آیا قطر و ثروتمندان خاورمیانه روی بیتکوین سرمایهگذاری سنگینی میکنند؟
به گزارش Bitcoinsit برخی تحلیلگران شبکه X معتقدند بنیاد پادشاهی قطر و برخی دیگر از سرمایهگذاران خاورمیانهای وارد رقابت معاملات بیتکوین شدهاند.
افزایش تمایل به بیتکوین در قطر و خاورمیانه
هر چند این گفتهها تأیید یا تکذیب نشده است Mike Alfred که خود سرمایهگذار و تحلیلگر بازار است میگوید: بیتکوین در حال باز کردن جای خود به عنوان «نفت جدید» است و باتوجهبه پتانسیلی که برای ایجاد تحول در امور مالی سنتی دارد و میتواند اقتصاد جهانی را متحول کند موردتوجه قرار گرفته است. با رشد بازار کریپتو و عوامل اقتصادی آمریکا بیتکوین رالی خود را آغاز کرده و اکنون به سطوحی رسیده است که در سهماهه دوم سال ۲۰۲۲ در آن قرار داشت.
با نگاهی به روند کندلی بیت کوین در نمودار روزانه میتوان دید بیتکوین در حال جلو رفتن است و زیانهای پیشین را به سود تبدیل میکند و همین امر باعث ورود دوباره سرمایه به بازار ارزهای دیجیتال و افزایش خرید بیت کوین شده است. ارزش کل بازار کریپتو طی ۲۴ ساعت گذشته ۲.۷ درصد افزایش یافته و به بیش از ۱.۵ تریلیون دلار رسیده است. بیتکوین از کف سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۷۰ درصد رشد داشته است و زیانها را تا حد خوبی جبران کرده است.
مشخص نیست چه دلیلی باعث توجه قطر و سرمایهداران خاورمیانه به بازار کریپتو و بیتکوین شده است. اما ورود سرمایه بزرگ این کشورها به بیتکوین میتواند بازی را تغییر دهد. از آنسو استفاده از بیتکوین برای عقب نماندن از تورم و جایگزینی برای طلا در جهت ذخیره ارزش به جذابیت این دارایی برای قطریها و خاورمیانهایها میافزاید. این مسئله باعث میشود به شکلگرفتن قلهای جدید حتی بالاتر از قله سال ۲۰۲۱ برای بیتکوین خوشبینتر شویم.
به نظر میرسد تأیید صندوقهای قابلمعامله یا ETFهای اسپات بیتکوین در آمریکا طی ماههای آینده میتواند سیگنال مثبتتری برای ورود سرمایههای بزرگ دولتی به این دارایی و قانونمندتر دیدهشدن آن بکند.
ادامه دلارزدایی در بریکس
نشانههایی همچون تمایل سرمایه پادشاهی دولت قطر به ورود به بیتکوین از پذیرش هر چه بیشتر این ارز در سطح بینالمللی خبر میدهد و این سرمایه با تریلیونها دلار ریسکگریز است و سرمایهگذاری آن در بیتکوین میتواند اطمینان به این ارز را افزایش دهد.
علاوه بر این، اگر کشورهای تولیدکننده نفت پرداخت بیتکوینی را در مقابل صادرات خود بپذیرند، این مسئله میتواند دلار را تا حد زیادی ضعیف کند و راه را برای غیرمتمرکز کردن سیستم مالی جهانی باز کند. هفته گذشته خبری منتشر شد مبنی بر این که امارات متحده عربی با دیگر کشورهای عضو بریکس درباره دلارزدایی و پذیرش پول ملی کشورها در مقابل فروش نفت صحبت کرده است.