ارزهای دیجیتال در ارتباطات و مخابرات: پرداخت های سریع تر و ارزان تر
مبتدی
چکیده
کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات میتواند به عملکرد بهینهتر و ایمنتر فناوریهای ارتباطی کمک کند. بلاک چین مدیریت دادهها و پرداختها را آسانتر کرده و بدین شکل تجربه کاربری را بهبود میبخشد.
زنجیرههای رمزنگاری شده میتوانند تراکنشهای مخابراتی را ایمن کرده و در برابر انواع تهدیدات آنلاین مقاوم کنند. بهطورکلی ادغام فناوری بلاک چین با مخابرات میتواند به رشد سریعتر تکنولوژیهای ارتباطی کمک کرده و توسعه نسل ۵ و ۶ اینترنت در سرتاسر جهان را تسریع کند. در این میان رمزارزها نیز نقش پررنگی ایفا میکنند.
مزایای کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات
تکنولوژی بلاک چین میتواند به لطف ساختار غیرمتمرکز خود شفافیت بسیار بالایی برای تراکنشها و تعاملات مخابراتی فراهم کند؛ بهصورتیکه هر کاربر قادر خواهد بود بهطور دقیق تاریخچه قبوض، پرداختها و مصرف اینترنت و شارژ خود را مورد بررسی قرار دهد. بهبود امنیت یکی دیگر از مزایای بهکارگیری این فناوری است. رمزنگاریهای پیچیده هر بلاک را ایمن کرده و از حریم خصوصی کاربران شبکه محافظت میکند.
بهرهمندی از قرارداد هوشمند و حذف واسطهها در زنجیرههای رمزنگاری شده تا حد زیادی هزینهها را کاهش میدهد. در این صورت برای مثال هزینه خرید و استفاده از اینترنت کاهش پیدا میکند. یکی دیگر از مزایای بهکارگیری بلاک چین در این حوزه بهبود و تسهیل ارتباط شبکههای مخابراتی با یکدیگر است. بدین شکل استفاده از چند شبکه مخابراتی و بهرهمندی از مزایای آنها آسانتر خواهد بود.
چگونه بلاک چین شبکه های مخابراتی را تقویت می کند؟
افزایش امنیت شبکهها ازجمله موارد کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات است. این افزایش امنیت از کاربران در برابر انواع تهدیدات سایبری محافظت میکند. بلاک چین میتواند از قراردادهای هوشمند بهرهمند شود. این دست قراردادها میتوانند به خودکارسازی فرایندها کمک کرده و استفاده از شبکههای مخابراتی را تسهیل کنند. بدین شکل تجربه کاربران از این شبکهها بهبود پیدا میکند. ازآنجاییکه زنجیره اتریوم بهخوبی ازایندست قراردادها پشتیبانی میکند، میتواند بستر مناسبی برای ایجاد و توسعه ارزهای حوزه مخابرات باشد.
بلاک چین شبکههای اینترنتی را قابل تقسیمبندی کرده و مجزا میکند. در این صورت میتوان تنها با استفاده از یک زیرساخت فیزیکی به چند شبکه اینترنت با قالبهای مجزا دسترسی پیدا کرد. چنین قابلیتی مدیریت شبکههای اینترنت را آسانتر کرده و به صرفهجویی در هزینهها کمک میکند.
موارد استفاده بلاک چین و رمزارزها در مخابرات
یکی از زمینههای کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات غیرمتمرکز کردن شبکههای ارتباطی است. بااینوجود دیگر یک شرکت یا سازمان متمرکز ارائه و مدیریت شبکههای مخابراتی را در دست ندارد و کاربران استقلال بیشتری خواهند داشت. این ساختار غیرمتمرکز سانسور و محدودیتهایی که در اینترنت اعمال میشوند را حذف میکند. از طرفی اجازه نمیدهد که یک اپراتور مشخص از شماره کاربران استفاده کرده و برای آنها محتوای تبلیغاتی ارسال کند.
می توان با خرید رمزارز و نگهداری آن در یک کیف پول ارز دیجیتال، در هر زمانی به داراییها دسترسی پیدا کرده و پرداختهای مخابراتی را انجام داد. چنین تراکنشهایی سریعتر انجام شده و کارمزد کمتری خواهند داشت. همچنین با انجامشدن در قالب مناسب از سوءاستفادههای مالی و کلاهبرداری جلوگیری میکنند.
اینترنت اشیاء (Internet of Things) به فناوری مهمی تبدیل شده که بخشی از آن وابسته به مخابرات و زیرساختهای آن است. بلاک چین نیز میتواند با ورود به این حوزه کاربردی باشد و به ارتباط ایمن، سریع و آسان سیستمها و دستگاههای مختلف کمک کند.
مدیریت رومینگ دادهها در حالت عادی و درصورتیکه مبتنی بر سیستمهای مرکزی باشد بسیار هزینهبر است. بلاک چین محدودیتهای منطقهای و کشوری اتصالات مخابراتی را کاهش داده و به این شکل میتوان با خروج از کشور نیز به اینترنتی ایمن و نسبتا ارزان دسترسی پیدا کرد.
چالش های استفاده بلاک چین در حوزه مخابرات
در کل باوجود گستردگی کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات، عملیشدن این ادغام کمی پیچیده است. زیرساختهای متمرکز مخابراتی سالها است که مورداستفاده هستند و برای هزاران شرکت و سازمان در سرتاسر جهان سودآوری دارند. مزایای بلاک چین بهاحتمال زیاد منجر به جایگزینی این فناوری با ساختارهای سنتی خواهد شد. بههرحال احتمال مقاومت در برابر این تغییر وجود دارد.
استفاده از بلاک چین در حوزههای مختلف، بهویژه زمینههایی که بسیار پرمخاطب بوده و با جامعه کاربران گستردهای همراه است با چالش مقیاسپذیری مواجه میشود. مقیاسپذیری بالا وابسته به تعداد زیاد نودهایی است که میتوانند توان پردازشی لازم برای فعالیت کاربران را تأمین کنند.
توجه به هزینهها نیز ضروری است. ایجاد زیرساختهای مناسب و کافی برای فراهمکردن مقیاسپذیری شبکههای بلاک چینی میتواند هزینههای قابلتوجهی در بر داشته باشد.
مثال هایی از پروژه های بلاک چینی موفق در حوزه مخابرات
با وجود چالشها، مزایای متعدد کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات باعث شده که چندین پروژه مترقی در این حوزه فعالیت داشته باشند. در ادامه به شاخصترین آنها اشاره میکنیم:
- اس کی تلکام (SK Telecom): اس کی تلکام باهدف بهبود تجربه کاربران، شبکههای مخابراتی را با بلاک چین ادغام کرده. کاربران میتوانند از راهکارهای شخصیسازی شده و تراکنشهای سریع و کم کارمزد این پلتفرم بهرهمند شوند.
- چاینا موبایل (China Mobile): این شرکت تکنولوژي بلاک چین و مخابرات را ادغام کرده تا خدمات خود را با شفافیت و امنیت بیشتری به کاربران ارائه کند.
- تلسترا (Telstra): تلسترا از ترکیب زنجیرههای رمزنگاری شده با فناوریهای حوزه ارتباطات استفاده میکند تا بازدهی بیشتر و بهینهتری داشته باشد. همچنین با حذف واسطهها فرایندها را تسریع کرده و هزینهها را کاهش میدهد.
زیبو، رمزارزی ویژه خدمات مخابرات
یکی از موفقترین پروژهها برای بهبود کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات زیبو (Zeebu) است. این پروژه دارای توکنی اختصاصی است که میتواند در انجام تراکنشها و ارائه پاداش کاربرد داشته باشد. خرید ارز دیجیتال ZBU میتواند یک سرمایهگذاری موفق در حوزهای باشد که امکان رشد فراوانی در زمان حال و آینده دارد.
میتوان برای سرمایهگذاریهای میانمدت و طولانیمدت ZBU را خریداری کرده و در یک کیف پول ایمن نگهداری کرد. تبدیل به هر یک از کاربران یک کیف پول ارز دیجیتال ویژه اختصاص میدهد. با توسعه پروژههای بیشتری که مخابرات را با فناوری بلاک چین ادغام میکنند، احتمال صعود قیمت زیبو نیز بیشتر میشود.
آینده کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات
بیشک در آیندهای نزدیک دو حوزه ارتباطات و بلاک چین در پلتفرمهای بیشتری با یکدیگر ادغام خواهند شد. همچنین پروژههای رمزارزی بیشتری نظیر Zeebu معرفی میشوند تا تراکنشها را تسهیل و ایمن کنند. ترکیب این دو بخش میتواند امنیت دسترسی به اینترنت را افزایش داده، دسترسی به رومینگ بینالمللی را ارزانتر کرده و به ایجاد زنجیره تأمین بهینه کمک کند. همچنین از هویت و حریم خصوصی کاربران محافظت خواهد کرد تا دسترسی و اتصال به شبکههای مخابراتی منجر به در خطر قرارگرفتن اطلاعات حیاتی نشود.
آنچه در این مطلب بیان شد
موارد کاربرد بلاک چین در ارتباطات و مخابرات گسترده است. دفتر کل توزیع شده و غیرمتمرکز زنجیرههای رمزنگاری شده کمک میکنند تا تراکنشها و تعاملات غیرمتمرکز باشند. بدین شکل سرعت واسطهها حذف میشوند و تراکنشها ایمنتر و ارزانتر میشوند. در این میان قراردادهای هوشمند نیز میتوانند در بهبود تجربه کاربران خودکارسازی فرایندها نقش داشته باشند.
تابهحال پروژههای متعددی در این حوزه آغاز به فعالیت کردهاند. از جمله آنها میتوان به چاینا موبایل و تلسترا اشاره کرد. زیبو نیز یکی دیگر از پروژههای موفق این حوزه است که با ارائه توکنی اختصاصی اجازه میدهد تراکنشها ایمنتر و سریعتر انجام شوند.
بدیهی است که در آینده با وجود چالشها، ادغام بلاک چین و مخابرات گسترده خواهد بود. پیش از پیشرفت گسترده پروژههای مربوط به این ادغام و افزایش قیمت قابلتوجه ارزهای مربوط به آن، میتوان با معاملات هوشمندانه سرمایهگذاریهایی پر سود داشت.
منابع:
دیدگاهها