آیا قرار است شاهد کامبک NFTها در سال ۲۰۲۴ باشیم؟
متوسط

چکیده
وقتی به NFTها فکر میکنید، ممکن است به یاد میمها، تصاویر و آواتارهایی بیفتید که در اوج جنون NFTها در سال ۲۰۲۱، به مبلغ هنگفتی فروخته میشدند. حتی برخی از شخصیتهای مجموعه کریپتوپانک بیش از یک میلیون دلار ارزشگذاری شدند، اما این هیاهو در سال بعد به طور کامل از بین رفت.این اوج و فرود ناگهانی بهقدری سهمگین بود که حدود ۹۵٪ از مجموعههای NFT اکنون تقریباً بیارزش هستند. یعنی تقریباً ۷۰ هزار مجموعه NFT که محققان مورد بررسی قرار دادند، ارزش صفر و یا نزدیک صفر دارند. پس آیا این بدان معناست که NFTها مردهاند؟ نه کاملا. برای درک اینکه چرا NFTها ممکن است در سال ۲۰۲۴ زندگی جدیدی داشته باشند، مقاله زیر را حتما بخوانید.
در پایان سال ۲۰۲۳، ما شاهد موج علاقه دوباره به NFTها بودیم و اکنون که در ابتدای سال ۲۰۲۴ هستیم، برندهای مختلفی NFT را در استراتژی اصلی فروش خود ادغام میکنند و آنها را در فروشگاههای فیزیکی و آنلاین در دسترس قرار میدهند. این روند نه تنها شیوه عملکرد NFTها را تغییر میدهد، بلکه بازیکنان بزرگی را از بخشهای مختلف به فضای توکنهای غیرمثلی جذب میکند. طبق گزارش Coindesk، پیشبینی میشود که این افزایش علاقه به NFT، نیروی محرکهای برای پذیرش گسترده وب ۳ در سال ۲۰۲۴ باشد.
تغییر در استراتژی انتشار NFT
به نظر میرسد آینده محصولات موفق ان اف تی از مدل معمولی و پیشین خود دور میشود. به جای تمرکز صرف بر داراییهای گرانقیمت، بسیاری از محصولات آینده در تعداد بیشتر و با قیمتهای مقرونبهصرفهتری انتشار مییابند و این امر باعث میشود تا برای کاربران بیشتری قابل دسترس باشد.
در اکتبر سال گذشته، ارزش تراکنشهای NFT (تصاویر، ویدئوها و هر چیز دیگری) به پایینترین حد خود از زمان اوج بازار در ژانویه ۲۰۲۲ رسید. علت این سقوط، کاهش چشمگیر هیاهوی پیرامون NFTها بود. هیاهو و اشتیاقی که در سال ۲۰۲۱، رکوردهای زیادی را جابهجا کرد. برای مثال، در مارس ۲۰۲۱، اثر مشهور «Everydays: The First 5000 Days» به قیمت ۶۹.۳ میلیون دلار فروخته شد و در دسامبر همان سال، حدود ۲۹ هزار کلکسیونر گرد هم آمدند تا اثر «The Merge» را به قیمت ۹۱.۸ میلیون دلار بخرند. چنین ارقامی ناپایدار بودند.
ارزش NFTها تا حد زیادی به دلیل هیاهوی اولیه و ماهیت سوداگرانه بازار، نوسانات زیادی را تجربه کرد. اما اکنون این محصولات، به جای سرمایهگذاری سوداگرانه، ایجاد ارزش مستقیم را در اولویت قرار دادهاند. با کمال تعجب، بسیاری از شرکتکنندگان بدون اینکه متوجه باشند بر روی فناوری بلاک چین کار میکنند، این داراییهای دیجیتال را به دست میآورند و از آنها استفاده میکنند.
از آزمایش تا پذیرش جریان اصلی
ما قبلاً نمونههایی از NFTهای مربوط به بازار پرطرفدار را به عنوان کلکسیونهای دیجیتال، از امثال نایک، ردیت و حتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، دیدهایم و به همین ترتیب ، برندهای بومی NFT مانند Pudgy Penguinsو Cool Cats محصولات “فیجیتال” را تولید کردهاند که به موجب آن یک محصول فیزیکی با NFT تلفیق شده است، یعنی محصولات دنیای واقعی را با تکیه بر اصول طراحی وب ۳ به دنیای مجازی متصل میکند.
همچنین، برند Ticketmaster و تازه واردانی مانند Tokenproof و Yellowheart در حال آزمایش NFT برای بلیطهای رویداد، عضویت و سایر اشکال تعامل با طرفداران و کاربران خود هستند.
این نوع محصولات فرصتی را برای افرادی که با ایدهی NFT آشنا نیستند، فراهم میکنند تا از مالکیت دیجیتال که با این فناوری جدید همراه است، بهرهمند شوند. این محصولات معمولاً با قیمتهای معمولی محصولات مصرفی به فروش میرسند، به عنوان مثال، هزینه بلیطها به صورت NFT معمولاً با هزینه معمولی آنها همخوانی دارد. به طور کلی، قیمتهای فیجیتال با قیمتهای معمولی فقط برای شیء فیزیکی قابل مقایسه است.
برخلاف NFTهای اولیه که کاربران را ملزم به استفاده از انواع کیف پول های پیچیده خودحضانتی میکرد، بسیاری از NFTهای جدیدتر دارای پلتفرمهای کاربرپسندی هستند که فناوری بلاکچین را پنهان میکنند. این طراحی تعامل مصرفکنندگان با این داراییهای دیجیتال را آسانتر میکند. علاوه بر این، دسترسی بیشتر به داراییهای دیجیتال هم از نظر فنی و هم از نظر مالی، پتانسیل بازار را به طور قابل توجهی گسترش میدهد.
جامعه سازی از طریق NFT
NFTها به شرکتها و سازندگان امکان میدهد تا با تبدیل مشتریانشان به یک جامعه، از قدرت ایجاد جامعه غیرمتمرکز بهرهمند شوند. این به این معناست که شرکت از طریق دارایی خود، یعنی NFT، شبکهای ایجاد میکند که دارندگان آن به برند و یکدیگر متصل میشوند. به علاوه، مالکیت این دارایی، مصرفکنندگان را تشویق میکند که برند را با دیگران به اشتراک بگذارند و در ساخت و بهبود آن مشارکت داشته باشند.
به عنوان مثال، اعضای برنامه Odyssey از شرکت Starbucks، دورهمی و رویدادهای غیررسمی مربوط به این برنامه را بدون دخالت مستقیم از سوی Starbucks تشکیل دادهاند. این تأثیرات به فضای دیجیتال هم رسیده است، زیرا گروههای گفتگو خارج از سرور عمومی Starbucks نیز ایجاد شدهاند. این بدان معناست که افرادی که بدون این NFTها همدیگر را نمیشناختند، اکنون در دنیای دیجیتال و فیزیکی به صورت روزانه با یکدیگر ارتباط دارند.
برندی مانند استارباکس یا نایکی، برای استفاده بهینه از محصولات NFT خود، در نهایت باید بتواند این محصولات را به کل مشتریان جهانی خود برساند. از طرف دیگر، هر زمان مشتری بخواهد عضو اکوسیستم دیجیتال برند شود، باید بتواند این کار را انجام دهد.
موفقیت NFTهای منتشر شده در سال ۲۰۲۳، راه را برای پذیرش گستردهتر آنها در سال ۲۰۲۴ هموار کرده است. انتظار میرود برندها مفهوم NFTهای “کوچک” را بپذیرند و در نتیجه مصرفکنندگان بیشتری را وارد فضای NFT کنند. این تغییر به سمت دسترسی بیشتر و ایجاد جامعه فعال، نشان میدهد که محصولات کوچکتر و فراگیر NFT فقط آزمایشی نیستند، بلکه آینده تعامل با برند هستند. بنابراین ما انتظار داریم که برندها در سال ۲۰۲۴ با NFTهای “کوچک”، بزرگ شوند.
سخن پایانی
وقتی به سال ۲۰۲۴ مینگریم، مشاهده میکنیم که چشمانداز دنیای NFT آماده رشد و تکامل قابل توجهی شده است. برندهایی که NFTها را به عنوان ابزاری برای جامعهسازی و خلق ارزش پذیرفتهاند، احتمالاً در این عصر دیجیتال جدید، رشدی باورنکردنی خواهند کرد.
سوالات متداول
NFT چیست؟
NFT یا Non-Fungible Token، که در فارسی آن را توکن غیرمثلثی هم مینامند نوعی دارایی دیجیتال است که به هر عنصر منحصربهفرد دیجیتالی، مالکیت میدهد.
چه تفاوتی بین NFT و ارزهای دیجیتال وجود دارد؟
ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم قابل تبدیل و قابل جابهجایی هستند، اما NFTها که به عنوان داراییهای غیرقابل تعویض شناخته میشوند، معمولاً به یک عنصر منحصربهفرد مرتبط میشوند و نمیتوان آنها را به صورت معمولی با یکدیگر جایگزین کرد.
آیا هرکس میتواند NFT بسازد؟
بله، هرکسی میتواند NFT بسازد، اما برای موفقیت در بازار، معمولاً به عواملی مانند شهرت، کیفیت اثر و استراتژی بازاریابی نیاز است.
منبع: Coindesk.com
من ارزها رو میخواهم سود را ارسال کنم بخ کارت بانکی هرچه میزنم ارور میده چطور امکان داره