صرافی خارجی بدون احراز هویت | صرافی بدون KYC
در سالهای اخیر قانونگذاران در سراسر جهان به مقابله با رمزارزها پرداختهاند و لیست صرافیهای ارز دیجیتال بدون احراز هویت نیز روزبهروز در حال کوچکتر شدن است. این در حالی است که کشور ایران در لیست تحریمهای بینالمللی قرار دارد و کاربران ما نمیتوانند در صرافیهای خارجی احراز هویت کنند و به بازار دسترسی داشته باشند. احراز هویت بهخصوص برای کاربران ایرانی به دلیل ترس از مسدود شدن حساب و افشای اطلاعات شخصی، بهعنوان مانعی برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شده است.
اما کاربران ایرانی علاقه زیادی به فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال دارند و برای دور زدن مقررات شاید از هر روشی استفاده میکنند، از جمله استفاده از صرافیهای بدون احراز هویت. در این مقاله میخواهیم ببینیم که صرافیهای خارجی بدون احراز هویت چه خطراتی برای کاربران ما دارد؟ آیا میتوان به صرافیهای خارجی بدون احراز هویت اعتماد کرد؟ آیا راهحل جایگزینی هست که کاربران ایرانی به آن روی بیاورند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به پاسخ این پرسشها دست یابیم.
KYC چیست؟
KYC که مخفف عبارت «مشتری خود را بشناسید» (Know Your Client) است، به فرآیند احراز هویت کاربران یک پلتفرم اشاره دارد. صرافیهایی که احراز هویت در آنها اجباری است، شما را ملزم به ارائه اطلاعات شخصی خود مانند کارت شناسایی یا پاسپورت میکنند که مدارک درخواستی چنین صرافیهایی بسته به پلتفرم موردنظر متفاوت است. در چنین پلتفرمهایی در صورت عدم احراز هویت، صرافی شما را از خرید و فروش رمزارزها منع کرده یا دامنه فعالیت شما را بسیار محدود میکنند. احراز هویت به طور کلی به منظور نظارت بر معاملات کاربران، ردیابی عملیات مجرمانه و جلوگیری از تامین مالی تروریسم اجرا میشود.
ظاهراً صرافیهای بزرگ خارجی به سمت اجباری کردن احراز هویت در حال حرکتاند و مقررات سختگیرانهتر روی صرافیها نیز در حال افزایش است. کاربران میتوانند ابتدا در صرافیها بدون احراز هویت حساب باز کنند، اما روی برداشتهای کاربران محدودیت اعمال میشود؛ محدودیتی که فقط در صورت انجام فرآیند احراز هویت برداشته خواهد شد.
بایننس و کوینبیس، هر دو بهعنوان بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال در جهان، اکنون سیاستهای قوی احراز هویت را اجرا میکنند تا از مقررات بینالمللی پیروی کنند. کاربر هنگام ثبتنام در این پلتفرمها، باید اطلاعات شخصی به علاوه یک شناسنامه دولتی ارائه کند و با ارسال عکس سلفی هویت خود را احراز کند. در ایران نیز صرافیهای زیادی مشغول به فعالیت هستند که فرآیند احراز هویت در آنها الزامی است، لذا این صرافیها به کاربران خود و نهادهای قانونگذار پاسخگو هستند. از جمله این صرافیها میتوان به صرافی تبدیل اشاره کرد.
به دلایل مختلف، برخی از کاربران ممکن است به روشهای مشکوک متوسل شوند تا احراز هویت را دور بزنند. اما دور زدن احراز هویت ممکن است عواقب جدی برای کاربران داشته باشد، از جمله مسدود شدن داراییهایشان.
آیا میتوان بدون احراز هویت ارز دیجیتال خریداری کرد؟
بله، تعدادی از صرافیهای خارجی ارز دیجیتال هیچ نوع فرایند احراز هویتی ندارند. برخی از این صرافیها برای برداشت ارزهای دیجیتال محدودیت اعمال میکنند، مانند کوکوین، کراکن و غیره. از سویی، برخی صرافیها محدودیتی در میزان برداشت ندارند. چنین صرافیهایی ریسک نادیده گرفتن احراز هویت را بهعنوان هزینه اجرای کسبوکار خود میپذیرند.
در حالی که اکثر صرافیهای ارز دیجیتال اجرای مقررات احراز هویت را در پیروی از قوانین بینالمللی آغاز کردهاند، سرمایهگذاران هنوز این انتخاب را دارند که صرافیهایی را انتخاب کنند که فرآیند احراز هویت را تحمیل نمیکنند.
صرافیهای بدون احراز هویت چه ریسکهایی به همراه دارند؟
چندین خطر در ارتباط با فعالیت در صرافیهای خارجی بدون احراز هویت وجود دارد. نخست اینکه این صرافیها ممکن است به دلایل مقرراتی در همه کشورها در دسترس نباشد. ثانیاً، این صرافیها در مقایسه با صرافیهای متمرکز ممکن است نقدینگی و حجم معاملات کمتری داشته باشند. ضمن آنکه استفاده از صرافیهای خارجی بدون احراز هویت سرمایهگذاران را در معرض خطر ازدستدادن دائمی رمزارزهای خود قرار میدهد. گفتنی است، فعالیت در برخی صرافیهای بدون احراز هویت با محدودیتهایی در مبلغ معاملات و تراکنشها، تنوع توکنها و سایر خدمات ارائهشده همراه است.
چنین صرافیهایی میتوانند به راحتی دارایی مشتریان خود را به جیب بزنند و فرار کنند. حتی آنهایی که کلاهبردار نیستند هم ممکن است هک شوند و هیچ غرامتی هم به کاربران خود پرداخت نکنند، چرا که به هیچ نهادی پاسخگو نیستند. همچنین با توجه به اینکه این صرافیها نمیتواند واریزها و برداشتها را ثبت کنند، بدون این مستندات، دولتها ممکن است این پلتفرمها را تعطیل کنند، زیرا آنها بهعنوان مرکز فعالیتهای مجرمانه شناخته میشوند.
گفتنی است، مالکان صرافیهایی که احراز هویت ندارند، اغلب انتخاب میکنند که ناشناس بمانند تا از پیگرد قانونی جلوگیری کنند. در نتیجه سرمایهگذاران باید اعتماد بالایی به افرادی که مسئول اداره صرافی هستند داشته باشند. بنابراین، نظارت بر سوابق پلتفرم هنگام معامله در صرافیهای بدون احراز هویت بسیار مهم است.
ماجرای کاربران ایرانی و صرافیهای خارجی بدون احراز هویت
کاربران ایرانی بازار ارز دیجیتال در سالهای اخیر حوادث ناگواری را تجربه کردند که معروف ترین آن داستان مسدود شدن حساب کاربران صرافی بایننس بود.
صرافی بایننس
اگرچه کشور ایران در لیست کشورهای تحتتحریم بایننس قرار داشت، اما کاربران ایرانی با استفاده از روشهای مختلف از جمله استفاده از فیلترشکن و تغییر IP به معاملهگری در این پلتفرم مشغول شدند.
در حالی که بسیاری از کاربران ایرانی سالها بدون هیچ مشکلی در این صرافی فعالیت کردهاند، امکان بلوکه شدن داراییها همیشه بهعنوان یک خطر بالقوه وجود داشته است. در سال ۲۰۲۱ بود که صرافی بایننس به کاربران خود بابت انجام فرآیند احراز هویت هشدار داد. بسیاری از کاربران ایرانی این هشدار را جدی گرفتند و به دلیل ناتوانی در احراز هویت با هویت ایرانی، حسابهای خود را خالی کردند، اما در این میان شمار زیادی از حسابها مسدود شدند و کاربران به دنبال راهی بودند تا بتوانند داراییهای بلوکه شده خود را از صرافی برداشت کنند که البته بسیاری از آنها ناموفق بودند.
صرافی کوینکس
کوینکس یکی دیگر از صرافیهای خارجی بدون احراز هویت است که کاربران ایرانی زیادی در آن مشغول فعالیت هستند. صرافی کوینکس در دسامبر ۲۰۱۷ ایجاد شد و از همان ابتدا در جهت ارائه خدمات به همه کاربران به ویژه کاربران کشورهای تحتتحریم قدم برداشت. گفتنی است، پس از اجباریشدن احراز هویت در صرافی بایننس بود که کاربران ایرانی به کوینکس هجوم آوردند.
نکته قابل توجه اینکه، کوینکس در وبسایت خود موقعیت خود را کشور ساموآ معرفی کرده است. کشوری در قاره اقیانوسیه که هیچ قانونی در حوزه رمزارزها ندارد و سالانه کمک زیادی را از خارج دریافت میکند. این در حالی است که چندی پیش در همین صفحه موقعیت کوینکس کشور استونی عنوان شده بود.
نکته عجیبتر اینکه هیچ نشانی از آدرس، تلفن، دفتر مرکزی یا حتی کشوری که صرافی در آن واقع شده است در این وبسایت پیدا نمیکنید. لذا اعتماد کردن به چنین صرافیهایی همیشه با خطر از دست رفتن داراییهای کاربران همراه است.
صرافی بایبیت
صرافی بای بیت هم ازجمله پلتفرمهایی است که مدعی است به برخی کشورها ازجمله ایران خدمات ارائه نمیدهد، اما احراز هویت در این پلتفرم الزامی نیست. گفتنی است، پس از اجباری شدن احراز هویت توسط بایننس بود که بسیاری از ایرانیها به بای بیت روی آوردند. اما برای استفاده از بای بیت هم شما نیاز به تغییر آی پی دارید، لذا خطر لو رفتن IP همیشه کاربران ایرانی را تهدید میکند.
راهحل چیست؟
میتوان گفت کمخطرترین راهحل برای کاربران در ایران استفاده از صرافیهای معتبر داخلی است که احراز هویت در آنها الزامی است. بهعنوان مثال، صرافی ارز دیجیتال تبدیل یکی از بهترین صرافیهای حال حاضر در ایران است که همپای صرافیهای خارجی، ابزارهای حرفهای معاملهگری را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. تبدیل با پشتیبانی از بیش از ۲۰۰ ارز دیجیتال تجربهای منحصر به فرد را به کاربران ایرانی ارائه داده و با استانداردهای بالای امنیتی خود، خیال کاربران را از بابت فعالیت معاملاتی در این پلتفرم راحت کرده است.
صرافی تبدیل با تیم متخصص و باتجربه خود، توانست در عرض مدت کوتاهی جای پای خود را در میان صرافیهای معتبر ایرانی محکم کند. مهمترین وجه تمایز تبدیل، پشتیبانی از بیش از ۲۰۰ ارز دیجیتال و توکن است که در دیگر پلتفرمهای معاملاتی ایرانی وجود ندارد. همچنین شما میتوانید برای معاملات خود در این صرافی از ابزارهای مدیریت ریسک همچون OCO و حدضرر استفاده نمایید. همه اینها صرافی تبدیل را به یک گزینه برتر برای کاربران ایرانی تبدیل کرده است.
جمعبندی
در نهایت، این به خود شما بستگی دارد که آیا میخواهید از صرافی بدون احراز هویت استفاده کنید یا خیر. همانطور که گفتیم، صرافیهای بدون احراز هویت خارجی خطرهای خاص خود را دارند، ازجمله مسدود شدن حساب و داراییها، هک شدن بدون پرداخت غرامت به کاربر، حجم معاملاتی پایین، خطر تعطیلی توسط دولتها و غیره. اگر میخواهید بدون نگرانی بابت ازدسترفتن سرمایه خود به معاملهگری و فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال بپردازید و در عین حال از قابلیتهای پیشرفته معاملهگری نظیر صرافیهای بزرگ خارجی بهرهمند شوید، توصیه ما به شما این است که در صرافی معتبر تبدیل ثبتنام کنید.
دیدگاهها