چهار فصل کریپتو ۲۶ – خودروی ایلان ماسک زیر پای بیت کوین
متوسط
این هفته بازار ارزهای دیجیتال روند بسیار خوب و مثبتی داشت؛ به شکلی که ارزش کل بازار کریپتو تا ۲ تریلیون دلار صعود کرد و بیت کوین بعد از دو سال با سطحهای پیشین خود دیدار کرد. این هفته برخی شاخصهای اقتصاد کلان اعلام شدند و برخی ارزها بر سر جایگاه گرفتن میان بزرگان به نبرد پرداختند.
در چهار فصل کریپتوی این هفته همراه ما باشید و بازار را با ذرهبین اخبار، دقیقتر دنبال کنید.
اولین خبر تابستانی – خودروی ایلان ماسک زیر پای بیت کوین
قیمت بیت کوین در هفتهای که گذشت رشد فوقالعادهای را پشت سر گذاشت و از کف ۴۶،۸۰۰ دلار در روز شنبه، تا بالاتر از ۵۲،۸۰۰ دلار در روز پنجشنبه صعود کرد و قلههای دو سال اخیرش را به فراموشی سپرد تا سقف ۲۴ماهه جدیدی برای خود بنا کند.
این اولین بار پس از صعود بیت کوین به سقف تاریخی خود در سال ۲۰۲۱ است که این ارز دوباره به سطوح فعلی میرسد و وقوع این مسئله در فاصله دو ماه تا پیش از هاوینگ معاملهگران و کارشناسان را به دستیابی به سقف تاریخی بالاتر از ۱۰۰،۰۰۰ دلار امیدوار کرده است.
بیت کوین با رشد اخیر ارزش بازارش را برای اولین بار از سال ۲۰۲۱ به بالاتر از یک تریلیون دلار رساند و در جدول ارزشمندترین داراییهای جهان در میان ۱۰ دارایی برتر قرار گرفت.
اکنون ارزش بازار بیت کوین از شرکتهای بزرگی همچون خودروسازی تسلا متعلق به ایلان ماسک، شرکت پرداخت بینالمللی VISA و بانک قدرتمند JPMorgan فراتر رفته است و تنها ۷ شرکت بزرگ فناوری و ۲ فلز گرانبها بالاتر از این ارز قرار دارند. در صورت ادامه این روند بیت کوین میتواند طی هفتههای آینده از شرکت متا دارنده شبکههای اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام و فلز گرانبهای نقره نیز پیشی بگیرد.
اولین خبر بهاری – تغییر برنده نبرد خونین سولانا و BNB در راند دوم
این هفته ارزهای دیجیتال سولانا و BNB نبرد تنبهتن و خونینی را بر سر جایگاه چهارم بزرگترین ارزهای دیجیتال پشت سر گذاشتند. سولانا که همراه با بیتکوین هفته خوبی را پشت سر میگذاشت تا ۱۱۵ دلار هم صعود کرد و در میانه هفته با کنار زدن ارز بایننس پس از بیت کوین، اتریوم و تتر در جایگاه چهارم بزرگترین ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داد.
اما درحالیکه همه مشغول ستایش سولانا بودند BNB از خاکستر برخاست و راند دوم مبارزه را متفاوت آغاز کرد درحالیکه سولانا از صعود میانه هفته خود مغرور و خسته شده بود. بایننس کوین (BNB) صعود قدرتمند خود را در سه روز پایانی هفته استارت زد و با گذر از ۳۵۰ دلار در روز جمعه به بالاتر از ۳۶۰ دلار رسید و قله ۱۵ ماهه جدیدی را فتح کرد تا بار دیگر سولانای مغرور را به زیر بکشد و صندلی خود را پس بگیرد. سولانا هم در روزهای پایان هفته ضعیف ظاهر شد و به پایینتر از ۱۱۰ دلار برگشت.
اما به نظر نمیرسد این پایان کار باشد و باید این نبرد سنگین را در هفتههای آینده پی بگیریم تا برنده در راندهای آینده مشخص شود.
اولین خبر پاییزی – گوش بیت کوین به شاخصهای کلان بدهکار نیست
بیت کوین این هفته در حالی به قلههای جدید ۲۴ ماهه صعود کرد که خبرهای اقتصاد کلان چندان به نفع این ارز نبود. اعلام آمار شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در میانه هفته نشان داد که این شاخص بالاتر از پیشبینیهای انجام شده است و همین امر باعث شد کاربران امیدهای خود را برای کاهش نرخ بهره در جلسات آتی کمیته بازار باز فدرال (FOMC) کمرنگتر ببینند.
بیت کوین به اعلام این شاخص واکنش اندکی نشان داد و تنها طی چند ساعت حدود ۲۰۰۰ دلار پایین آمد؛ اما روز بعد درحالیکه عدهای منتظر نزول بیشتر این ارز بودند بار دیگر با یک رالی سریع از ۵۱۰۰۰ دلار گذشت و حتی به بالاتر از ۵۲،۰۰۰ دلار صعود کرد.
اما این تنها خبر اقتصاد کلان هفته نبود که بیت کوین به آن کممحلی کرد. روز جمعه و در پایان هفته شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) اعلام شد که این شاخص هم با وجود کاهش نسبت به ماه قبل همچنان ۰.۳ درصد بالاتر از پیشبینیها بود که این امر باز هم به نفع تأخیر شروع کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو خواهد بود و علیالقاعده باید بر روی بازارهای ریسکپذیر از جمله ارزهای دیجیتال تأثیر منفی میگذاشت. اما بیت کوین روز جمعه در همان حوالی ۵۲،۰۰۰ دلار باقی ماند و واکنش چندانی به این خبر هم نشان نداد.
به نظر میرسد این روزها تأثیر نزدیکشدن هاوینگ و ورود سرمایه به ETFها بیش از هر فاکتور دیگری بر بیت کوین اثر میکند و باید دید تا چه زمانی این ارز میتواند به شاخصهای اقتصاد کلان بیتوجهی نشان دهد؟
دومین خبر بهاری – طلا از سکه افتاد، ETFهای بیت کوین درخشیدند
خبر مهم دیگر خروج ۲.۴ میلیارد دلار سرمایه از ETFهای طلا از ابتدای سال ۲۰۲۴ بود. بر اساس گزارش کارشناس ETFهای بلومبرگ، تنها دو ETF طلا از ابتدای سال ورود سرمایهای جزئی را ثبت کردهاند و بقیه ETFهای این فلز گرانبها خروج سرمایه کلانی داشتهاند.
این در حالی است که ده ETF اسپات بیت کوین تنها طی ۳۵ روز اخیر و از زمان تأیید شدن از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، ورود سرمایه ۳.۸۹ میلیارد دلاری را ثبت کردهاند که نشان از روزهایی خوب برای این ابزارهای سرمایهگذاری دارد.
البته این تحلیلگر معتقد است: ممکن است این روند نشانگر مهاجرت دستهجمعی از ETFهای طلا به ETFهای بیت کوین نباشد و تنها ترس ازدستدادن روند رشد بیت کوین باعث این امر شده باشد.
بااینحال در صورت ادامه این روند، میتوان روند به واقعیت پیوستن تبدیل بیت کوین به طلای دیجیتال و بلعیدن ارزش بازار طلا از سوی بزرگترین ارز دیجیتال را در مسیر تحقق دید.
در همین حال برخی کارشناسان از جمله Adam Back از پیشتازان دنیای ارزهای دیجیتال پیشبینی کردند در صورت ادامه روند کاهش ارزش بازار طلا و افزایش ارزش بازار بیت کوین درصورتیکه طی سالهای آینده ارزش بازار این دو دارایی با هم برابر شوند قیمت بیت کوین میتواند تا ۷۰۰،۰۰۰ دلار رشد کند. البته به نظر میرسد فعلاً برای دلبستن به چنین پیشبینیهایی زود است و باید صبر و حوصله بیشتری داشته باشیم.
دومین خبر پاییزی – نزدیک شدن دوباره فروشهای بیپایان گری اسکیل
دادگاه این هفته اجازه فروش داراییهای پلتفرم ورشکسته وام دهی ارز دیجیتال، Genesis در سپرده بیت کوین GrayScale موسوم به GBTC را صادر کرد. داراییهای این پلتفرم وامدهی ارز دیجیتال به ۱.۶ میلیارد دلار میرسد و ممکن است با فروش این داراییها شاهد فشار فروش جدیدی در بازار بیت کوین باشیم.
ماه گذشته با افزایش فشار فروش در سپرده گری اسکیل که به میلیاردها دلار رسید، شاهد اصلاح بیت کوین تا کف ۳۸،۵۰۰ دلار بودیم که باعث ترس بسیاری از معاملهگران شد؛ اما با ورود سرمایه به دیگر ETFها، بیت کوین دوباره از جا برخاست و به سقفهای کنونی رسید.
باید ببینیم آیا تقاضای موجود در بازار میتواند این فروشها را پوشش دهد یا مجموعه عوامل موجود ممکن است بار دیگر باعث نزول و اصلاح دیگری در بزرگترین ارز دیجیتال بازار شود.
دیدگاهها