روانشناسی بازار چیست و چگونه بر قیمت ارز دیجیتال تأثیر میگذارد؟
چکیده
عوامل روانی بسیاری بر روند بازار ارز دیجیتال تأثیر میگذارند. معاملهگران تازهکار استراتژی ثابتی برای خود ندارند و از روندها پیروی میکنند. معاملهگران باید با عوامل روانی آشنا شوند که بر تصمیمگیریهایشان اثر میگذارد. احساسات معاملهگران تأثیر بسیاری در این تصمیمگیریها دارد. شناخت و کنترل احساسات فردی و بازار، معاملهگران را در تصمیمگیریهای منطقی یاری میکند. در سالهای اخیر با رشد بازارهای اقتصادی ابزارها، اندیکاتورها و شاخصهای بسیاری پدید آمدند تا به معاملهگران در شناخت احساسات بازار کمک کنند. این ابزارها نقاطی را برای معاملهگران مشخص میکنند که در آنها احساسات منفی یا مثبت به اوج خود رسیده است و هر لحظه امکان تغییر روند بازار به سمت دیگر وجود دارد.
روانشناسی بازار به معنای تحلیل احساسات و رفتارهای معاملهگران ارز دیجیتال است. ارزش هر توکن با تحلیلهای بنیادی مشخص میشود، اما این تنها دلیل رشد یا نزول قیمت ارز دیجیتال نیست. بسیاری از معاملهگران با توجه احساساتی که از اخبار شنیده شده دریافت میکنند، تصمیمهای خود را میگیرند. احساسات بسیاری در طول مدت معاملهگری یا سرمایهگذاری وجود دارد که معاملهگران با آنها برخورد خواهند داشت.
فرایندهای فکری و تصمیمات معاملاتی بعدی هر معاملهگر مبنی روانشناسی بازار است. اساساً رفتارهای گروهی در بازار رفتار معاملهگران مستقل را مشخص میکند. برای شناخت این رفتارها معاملهگران به تحلیلهای تکنیکال روی میآورند تا احساسات بازار را به دست بگیرند. بسیاری از معاملهگران برای پیداکردن بهترین زمان ورود به بازار از تحلیلهای فاندامنتال در کنار تکنیکال استفاده میکنند.
در این مقاله به بررسی احساسات کاربران در حین معاملهگری و سرمایهگذاری میپردازیم. درک این احساسات چگونه میتواند به بهبود روند معاملات معاملهگران کمک کند و این احساسات چهقدر باعث رشد و نزول قیمت میشوند؟
روانشناسی بازار
همه معاملهگران یکسان فکر نمیکنند. این اصل اجازه میدهد که بازار وجود داشته باشد و حرکت کند. بسیاری از معاملهگران باتوجهبه دادههای مشابه نقطهای را برای خرید ارز دیجیتال انتخاب میکنند و بسیاری دیگر همان نقطه را منطقه فروش خود میدانند. فعالان بازار هرکدام انگیزه و بازه زمانی خاص خود را دارند.
اما اینکه دو معاملهگر در برابر یکدیگر قرار میگیرند، به این معنا نیست که لزوماً با یکدیگر تعارض منافع دارند. درواقع ممکن است هر دو مکمل یکدیگر باشند و در جهت اهداف مختلف به یکدیگر کمک کنند. برای مثال، ممکن است فروشنده، معاملهگری روزانه باشد که با سودی کوتاهمدت از بازار خارج میشود و خریدار سرمایهگذاری باشد که نگاه بلندمدتی به ارز دیجیتال دارد.
وقتی وارد بازار میشوید، باید روانشناسی فردی شما یکقدم از روانشناسی بازار جلوتر باشد؛ یعنی بتوانید در نوسانات ناگهانی ارز دیجیتال احساسات خود را کنترل کنید و تصمیم منطقی بگیرید. اکثر معاملهگران از رفتارهای گروهی پیروی میکنند و استراتژی مشخصی در معاملات خود ندارند. این موضوع باعث میشود درگیر احساسات کاذب شوند و سرمایه خود را از دست بدهند.
احساسات درگیر در معاملات
معاملات ارز دیجیتال از روندهای خاصی پیروی نمیکنند. چراکه قانونهای خاصی در پیش روی آنها وجود ندارد. بسیاری از این ارزهای دیجیتال با اخبار بالا و پایین میشوند. برای مثال توییتهای ایلان ماسک در مورد دوجکوین، شیبا و بیت کوین بارها این ارزهای دیجیتال را با تغییرات قیمتی بسیار زیادی مواجه کرده است.
کاربران عادی همواره درگیر اخبار هستند و از این اخبار احساسات مختلفی برداشت میشود که تأثیر مستقیم روی بازار و قیمت ارزهای دیجیتال دارد. در ادامه با برخی از این احساسات آشنا میشویم.
شک و تردید
عموم کسانی که برای اولینبار پا به بازار ارز دیجیتال میگذارند، شک و تردیدهای بسیاری دارند. این شک و تردیدها به شکلهای مختلف در نگاه معاملهگران به بازار دیده میشود. بسیاری از معاملهگران تازهکار مدام قیمتها را چک میکنند، روندها را دنبال میکنند، سیگنال ارزهای دیجیتال را در کانالهای تلگرامی بررسی میکنند تا نقطه ورود خود را پیدا کنند.
هیجان
وقتی بازار روند صعودی به خود میگیرد، معاملهگران احساس میکنند که نقطه مناسب برای ورود به بازار را پیدا کردهاند و بخشی از سرمایة خود را وارد ارز دیجیتال میکنند.
طمع
هنگامیکه روند صعودی ادامه پیدا کرد، معاملهگران سرمایه بیشتری را به ارز دیجیتال خود تزریق میکنند. احساس فومو (ترس ازدستدادن) در این مرحله شدت بیشتری پیدا میکند و گاهی معاملهگران تمام سرمایه خود را وارد بازار میکنند تا از روند صعودی جا نمانند. ترس از دادن سود در این مرحله چشم معاملهگران را به روی ترس از دادن سرمایه میبندد.
استرس
طمع کاربران تازهوارد که به بالاترین حد خود میرسد، معاملهگران قدیمی سرمایههای خود را از بازار خارج میکنند و بازار روند نزولی به خود میگیرد. تازهکاران نمیدانند در این مرحله چه اتفاقی میافتد. ازدستدادن بخشی از سود خود را روند طبیعی معاملات میدانند و اقدامی برای فروش انجام نمیدهند.
انکار
انکار مرحلهای از معاملات است که کاربر تمام سود قبلی خود را از دست داده است و وارد منطقه ضرر میشود، اما بازهم نمیخواهد اقدامی برای فروش ارز دیجیتال خود کند. قیمت ارز دیجیتال مرتب پایین میآید و معاملهگر استراتژی خاصی در برابر این کاهش قیمت ندارد.
ترس تا وحشت
ضرر معامله هر لحظه در حال افزایش است. معاملهگر ترس و وحشت بسیاری را تجربه میکند. در این مرحله بخشی از سرمایه خود را میفروشد، اما همچنان به بازگشت روند امیدوار است.
تسلیم
بیشترین میزان فروش تازهکاران در این مرحله اتفاق میافتد. بازار را سراسر وحشت گرفته است، بسیاری از معاملهگران بازار را خالی کردهاند و اندک کاسههای صبر نیز در این مرحله لبریز میشود. معاملهگران حرفهای در این مرحله مجدد به بازار برمیگردند و روند بازار را تغییر میدهند.
فومو چیست؟
فومو یا ترس از دست دادن تنها مختص بازار ارز دیجیتال نیست و افراد حتی در زندگی معمولی و در برخوردهای اجتماعی نیز با فومو روبرو هستند. فومو باعث میشود تا کاربران در رفتار اجتماعی و ارتباط خود با سایرین، واکنشهای احساسی و غیر منطقی داشته و خود را درگیر اضطرابهایی نمایند که دلیل آنها حتی ممکن است وجود خارجی هم نداشته باشد. ترس از دست دادن فرصتهای سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال یا فومو یکی از احساساتی است که معاملهگران در این بازار با آن روبرو هستند.
معاملهگری را تصور کنید که نمودار ارز دیجیتال پپه را باز کرده و یک رشد ۷۰ درصدی را در یک ۲۴ ساعت در آن مشاهده میکند. در این مواقع ترس از دست دادن یک فرصت سرمایهگذاری بسیار بزرگ بر وی غالب شده و عملاً بقیه طول روز را با یک اضطراب بسیار بزرگ ناشی از عقب ماندن از سرمایهگذاری پشت سر خواهد گذاشت.
این احساسات گاهی اوقات باعث میشود تا معاملهگر ا تصمیمات احساسی در جاهایی وارد بازار و معامله شود که اصلاً منطقی به نظر نمیرسد. وقتی ارز دیجیتالی در طول یک ۲۴ ساعت ۷۰ درصد رشد داشته، احتمال ریزش ۳۰ تا ۴۰ درصدی آن با یک نوسان منفی به راحتی وجود دارد. اگر شما تحت تاثیر فومو وارد سرمایهگذاری بر روی چنین ارز دیجیتالی شوید، ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه بخش قابل توجهی از داراییهای خود را از دست بدهید.
رشد قابل توجه میمکوینها، نوسانات بسیار بزرگ بازار، اخبار اقتصادی و سیاسی که باعث نوسانات شدید در بازار ارز دیجیتال میشوند، تشویق برخی از سایتها یا انجمنهای تریدینگ در کانالهای اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام و مواردی از این دست از جمله مهمترین فاکتورهای تشدید کننده فومو هستند که به عنوان یک محرک عمل کرده و معاملهگران بازار کریپتوکارنسی را در دام ترس از دست دادن فرصتها قرار میدهند.
برای دور ماندن از چنین احساساتی و رفتارهای غیرمنطقی ناشی از آن لازم است تا شما حتماً روی استراتژی معاملاتی خود پایبند باشید و تحت هر شرایطی فقط از تصمیماتی پیروی کنید که تحت تاثیر استراتژی معاملاتی شما در بازار باشند.
کنترل احساسات به کمک روانشناسی در بازار ارز دیجیتال
در این مقاله سعی میکنیم اهمیت کنترل احساسات به کمک روانشناسی در بازار ارز دیجیتال را برای شما به وضوح نشان دهیم. در واقع تلاش ما این است که شما را در یکی از مهمترین فاکتورها برای موفقیت در معاملات بازار ارز دیجیتال تقویت نماییم که در کمتر دوره آموزشی به آن پرداخته میشود. معاملهگران در زمان انجام معامله در بازار ارز دیجیتال با احساسات مختلفی روبرو میشوند که کنترل این احساسات کمک میکند تا آنها تصمیمات بهتری برای معاملات خود بگیرند.
اگر شما از قبل برای شرایط مختلفی که در معاملات پیش روی شما قرار خواهد گرفت، برنامهریزی کرده باشید، میتوانید احساسات خود را مدیریت کنید. مثلاً اگر میدانید که استراتژی معاملاتی شما ممکن است در هر ۱۰ معامله ۳ معامله بازنده را نیز برای شما ایجاد کند، عملاً در صورت وقوع ضرر در یک معامله توانید ناراحتی خود را کنترل کنید و میدانید که این استراتژی شما را به موفقیت خواهد رساند.
قدرت روانشناسی در معاملات بازار ارز دیجیتال کمک میکند تا شما:
- در زمان تشدد احساساتی مانند طمع یا ترس و حتی ناراحتی، از تصمیمات مبتنی بر این احساسات خودداری کرده و رفتار منطقی از خود نشان دهید.
- آرامش ذهنی خود را هم در مواقع سود و هم در مواقع ضرر حفظ نموده و استرس ناشی از معاملات برای شما زیان آور نباشند.
- بتوانید روی استراتژیهای معاملاتی خود پایبند بمانید و با یک ضرر به کل معاملات خود را در مسیر دیگری قرار ندهید.
دقیقاً همین رفتارها است که باعث میشود تا معاملهگران در بازار کریپتوکارنسی حتی با وجود مسلح بودن به دانش فوق العاده قدرتمند تکنیکالی نتوانند از پس معاملات بر بیایند و دائماً شکست میخورند. فراموش نکنید که حرفهایترین افراد نیز در معاملات بازار ارز دیجیتال ضرر میکنند و برخی از داراییهای خود را از دست میدهند، اما وجه تمایز آنها با افراد شکست خورده واقعی در کنترل احساسات و هیجانات با استفاده از روانشناسی است که باعث میشود تا آنها سریعاً به شرایط مطلوب بازگشته و معاملات خود را با همان روند قدرتمند قبلی ادامه دهند.
احساسات در بازار صعودی یا گاوی
بازار گاوی بازاری است که در آن شاهد رشدهای انفجاری در قیمت ارزهای دیجیتال هستیم و سودهای بسیار کلانی در بازههای زمانی کوتاه مدت در اختیار معاملهگران قرار میگیرد. نمودار قیمت ارزهای دیجیتال ممکن است در یک بازار گاوی با رشدهای شارپی همراه باشد. احساسات بسیاری از معاملهگران در بازار گاوی شبیه به فومو است و آنها با این دیدگاه که یک فرصت سرمایهگذاری بسیار جذاب و عالی را از دست دادهاند، ناراحت شده و تحت تاثیر این احساسات ممکن است رفتارهای غیرمنطقی از خود نشان دهند.
معاملهگر با این تصور که یک رشد چند ۱۰ درصدی را از دست داده بلافاصله برای خرید یک ارز دیجیتال اقدام و سرمایه هنگفتی را ارد بازار مینماید، بیخبر از اینکه ممکن است در همان لحظه بازار یک روند اصلاحی را به خود گرفته و شاهد نزول قیمتها در آن باشیم. در کل احساسات سرمایهگذاران در بازار گاوی مثبت است و همه نسبت به پتانسیل بازار ارز دیجیتال در این مواقع امیدوار میشوند. اما این امیدواری نباید تبدیل به اتخاذ تصمیمات اشتباه و از روی احساسات در معاملهگری شود.
بازار گاوی یا بازار صعودی معمولاً باعث میشود تا سرمایهگذاران جدید بسیار زیادی وارد بازار ارز دیجیتال شوند. کسانی که تا چند ماه پیش ممکن است حتی بازار ارز دیجیتال یک بازار تقلبی و کلاهبرداری میپنداشتند، با مشاهده سودها در بازار گاوی سرمایههای خود را وارد بازار مینمایند. رفتارهای اشتباهی مانند فروش خانه و اتومبیل برای سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال در چنین بازارهایی بسیار زیاد میشود. افرادی که هیچ تجربه و شناختی نسبت به بازار کریپتوکارنسی ندارند، برای سرمایهگذاری در آن اقدام کرده و فروش دورههای آموزش بازار ارز دیجیتال نیز با رونق بسیار زیادی روبرو میشود.
اکثر سرمایهگذاران خرد در بازار گاوی وارد بازار کریپتوکارنسی میشوند و یدواریها به این بازار باعث میشود تا حجم معاملات در بازار به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.
احساسات در بازار نزولی یا خرسی
در بازار نزولی یا بازار خرسی احساسات و عواطف معاملهگران و تریدرها دقیقاً برعکس بازار گاوی است. ترس از دست دادن سرمایهها تمام معاملهگران را به خود مشغول میکند و بسیاری از افرادی که در موجهای انتهایی بازار گاوی وارد بازار شدهاند، با ضررهای بسیار سنگین این بازار را ترک کرده و در ذهن خود هیچ راهی برای بازگشت دوباره به بازار ارز دیجیتال در نظر نمیگیرند.
دیدگاههایی مانند کلاهبرداری بودن بازار ارز دیجیتال در این مواقع به شدت ذهن بسیاری از افراد را به خود درگیر میکند. تریدرهای زیانده ضررهای خود را تحت تاثیر رفتار صرافیها و شیطنتهای آنها در نظر گرفته و ممکن است حجم ورود سرمایههای جدید به بازار به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. فارغ از اینکه یک بازار خرسی چه مدت زمانی در بازار ادامه پیدا نماید، این رفتار توسط معاملهگران انجام خواهد پذیرفت و با بالاتر رفتن مدت زمان بازار خرسی، تعداد افرادی که درگیر این احساسات میشوند، بیشتر خواهد شد.
بسیار مهم است که شما به عنوان یک معاملهگر با کنترل احساسات و عواطف خود هم در بازار گاوی و هم در بازار خرسی تصمیماتی مبتنی بر منطق و اصول روانشناسی بگیرید. نه ورود سریع و بدون فکر به بازار گاوی و نه خروج سریع و ناامید شدن از بازار ارز دیجیتال در بازار خرسی هیچ کدام دیدگاه مناسب و منطقی درباره این بازار نیستند. اگر شما ۱۰ بار با تکیه بر استراتژی معاملاتی خود در بازار شکست بخورید، احتمال موفقیت بالایی برای شما وجود دارد؛ زیرا در حال پایبندی به استراتژی معاملاتی خود هستید، اما حتی یک سودآوری در بازار گاوی تحت تاثیر رفتارهای هیجانی هم میتواند زمینهساز شکستهای شما در آینده باشد.
چگونگی درک احساسات
در سالهای اخیر کارشناسان بازار روشهای مختلفی را برای بررسی احساسات معاملهگران انتخاب کردهاند. بسیاری از این روشها منجر به ساخت اندیکاتورها و شاخصهای مختلفی شده است. احساسات غالب بر بازار با این اندیکاتورها و شاخصها قابلاندازهگیری است که در ادامه با برخی از آنها آشنا خواهیم شد.
شاخص ترس و طمع
شاخص ترس و طمع نموداری از صفر تا صد است که میزان احساسات و تمایل سرمایهگذاران به خرید یا فروش در بازار را بهطورکلی اندازهگیری میکند. شاخص ترس و طمع بهصورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه محاسبه و منتشر میشوند.
این شاخص از صفر تا ۵۰ میزان ترس و وحشت در بازار را نشان میدهد، این اعداد عموماً نشانگر این هستند که بیاعتمادی در بازار وجود دارد و عموم بازار تمایلی به خرید ندارند. شاخص که از ۵۰ میگذرد، خوشبینی وارد بازار میشود و سرمایهگذاران کمکم به بازار وارد میشوند.
میانگین متحرک
معاملهگران معمولاً از میانگین متحرک ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه استفاده میکنند تا احساسات حاکم بر بازار را بررسی کنند.
هنگامیکه خط روند میانگین ۵۰ روزه میانگین ۲۰۰ روزه را به سمت بالا میشکند، «صلیب طلایی» شکل میگیرد که نشان از تغییر روند به سمت بالا است. در مقابل، وقتی خط روند میانگین ۵۰ روزه میانگین ۲۰۰ روزه را به سمت پایین میشکند، «صلیب مرگ» شکل میگیرد که خبر از سقوط بازار میدهد.
اندیکاتور RSI
اندیکاتور RSI قدرت حرکت و روند در بازار را نشان میدهد. این اندیکاتور مانند شاخص ترس و طمع نموداری ۰ تا ۱۰۰ دارد. معاملهگران میتوانند با استفاده از نمودارهای RSI وضعیت اشباع خرید و فروش در بازار را مشاهده کنند.
دو سطح کلیدی در نمودار RSI اعداد ۳۰ و ۷۰ هستند. هرگاه نمودار از ۷۰ بالاتر رود، خریدها در بازارها بر اساس احساسات صورت میگیرد و ارز دیجیتال به منطقه اشباع خرید رسیده است. در مقابل نیز، هرگاه نمودار به زیر ۳۰ بیاید فروشهای احساسی شدت گرفته است و ارز دیجیتال به منطقه اشباع فروش میرسد.
نکاتی درباره اصول روانشناسی که باید رعایت کنید
رعایت برخی از نکات و اصول روانشناسی کمک میکند تا شما شرایط بهتری را در معاملات خود در پیش بگیرید. هدف اصلی ما در مقاله روانشناسی بازار ارز دیجیتال چیست هم تقویت همین نکات و اصول است تا شما را نسبت به شرایط این بازار آگاهتر سازیم. فراموش نکنید که بازار ارز دیجیتال به این دلیل وجود دارد که همه مانند هم فکر نمیکنند و در صورتی که همه تریدرها یک تصمیم را در معاملات خود داشته باشند، اصلا شما نمیتوانید برای خرید و فروش در این بازار اقدام کنید. این رعایت اصول روانشناسی است که کمک میکند تا شما در این بازار پرریسک از ضررها دور مانده و تحت تاثیر شرایط مختلف بازار از تصمیمات غیرمنطقی اجتناب کنید.
اصولی که در ادامه با شما در میان میگذاریم، هرچند در نگاه اول بسیار ساده به نظر میرسند، اما به راحتی میتوانند تبدیل به یک برگ برنده در معاملات شما در این بازار شده و مسیر موفقیت شما را هموار سازند.
فرصتها در بازار ارز دیجیتال دائماً در حال متولد شدن هستند
ذهنیت خود را به این سمت ببرید که فرصتهای معاملاتی در بازار کریپتوکارنسی دائماً متولد میشوند و هرگز شما نباید تحت تاثیر فومو وارد یک معامله از پیش شکست خورده شوید. اگر کل تاریخچه بازار ارز دیجیتال را مطالعه کنید متوجه خواهید شد که این بازار دائماً با رشدهای هیجانی و نزولهای بزرگ همراه بوده و این رفتار در ادامه نیز اتفاق خواهد افتاد. بنابراین اگر یک فرصت معاملاتی را از دست دادید، نسبت به آن دیدگاه فومو نداشته باشید و با پایبندی به استراتژی معاملاتی خود سعی کنید تا فرصتهای آینده را شکار نمایید.
خود را مانند یک مسافری ببینید که در یک ایستگاه اتوبوس منتظر رسیدن اتوبوس هستید. اگر اتوبوس اولی رد شده و سوار آن نشدید، جای هیچ نگرانی نیست، زیرا ما میتوانید به راحتی سوار ماشین بعدی شده و مسیر رسیدن به مقصد را بپیمایید.
پایبندی به استراتژی معاملاتی از سود بهتر است
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما یکی از مهمترین اصول روانشناسی در بازار ارز دیجیتال پایبندی به استراتژی معاملاتی تحت هر شرایطی است. اولین معامله سودآوری که بدون رعایت اصول روانشناسی و استراتژی معاملاتی خود به دست میآورید، شما را وارد پرتگاه ورود به ضرر در این بازار خواهد کرد. از چنین سودهایی باید ترسید و از آنها دوری کرد. چشیدن لذت سودهای این چنینی باعث میشود تا معاملهگران رفتارهای اشتباه خود را بارها و بارها تکرار کرده و در نهایت شکست بخورند.
آن طرف سکه پایبندی به استراتژی معاملاتی، انجام معاملات از روی احساسات و عواطف است. در واقع شما فقط یک راه حل پیش روی خود دارید، یا باید از استراتژی معاملاتی خود تبعیت کرده و دقیقاً متناسب با آن معاملات خود را انجام دهید و یا اینکه در آن روی سکه از روی احساسات و هیجانات معامله کنید. احتمالاً نتیجه هر دو را به خوبی میدانید و قبلاً درباره این دو موضوع مقالات متعددی را مطالعه کردهاید.
نسبت به یک ارز دیجیتال و حتی بازار کریپتوکارنسی متعصب نباشید
تعصب یکی از مهمترین عوامل برای اتخاذ تصمیمات احساسی و عدم رعایت منطق معاملهگری در بازار است. قرار نیست شما در تمام معاملات خود سودآور باشید و ضرر هم جزئی از معاملات بازار کریپتوکارنسی است. اگر شما روی معاملات خود و روی شرایط ارز دیجیتال تعصب داشته باشید، مسئولیت معاملات خود را قبول نخواهید کرد و این رفتار در نهایت شما را در سراشیبی شکست قرار خواهد داد.
مسئولیت معاملات و ضررهای خود را بپذیرید
قبول کردن ضرر یکی از مهمترین ذهنیتها برای موفقیت در بازار ارز دیجیتال و معاملات این بازار است. اگر شما نتوانید ضرر خود را در یک معامله بپذیرید، یا برای مدت زمانی طولانی در آن باقی خواهید ماند که این مهم باعث ضررهای بیشتر برای شما میشود و یا اینکه شما را برای انتقامگیری به بازار باز خواهد گرداند. شما باید این موضوع را در ذهن خود حل کنید که ضرر کردن جزئی از معاملات بازار ارز دیجیتال است و برای هر کسی در هر سطحی از دانش تکنیکالی اتفاق میافتد. پذیرفتن مسئولیت معاملات چه در ضررها و چه در سودها باعث میشود تا شما نظم در معاملات خود را حفظ کرده و همچنان روی استراتژی معاملاتی خود پایبند بمانید.
همیشه مقابل یک خریدار یک فروشنده قرار دارد
گاهی اوقات استفاده از یک استراتژی معاملاتی قوی باعث میشود تا معاملهگران نسبت به تصمیمات خود غره شده و ریسک معاملات خود را برای رسیدن به سودهای بالا افزایش دهند؛ اما فراموش نکنید که همیشه وقتی شما در حال خرید یک ارز دیجیتال هستید، در آن سو فرد دیگری تصمیم به فروش آن گرفته است. کمی با خود فکر کنید که چرا با وجود اینکه استراتژی معاملاتی شما خبر از یک خرید جذاب و سودآوری بالا دارد، در آن سو فرد دیگری در همین شرایط تصمیم به فروش گرفته است.
اصلاً قصد نداریم ذهن شما را مشوش کرده و یا شما را نسبت به استراتژی معاملاتیتان بیاعتماد کنیم. بلکه منظور ما این است که افزایش ریسک معاملات تی با وجود پایبندی به استراتژی معاملاتی در واقع یک رفتار احساساتی و هیجانی است و در نهایت میتواند شکست را برای شما در پی داشته باشد.
سخن پایانی
معاملهگران زیادی سودهای سرسامآور بازار ارز دیجیتال را میبینند و علاقهمند میشوند که در بخشی از این سودها شریک باشند، اما سرمایهگذاریهای احساسی تنها سرمایهها را در نوسانات بازار میسوزاند. احساسات مختلفی در طول مدت حضور در بازار معاملهگران را درگیر خود میکند. معاملهگران باید این احساسات را بهخوبی بشناسند و تأثیر هرکدام را بر روند بازار بررسی کنند.
نوسانات ناگهانی بخش بزرگی از بازار ارز دیجیتال را به خود اختصاص میدهد. معاملهگرانی از این بازار سودهای خوبی در بلندمدت به دست میآورند که استراتژی مشخصی در بازار دارند، احساسات خود را کنترل میکنند و تصمیمات منطقی و هوشمندانه میگیرند.
منابع:
دیدگاهها