چکیده
کیف پول‌های ارز دیجیتال درون خود ارز دیجیتال ذخیره نمی‌کنند. در عوض آنها ابزاری که برای تعامل با شبکه‌ی بلاک‌چین نیاز است را فراهم می‌کنند. کیف‌‌ پول‌های ارز دیجیتال به دسته‌های کیف پول سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقسیم می‌شوند. تراست والت، اتمیک والت و ترزور از جمله کیف پول‌های مشهور ارز دیجیتال هستند. کیف پول‌های سرد نیازی به اتصال به اینترنت ندارند و امن‌تر هستند و کیف پول‌های گرم دسترس‌پذیرتر و کاربرپسندترند.

در این مطلب از آکادمی تبدیل، می‌خواهیم با کیف پول های ارز دیجیتال و انواع آن‌ آشنا شویم. با ما تا پایان همراه باشید.

بعد از آشنایی با بیت کوین و یا سایر ارزهای دیجیتال اولین سوالی که پیش می آید این است که بیت کوین‌ها و یا آلت‌کوین‌هایمان (ارز دیجیتال) را کجا نگهداری کنیم؟ کیف پول ارز دیجیتال یا والت (wallet) به زبان ساده محلی برای نگهداری ارزهای دیجیتال است. به زبان تخصصی‌تر والت ابزاری است که به شما اجازه می‌دهد تا با شبکه‌ی بلاکچین تعامل کنید.

کیف پول ارز دیجیتال امکان دریافت و فرستادن بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را فراهم می کند. کیف پول‌ها به نرم افزاری مجهز هستند که افراد عادی بدون هیچ اطلاعات پایه ای در مورد بلاکچین بتوانند در سطح جهان تراکنش انجام دهند.

کیف پول‌های ارز دیجیتال انواع مختلفی دارند. که می‌توان آن‌ها را به ۳ دسته تقسیم کرد.

  • نرم افزاری
  • سخت افزاری
  • کیف پول‌های کاغذی

البته بر اساس مکانیزم عملکردشان نیز به دو دسته‌ی

  • سرد
  • گرم

نیز تقسیم می‌شوند. در ادامه به به طور مفصل این کیف پول‌ها را معرفی می‌کنیم.

 

برای خرید انواع ارز دیجیتال، به صرافی تبدیل مراجعه کنید.

 

در این مقاله می‌خوانید:

کیف پول (والت) ارزهای دیجیتال چگونه کار می‌کنند؟

کیف پول ارز دیجیتال

بر خلاف باور عموم کیف پول‌های ارز دیجیتال درون خود ارز دیجیتال ذخیره نمی‌کنند. در عوض آنها ابزاری که برای تعامل با شبکه‌ی بلاک‌چین نیاز است را فراهم می‌کنند. به عبارت دیگر این کیف پول‌ها می‌توانند اطلاعات لازم برای ارسال و دریافت ارز دیجیتال از طریق تراکنش بر روی شبکه‌ی بلاک چین را تولید کنند.

کیف پول همچنین شامل آدرسی به صورت یک شناسه عددی است که براساس کلیدهای خصوصی (private key) و عمومی (public key) تولید می شود. در واقع این نشانی مکانی مشخص در بلاکچین است که می توان به آن کوین فرستاد. این بدان معنی است که می توانید آدرس خود را برای دریافت وجه با دیگران به اشتراک بگذارید ، اما هرگز نباید کلید خصوصی خود را برای کسی فاش کنید.

کلید خصوصی بدون توجه به اینکه از کیف پول استفاده می کنید به ارزهای رمزپایه شما دسترسی پیدا می کند. بنابراین حتی اگر رایانه یا تلفن هوشمند شما به خطر بیفتد، با وجود داشتن کلید خصوصی مربوطه (یا عبارت seed)، همچنان می توانید به ارزدیجیتال خود در دستگاه دیگری دسترسی پیدا کنید. توجه داشته باشید که کوین ها هرگز به طور واقعی از بلاکچین خارج نمی شوند، آنها فقط از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل می شوند.

ثبت نام با موفقیت انجام شد

عکس خبرنامه
چکیده دنیای کریپتو در یک ایمیل

با عضویت در خبرنامه تبدیل از جدیدترین مقالات آموزشی و تاثیرگذار ترین اتفاقات ارز های دیجیتال در یک ایمیل مطلع شوید

نکات مهم درباره کیف‌ پول‌ های ارز دیجیتال

دانستن جزییات فنی کیف پول‌ها اهمیت زیادی در شیوه استفاده از آنها ندارد؛ لذا ما به این جزییات نمی‌پردازیم. نکات بسیار مهمی وجود دارد که در مورد استفاده از کیف پول‌ها باید بدانید:

  • بر خلاف صرافی‌ها که زمانی که ارزی را ارسال می‌کنید، کارمزد تراکنش از خود آن ارز کسر می‌شود، در کیف پول‌ها بسته به شبکه‌ای که بر روی آن ارزدیجیتال خود را منتقل می‌کنید کارمزد جابجایی از ارزی که بر روی شبکه آن تراکنش انجام می‌دهید کسر خواهد شد. مثلاً اگر ارزی را بر روی شبکه bep2 جابجا می‌کنید باید کارمزدش را از ارز BNB بدهید و یا اگر بر روی شبکه ERC-20 جابجایی انجام می‌دهید باید کارمزدش را از ارز ETH بدهید و یا اگر بر روی بستر TRC-20 جابجایی انجام می‌دهید باید کارمزدش را از ارز TRX بدهید. در این صورت باید حتما ارز دوم را در کیف پولتان داشته باشید تا بتوانید جابجایی انجام دهید.
  • بر خلاف اکسچنج ها که شما می‌توانید هنگام جابجایی شبکه مورد نظر خودتان را انتخاب نمایید، در کیف پول ها این امکان وجود ندارد، یعنی هر ارزی همراه با شبکه‌ای که بر روی آن تعریف شده است به صورت جدا گانه بر روی کیف پول انتخاب شود. مثلا تتر ٰTRC-20 جدا از تتر  ERC-20 بر روی تراست والت تعریف می‌شوند.
  • برخی از کیف پول‌ها فقط از ارزهای خاصی پشتیبانی می‌کنند. مثلا فقط از ارزهایی که بر بستر اتریوم هستند پشتیبانی می‌کنند.
  • برخی از کیف پول‌ها از تتر پشتیبانی نمی‌کنند و یا فقط از تتر خاصی پشتیبانی می‌کنند.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

انواع کیف پول ارز دیجیتال

کیف پول‌های نرم افزاری

کیف پول های نرم افزاری انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. بیشتر آنها به نوعی به اینترنت (کیف پول گرم) متصل هستند. موارد زیر شرح برخی از متداول ترین و مهمترین انواع است: کیف پول وب، دسکتاپ و تلفن همراه.

کیف پول‌های وب

بدون دسترسی به دانلود یا نصب، می توانید از طریق کیف پول وب از طریق مرورگر به بلاک‌چین‌ها دسترسی پیدا کنید. در اکثر موارد، شما می‌توانید کیف پول جدیدی ایجاد کرده و برای دسترسی به آن رمز عبور شخصی تنظیم کنید. با این حال، برخی از ارائه دهندگان خدمات کلیدهای خصوصی را از طرف شما نگه داشته و مدیریت می کنند. اگرچه این ممکن است برای کاربران بی تجربه راحت تر باشد، اما این یک عمل خطرناک است. هنگام استفاده از صرافی‌های ارزهای دیجیتال، باید استفاده از ابزارهای محافظتی موجود را در نظر بگیرید. صرافی ارزدیجیتال تبدیل چندین ویژگی امنیتی مانند احراز هویت چندعاملی، کد ضد فیشینگ و مدیریت آدرس برداشت را ارائه می دهد.

محبوب‌ترین کیف پول‌‌های تحت وب
  • کوین بیس (Coinbase)
  • متامسک (MetaMask)

 

کیف پول‌های دسکتاپ

همانطور که از نام آن پیداست، کیف پول دسکتاپ نرم افزاری است که به صورت محلی در رایانه خود دانلود و اجرا می کنید. برخلاف برخی نسخه های تحت وب، کیف پول های دسکتاپ به شما امکان کنترل کامل کلیدها و دارایی ها را می دهند. هنگامی که یک کیف پول دسکتاپ جدید ایجاد می کنید، فایلی به نام “wallet.dat” به صورت محلی در رایانه شما ذخیره می شود. این پرونده حاوی اطلاعات کلید خصوصی است که برای دسترسی به آدرس های ارز رمزنگاری شده شما استفاده می شود، بنابراین باید آن را با یک رمز عبور شخصی رمزگذاری کنید.

اگر کیف پول دسک تاپ خود را رمزگذاری کنید، لازم است هر بار که نرم افزار را اجرا می کنید رمز ورود خود را ارائه دهید تا بتواند فایل wallet.dat را بخواند. اگر این پرونده را گم کنید یا گذرواژه خود را فراموش کنید، به احتمال زیاد دسترسی به وجوه خود را از دست خواهید داد. بنابراین، تهیه نسخه پشتیبان از پرونده wallet.dat و نگهداری آن در مکانی امن بسیار مهم است. متناوباً ، می توانید کلید خصوصی یا عبارت Seed مربوطه را صادر کنید. با این کار، درصورتی که رایانه شما دیگر کار نکند یا به طریقی غیرقابل دسترسی شود می توانید به بودجه خود در دستگاه های دیگر دسترسی پیدا کنید.

به طور کلی، ممکن است کیف پول های دسکتاپ از بیشتر نسخه های وب ایمن‌تر باشند، اما بسیار مهم است که قبل از راه اندازی و استفاده از کیف پول ارز رمزنگاری، مطمئن شوید که کامپیوتر شما از ویروس ها و بدافزارها پاک است.

بهترین کیف پول‌های دسکتاپ
  • اکسودوس (Exodus)
  • جکس لیبرتی (Jaxx Liberty)
  • آرموری (Armory)
  • کوپی (Copay)

 

کیف پول‌های موبایل

عملکرد کیف پول‌های موبایل تقریباً مشابه نوع دسکتاپ آنهاست اما به طور خاص به عنوان برنامه‌های کاربردی تلفن‌های هوشمند طراحی شده اند. استفاده از این نوع والت کاملاً راحت است زیرا به شما امکان ارسال و دریافت ارزهای رمزپایه را با استفاده از کدهای QR می‌دهند.

به همین ترتیب، کیف پول های موبایل به ویژه برای انجام معاملات و پرداخت های روزانه مناسب هستند و گزینه ای مناسبی برای ارسال و دریافت بیت‌کوین ، BNB و سایر ارزهای رمزپایه در دنیای واقعی محسوب می‌شوند. Trust Wallet نمونه بارز کیف پول رمزنگاری تلفن همراه است.

با این حال دستگاه های تلفن همراه همانند رایانه‌های شخصی در برابر برنامه های مخرب و آلودگی به نرم افزارهای بدافزار آسیب‌پذیر هستند. بنابراین توصیه می شود که کیف پول تلفن همراه خود را رمزگذاری کرده و در صورت گم شدن یا خراب شدن تلفن هوشمند از کلیدهای خصوصی (یا عبارت seed) خود پشتیبان تهیه کنید.

محبوب‌ترین کیف پول‌های موبایلی
  • کوینومی (Coinomi)
  • مای سلیوم (Mycelium)
  • تراست والت (Trust wallet)

 

کیف پول‌های سخت افزاری

کیف پول های سخت افزاری دستگاه های فیزیکی و الکترونیکی هستند که از مولد اعداد تصادفی (RNG) برای تولید کلیدهای عمومی و خصوصی استفاده می کنند. سپس کلیدها در خود دستگاه ذخیره می شوند که به اینترنت متصل نیستند. به همین ترتیب، ذخیره سازی سخت افزار نوعی کیف پول سرد را تشکیل می دهد و به عنوان یکی از امن ترین گزینه ها شناخته می شود.

در حالی که این کیف‌پول‌ها سطح بالاتری از امنیت را در برابر حملات آنلاین ارائه می دهند، اگر اجرای سیستم عامل به درستی انجام نشود ممکن است خطراتی ایجاد کنند. می‌توان گفت کیف پول های سخت افزاری کاربرپسند نیستند و دسترسی به منابع مالی در آن‌ها در مقایسه با کیف‌پول‌های گرم دشوارتر است.

برای غلبه بر عدم دسترسی، می‌توانید از Binance DEX استفاده کنید تا دستگاه خود را مستقیماً به سیستم عامل تجارت متصل کنید. این یک روش ایمن برای دسترسی به وجوه شما است زیرا کلیدهای خصوصی هرگز از دستگاه شما خارج نمی شوند. برخی از ارائه دهندگان خدمات کیف پول وب نیز سرویس مشابهی را ارائه می دهند که اجازه می دهد کیف پول های سخت افزاری به رابط مرورگر آنها متصل شوند.

کیف پول‌های کاغذی

کیف پول کاغذی قطعه ای از کاغذ است که آدرس رمزنگاری و کلید خصوصی آن بر روی آن بصورت کدهای QR چاپ می شود. سپس می توان این کدها را اسکن کرد تا معاملات ارز رمزنگاری شده را انجام دهد.

برخی از وب سایت های کیف پول کاغذی به شما امکان می دهند برای تولید آدرس و کلیدهای جدید، در حالت آفلاین ، کد آنها را بارگیری کنید. به همین ترتیب ، این کیف پول ها در برابر حملات هک آنلاین بسیار مقاوم هستند و ممکن است به عنوان جایگزینی برای سردخانه در نظر گرفته شوند.

با این وجود ، به دلیل نقص‌های بیشمار، استفاده از کیف‌پول‌های کاغذی اکنون خطرناک تلقی می شود. اگر هنوز می خواهید از این نوع کیف پول استفاده کنید، درک خطرات آن ضروری است. یک نقص عمده کیف‌پول‌های کاغذی این است که برای ارسال وجوه مناسب نیستند، بلکه فقط برای نگهداری یکباره کل دارایی مناسبند.

لیست بهترین کیف پول های ارز دیجیتال

اگر بخواهیم تمام کیف پول‌های دیجیتال را نام برده و تمام آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم، قطعا مطالب خسته‌کننده‌ای در انتظار شما خواهد بود. به همین دلیل در ادامه با جدولی از بهترین کیف پول‌های دیجیتال روبه‌رو شده و قابلیت‌های آن را توضیح می‌دهیم:

نسخه ارائه شده نوع کیف پول نام کیف پول
نسخه موبایل و وب نرم افزاری Trust wallet
نسخه موبایل سخت افزاری Trezor
نسخه وب و دسکتاپ سخت افزاری Atomic wallet
نسخه تحت وب و موبایلی نرم افزاری Free wallet
نسخه موبایل نرم افزاری Cool wallet
نسخه موبایل، دسکتاپ و وب نرم افزاری Blockchain wallet
نسخه موبایل و دسکتاپ نرم افزاری Coinomi
نسخه وب و موبایل نرم افزاری MetaMask wallet
نسخه دسکتاپ نرم افزاری Bitcoin core
نسخه موبایل سخت افزاری Ledger wallet
نسخه موبایل سخت افزاری SafePal wallet
نسخه وب و مرورگر کروم سخت افزاری Keep key

در قسمت بالا به بیان برخی از بهترین و رایج‌ترین کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری پرداختیم، اما یک کاربر برای اینکه بتواند کیف پول مناسب با ارز دیجیتال خود را انتخاب کند نیازمند اطلاعات بیشتری است. علاوه برآن باید شیوه کار با این کیف پول‌ها را هم یاد گیرد.

معرفی مشهورترین کیف پول های ارز دیجیتال

بیان نام و نوع ارزهای دیجیتال تنها اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب یک کیف پول دیجیتال نیست، زیرا انتخاب نوع کیف پول یکی از مهم‌ترین اموری است که کاربران بازار ارزهای دیجیتال باید برای حفظ و مراقبت از دارایی و سرمایه خود انجام دهند. به همین سبب برای درک بیشتر قابلیت‌ها و مزیت‌های کیف پول دیجیتال در ادامه به بیان و معرفی ویژگی‌های آن می‌پردازیم:

کیف پول تراست والت (Trust wallet)

تراست والت یکی از رایج‌ترین و قدیمی‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال است که در نسخه موبایل و وب عرضه شده است. مزیت بسیار کاربردی این کیف پول امنیت بالای آن است. همچنین برنامه‌نویسان و طراحان بازار ارزهای دیجیتال در طراحی و ساخت این کیف‌پول از یک سیستم امنیتی قوی استفاده کرده‌اند که باعث افزایش میزان اطمینان به این والت شده است.

یکی دیگر از مزیت‌های کاربردی تراست والت این است که این کیف پول از بسیاری ارزهای دیجیتال پشتیبانی کرده و به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. تراست والت جزو اولین نسخه‌های کیف پول دیجیتال است که با هدف حفظ و نگه‌داری از تمامی ارزهای دیجیتال، به کاربران این عرصه ارائه شد.

کیف پول ترزور (Trezor)

یکی دیگر از قدیمی‌ترین و معتبرترین کیف پول‌های دیجیتال، ترزور نام دارد. این کیف پول یه صورت سخت افزاری و در نسخه موبایلی به کاربران بازار ارزهای دیجیتال ارائه شده است. برنامه‌نویسان بازار ارزهای دیجیتال در طراحی این کیف پول از سیستم امنیتی بسیار قوی استفاده کرده‌اند و آن را به یکی از امن‌ترین کیف پول‌های دیجیتال تبدیل کرده‌اند.

برخلاف کیف پول تراست والت که به صورت رایگان در اختیار کاربران و سرمایه‌گذاران قرار می‌گرفت، اشخاصی که قصد استفاده از این کیف پول را دارند باید برای دسترسی به آن هزینه مشخصی را پرداخت کنند. البته میزان نرخ هزینه‌های کیف پول دیجیتال به صورت دقیق قابل بیان نیست و کاربران می‌توانند با مراجعه به سایت‌های فروش معتبر ایرانی و خارجی از این قیمت مطلع شوند.

کیف پول اتمیک والت (Atomic wallet)

اتمیک والت یکی دیگر از کیف پول‌های نرم‌افزاری است که در دو نسخه وب و دسکتاپ قابل استفاده است. درواقع کاربرانی که قصد استفاده از این کیف پول را دارند می‌توانند با استفاده از مرورگر کروم و دسکتاپ به این کیف پول متصل شده و خرید و فروش ارزهای دیجیتال را انجام دهند. کیف پول اتمیک والت یکی از برترین نسخه‌های کیف پول دسکتاپ است که در بسیاری از رایانه‌های شخصی هم قابل استفاده است. به همین سبب محبوبیت زیادی نزد کاربران دارد.

کیف پول فری والت (Free wallet)

کیف پول فری والت یکی از برترین کیف پول‌های سخت افزاری است که در دسته کیف پول‌های سرد قرار می‌گیرد. البته باید گفت که این کیف پول نسبت به کیف پول‌های دیگر مورد توجه کمتری قرار گرفته است، اما همچنان دارای مزیت‌های بسیار کاربردی است.

یکی از مزیت‌های بسیار خوبی که این کیف پول دارد قابلیت کارمزد صفر برای انتقال دارایی است. همچنین در بسیاری از نسخه‌های موبایل و وب قابل استفاده بوده و به کاربران این امکان را می‌دهد که به صورت آفلاین از کیف پول خود استفاده کنند. میزان امنیت این کیف پول بسیار مناسب بوده و به کاربران خود قابلیت ایجاد رمزهای دوگانه را می‌دهد، بدین صورت که کاربران می‌توانند برای نگه‌داری ارزهای خود از دو رمز استفاده کنند.

کیف پول کول والت (Cool wallet)

کول والت اسمی که شاید برای خیلی از سرمایه‌گذاران ناآشنا باشد، اما جزو برترین و امن‌ترین کیف پول‌های دیجیتال به شمار می‌رود. امروزه بسیاری از کیف پول‌های دیجیتال به دلیل قابلیت‌های ساده‌ای که دارند به سادگی توسط کلاهبرداران هک می‌شوند، اما کیف پول کول والت یکی از امن‌ترین کیف پول‌های دیجیتال است که به سادگی هک نمی‌شود.

این کیف پول علاوه بر امنیت بسیار بالا، دارای ویژگی ایجاد رمز سه مرحله‌ای است که علاوه بر ایجاد رمزهای عمومی، به کاربران این امکان را می‌دهد که برای دارایی خود از رمز خصوصی هم استفاده کنند. همچنین این کیف پول به صورت سخت‌افزاری ارائه شده و در دسته کیف پول‌های سرد قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از مزیت‌های بسیار کاربردی این کیف پول این است که در صورت حذف نصب، قابلیت بازیابی به صورت کامل را داشته و تمام اطلاعات آن قابل ذخیره است. همچنین در نسخه‌های موبایل قابل استفاده بوده و دسترسی آن بسیار ساده است.

کیف پول بلاک چین (Blockchain wallet)

اگر بخواهیم به یکی از کاربردی‌ترین و پر استفاده‌ترین کیف پول‌های دیجیتال اشاره کنیم، قطعا باید از کیف پول دیجیتال بلاک چین نام ببریم. این کیف پول در سه نسخه موبایل، دسکتاپ و تحت وب در دسترس بوده و یکی از مفید‌ترین کیف پول‌های دیجیتال است. البته لازم به ذکر است که بیشتر کاربران از نسخه مرورگر این کیف پول استفاده می‌کنند. به صورت کلی میزان کاربرانی که از این کیف پول دیجیتال استفاده می‌کنند در حدود 81 میلیون شخص است.

کیف پول کوبنومی (Coinomi)

کوبنومی ساده‌ترین کیف پول دیجیتالی است که در نسخه موبایل و دسکتاپ به سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال ارائه شد. این کیف پول از امنیت متوسطی برخودار بوده و از تمامی ارزهای موجود در بازار ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کند. کاربران برای استفاده از این کیف پول نیاز به پرداخت هزینه‌ای نداشته و می‌توانند به صورت رایگان تمام معاملات ارزی یا انتقال دارایی‌های خود را انجام دهند.

کیف پول متامسک (MetaMask wallet)

متامسک هم یکی دیگر از کیف پول‌های بسیار ساده است که برای استفاده کاربران و سرمایه‌گذاران نوپا استفاده می‌شود. درواقع سرمایه‌گذارانی که تاکنون در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نکرده‌اند یا تجربه چندانی در این عرصه ندارند، می‌توانند از این کیف پول برای نگهداری ارزهای خود استفاده کنند. این کیف پول به صورت رایگان و در دو نسخه موبایلی و تحت وب در دسترس کاربران قرار گرفته است. اما یکی از نکات بسیار مهم این کیف پول این است که از ارز دیجیتال اتریوم و شبکه‌های مرتبط با آن پشتیبانی می‌کند. به همین جهت بهترین کیف پول برای دارندگان ارز اتریوم و وابسته‌های آن است.

کیف پول بیت کوین کور (Bitcoin core)

همانطور که گفتیم کیف پول‌های دیجیتال با استفاده از قابلیت‌ها و مزیت‌هایی که دارند گاها به صورت تخصصی برای یک ارز دیجیتال طراحی و استفاده می‌شوند. کیف پول بیت کوین کور دقیقا یکی از کیف پول‌های رایج است که به صورت تخصصی برای یک ارز دیجیتال استفاده می‌شود.

کیف پول بیت کوین کور برای حفظ و نگه‌داری از ارز دیجیتال بیت کوین استفاده شده و در نسخه دسکتاپ قابل استفاده است. همچنین به صورت نرم افزاری تهیه شده و فقط از ارز دیجیتال بیت کوین پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل کسانی که سرمایه‌های زیادی را صرف خریداری از ارز دیجیتال بیت کوین کرده‌اند از این کیف پول دیجیتال استفاده می‌کنند.

کیف پول لجر والت (Ledger wallet)

در بازار ارزهای دیجیتال کیف پولی که بتواند قدمت بیشتری داشته باشد و بیشتر مورد استفاده کاربران قرار گیرد محبوب‌تر است. لجر والت یکی از همین کیف پول‌هایی است که در نسخه‌های مختلف و به صورت نسخه موبایلی در اختیار کاربران قرار گرفته است. البته نسخه‌های دیگر از کیف پول‌های لجر به صورت دسکتاپ هم قابل استفاده است، اما رایج‌ترین کیف پول آن به صورت موبایلی استفاده می‌شود.

این کیف پول دارای سیستم درونی امنیتی بسیار بالا بوده و از برخی ارزهای معروف مانند اتریوم، تتر و غیره پشتیبانی می‌کند. همچنین کاربران می‌توانند با مراجعه به صرافی‌های معتبر ایرانی و با پرداخت هزینه‌های مشخص این ارز را خریداری کنند.

کیف پول سیف پال (SafePal wallet)

سیف پال یا سیف پل یکی از کیف پول‌های سخت افزاری است که نسبت به قابلیت‌ها و مزیت‌هایی که دارد کمتر مورد توجه کاربران قرار گرفته است. این کیف پول به صورت موبایلی در اختیار کاربران بوده و از بیشتر ارزهای دیجیتال پشتیبانی می کند. همچنین دارای امنیت بسیار قوی بوده و استفاده از آن ملزم به پرداخت هزینه است.

کیف پول کیپ کی (Keep key)

کیف پول کیپ کی یکی از کیف پول‌های قدیمی است که در طی مدت زمان ارائه تاکنون، تغییرات زیادی داشته است. این کیف پول در ابتدا به صورت وب مورد استفاده کاربران قرار می‌گرفت، اما با گذشت زمان و بروز خطرات دستیابی سودجویان به این ارز، برنامه‌نویسان این کیف پول را ارتقا داده و سیستم امنیتی درونی آن را ارتقا بخشیدنند. اکنون کاربران این برنامه می‌توانند با استفاده از مرورگر کروم از این کیف پول دیجیتال استفاده کنند.

همچنین کارکرد با این کیف پول بسیار ساده بوده و عملکرد بسیار اصولی دارد. اما یکی از معایبی که بسیاری از کاربران به این کیف پول وارد کرده‌اند پشتیبانی محدود این کیف پول از ارزهای دیجیتال است، یا به زبان ساده‌تر این کیف پول از ارزهای بسیار محدودی پشتیبانی می‌کند.

انواع کیف پول ارز دیجیتال براساس شیوه‌ی عملکرد

همانطور که گفته شد، کیف پول های ارزهای دیجیتال ممکن است با توجه به نحوه عملکرد آنها «گرم» یا «سرد» تعریف شوند.

انواع والت ارز دیجیتال از نظر عملکردی

کیف پول گرم (Hot Wallet)

یک کیف پول گرم باید به نوعی به اینترنت وصل باشد. تنظیم این کیف پول ها کاملاً آسان است و وجوه آن به سرعت در دسترس است و این امر برای معامله‌گران و سایر کاربران پر معامله مناسب است.

معایب و مزایای کیف پول گرم

کیف پول‌های گرم هم مانند کیف پول‌های سرد در کنار قابلیت‌هایی که دارند، شامل برخی معایب و مزایا است که در قسمت زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:

مزایا
  • امکان معامله بسیار سریع برای خرید و فروش‌های روزانه
  • استفاده ساده و راحت
  • قابل استفاده برای سرمایه‌گذاران نوپا
معایب
  • نیاز به اینترنت دائمی و ثابت
  • امکان هک ساده‌تر
  • عدم قابلیت نصب در صورت حذف آن

کیف پول سرد (Cold Wallet)

کیف پول‌های سرد از سوی دیگر هیچ ارتباطی با اینترنت ندارند. این کیف پول‌های ارز دیجیتال از شیوه‌ای برای ذخیره کردن کلید‌ها به صورت آفلاین استفاده می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا در مقابل تلاش‌های آنلاین هکر‌ها مقاوم باشند. این شیوه‌ که به آن نگهداری سرد گفته می‌شود برای سرمایه گذاران که اقدام به نگهداری‌‌های بلند مدت بیت‌ کوین یا سایر ارزهای دیجیتال می‌کنند مناسب است.

صرافی‌های آنلاین غالباً سایز اندکی دارایی‌های کاربران را بر روی کیف پول گرم نگهداری می‌کنند و باقی دارایی کاربران بر روی کیف پول سرد و بدون اتصال به اینترنت نگهداری می‌کنند تا امنیت کاربران در بالاترین سطح حفظ شود.

مزایا و معایب کیف پول های سرد

تمام کیف پول‌هایی که توسط برنامه‌نویسان و طراحان بازار ارزهای دیجیتال ارائه می‌شود دارای برخی معایب و مزیت‌ها است. در قسمت زیر به بیان برخی از مزایا و معایب کیف پول‌های سرد می‌پردازیم:

مزایا
  • قابلیت ذخیره‌سازی آفلاین
  • امنیت بسیار بالا
  • قابلیت دسترسی بسیار ساده
  • قابل حمل در هرجا
معایب
  • نیاز به پشتیبانی در هر مدت مشخص
  • سازگاری ضعیف و کند
  • نیازمند بروز‌رسانی در هر نسخه

تفاوت کیف پول سرد و گرم

کیف پول‌هایی که با نام اصطلاحی سرد و گرم در بازار ارزهای دیجیتال رواج دارند دارای کارکردهای متفاوتی هستند. کیف پول سرد یا سخت افزاری به آن دسته کیف پول‌های دیجیتالی گفته می‌شود که نیاز به اینترنت نداشته و به صورت آفلاین قابل استفاده هستند.

در مقابل کیف پول‌های گرم یا نرم افزاری به آن دسته از کیف پول‌های دیجیتالی گفته می‌شود که بریا اتصال و انجام معاملات ارزی حتما به اینترنت نیاز دارند. درواقع کاربرانی که از این کیف پول‌های دیجیتال استفاده می‌کنند بدون اتصال به اینترنت قابل دسترسی نبوده و امکان انجام خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا انتقال دارایی را ندارند.

کیف پول های آنلاین و آفلاین

کیف پول‌های سرد و گرم یا سخت افزاری و نرم افزاری به سبب قابلیت آنلاین و آفلاینی که دارند از یکدیگر جدا شناخته شده‌اند. کیف پول‌های آنلاین به کاربران خود این امکان را می‌دهند که تمام معاملات ارزی خود را با سرعت و امنیت بسیار بیشتری انجام دهند.

کیف پول‌های آفلاین نیز قابلیت‌ها و مزیت‌های تقریبا یکسانی با کیف پول‌های آنلاین دارد، اما برای انجام معاملات ارزی و انتقال دارایی‌ها نیاز به اینترنتی نداشته و به صورت آفلاین هم قابل انجام است. اما یکی از تفاوت‌های بارز این دو دسته از کیف پول‌ها با یکدیگر به صورتی است که میزان سرعت کیف پول‌های آنلاین نسبت به کیف پول‌های آفلاین بیشتر است.

 

سخن پایانی

در این نوشتار گفتیم که کیف پول ارز دیجیتال چیست و به معرفی انواع کیف پول ارز دیجیتال پرداختیم. بسته به نیاز خود می‌توانید یکی از انواع کیف پول‌ها را انتخاب کنید، اما به یاد داشته باشید که مرتباً از اطلاعات و دارایی‌‌های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. همچنین در صورت استفاده از کیف پول‌‌های گرم، جدیدترین و به‌روزترین نرم‌افزارها را استفاده کنید. صرافی‌های داخلی در تلاش‌اند تا با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌ها، کار را برای هم‌وطنان و کاربران ایرانی راحت‌تر کنند. صرافی تبدیل با داشتن کیف پول داخلی یک انتخاب حرفه‌ای به‌عنوان صرافی ارز دیجیتال ایرانی است که خیال‌تان را از بابت امنیت و دسترسی مناسب راحت می‌کند. همین حالا به خانواده تبدیل بپیوندید و رویای خود را به واقعیت تبدیل کنید.

 

 

امیدواریم این مطلب از آکادمی تبدیل مورد پسند شما قرار گرفته‌باشد. برای اطلاعات بیشتر دربارهٔ بهترین کیف پول برای هر رمزارز و نحوهٔ کار با کیف پول ها می‌توانید به مقالات مربوطه مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید