنها انتقال دهید.
در شبکه انتقال اتریوم هم سرعت انتقال تتر تقریباً بالا است. تتر ERC20 چیزی در حدود چند دقیقه تا چند ساعت ممکن است شما را معطل نماید. این مقدار البته بیشتر به میزان شلوغی شبکه اتریوم بستگی دارد و ممکن است بسته به تایمی که از شبکه استفاده میکنید، شرایط برای شما متفاوت باشد. همچنین برای تتر امنی نیز ممکن است همین مقدار چند دقیقه تا چند ساعته را شاهد باشید.
مقایسه کارمزد انتقال تتر در شبکههای مختلف
کارمزد انتقال تتر در شبکههای مختلف مخصوصاً برای ERC20 دائماً در حال تغییر است. شاید اگر چند سال پیش مشتری بازار ارز دیجیتال بودید و به دنبال انتقال تتر در شبکه اتریوم میرفتید، نیاز به پرداخت کارمزدهای ۷۰ تتری هم بسته به میزان شلوغی شبکه پیدا میکردید. البته این روزها این هزینه به مقدار زیادی کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر برای انتقال در شبکه اتریوم پرداخت کارمزد میتواند از ۴ تتر تا ۳۰ تتر متغیر باشد. در اکثر مواقع این مقدار برای کاربران خارجی خیلی بالا نیست، اما باتوجهبه قیمت دلار برای بسیاری از کاربران ایرانی سنگین و قابلتوجه است.
کارمزد انتقال در شبکه TRC20 و BEP20 معمولاً پایینتر از ۱ دلار است و این دو شبکه شرایط بهتری از این نظر برای انتقال تتر ایجاد مینمایند. البته در ماههای اخیر این کارمزد انتقال در شبکه ترون کمی بالاتر رفته و در برخی مواقع به ۲ تتر هم میرسد؛ اما شبکه بایننس همچنان با کارمزد کمتر از ۱ تتر این انتقالها را انجام میدهد. کارمزد انتقال برای شبکه بیت کوین هم به نسبت بالا است و معمولاً ممکن است بیشتر از ۳۰ تتر برای هر انتقال باشد.
منابع:
دیدگاهها