وایت پیپر (White Paper) که در فارسی به اوراق سفید نیز شناخته می‌شود سندی است شامل توضیحاتی از کسب و کاری با اهداف، پتانسیل‌ها و امتیازاتی مشخص. درواقع وایت پیپرها به‌طور معمول از سمت کسب وکارها ارائه می‌شوند تا اعتماد مشتری و سرمایه‌گذاران جلب شود. اطلاعات این اسناد باید کامل و در عین حال مختصر و مفید باشد.

کیفیت اطلاعات اوراق سفید می‌تواند نشان‌ دهنده اعتبار کسب و کارها باشد. از طرفی درک جامع و قدرت تحلیل خوانندگان در زمان مواجه با چنین متونی از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که توانایی خوانش و درک صحیح White Paper وجود داشته باشد می‌توان کسب‌ و کارهای آینده‌دار را از همان ابتدا شناسایی کرده و با سرمایه‌گذاری به‌موقع در آن‌ها به موفقیت‌هایی بزرگ رسید. در صورتی که می‌خواهید با نحوه بررسی چنین اسنادی آشنایی کامل پیدا کنید این مطلب را از دست ندهید.

وایت پیپر در دنیای ارز دیجیتال

منظور از وایت پیپر در ارز دیجیتال چیست؟ درواقع همین پرسش بسیاری از افراد را با مفهوم کلی White Paper آشنا کرده است؛ در حوزه خرید و فروش ارز دیجیتال این دسته اسناد از اهمیت زیادی برخوردار شده‌اند. زیرا همواره استارتاپ‌های جدیدی در این بازار پا به عرصه ظهور می‌گذارند و طبیعتا بخشی از آن‌ها نیز به موفقیت نمی‌رسند. ارزهای دیجیتال مجازی هستند و از آنجایی که ساختاری عینی ندارند باید به خوبی مخاطب را قانع یه خرید کنند.

در این شرایط هیچ چیز نمی‌تواند از اوراق سفید مفیدتر باشد. چه برای صاحبین استارتاپ حوزه کریپتوکارنسی و چه برای خریداران و خوانندگان.

جالب است بدانید که بزرگترین رمزارز حال حاضر جهان یعنی بیت کوین نیز در زمان عرضه (سال ۲۰۰۸) صرفا با یک White Paper معرفی شد. درحالی که سازنده این ارز و نویسنده سند آن همچنان ناشناس مانده است. با این مثال می‌توان تا حد بسیار زیادی به اهمیت اوراق سفید‌ پی برد. اشخاصی که در همان ابتدا با خواندن White Paper پتانسیل‌ها را درک کردند و با خرید بیت کوین در آینده به ثروت‌ کلانی رسیدند.

وایت پیپر ارز دیجیتال اطلاعاتی نظیر پتانسیل‌ها و اهداف ارز، دلایل ساخت و عرضه، وجه تمایز، تکنولوژی‌های بنیادین پایه ریزی محصول و در نهایت اطلاعاتی از توسعه دهندگان آن در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذارترین اتفاقات ارزهای دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید.

نکات حائز توجه در خوانش وایت پیپر چیست؟

پیش از هر چیز باید بدانید که White Paper ها معمولا توسط خود شرکت توسعه‌دهنده کسب و کار ارائه می‌شوند و شخص یا نهاد دیگری بر محتویات آن‌ها نظارتی ندارد. بدیهی است که هیچ شخص یا شرکتی نقاط ضعف محصولات خود را عیان نمی‌کند. خوانندگان باید یه این مهم آگاهی داشته باشند تا امکان قضاوت صحیح را از دست ندهند.

نکته حائز اهمیت دیگر توجه به نوع نگارش، کیفیت اطلاعات و میزان صداقتی است که در White Paper به کار رفته است. در صورتی که کسب و کار تنظیم کننده سند تیمی حرفه‌ای داشته باشد به احتمال زیاد محتوای معرف ان نیز باکیفیت خواهد بود.

در نهایت توصیه می‌شود که به‌عنوان خواننده زمان کافی گذاشته و تمامی اطلاعات منتشر شده از طرف استارتاپ را مطالعه کنید. در این صورت می‌توان تا حد زیادی از ضررهای هنگفت جلوگیری کرده و احتمال کسب سود را بالا برد.

وایت پیپر ارز دیجیتال چیست؟

بخش های مختلف وایت پیپر چیست؟

به طور کلی دستورالعملی مشخص برای نگارش White Paper وجود ندارد. به هر حال می‌توان چینش محتوا در چنین اسنادی را بسیار شبیه به مقالات علمی دانست. درواقع این ساختار نگارشی بسیار باب شده است و پیروی نکردن از آن می‌تواند یکی از نشانه‌های غیرحرفه‌ای بودن تیم استارتاپی باشد. در ادامه بخش‌های مختلف یک وایت پیپر باکیفیت را معرفی کرده‌ایم:

چکیده (Abstract)

در این بخش توسعه‌دهندگان و صاحبین کسب‌ و کار چکیده‌ای از کل مطلب ارائه می‌کنند. این چکیده باید جامع و مختصر بوده و به راحتی قابل فهم باشد. در صورتی که نمی‌خواهید برای خواندن کل سند وقت بگذارید توصیه می‌شود که حدالامکان این بخش را از دست ندهید. در صورتی که از پیش با ارزی آشنایی نداشته باشید نیز این چکیده ممکن است شما را جذب کند.

مقدمه (Introduction)

مقدمه درواقع بخشی است که در آن برای ادامه مطلب زمینه چینی می‌شود. در اوراق سفید ارز دیجیتال این بخش به اهداف کلی و پتانسیل‌های ارز می‌پردازد. معمولا در این بخش بازار هدف تیم نیز مشخص شده است. توصیه می‌شود مقدمه را با دقت بالا مطالعه کنید تا در ادامه درک مفاهیم کلی متن آسان‌تر شود.

بیان مشکل (Problem)

در این بخش که گاهی با مقدمه ادغام می‌شود، صاحبین استارتاپ رمزارزی به مشکلی اشاره می‌کنند که ارز آن‌‌ها برای برطرف‌سازی آن طراحی شده است. برای مثال توسعه‌دهندگان تتر ادعا کرده بودند که ارز آن‌ها می‌تواند معاملات کریپتوکارنسی را پایدارتر کند. امروزه می‌بینیم که خرید تتر می‌تواند تا حد زیادی به معاملات پایدار کمک کند؛ در نتیجه این شرکت توانسته به خوبی مشکل مطرح شده را برطرف کند.

جزئیات فنی (Technical Details)

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در حوزه کریپتوکارنسی توسعه فنی است. درصورتی که ارز معرفی شده از لحاظ فنی دچار نقص یا کمبود باشد در آینده با مششکلات متعددی روبرو خواهد شد. برای مثال ممکن است ارز مورد نظر از الگوهای قیمتی معقولی پیروی نکند یا دچار مشکلات امنیتی شود. در این بخش تیم توسعه دهنده به ارائه توضیحاتی نسبت به زیرساخت‌های ارز و الگوریتم‌های آن می‌پردازند.

در بخشی از جزئیات فنی توکن (Token) پروژه نیز معرفی می‌شود. توکن واحد دارایی است که نشان دهنده ارزش در سیستم‌های غیر متمرکزی مانند رمزارزها است. درواقع می‌توان تمام دارایی‌های رمزنگاری شده به جز بیت کوین و اتریوم را توکن به حساب آورد. برای مثال در زمان خرید دوج کوین شما درواقع توکن دوج کوین را خریداری می‌کنید.

در بخشی از وایت پیپر ارز دیجیتال جزئیات عرضه عمومی آن نیز مطرح می‌شود. در این بخش اطلاعاتی مانند زمان عرضه، میزان سرمایه اولیه پروژه، شرایط سرمایه‌گذاری و مواردی از این دست ارائه می‌شوند.

اطلاعات توسعه دهندگان (Developers)

بدیهی است که یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در هر کسب و کاری توسعه دهندگان و صاحبین آن هستند. به صورتی که تیمی حرفه‌ای و متخصص رمزارز را مدیریت کنند احتمال موفقیت آن در آینده بسیار بالا خواهد بود. در یخشی از White Paper می‌توان حوزه‌های علمی و تجربی توسعه‌ دهندگان را به‌طور دقیق مورد بررسی قرار داد.

جمع بندی (Conclusion)

در این بخش مختصری از مهم‌ترین اطلاعات سند ارائه می‌شود تا مطالب خوانده شده به طور نهایی و کامل در ذهن مخاطب مرور شوند.

ساختار وایت پیپر ارز دیجیتال

استانداردهای وایت پیپر ارز دیجیتال چیست؟

اشاره کردیم که دستورالعملی رسمی برای نگارش White paper وجود ندارد و حتی ممکن است کسب و کاری اقدام به عرضه آن نکند. به هر حال اکثر استارتاپ‌های حرفه‌ای وایت پیپری طبق اصول کلی زیر ارائه می‌دهند:

  • White Paper معتبر معمولا بخش‌هایی که پیش‌تر مورد اشاره قرار گرفتند را شامل می‌شود (چکیده، مقدمه، بیان مشکل، جزئیات فنی، اطلاعات توسعه دهندگان، جمع بندی).
  • بسیاری از وایت پیپرهای حرفه‌ای دارای تصاویر و نمودارهایی هستند تا درک مطالب برای مخاطب آسان‌تر شود.
  • تعداد صفحات White Paper به‌طور معمول بین ۶ تا ۵۰ صفحه است.
  • جملات این اسناد غالبا حالتی رسمی دارند.
پرسشنامه آکادمی تبدیل لطفا با شرکت در پرسشنامه زیر، دیدگاه خود درباره آکادمی تبدیل و کیفیت مقاله‌ها را با ما در میان بگذارید.
شرکت در پرسشنامه

مهم ترین محتوا در وایت پیپر

برخی محتوای ارائه شده در وایت پیپر ارزهای دیجیتال نیازمند توجه ویژه‌ای هستند. از جمله آن‌ها می‌توان به ریسک عرضه (Supply Risk) و عوامل تأثیرگذار بر تقاضا (Demand Drivers) اشاره کرد. در صورت توجه به این مفاهیم در هر کسب و کار می‌توان تا حد زیادی پتانسیل‌های پیشرفت اقتصادی را مورد سنجش قرار داد. با بهره گیری از چنین اطلاعاتی می‌توان بهترین‌های بازار برای سرمایه‌گذاری را پیدا کرد.

توجه داشته باشید که ممکن است تمام اطلاعات مربوط به این دو بخش در اوراق سفید موجود نباشد. در این صورت توصیه می‌شود که از راه‌های دیگر به کسب اطلاعات بپردازید. مراجعه به وبسایت رسمی و برقراری تماس حضوری یا غیرحضوری از جمله راه‌های کسب اطلاعات در این حوزه است.

ریسک عرضه

می‌دانیم که راه‌اندازی و عرضه هر استارتاپ با ریسک‌هایی همراه است. صرافی ارز دیجیتال و دنیای کریپتوکارنسی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. کسب‌ و کاری موفق خواهد بود که ریسک‌های عرضه ایده و محصول خود را شناسایی کند و برای مواجهه با شرایط مختلف برنامه‌ریزی صحیح و دقیقی داشته باشد. توجه به این بخش می‌تواند به موفقیت هر کسب و کاری کمک کند.

به طور کلی یک استارتاپ رمزارزی باید موارد زیر را در نظر داشته:

  • شناسایی ریسک های موجود
  • آمادگی برای پاسخ‌گویی به تغییرات احتمالی
  • ایجاد و پایه ریزی شرایط پشتیبانی از پروژه و اهداف آن
  • پایه ریزی شرایط مناسب برای ارتقاء در تمام سطوح علمی و اقتصادی

عوامل تأثیرگذار بر تقاضا

این اصطلاح در اقتصاد مفهوم بسیار مهمی دارد. رمزارزها و توکن‌ آن‌ها باید نشان دهند که عرضه‌ای به دنبال تقاضایی مشخص داشته‌اند. بدین معنا که ایده و کسب و کار آن‌ها برای رفع مشکلی مشخص یا تأمین بخش خاصی از بازار پا به عرصه گذاشته است.

با بررسی این عوامل می‌توان تا حد زیادی موفقیت یا عدم موفقیت استارتاپ در آینده را پیش‌بینی کرد. از طرفی اهداف پیش روی کسب و کار بهتر مشخص می‌شوند و بررسی اصولی آن‌ها آسان می‌شود.

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال با وایت پیپر

زمان عرضه White Paper

زمان عرضه وایت پیپیر چیست؟ به‌طور کلی پس از این که صاحبین کسب و کار نقشه راه خود را چیده باشند زمان عرضه اوراق سفید فرارسیده است؛ گرچه انتشار این سند از پیش تعیین نمی‌شود؛ اما پس از نشر آن و مشخص شدن زمان عرضه شرکت‌ها موظف هستند که در موعد از پیش اعلام شده محصول خود را وارد بازار کنند.

در دنیای ارزهای دیجیتال این زمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا ممکن است خریداران بسیاری منتظر آن باشند تا در اولین فرصت سرمایه‌گذاری خود را آغاز کنند. در صورتی که شما نیز از جمله آن‌ها هستید برای خرید ارز دیجیتال کلیک کنید.

جمع بندی

وایت پیپر در ارز دیجیتال چیست؟ در صورتی که هنوز به پاسخ این پرسش نرسیده‌اید توصیه می‌کنیم که باری دیگر مطلب را از ابتدا مطالعه کنید. در این نوشته ما مفهوم وایت پیپر را در دنیای تجارت و ارزهای دیجیتال مورد بررسی قرار دادیم. در مراحل بعد به معرفی بخش‌های مختلف و اهمیت آن‌ها در اوراق سفید پرداختیم تا خوانش این دسته اسناد آسان‌تر شود.

White Paper به‌طور معمول با استاندارهای مشخصی عرضه می‌شود. براساس این استانداردها ساختار کلی اوراق سفید بسیار شبیه به مقالات علمی خواهد بود، ۶ تا ۵۰ صفحه‌ای است و جملات أن حالتی رسمی دارند. بدین شکل خوانش و یافتن اطلاعات مورد نظر برای مخاطب آسان‌تر خواهد شد.

توجه داشته باشید که دو مفهوم ریسک عرضه و عوامل تأثیرگذار بر تقاضا ممکن است در وایت پیپرها مشخص نشده باشند. در این صورت توصیه می‌شود که از هر طریق ممکن از این مفاهیم در استارتاپ مورد نظر اطلاعات کسب کنید.

بسیاری از رمزارزها سال‌ها است که در حال فعالیت هستند و اعتبار خود را به دست آوده‌اند. برای مثال با خرید کاردانو یا اتریوم می‌توانید سرمایه گذاری مطمئنی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید