بهترین دارایی های قابل انتقال در شرایط بحرانی
مبتدی

- ذخیره ارزش در شرایط بحران
- اصل بقا: امنیت دارایی
- جمعبندی
-
سوالات متداول
- آیا سرمایه گذاری روی طلا هنوز هم امن است؟
- آیا سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی واقعاً سودآور است؟
- چگونه می توانم در خارج از کشور سرمایهگذاری کنم؟
- آیا در زمان جنگ، بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال تعطیل میشوند؟
- آیا باید تمام پول خود را در طول جنگ بهصورت وجه نقد نگه داریم؟
- کدام ارزهای سنتی برای سرمایه گذاری در بحران بهتر هستند؟
- چرا بازار ارزهای دیجیتال برای مقابله با تاثیر جنگ روی اقتصاد انتخاب خوبی است؟
بعد از حمله اسرائیل به ایران، دیدگاه سرمایهگذاران دستخوش تغییر شد. عجیب نیست که پس از پشت سر گذاشتن چنین بحرانی، به فکر انتخاب داراییهایی باشید که انتقال و خریدوفروش آنها در شرایط بیثبات، آسانتر است. چون میدانیم نخستین چیزی که در شرایط بحرانی تحت تاثیر قرار میگیرد، نقدینگی است.
البته بحران فقط به جنگ خلاصه نمیشود و از شیوع بیماریها تا تورم را پوشش میدهد. در هر صورت، شما در برخی از مواقع قادر به معامله در برخی از بازارها نیستید و بهتر است داراییهایی در سبد سرمایه خود داشته باشید که راحتتر نقد میشوند. در این مقاله ابتدا در مورد چگونگی انتخاب دارایی صحبت میکنیم و به معرفی فاکتورهایی میپردازیم که روی این تصمیم، تاثیر میگذارند. در نهایت، فهرستی از داراییهای قابل انتقال در شرایط بحرانی را با شما به اشتراک میگذاریم و وضعیت سرمایهگذاری در هر یک را بررسی میکنیم.
ذخیره ارزش در شرایط بحران
تاثیر جنگ روی اقتصاد بر هیچکس پوشیده نیست؛ اما هرگز نمیتوان یک دارایی را به همه سرمایهگذاران پیشنهاد کرد. بااینحال انتخاب دارایی مناسب، اصولی دارد که میتواند به شما در تصمیمگیری بهتر کمک کند. اصل اول، این است که چه در شرایط بحرانی و چه در شرایط عادی، سبد سرمایهگذاری متنوعی داشته باشید تا در شرایطی که یک بازار یا یک دارایی سقوط کرد، تمام سرمایه خود را از دست نداده باشید. در ادامه، به معرفی بازارها و داراییهای میپردازیم که انتقال آنها در شرایط بحرانی، راحتتر انجام میشود.
فارکس؛ الگوی نقدینگی
فارکس، بزرگترین بازار مالی جهان است که نقدینگی زیادی دارد و روزانه میلیاردها دلار ارز در آن جابهجا میشود. بنابراین شما در این بازار، دغدغه پیدا کردن مشتری برای فروختن دارایی خود را نخواهید داشت و نقدینگی، همیشه پاسخگوی شماست.
اما این بدان معنا نیست که فارکس کاملاً از گزند جنگ و بحرانها در امان است؛ بحرانهای مالی همواره میتوانند روی این بازار تاثیرگذار باشند و نوسانات شدیدی رقم بزنند. از طرف دیگر، ارزهای سنتی یا همان ارزهای فیات، سالهاست که دیگر از پشتوانه طلا برخوردار نیستند و به همین دلیل تحت تاثیر تورم قرار دارند.
ازاینرو در شرایط بحران نباید مثل شرایط عادی به فکر انتخاب جفتارزها باشید و بهتر است ارزهایی مانند دلار آمریکا، یورو، فرانک سوئیس و ین ژاپن را برگزینید.
ارزهای دیجیتال؛ نوظهور و پرقدرت
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که اعتماد خود را به سیستم بانکداری سنتی از دست دادهاند و به خوبی از تاثیرات منفی تورم روی ارزش دارایی خود مطلع هستند، بهتر بخشی از سرمایه خود را وارد بازار ارزهای دیجیتال کنید.
بازار ارزهای دیجیتال، بازاری جوان محسوب میشود؛ اما جوان بودن آن به معنای کم تجربه بودن نیست. ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، اتریوم در سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشتند. موسسات مالی متعددی هم با توجه به افزایش قیمت بیتکوین، وارد این بازار شدند و اعتماد جمعی را نسبت به داراییهای دیجیتال تقویت کردند.
بازار ارزهای دیجیتال با تکیه بر فناوری بلاک چین، بدون نیاز به قدرتهای مرکزی فعالیت میکند؛ اما مثل هر بازار دیگری از گزند نوسانات و تاثیر اخبار در امان نیست. بنابراین همانقدر که ممکن است با صعود ناگهانی یک ارز، به قله برسید، این احتمال هم وجود دارد که نوسانات در خلاف جهت دلخواه شما حرکت کنند. اینجاست که توزیع سرمایه بین داراییهای مختلف، بیش از پیش اهمیت پیدا میکند.
طلا؛ دیجیتال، آبشده یا فیزیکی؟
طلا همیشه یکی از اولین انتخابها برای سرمایهگذاری است. مردم سراسر جهان از هزاران سال قبل تاکنون، این فلز گرانبها را برای فرار از تورم انتخاب میکنند. البته سرمایهگذاری در نقره نیز خالی از لطف نیست.
از طرف دیگر، داراییهای فیزیکی همواره در معرض دزدی یا گم شدن قرار دارند و شرایط دشوار نگهداری آنها، سرمایهگذاران را با دوراهی بزرگی روبهرو میکنند. خریدوفروش طلای دیجیتال و طلای آبشده در سالهای اخیر هم در پاسخ به همین نیاز رواج یافته است.
جواهرات و آثار هنری؛ یادگاری برای آیندگان
جواهرات و آثار هنری به ارزش ارز سنتی، بازار سهام و نرخ بهره متکی نیستند. در واقع در طول هر دو جنگ جهانی، سنگهای قیمتی و آثار هنری بهعنوان ذخیره ارزش به کار گرفته شدند. سنگهای قیمتی شناسنامهدار و آثار هنری که اصالت آنها قابل اثبات است، هر دو به یک اندازه ارزشمند هستند. با خرید جواهرات و آثار هنری، نیازی به نگرانی از بابت حملات سایبری نخواهید داشت و حتی میتوانید این دارایی را بهعنوان یک میراث ارزشمند از خود به جای بگذارید.
کشاورزی؛ رونق در میانه بحران
بهطور کلی، یکی از اولین حوزههایی که با شروع بحران و حملات جنگی به توجه بیشتری نیاز پیدا میکند، کشاورزی است. چراکه تامین مواد غذایی بومی برای مردم کشور، از اهمیت بالایی برخوردار است و از میزان اضطراب جمعی میکاهد.
جالب است بدانید که حتی اگر جنگ در نگرفته باشد و شرایط بحرانی نباشد هم سرمایهگذاری در کشاورزی، آینده درخشانی دارد. سرمایهگذار آمریکایی جیم راجرز (Jim Rogers) در این باره میگوید: «کشاورزان کسانی هستند که در آینده سوار بر لامبورگینی از کنار شما عبور میکنند».
سرمایهگذاری بینالمللی؛ فراتر از مرزها
وقتی در حال تقسیم سرمایه خود بین داراییهای مختلف هستید، نباید به مرزهای جغرافیایی محدود شوید. ازاینرو پیشنهاد میشود دنبال کشورهایی باشید که نرخ مالیاتی پایینتری دارند و آزادی اقتصادی بیشتری در اختیار شما قرار میدهند. بهعنوان مثال کمبوجیه، ترکیه، هندوراس و ازبکستان، از جمله کشورهایی هستند که فرصتهای سرمایهگذاری خوبی در اختیار ایرانیها قرار میدهند. البته تردیدی نیست که سرمایهگذاری در کشورهای دیگر، نیازمند تحقیقات گسترده است.

اصل بقا: امنیت دارایی
جنگ و بحرانهایی از این قبیل، همه افراد جامعه و چه بسا مردم سایر کشورها را کموبیش تحت تاثیر قرار خواهد داد. برای اینکه بتوانید با دغدغه و فشار کمتری از مهلکه بیرون بیایید، لازم است چند نکته را همواره مدنظر قرار دهید. در ادامه به مرور مهمترین نکات در راستای حفظ سرمایه و تضمین امنیت دارایی میپردازیم که مرهمی برای روزهای سخت خواهند بود:
مدیریت ریسک را فراموش نکنید
جنگ باشد یا نباشد در هر صورت نباید دل به دریا بزنید و فقط یک دارایی را انتخاب کنید. تنوع در سبد سرمایهگذاری، همیشه اقدامی موثر برای حفظ ارزش سرمایه خواهد بود.
تمام پول نقد خود را سرمایهگذاری نکنید
در شرایط بحرانی، هر لحظه ممکن است دسترسی شما به سیستم بانکی از بین برود؛ درست مثل اتفاقی که برای بانک سپه افتاد. بنابراین بهتر است همواره بخشی از دارایی خود را در قالب وجه نقد برای موقعیتهای غیرقابلپیشبینی در اختیار داشته باشید.
بحران به معنای رکود نیست
به یاد داشته باشید که درست است در شرایط جنگی، نظم همیشگی از بین میرود، اما این بدان معنا نیست که نمیتوانید فرصتهای جدیدی برای سرمایهگذاری پیدا کنید. بنابراین آگاهانه عمل کنید و دنبال خرید ارزان داراییها و سهام شرکتهای پرپتانسیل باشید.
احساسات خود را کنترل کنید
فراموش نکنید که احساسات، آتشی است که میتواند سرمایه شما را بسوزاند. به همین خاطر است که نباید تحت تاثیر اضطراب در مورد سرمایهگذاری یا انتقال دارایی خود تصمیم بگیرید.
جمعبندی
هنگامی که سبد سرمایه خود را بین داراییهای مختلف تقسیم میکنید، شرایط عادی را پیشفرض سرمایهگذاری خود قرار دهید. اما فراموش نکنید که شرایط همواره ثابت نیست. پس بهتر است سبد سرمایهگذاری خود را به شکلی طراحی کنید که با وقوع اتفاقات پیشبینینشده، در معرض آسیب قرار نگیرید.
در این مقاله در این مورد صحبت کردیم که برای انتخاب دارایی باید چه ویژگیهایی را در نظر داشته باشید و سپس شما را با لیستی از بهترین داراییها برای سرمایهگذاری در شرایط بحران آشنا کردیم.
سوالات متداول
آیا سرمایه گذاری روی طلا هنوز هم امن است؟
بله، طلا یکی از امنترین ذخایر ارزش است. اگر بابت نگهداری این فلز گرانبها نگران هستید، میتوانید روی طلای دیجیتال یا طلای آبشده سرمایهگذاری کنید.
آیا سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی واقعاً سودآور است؟
در بسیاری از بحرانها، نیاز به تولید غذا اولویت پیدا میکند و سرمایهگذاری در زمین کشاورزی، دامپروری یا صنایع وابسته میتواند هم به امنیت مالی و هم تامین نیازهای اولیه شما کمک کند.
چگونه می توانم در خارج از کشور سرمایهگذاری کنم؟
از طریق خرید ملک، ایجاد حساب بینالمللی یا ثبت شرکت؛ البته لازم است شرایط قانونی کشور مقصد را به دقت بررسی کنید.
آیا در زمان جنگ، بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال تعطیل میشوند؟
خیر؛ این بازارها جهانی هستند و تعطیلی ندارند. اما ممکن است برخی کارگزاران (بروکرها) و صرافیها، ارائه برخی خدمات را محدود کنند.
آیا باید تمام پول خود را در طول جنگ بهصورت وجه نقد نگه داریم؟
خیر، درست است که باید مقداری پول نقد در اختیار داشته باشید تا در صورت قطع ارتباط با بانکها بتوانید نیازهای ضروری خود را برطرف کنید، اما نگهداری پول نقد در حجم بالا به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
کدام ارزهای سنتی برای سرمایه گذاری در بحران بهتر هستند؟
پیشنهاد میشود از فرانک سوئیس، دلار آمریکا، ین ژاپن و یورو برای سرمایهگذاری در شرایط بحرانی استفاده کنید.
چرا بازار ارزهای دیجیتال برای مقابله با تاثیر جنگ روی اقتصاد انتخاب خوبی است؟
بله ارزهای دیجیتال به دلیل داشتن بازار جهانی و غیرمتمرکز بودن، محل خوبی برای ذخیره ارزش هستند.
دیدگاهها