Skip to content
کمپین نیترولیگ

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال چیست؟ | تئوری پیدا کردن بهترین ارزها

مبتدی

تحلیل بنیادی ارز دیجیتال
در
خواندن در ۱ دقیقه

چکیده

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال چیست و چگونه می‌توانیم از این روش تحلیلی برای انتخاب بهترین رمزارزهای بازار و سرمایه‌گذاری شگفت‌انگیز در این بازار استفاده کنیم؟ تحلیل فاندامنتال که به تحلیل بنیادی ارز دیجیتال نیز معروف است، یک سبک کاربردی و حرفه‌ای برای انتخاب بهترین توکن‌های بازار کریپتوکارنسی است که البته سابقه استفاده از آن به سال‌ها قبل از پیدایش این بازار برمی‌گردد. از این روش تحلیلی در بازار بورس جهانی نیز استفاده می‌شود و قدرت آن به همه ثابت شده است. در تبدیل به دنبال معرفی بهترین و کاربردی‌ترین تکنیک‌های تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال به شما عزیزان هستیم. این تکنیک‌ها می‌توانند شما را در این بازار نجات دهند و به سرمنزل مقصود برسانند.

برای مشاهده قیمت ارز دیجیتال، به صرافی تبدیل مراجعه کنید.

تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیل بنیادی ارز دیجیتال چیست؟

قبل از هر چیزی باید یک تعریف ساده از تحلیل بنیادی یا فاندامنتال داشته باشیم. هر چند قرار نیست تعریف این روش تحلیلی قدرت معاملاتی شما را افزایش دهد، اما برای یک آموزش اصولی لازم است تا شما روش‌ها را به صورت مفهومی درک کنید. تحلیل بنیادی در واقع محاسبه ارزش ذاتی یک دارایی و مقایسه آن با قیمت فعلی آن در بازار است. در این روش کاربر دائماً با تحلیل پارامترهای مؤثر بر ارزش ذاتی و قیمت دارایی موردنظر سروکار دارد.

فرض کنید که شما به دنبال خرید یک لپ‌تاپ هستید که قیمت آن در اکثر فروشگاه‌ها در حدود ۲۰ میلیون تومان است. با گذر از چند فروشگاه این قیمت به صورت میانگین به دست شما رسیده و می‌دانید که برای خرید لپ‌تاپ موردنظرتان باید این حدود هزینه پرداخت کنید. حالا اگر فروشگاهی آن را با قیمت ۱۸ میلیون تومان به شما عرضه نماید، می‌تواند یک خرید عالی برای شما باشد، زیرا لپ‌تاپ را ۲ میلیون تومان کمتر از ارزش ذاتی آن خریده‌اید. این تکنیک در واقع همان تحلیل بنیادی است که ما دائماً در زندگی روزمره نیز از آن استفاده می‌کنیم.

بزرگ‌ترین رویداد ارز دیجیتال ایران
بزرگ‌ترین رویداد ارز دیجیتال ایران با شرکت در این رویداد و دعوت از دوستان خود می‌توانید بدون قرعه‌کشی BMW X3 برنده شوید.
شرکت در رویداد

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال چیست؟

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال همان استفاده از تکنیک‌های تحلیلی بنیادی برای ارزیابی و تعیین ارزش ذاتی رمزارزها در بازار کریپتوکارنسی است. در این روش شما باید با ارزیابی فاکتورهای مختلف مؤثر بر قیمت یک توکن و مقایسه این قیمت با قیمت لحظه‌ای تعیین کنید که آیا خرید توکن موردنظر برای شما ارزشمند است یا خیر؟ البته در بازار حرفه‌ای مانند کریپتوکارنسی نیاز به بررسی پارامترهای بیشتری خواهید داشت و پیچیدگی‌های این روش کمی بیشتر است.

مهم‌ترین فاکتورهای تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

یکی از مهم‌ترین قدم‌ها برای تحلیل بنیادی ارز دیجیتال شناخت فاکتورهای مؤثر بر قیمت‌ها در این بازار است. به‌عنوان‌مثال اگر به دنبال خرید اتریوم هستید، بایستی فاکتورهای مؤثر بر قیمت اتریوم را مورد بررسی قرار دهید و در نهایت درباره به‌صرفه‌بودن خریدن یا نخریدن اتریوم تصمیم‌گیری کنید. این اتفاق برای تمام توکن‌ها به همین ترتیب رقم می‌خورد. اکثر فاکتورهای مؤثر بر قیمت رمزارزها در بازار نیز مشابه به هم است، اما بااین‌حال ممکن است برای یک توکن، شرایط خاصی نیز وجود داشته باشد. در ادامه سعی می‌کنیم تا اصلی‌ترین و مهم‌ترین این فاکتورها را به شما معرفی نماییم.

 نقشه راه (Roadmap)

یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم در تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال بررسی نقشه راه یا رودمپ آن است. رودمپ در واقع یک برنامه استراتژیک کلی است که تیم توسعه‌دهنده هر ارز دیجیتالی باید برای شبکه آن در نظر بگیرد. در نقشه راه یک ارز دیجیتال، نقاط عطف مشخصی تعیین می‌شوند که به نوعی هدفگذاری‌های مقطعی پروژه هم محسوب می‌شوند. در واقع ارز دیجیتال با برنامه، با داشتن یک نقشه راه مشخص، می‌داند که چه مسیری را قرار است طی کند و ارزیابی شرایط کیفی و نحوه پیاده‌سازی آن نیز با توجه به رودمپ اولیه برای کاربران وجود خواهد داشت. 

مثلاً اگر در برنامه استراتژیک پولکادات رسیدن به یک شرایط مشخص در سال ۲۰۲۴ تعیین شده باشد، به راحتی می‌توانید با ارزیابی اینکه آیا پولکادات چنین هدفی را مهیا ساخته یا خیر، درباره کیفیت کار تیم توسعه‌دهنده پولکادات تصمیم‌گیری کنید و ارزیابی بهتری از این ارز دیجیتال داشته باشید. همچنین رودمپ به شما کمک می‌کند تا درباره برخی از فاکتورهای بسیار مهم شبکه ارز دیجیتال مورد نظر نیز ایده بهتری داشته باشید. 

به عنوان مثال نحوه توکن سوزی یا توزیع توکن‌های باقیمانده را می‌توانیم یکی از مهمترین نکاتی در نظر بگیریم که معمولاً در نقشه راه ارز دیجیتال تعیین می‌شود. فراموش نکنید که یک اقدام از سوی تیم توسعه‌دهنده ممکن است تمام چرخه ارز دیجیتال را تحت تاثیر قرار داده و آن را اصلاً در مسیر دیگری نسبت به گذشته قرار دهد.

به عنوان مثال فرض کنید که همین حالا تیم توسعه‌دهنده سولانا تصمیم به وارد کردن چند بیلیارد توکن به بازار کند. اتفاقی که قبلاً از سوی تیم توسعه‌دهنده ارز دیجیتال لونا کلاسیک برای نجات آن از فروپاشی رخ داد، اما نتیجه خاصی در بر نداشت. البته بیان این نکته برای بدبین کردن شما نسبت به شبکه سولانا نیست و فقط خواستیم یک احتمال را برای شما در نظر بگیریم که امکان ارزیابی آن تنها با وجود نقشه راه یا رودمپ در دسترس خواهد بود. در رودمپ سولانا چنین موردی در نظر گرفته نشده است. 

اهداف پروژه

هدف از توسعه پروژه ارز دیجیتال ترون چیست؟ توکن شیبا برای چه چیزی به وجود آمده است؟ ارز دیجیتال کاردانو قادر است در آینده چه نقشی برای نسل بشر در دنیای دیجیتال داشته باشد؟ این سؤالات در واقع سؤالاتی است که ما را به سمت بررسی اهداف ناشی از توسعه یک پروژه در بازار ارز دیجیتال می‌رساند. اهداف والاتر و بهتر می‌تواند نشان‌دهنده کیفیت بالاتر یک توکن و احتمال بیشتر صعودی‌شدن قیمت آن در آینده باشد. در عوض اهداف ضعیف یا نبودن اهداف نیز شرایط برعکسی را برای توکن‌ها رقم خواهد زد.

تیم توسعه دهنده

تیم توسعه‌دهنده ارز دیجیتال کاردانو در حال حاضر از شناخته‌شده‌ترین افراد در این حوزه است. ارز دیجیتال سندباکس از سوی یک شرکت بسیار بزرگ توسعه بازی‌های کامپیوتری مدیریت و پشتیبانی می‌شود، اما درباره تیم پشتیبانی شیبا چه می‌دانید؟ این روش بررسی نیز به ما کمک می‌کند تا پروژه‌های باکیفیت بازار را از نمونه‌های بی‌کیفیت‌تر تشخیص دهیم. البته شایان‌ذکر است که حتماً باید در تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال در نهایت همه جوانب را با هم در نظر بگیرید و صرف ضعف در یک پارامتر نمی‌تواند مبنای تصمیم‌گیری شما باشد.

کاربردهای پروژه

از پروژه ترون می‌توان برای نقل‌وانتقال سایر رمزارزها و پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای آنلاین استفاده کرد. استیبل‌کوین تتر بهترین رمزارز برای پرداخت هزینه‌ها و کارمزدها در صرافی‌ها است. ارز دیجیتال اتریوم چه کاربردی دارد؟ از شبکه سولانا چه استفاده می‌توان نمود؟ برای بهره جستن از قراردادهای هوشمند باید سراغ کدام شبکه بلاکچین برویم؟ این دست از سؤالات نیز باید برای رمزارزها مورد ارزیابی قرار گیرد. البته این کاربردها به راحتی روی آینده توکن‌ها نیز تأثیر خواهند داشت و اهمیت بسیار زیادی دارند. با این حساب آن را نیز باید یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تحلیل بنیادی ارز دیجیتال در نظر بگیریم.

حوزه فعالیت و آینده آن

ارز دیجیتال مانا در حوزه گیمینگ کاربرد دارد و با افزایش استقبال از این صنعت در جهان، می‌توانیم امیدوار به افزایش قیمت مانا در بازار هم باشیم. چنین شرایطی برای ارز دیجیتال اجیکس در حوزه هوش مصنوعی صادق است. حوزه فعالیت رمزارزها را نیز باید در چک‌لیست تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال قرار دهید و به آن نیز دقت کنید.

حجم معاملات

حجم معاملات روزانه یک توکن اهمیت بسیار زیادی در تعیین ارزشمندی آن در بازار دارد. این پارامتر حتی می‌تواند توکن‌هایی که فقط با تبلیغات زرد در بازار مطرح شده‌اند را با توکن‌هایی که خرید و فروش واقعی روی آنها بسیار زیاد است، متمایز کند. حجم معاملات روزانه ارزها را می‌توانید در سایت‌های مرجع کریپتوکارنسی مشاهده کنید.

ورود سرمایه گذاران بزرگ

ورود سرمایه‌گذاران بزرگ به شبکه یک رمزارز چه برای سرمایه‌گذاری مستقیم و چه برای خرید و هولد کردن می‌تواند از بهترین نشانه‌های رشد قیمت و ارزشمندبودن آن باشد. در این باره نیز باید اطلاعات آنچین شبکه بلاکچین رمزارز موردنظر خود را تجزیه و تحلیل نمایید.

ارزش بازار

بالاتر رفتن ارزش بازار یک ارز دیجیتال می‌تواند نشانه خوبی برای آن باشد. البته همیشه هم ارزش بازار تحلیل درستی از شرایط یک توکن ندارد، اما بااین‌حال پارامتری مهمی است و باتوجه‌به اینکه رتبه‌بندی توکن‌ها براین‌اساس است، باعث در معرض دید قرارگرفتن رمزارزها در بازار نیز می‌شود. ارزش بازار هر توکن از ضرب‌کردن مجموع سکه‌های در گردش در قیمت لحظه‌ای آن به دست می‌آید.

تعداد سکه ها

تعداد کل سکه‌های در نظر گرفته شده و تعداد سکه‌های در گردش پارامتر مهم دیگری است که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در میزان رشد توکن‌ها در آینده داشته باشد. این پارامتر را نیز باید در نظر داشته و از آن نیز در تحلیل بنیادی ارز دیجیتال استفاده کنید. توکن‌هایی با تعداد سکه‌های بسیار زیاد معمولاً عرضه زیادی دارند و قیمت آنها خیلی بالا نمی‌رود. در عوض توکن‌هایی با تعداد سکه‌های محدود می‌توانند رشدهای انفجاری داشته باشند.

ورود به صرافی‌های معتبر

لیست‌شدن یک توکن در صرافی‌های معتبر نیز از جمله پارامتر‌های مهم در تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال است. این مهم نشان از اعتبار و کیفیت بالاتر پروژه موردنظر دارد. البته این موضوع فقط یکی از پارامترها است و تکیه به آن به تنهایی نمی‌تواند معیار خوبی برای تصمیم‌گیری باشد.

محبوبیت در میان کاربران

میزان محبوبیت یک توکن در میان کاربران بازار ارز دیجیتال پارامتر بسیار مهمی است. تعداد آدرس‌های منحصربه‌فردی که یک ارز دیجیتال را خریداری کرده و نگهداری می‌نمایند و افراد فعال در شبکه، به نوعی می‌تواند حتی رمز ارزی که در سایر پارامترها اصلاً خوب نیست، رشد دهد. نمونه‌های بارز این مهم ارز دیجیتال شیبا و بیبی دوج هستند که با وجودنداشتن یک پروژه خیلی عالی، با رشدهای قابل‌توجهی روبرو شده‌اند.

شاخص‌های تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

شاخص های تحلیل بنیادی / فاندامنتال ارز دیجیتال

 

در این‌ بخش از مقاله سعی می‌کنید تا کاربردی‌ترین شاخص‌های تحلیل بنیادی ارز دیجیتال را به زبان کاملاً ساده برای شما بیان کنیم. با دقت به همین شاخص‌ها و بررسی آنها در زمان تحلیل رمزارزها به راحتی می‌توانید بهترین توکن‌های بازار را برای سرمایه‌گذاری و هولد انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که هر چند ممکن است ما تعاریف ساده‌ای برای هر یک ‌از این شاخص‌ها مطرح کنیم، اما استفاده از آنها کاملاً در بازار کریپتوکارنسی حرفه‌ای است و برای خرید بیت کوین یا سایر آلتکوین‌ها به راحتی می‌توانید از آنها استفاده نمایید.

شاخص مت کالف (Metcalfe)

شاخص مت کالف یک شاخص مقایسه‌ای برای تعیین ارزش ارز دیجیتال‌های مختلف نسبت به یکدیگر است و با این شاخص شما می‌توانید نسبت به اینکه کدام رمزارز کیفیت بهتری دارد، تصمیم‌گیری کنید. استفاده از این شاخص برای تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال و مقایسه رمزارزها نسبت به هم بسیار ساده است. طبق قانون مت کالف ارزش هر رمزارز با تعداد کاربران فعال در شبکه آن ارتباط نمایی دارد. به این معنی که اگر تعداد کاربران یک رمزارز ۵ نفر باشد، شاخص مت کالف برای آن ۵ به توان ۲ برابر با ۲۵ خواهد بود. این شاخص برای رمز ارزی که تعداد کاربران آن ۶ است، ۳۶ خواهد بود. به همین سادگی شما می‌توانید از این شاخص برای مقایسه رمزارزهای مختلف نسبت به هم و تحلیل بنیادی ارز دیجیتال استفاده کنید.

شاخص نرخ ارزش شبکه به معاملات (NVT)

شاخص بعدی مهم در تحلیل بنیادی ارز دیجیتال شاخص نرخ ارزش شبکه به معاملات یا NVT است. این شاخص نیز فرمول بسیار ساده‌ای دارد و اتفاقاً می‌تواند در تحلیل شرایط آینده رمزارزهای به تریدر کمک کند. برای پیداکردن این شاخص تنها کافی است ارزش کل شبکه یک ارز دیجیتال را بر ارزش تراکنش‌های آن در ۲۴ ساعت گذشته تقسیم کنید. در این حالت دو وضعیت پیش روی شما خواهد بود:

  • اگر NVT برای یک توکن کمتر از ۱۵ باشد، احتمال صعودی بودن آن در آینده بیشتر است.
  • اگر NVT برای یک توکن بیشتر از ۱۵ باشد، احتمالاً در آینده شاهد نزولی شدن قیمت آن خواهیم بود.

افزایش قابل‌توجه این شاخص برای یک ارز دیجیتال اصلاً نشانه خوبی برای آن نیست و می‌تواند هشداری برای دورماندن از معاملات آن باشد.

شاخص NVT را از چه سایت معتبری می‌توانیم بررسی کنیم؟

با اهمیت شاخص nvt برای تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال آشنا شدید و می‌دانید که این شاخص چقدر می‌تواند برای پیش‌بینی شرایط یک ارز در بازار کریپتوکارنسی اهمیت داشته باشد. اما احتمالاً از خود می‌پرسید که آیا قرار است این شاخص را به صورت دستی برای بیت کوین محاسبه کنیم یا اینکه امکان مشاهده آن در منابع معتبر وجود دارد. مانند تمام شاخص‌های موجود نیازی به محاسبه دستی شاخص nvt نداشته و می‌توانید این شاخص را در منابع معتبر مشاهده نمایید. 

منابع و سایت‌های متعددی وجود دارند که با محاسبه لحظه‌ای این شاخص امکان مشاهده آن را برای کاربران بازار کریپتوکارنسی فراهم می‌آورند. معروف‌ترین و پرکاربردترین سایت و منبع برای مشاهده شاخص nvt برای بیت کوین، سایت گلس نود (Glassnode) است. با ورود به این سایت می‌توانید به صورت لحظه‌ای شاخص nvt را برای بیت کوین مشاهده کرده و درباره شرایط بازار تصمیم‌گیری کنید. 

همچنین در کنار سایت گلس نود می‌توانید از خدمات سایت کریپتو کوانت (Cryptoquant) نیز بهره‌مند شوید. در این سایت در کنار امکان مشاهده شاخص nvt، توضیحات کاملی درباره این شاخص نیز ارائه شده که البته احتمالاً برای مطالعه آن نیاز به درک زبان انگلیسی متوسطی خواهید داشت. با توجه به اینکه امکان دسترسی به بسیاری از اطلاعات موجود در سایت گلس نود نیاز به پرداخت هزینه ماهانه دارد، خیلی از کاربران رای منظور سراغ سایت کریپتو کوانت می‌روند. 

شاخص MVRV

نسخه به‌روزتر شاخص NVT برای تحلیل بنیادی ارز دیجیتال شاخص MVRV است که البته محاسبه آن برای کاربران با چالش‌هایی روبرو است. در شاخص NVT برای تعیین کل ارزش شبکه یک توکن از ضرب تعداد سکه‌های در گردش آن در قیمت فعلی آن استفاده می‌شود. این محاسبه یک باگ بزرگ دارد و آن هم این است که تمام توکن‌های هیچ ارز دیجیتالی در گردش نیستند و بسیاری از این توکن‌ها ممکن است برای همیشه از بین رفته باشند.

در شاخص MVRV شرایط ارزیابی توکن‌ها دقیقاً مانند NVT است؛ اما این بار باید تعداد سکه‌های در گردش واقعی را برای صورت کسر حساب کنیم. برای دسترسی به این اطلاعات نیاز است تا به اطلاعات طبقه‌بندی بلاکچین رمزارز موردنظر خود دسترسی پیدا کنید که در بسیاری از مواقع چنین امکانی وجود ندارد. البته این شاخص توسط برخی از شرکت‌های خارجی محاسبه شده و در دسترس کاربران ارز دیجیتال قرار می‌گیرد.

نرخ بازگشت سرمایه (ROI)

نرخ بازگشت سرمایه یا ROI شاخصی دیگری است که می‌توانید در تحلیل بنیادی ارز دیجیتال از آن استفاده کنید. این شاخص روش محاسبه ساده‌ای دارد و نکته بسیار مهمی نیز در آن نهفته است. برای پیداکردن ROI یک توکن باید قیمت اولیه آن در بدو عرضه اولیه در بازار کریپتوکارنسی را از قیمت فعلی آن کم کرده و نتیجه حاصل را تقسیم به همان قیمت اولیه نمایید. ROI به شما نشان می‌دهد که توکن موردنظر از ابتدای ورود به بازار تاکنون چه میزان سود برای سرمایه‌گذاران خود ایجاد کرده است.

این شاخص از این نظر اهمیت دارد که بدانید تمام نکات و پارامترهایی که برای تحلیل فاندامنتال در بالا به آنها اشاره کردیم تا کنون چگونه بوده است و آیا می‌توانیم روی رمزارز موردنظر حساب کنیم یا خیر. وقتی توکنی در تمام طول عمر روند نزولی داشته نباید انتظار یک صعود عالی را از آن داشته باشیم.

شاخص FCAS

یکی دیگر از پارامترهای حرفه‌ای برای تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال شاخص FCAS است. این شاخص نگاه بسیار ساده‌ای به رمزارزها داشته و استفاده از آن بسیار کاربردی است. در این شاخص بر اساس سه فاکتور نقدینگی، رفتار تیم توسعه‌دهنده و میزان فعالیت کاربران در شبکه یک امتیاز از ۰ تا ۱۰۰۰ به هر رمز ارزی داده می‌شود. با پیداکردن این عدد که می‌توانید آن را در سایت‌هایی مانند کوین مارکت کپ برای تمام رمزارزها در اختیار داشته باشید، حالت‌های زیر رخ خواهد داد:

  • زیر ۵۰۰ نشان از متزلزل بودن توکن موردنظر دارد.
  • ۵۰۰ تا ۶۴۹ احتیاط برای خرید ارز دیجیتال را نشان می‌دهد.
  • ۶۵۰ تا ۷۴۹ شرایط خرید متوسطی را برای توکن موردنظر نشان می‌دهد.
  • ۷۵۰ تا ۸۹۹ نشان از شرایط خوب توکن برای خرید و سرمایه‌گذاری دارد.
  • ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ شرایط عالی را برای آن نشان می‌دهد.

بهترین سایت‌ها و منابع برای تحلیل فاندامنتال

 دسترسی و استفاده از بهترین سایت‌ها و بهترین منابع برای تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال نیز یکی از قدم‌های بسیار مهمی است که شما در این روش تحلیلی باید دست روی آن بگذارید. برای دستیابی به اطلاعات فاندامنتالی در بازار کریپتوکارنسی سایت‌های بسیار زیادی وجود دارند که خدمات متفاوت و متنوعی را عرضه می‌دارند. بسته به نوع اطلاعات مورد نظر خود برای آنالیز و تحلیل شما می‌توانید از خدمات سایت ها و منابع مختلف موجود بهره‌مند شوید. در ادامه لیستی از سایت‌ها و منابع معتبر برای تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال را به شما معرفی می‌کنیم که هر یک می‌توانند اطلاعات بسیار مفید و ارزنده‌ای را در اختیار شما قرار دهند و استفاده از آنها لیل فاندامنتال در بازار کریپتوکارنسی را برای شما ساده‌تر و جذاب‌تر خواهد کرد. 

کوین مارکت کپ CoinMarketCap

از هر مسیری که در بازار ارز دیجیتال عبور کنید، قطعاً به ایستگاه کوین مارکت کپ خواهید رسید. سایت کوین مارکت کپ را به وضوح می‌توان کامل‌ترین و بهترین سایت در بازار ارز دیجیتال معرفی کرد که اطلاعات فوق العاده مفید و زیادی را درباره تک‌تک ارزهای دیجیتال موجود در بازار در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این پایگاه داده گسترده اطلاعات مربوط به داده‌های تاریخی و حتی ردیابی سبد ارزهای دیجیتال نهنگ‌ها را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد و یک منبع بسیار عالی برای تحلیل فاندامنتال نیز محسوب می‌شود.

اگر مجبور باشیم که فقط یک سایت را برای تحلیل فاندامنتال به کار بگیریم، احتمالاً مجبور به استفاده از کوین مارکت کپ خواهیم شد. فضای کاربری بسیار ساده و دسترسی به اطلاعات در بخش‌های مختلف باعث شده تا کاربران بتوانند به راحتی از کوین مارکت کپ برای آنالیز ارزهای دیجیتال استفاده نمایند. 

سایت کوین مارکت کپ در سال‌های اخیر به قدری پیشرفت کرده که حتی لیست شدن در این سایت تبدیل به یکی از نقاط عطف در رودمپ ارزهای دیجیتال تازه وارد به بازار نیز شده است. اطلاعات هم اولیه هر کدام از ارزها را به راحتی می‌توانید در این سایت در اختیار داشته و برای آنالیز بنیادی آنها از این اطلاعات استفاده کنید. 

امتیاز: ۴.۸

CryptoCompare

سایت بعدی که برای تحلیل فاندامنتال در بازار کریپتوکارنسی باید به شما معرفی کنیم، CryptoCompare است. بسیاری از اطلاعات موجود در این سایت مشابه با سایت کوین مارکت کپ است و در کنار آن می‌توانید برخی از آنالیزهای دقیق از ارزهای دیجیتال را در اختیار داشته باشید. البته ویژگی منحصربه‌فردی که باعث شد تا CryptoCompare را به عنوان یک منبع جداگانه برای تحلیل بنیادی ارز دیجیتال به شما معرفی کنیم، مقایسه ارزهای دیجیتال مختلف در برابر یکدیگر است که خود تحلیلی کاربردی برای معامله‌گران در این بازار خواهد بود. 

امتیاز: ۴.۷

کوین جکو CoinGecko

سومین منبع برای تحلیل بنیادی در بازار ارز دیجیتال سایت کوین جیکو است که از نظر نوع اطلاعات بسیار شبیه به سایت کوین مارکت کپ بوده، اما دسته‌بندی‌های متفاوتی را در این سایت نسبت به کوین مارکت کپ شاهد هستیم. در واقع می‌توانیم کوین جکو و کوین مارکت کپ را به نوعی مکمل یکدیگر برای آنالیز داده‌های مربوط به ارزهای دیجیتال در نظر بگیریم. این سایت هم طرفداران و محبوبیت زیادی در میان علاقمندان به بازار ارز دیجیتال دارند. 

امتیاز: ۴.۶

بلاک چین دات کام Blockchain.com

سایت بلاک چین دات کام فقط یک کیف پول ارز دیجیتال نیست و در آن می‌توانید طیف وسیعی از ابزارهای تحلیلی و منابع آموزشی برای سرمایه‌گذاری در بازار ارز دیجیتال را نیز در اختیار داشته باشید. حتی افراد مبتدی هم می‌توانند از اطلاعات این سایت برای تحلیل بنیادی در بازار کریپتوکارنسی استفاده نمایند. 

مساری Messari

سایت Messari هم یکی دیگر از منابع با کیفیت برای دسترسی به داده‌های بازار ارز دیجیتال و آنالیز آنها است. در این سایت به مقالاتی دسترسی خواهید داشت که دیدگاه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بازار کریپتوکارنسی را در اختیار شما قرار می‌دهد و مسیر ذهنی شما را برای سرمایه‌گذاری در این بازار جهت می‌دهد. 

امتیاز: ۴.۴

تریدینگ ویو Trading view

احتمالاً سایت تریدینگ ویو به عنوان یک سایت ارائه دهنده ابزارهای تحلیل تکنیکال مد نظر شما قرار گرفته است؛ اما لازم به توضیح است که در این سایت علاوه بر دسترسی به ابزارهای تحلیل تکنیکال، اطلاعات بسیار مفیدی برای تحلیل بنیادی در بازار کریپتوکارنسی را نیز در اختیار خواهید داشت. بسیاری از شاخص‌های ارزیابی شرایط یک ارز دیجیتال به صورت مستقیم و آنالیز شده در اختیار شما قرار می‌گیرد و اصلاً نیازی به پردازش داده‌های آن نیز نخواهید داشت. این مهم باعث می‌شود تا شما با سرعت بالاتری به تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال پرداخته و اطلاعات مربوط به آنها را برای سرمایه‌گذاری خود به کار بگیرید. 

امتیاز: ۴.۳

 گلس نود Glassnode

یکی از معروف‌ترین سایت‌ها برای ارائه داده‌های آنچین ر بلاکچین‌های مطرح موجود در بازار سایت گلس نود است. اطلاعات موجود در این سایت بسیار ارزشمند بوده و استفاده از آنها برای آنالیز بازار کریپتوکارنسی تبدیل به یک برگ برنده برای هر تحلیلگری در این بازار خواهد شد. البته در حال حاضر بسیاری از اطلاعات موجود در این سایت به صورت رایگان در اختیار عموم قرار نمی‌گیرد و دسترسی به آنها نیاز به پرداخت هزینه‌های اشتراکی خواهد داشت. 

امتیاز: ۴.۲

 کریپتو اسلیت Crypto slate

اگر به دنبال یک منبع کامل و جامع برای مشاهده رویدادهای بازار ارز دیجیتال هستید، فهرست کاملی از این رویدادها را می‌توانید در سایت کریپتو اسلیت در اختیار داشته باشید. همچنین اخبار به‌روز و لحظه‌ای بازار ارز دیجیتال نیز در این سایت منتشر می‌شود و به عنوان یک منبع خبری نیز می‌توان از آن استفاده کرد. 

امتیاز: ۴.۱

سنتیمنت Sentiment

تمرکز اصلی وب سایت سنتیمنت برای تجزیه و تحلیل و آنالیز احساسات معامله‌گران در بازار ارز دیجیتال است. این سایت رفتار کاربران در شبکه‌های اجتماعی را مورد آنالیز قرار داده و در نهایت اطلاعات لازم برای ارزیابی احساسات کاربران را جهت تجزیه و تحلیل و آنالیز شرایط بازار ارائه می‌کند. 

امتیاز: ۴

چطور از تحلیل بنیادی استفاده کنیم؟

استفاده از تحلیل بنیادی ارز دیجیتال

باتوجه‌به شاخص‌هایی که در بالا معرفی کردیم، استفاده از تحلیل بنیادی خیلی پیچیده نخواهد بود. کافی است این شاخص‌ها را برای رمزارزهای موردنظر خود به دست آورده و در نهایت گزینه‌هایی را انتخاب کنید که در این شاخص‌ها شرایط خوبی دارند. همچنین سایر پارامترهای فاندامنتالی که در بالا به آنها اشاره کردیم را نیز می‌توانید در تحقیقات خود در نظر گرفته و سرمایه‌گذاری خود را به سمت رمزارزهایی ببرید که کیفیت خوبی در این موارد داشته باشند.

کاربردهای تحلیل فاندامنتال

از تحلیل فاندامنتال می‌توان در موارد مختلفی استفاده کرد. برای تحلیل و بررسی قیمت تمام دارایی‌ها این روش تحلیلی کاربرد دارد. در تحلیل قیمت سکه و طلا، بررسی ارزشمندی خودرو، تحلیل قیمت مسکن و البته تحلیل و ارزیابی ارزش رمزارزها این روش تحلیلی قدرت بالایی داشته و فعالان در بازارهای مالی از آن بهره می‌برند. شما می‌توانید برای ارزیابی ارزشمندی پروژه‌های تعریف شده در بازار ارز دیجیتال از تکنیک‌های تعریف شده در تحلیل بنیادی استفاده کرده و پروژه‌هایی را برای خرید انتخاب کنید که از هر نظر شرایط خوبی داشته باشند. این مهم باعث کاهش قابل‌توجه ریسک سرمایه‌گذاری شما نیز خواهد شد.

مطالعه موردی یک تحلیل فاندامنتالی

برای اینکه توانسته باشیم حداکثر شناخت لازم برای تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال را برای شما ایجاد کرده و این مقاله را کاملاً کاربردی کنیم، لازم دانستیم تا یک مطالعه موردی از یک تحلیل فاندامنتال را با هم مرور نماییم که اتفاقاً می می‌تواند دید سرمایه‌گذاری نیز برای شما ایجاد کند. در این بخش از مقاله سعی داریم تا ارز دیجیتال هدرا هشگراف را برای شما تحت تاثیر پارامترهای مهم تحلیل فاندامنتال مورد ارزیابی و آنالیز قرار دهیم. 

هدرا هش گراف در سال ۲۰۱۸ راه اندازی شده و پروژه آن در واقع یک شبکه توزیع شده غیرمتمرکز است که از نظر ساختاری با بلاکچین‌هایی مانند بیت کوین و اتریوم تفاوت زیادی داشته، اما عملکردهای مشابه با آنها را ارائه می‌کند. برای ارزیابی اولیه شرایط این ارز دیجیتال سراغ سایت کوین مارکت کپ می‌رویم. در زمان نگارش این مقاله هدرا در رتبه ۲۸ بازار ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار قرار گرفته و از نظر حجم معاملات نیز رتبه ۸۲ را به خود اختصاص داده است. حجم معاملات حدود ۶۸ میلیون دلاری در طول یک روز و ارزش بازار نزدیک به ۴ میلیارد دلار نشان از این دارد که با یک ارز دیجیتال تقریباً خوب در بازار کریپتوکارنسی روبرو هستیم. 

۳۵ میلیارد توکن هدرا در بازار در حال گردش هستند که در نهایت این مقدار باید به ۵۰ میلیارد توکن برسد. این مهم نشان می‌دهد که عرضه قابل توجهی از توکن هدرا را در بازار شاهد هستیم و برای افزایش قیمت‌های انفجاری آن، لازم است تا تقاضا برای خرید این ارز دیجیتال در بازار به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. بنابراین از نظر میزان عرضه شرایط برای هدرا چندان جذاب به نظر نمی‌رسد. 

این ارز دیجیتال از ابتدای ورود خود به بازار کریپتوکارنسی حدود ۹۶۰ درصد سودآوری برای سرمایه‌گذاران خود داشته و در حال حاضر نیز کمی بیش از ۸۰ درصد از سقف قیمتی خود فاصله گرفته است. این مهم هم نشان می‌دهد که هدرا پتانسیل خوبی برای سودآوری در آینده دارد. 

لیست شدن در اکثر صرافی‌های معتبر جهان هم عامل جذاب دیگری برای تحلیل بنیادی هدرا محسوب می‌شود. کمتر صرافی را می‌توان در جهان پیدا کرد که هدرا را در لیست خود نداشته باشد. 

برای ارزیابی میزان محبوبیت ارز هدرا شبکه‌های اجتماعی آن را ارزیابی کردیم. اولاً حضور هدرا در اکثر شبکه‌های اجتماعی نشان از این دارد که تیم مدیریتی هدرا رسالت اجتماعی خود را برای ارائه اخبار مربوط به شبکه هدرا را در دستور کار خود قرار داده که این مهم می‌تواند یک نکته مثبت برای آن باشد و از طرف دیگر در توییتر رسیدن به حدود ۳۵۰ هزار نفر فالوور و همچنین در تلگرام با ۲۰ هزار نفر فالوور محبوبیت خوبی را نیز برای آن ارزیابی می‌کنیم. 

با ورود به سایت هدرا و بررسی اطلاعات مربوط به شبکه این ارز دیجیتال نیز اطلاعات خوبی را به دست آوردیم. هدرا در شبکه خود از یک گراف غیر چرخه‌ای جهت‌دار (DAG) به عنوان الگوریتم اصلی استفاده می‌کند که وجه تمایز آن با بلاکچین‌های قدیمی است. این فناوری باعث شده تا گره‌ها بتوانند به صورت موازی امکان تایید همزمان تراکنش‌ها را داشته باشند که سرعت و مقیاس‌پذیری شبکه را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. 

نکات مثبت دیگری که در شبکه هدرا ذهن ما را به خود معطوف کرد، عدم نیاز به استخراج، هزینه‌های پایین تراکنش‌ها، کارایی بهتر نسبت به بلاکچین‌های قدیمی، امنیت بالا و ناشناس باقی ماندن دفتر کل مبتنی بر بلاک چین بودند. 

در قدم بعدی نوبت به بنیانگذاران و تیم توسعه ارز هدرا می‌رسد. ایده اصلی ارز هدرا در سال ۲۰۱۷ توسط یک گروه از متخصصین آمریکایی بوده و شرکت بزرگ نرم‌افزاری و متخصص در زمینه هوش مصنوعی و امنیت نیز در توسعه این ارز دیجیتال فعالیت داشته است. بنیاد HBAR و شورای حاکم هدرا که متشکل از ۳۹ شرکت مختلف از جمله گوگل و آی بی ام است، روی توسعه هدرا نظارت داشته‌اند و حدود ۱۱ درصد از کل عرضه هدر را نیز میان این گروه توزیع شده است. 

همچنین اطلاعات سایت کوین مارکت کپ نشان می‌دهد که شبکه هدرا کاربردهایی در حوزه برنامه‌های مالی غیر متمرکز یا دیفای و حتی وب ۳ هم دارد. البته بررسی توکنومیک هدرا نشان از این دارد که نگرانی‌هایی از بابت متمرکز شدن توده پولی در آینده برای آن وجود دارد که این موضوع می‌تواند چالش بزرگی برای پروژه و عدم اعتماد به آن در آینده باشد. ۲۴ درصد از توکن‌ها برای توسعه اکوسیستم در نظر گرفته شده‌اند و ۱۴ درصد از آن نیز در اختیار بنیانگذاران و سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند. ۴.۵ درصد از توکن‌ها متعلق به کارمندان خواهند بود و فقط ۸ درصد از توکن‌ها در بازار در گردش باقی می‌مانند. 

در نهایت یک نتیجه‌گیری کلی از تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال هدرا هش گراف نشان از این دارد که این ارز دیجیتال یک بلاکچین کاملاً متمایز و متفاوت نسبت به بلاکچین‌های قدیمی بوده و آینده درخشانی را نیز می‌توانیم برای آن متصور باشیم. انتظار رسیدن به قیمت‌های چند هزار دلاری با توجه به این تحلیل برای هدرا کمی دور از واقعیت است، اما تصور پایدار باقی ماندن شبکه و همچنین سودهای قابل توجه برای آن در سال‌های آینده پیش بینی خیلی سختی به نظر نمی‌رسد.

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال یا تکنیکال؟

تحلیل بنیادی یا تکنیکال ارز دیجیتال

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال بهتر است یا باید سراغ تحلیل تکنیکال برویم؟ مقایسه‌های بسیار زیادی میان این دو روش تحلیلی برای ارزیابی شرایط آینده رمزارزها شده است؛ اما واقعیت این است که این دو روش قرار نیست نسبت به هم برتری داشته باشند. هر کدام از این روش‌های تحلیلی شرایط خاص خود را داشته و در کنار هم می‌توانند بهترین و باکیفیت‌ترین معاملات را برای تریدرها و هولدرهای بازار ارز دیجیتال رقم بزنند. توصیه ما در تبدیل این است که به جای اینکه دنبال برتر بودن این دو روش نسبت به هم باشید، از نکات حرفه‌ای و عالی هر دو روش در کنار هم برای تحلیل رمزارزها استفاده کنید تا در نهایت شانس موفقیت شما در معاملات بازار ارز دیجیتال بالاتر برود.

دیدگاه‌ها (2)

    1. سلام، روزتان بخیر باشد. مقاله را بروزرسانی می‌کنیم و ان‌شاءالله مقاله‌ای جامع‌تر و کامل‌تر تقدیم‌تون می‌کنیم. سپاس بابت بازخوردی که قرار دادید.

;