ثبت بزرگترین ریزش روزانه بیتکوین از زمان سقوط FTX
ETFهای اسپات بیتکوین در روز سهشنبه شاهد رکورد جدید خروج سرمایه بودند.
- بیت کوین روز سهشنبه حدود ۷ درصد ریزش کرد و بیشترین درصد نزول خود را از نوامبر ۲۰۲۲ به جای گذاشت.
- خروج سرمایه از ETFها احتمالاً یکی از دلایل تسریع این خروج بوده است.
اصلاح قیمت بیت کوین روز سهشنبه شتاب گرفت و این مسئله با خروج سرمایه شدید از ETFهای اسپات بیت کوین همزمان شد.
بزرگترین ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار روز سهشنبه با ریزشی ۸ درصدی به زیر ۶۲،۰۰۰ دلار نزول کرد. این بزرگترین درصد ریزش روزانه بیتکوین از روز ۹ نوامبر ۲۰۲۲ است. در آن روز بیتکوین در پی سقوط صرافی FTX سومین صرافی بزرگ ارز دیجیتال جهان به مدیریت سم بنکمن فرید ۱۴ درصد ریزش کرده بود.
قیمت بیت کوین طی هفته گذشته حدود ۱۵ درصد از قله تاریخی ثبت شده این ارز اصلاح کرده است. این نزول قیمت دلایل متعددی داشته است که یکی از آنها را میتوان خروج سرمایه از ETFهای اسپات بیتکوین دانست.
اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت سرمایهگذاری Farside نشان میدهد که خروج سرمایه ۳۲۶ میلیون دلاری از ETFهای بیتکوین در این روز رخ داده است که بیشترین رکورد خروج سرمایه این صندوقها است.
کروگر کارشناس بازار معتقد است: «دلایل ریزش اخیر به ترتیب اهمیت عبارتاند از ۱. اهرم بیش از حد ۲. نزول سنگین اتریوم ۳. خروج سرمایه از ETFهای بیت کوین و ۴. شور شدن بیش از حد جنون Shitcoinهای بلاکچین سولانا».
اتریوم (ETH) دومین ارز ارزشمند بازار که هفته گذشته همزمان با ارتقای Dencun از ۴،۰۰۰ دلار عبور کرده بود طی روزهای اخیر تا ۳،۱۳۰ دلار نزول کرد که یکی از دلایل آن کاهش احتمال تأیید ETFهای این ارز از سوی کمیسیون بورس و ارواق بهادار آمریکا تا خرداد ماه ارزیابی میشود.
علاوه بر این بازار کریپتو از ابتدای این ماه بیش از حد داغ شده بود و نیاز به اصلاح در بازار حس میشد.
اکنون معاملهگران به دقت منتظر تصمیم درباره نرخ بهره فدرال رزرو در روز چهارشنبه و سخنرانی پاول رئیس فدرال رزرو هستند.
ماگادینی مدیر معاملات مشتقه Amberdata میگوید: «هفته پیش رو تصمیم فدرال رزرو در مورد نرخ بهره و سخنرانی فدرال رزرو را در خود خواهد داشت که دیدگاه دقیقتری را درباره زمان کاهش نرخ بهره به ما میدهد. اقتصاد قوی و تورم بیش از انتظار میتواند دلایلی باشد که فدرال رزرو از سیاست فعلی خود عقب نکشد.
شاخص دلار و سود اوراق خزانه آمریکا هر دو به تازگی افزایش باتوجهبه شاخص قیمت مصرفکننده و شاخص قیمت تولیدکننده افزایش یافتند و باعث ریزش سهام شرکتهای فناوری محور شدند.