Skip to content
نیترولیگ

آموزش استراتژی شکست خط روند در تحلیل تکنیکال

متوسط

آموزش استراتژی شکست خط روند در تحلیل تکنیکال
در
خواندن در ۱۱ دقیقه

چکیده

برای موفقیت در بازار ارز دیجیتال و دیگر بازارهای مالی، آموزش و کسب مهارت، کلیدی‌ترین سلاح هر معامله‌گری است. تحلیل‌ها و سیگنال‌هایی که دیگر افراد برای ورود و خروج به یک معامله ارائه می‌دهند همیشه قابل اعتماد نیست و تمام افراد حرفه‌ای با کسب مهارت‌های مختلف تحلیلی، خود محاسبات ورود و خروج به یک معامله را انجام می‌دهند. یکی از مهمترین روش‌ها برای شناسایی زمان ورود و خروج یک معامله، استراتژی شکست خط روند است.

اگر برای شما هم این سوال مطرح است که استراتژی شکست خط روند چیست و چطور می‌شود از آن در تحلیل تکنیکال و خرید ارز دیجیتال استفاده کرد، این مقاله آموزشی را از دست ندهید.

استراتژی شکست خط روند چیست؟

نمودارهای قیمتی در تمام بازارهای معاملاتی وجود دارند که این نمودارها براساس زمانبندی روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه تقسیم‌بندی می‌شوند. با دقت در نمودار یک ارز دیجیتال می‌توانید تغییرات قیمتی آن را در بازه‌های زمانی مختلف مشاهده کنید.

درباره ارتباط خط روند با قیمت‌ها باید گفت که خط روند از ارتباط و پیوستگی بین قیمت‌ها بوجود می‌آید. خط روند درواقع یک خط مستقیم است که با متصل کردن روند قیمتی یک ارز دیجیتال بوجود می‌آید و نشان دهنده جهت روند آن ارز است. شکست روند حاصل تغییراتی است که در جهت حرکت قیمتی یک سهم یا یک ارز در بازارهای معاملاتی بوجود می‌آید. شکست خط روند (Trendline Breakout) یکی از نشانه‌های تغییر جهت روند قیمت است.

در استراتژی شکست خط روند تریدرها و تحلیل‌گران به دنبال لحظاتی هستند که قیمت از یک خط روند معتبر عبور می‌کند و روند قبلی پایان می‌یابد. در استراتژی شکست خط روند تریدرها بهترین زمان ورود و خروج به یک معامله را شناسایی ‌کرده، براساس آن خرید و فروش می‌کنند. شکست خط روند دو حالت صعودی و نزولی دارد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

شکست خط روند صعودی

در یک روند صعودی به‌طور مثال قیمت تتر به تدریج سقف‌ها و کف‌های بالاتری نسبت به بازه زمانی قبلی می‌سازد. خط روند صعودی را با اتصال نقاط کف رسم می‌کنند و از قیمت‌های پایین به سمت قیمت‌های بالاتر حرکت می‌کند. در صورتی که یک قیمت جدید این خط را به‌سمت پایین بشکند، احتمال آغاز یک روند نزولی وجود دارد. اگر این شکست خط روند ادامه پیدا کند قیمت تتر رو به کاهش خواهد بود و احتمال سقوط آن به کف‌های حمایت قبلی وجود دارد.

بدون قرعه‌کشی تا سقف ۱۰ هزار میلیارد بیبی دوج هدیه بگیرید!
بدون قرعه‌کشی تا سقف ۱۰ هزار میلیارد بیبی دوج هدیه بگیرید! با شرکت در جشنواره نیترولیگ، میلیاردها بیبی دوج و یک BMW X3 بدون قرعه‌کشی برنده شوید.
شروع

شکست خط روند نزولی

در یک روند نزولی قیمت‌های قبلی در سطح بالاتری از قیمت‌های جدید قرار دارند و در هر بازه به‌تدریج سقف‌ها و کف‌های پایین‌تری ساخته می‌شوند. خط روند نزولی را با اتصال نقاط سقف قیمتی ترسیم می‌کنند و از قیمت‌های بالاتر به سمت قیمت‌های پایین‌تر در حرکت است. وقتی قیمت این روند را به‌سمت بالا بشکند نشانه‌ بی‌میلی فروشندگان به عرضه و پیش‌بینی آغاز یک روند صعودی است. برای شکست خط روند نزولی قیمت باید از مقاومت پیش رو عبور کند و کف‌های قیمتی جدیدی بسازد.

آموزش استراتژی شکست خط روند در تحلیل تکنیکال

چرا استراتژی شکست خط روند مهم است؟

استراتژی شکست خط روند را می‌توان یکی از قابل اعتمادترین روش‌های تحلیل روند و تعیین نقاط ورود و خروج به یک معامله دانست. به‌طور مثال شخصی قصد خرید بیت کوین را دارد می‌خواهد از روند تغییرات قیمتی آن برای سرمایه‌گذاری بلند مدت و یا نوسان‌گیری، مطلع شود. با استفاده از تحلیل‌های قیمتی می‌توان قیمت آینده بیت کوین را براساس تمایل سایر معامله‌گران برای خرید این رمز ارز شناسایی کرد، اما مهمترین نکته‌ای که هر فرد باید بداند، زمان ورود به معامله و خروج از آن است.

استراتژی شکست خط روند به تریدرها سیگنال‌های زمان ورود مناسب و خروج از یک معامله را نشان می‌دهد و فرصت‌هایی که با استفاده از آنها می‌توان به بیشترین سود رسید یا از ضررهای کلان جلوگیری کرد را مشخص می‌کند.

تحلیل تکنیکال به تریدرها امکان برنامه‌ریزی و پیش‌بینی بهترین زمان انجام معامله را می‌دهد و با استفاده از استراتژی شکست خط روند افراد می‌توانند حد سود و حد ضرر خود را بسته به ریسک معاملاتی خود تعیین کرده و به یک معامله وارد یا از آن خارج شوند.

ویژگی‌ ها و نشانه های شکست خط روند

تحلیل تکنیکال خط روند در معاملات، بستگی به استراتژی معاملاتی افراد دارد. قطعاً فردی که قصد سرمایه‌گذاری بلند مدت دارد با فردی که به‌دنبال نوسان‌گیری یا سرمایه‌گذاری کوتاه مدت است نمی‌توانند بازه‌های زمانی مشابهی را برای تحلیل روند قیمتی دنبال کنند. اما در حالت کلی و برای استفاده از استراتژی شکست خط روند، تغییرات و ویژگی‌های مشترکی وجود دارد که تریدرها می‌توانند با بررسی آنها بهترین زمان معامله را شناسایی کنند. در ادامه این ویژگی‌ها را برای هر دو حالت صعودی و نزولی خط روند بررسی می‌کنیم.

ویژگی های شکست خط روند صعودی

شکست خط روند صعودی زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت یک ارز دیجیتال از کف حمایتی خود پایین‌تر می‌رود و با از دست دادن این کف احتمال سقوط قیمت تا کف قبلی وجود دارد. اولین نشانه شکست خط روند صعودی، کاهش حجم معاملات است. معمولاً قبل از کاهش‌های شدید قیمتی، حجم معاملات روزانه و هفتگی به‌مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد و تمایل تریدرها برای خرید یک رمز ارز کم می‌شود. زمانی‌که برای چند روز متوالی این روند ادامه داشته باشد، احتمال شکست خط روند صعودی هم وجود دارد.

دومین ویژگی شکست خط روند صعودی، کندل نزولی قوی است. زمانی که یک کندل با بدنه بزرگ بوجود بیاید و به‌وضوح زیر خط روند بسته شود، نشانه‌هایی معتبری از شکست خط روند صعودی است. دیگر ویژگی شکست خط روند صعودی، دیده شدن واگرایی منفی در اندیکاتورها است. زمانی‌که در اندیکاتورهایی مانند RSI یا MACD یک واگرایی منفی (قیمت سقف بالاتری می‌سازد اما اندیکاتور سقف پایین‌تری را نشان می‌دهد)، می‌توان یک شکست خط روند را پیش‌بینی کرد.

در این‌حال اگر در نزدیک‌ترین کف قیمتی خریدهای حمایتی انجام شود، احتمال برگشت قیمت (پولبک) و جلوگیری از شکست خط روند وجود دارد؛ در غیر این صورت قیمت رمز ارز موردنظر می‌تواند کاهش چشمگیری را تجربه کند.

ویژگی‌های شکست خط روند نزولی

زیرنظر داشتن خط روند نزولی برای تریدرها جذابیت خاصی دارد، چرا که با تحلیل تکنیکال و مشاهده تحرکات مثبت بازار نسبت به خرید یک ارز دیجیتال، فرصت کسب سود و ورود به یک معامله در قیمت مناسب، فراهم می‌شود. برای فهمیدن شکست خط روند نزولی تحلیل‌گران ویژگی‌های خاصی را مورد بررسی قرار می‌دهند که اولین آنها افزایش حجم معاملات است.

زمانی که اقبال بازار برای خرید یک ارز دیجیتال باشد، شاهد تحرکات مثبت و افزایش حجم معاملات هستیم. در این حالت شما مشاهده می‌کنید که مثلاً خرید اتریوم در بازه ساعتی یا روزانه نسبت به بازه‌های قبلی با افزایش چشمگیری روبرو بوده و هرچقدر از یک سمت عرضه صورت می‌گیرد، از سمت دیگر تقاضا برای خرید هم افزایش پیدا می‌کند. در این حالت حجم قابل توجهی از اتریوم معامله می‌شود که نسبت به بازه زمانی موردنظر غیرمعمول است. این حالت یکی از نشانه‌های مثبت برای شکست خط روند نزولی و تعیین کننده رشد قیمت این رمز ارز در آینده‌ای نزدیک است.

از دیگر ویژگی‌های شکست خط روند نزولی می‌توان به کندل صعودی قوی اشاره کرد. این کندل نسبت به کندل‌های قبلی اندازه‌ای بزرگ دارد و در بالای روند نزولی بسته می‌شود. معمولاً مشاهده یک کندل قوی را سیگنال ورود و خرید یک ارز دیجیتال در نظر می‌گیرند. در نهایت هم با مشاهده واگرایی مثبت در اندیکاتورها می‌توان انتظار یک سود خوب از خرید رمز ارز موردنظر را برای تریدرها داشت.

در شکست خط روند نزولی مقاومتی که مانع از رشد قیمتی یک ارز دیجیتال می‌شد شکسته می‌شود و با افزایش خریداران و استقبال سایر تریدرها، آن مقاومت تبدیل به کف حمایتی شده و استراتژی شکست خط روند باعث کسب سودهای عالی برای افراد خواهد شد.

آموزش استراتژی شکست خط روند در تحلیل تکنیکال

آیا همه شکست های خط روند سیگنال معامله هستند؟

نکته بسیار مهمی که باید در استراتژی شکست خط روند در نظر بگیرید این است که همه شکست‌های خط روند سیگنال معامله نیستند. در واقع تریدرها باید این نکته را درنظر بگیرند که ممکن است افزایش یا کاهش قیمت یک ارز و خروج آن از خط روند نشانه یک شکست کاذب باشد و نه یک شکست معتبر.

در شکست کاذب همانند شکست معتبر برای مدت زمانی این‌طور به‌نظر می‌رسد که قیمت ارز دیجیتال در بالا یا پایین خط روند بسته شده و گاهی این شکست با افزایش حجم معاملات هم همراه است، اما ممکن است این روند به‌دلایلی مانند دستکاری بازار و نوسان‌های شدید قیمتی بوجود آمده، معکوس شود و دوباره به داخل خط روند باز گردد. به‌همین دلیل بهتر است که در کنار تحلیل تکنیکال و استراتژی شکست خط روند، از ابزارهای دیگری برای تحلیل تتر و سایر رمز ارزها استفاده شود تا ریسک ضرر در معاملات کاهش یابد.

تفاوت شکست کاذب با  شکست معتبر

اگر بخواهیم به‌طور خلاصه به تفاوت شکست کاذب و شکست معتبر خط روند اشاره کنیم می‌توان گفت که شکست معتبر با ویژگی‌هایی همچون حجم بالای معاملات، بسته شدن کندل به‌وضوح در خارج از خط روند و تایید توسط اندیکاتورها و الگوها همراه است. برای شکست کاذب برخلاف شکست معتبر ویژگی‌ها به‌صورت حجم پایین در زمان شکست، بازگشت سریع قیمت به روند قبلی و شکست در تایم فریم‌های پایین (کمتر از یک ساعت) بدون تایید در تایم فریم‌های بالاتر، نمود پیدا می‌کند.

نکات کاربردی برای استفاده از استراتژی شکست خط روند

برای استفاده موثر از استراتژی شکست خط روند توجه به نکات کاربردی زیر می‌تواند به شما در شناسایی موقعیت‌های معاملاتی مناسب کمک کند و احتمال موفقیت را افزایش دهد.

  1.     حتماً خط روند معتبر را با اتصال سه کف یا سقف قیمتی مشخص کنید و از ثبات و پیوستگی نقاط مطمئن شوید.
  2.     تایم فریم‌های بالاتر را برای تایید شکست خط روند بررسی کنید، مثلاً تایم فریم ۴ ساعته یا روزانه.
  3.     ترکیب شکست خط روند با الگوهایی مانند دو قله، دو کف یا سر و شانه سیگنال مطمئن‌تری را ارائه می‌دهد.
  4.     از ورود یا خروج با عجله به یک معامله اجتناب کنید و منتظر بسته شدن یک یا دو کندل، بالاتر یا پایین‌تر از خط روند بمانید.
  5.     استفاده از پولبک (بازگشت قیمت به خط روند شکسته شده) می‌تواند شرایط ورود امن‌تری را فراهم کند.
  6.     حد ضرر را همیشه زیر خط روند (در شکست صعودی) یا بالای خط روند (در شکست نزولی) قرار دهید.
  7.     شکست خط روند زمانی معتبرتر است که با شکست یک سطح حمایت یا مقاومت قوی همراه باشد.
  8.     استفاده از حد سود چندمرحله‌ای بسیار مهم است. حتماً بخشی از سود را زودتر تثبیت کنید و باقی معامله را باز بگذارید.

آموزش استراتژی شکست خط روند در تحلیل تکنیکال

استفاده از استراتژی شکست خط روند در بازار ارز دیجیتال

در بازار ارز دیجیتال استفاده از استراتژی شکست خط روند یکی از روش‌های معتبر و مناسب برای پیش‌بینی سود احتمالی و ورود به یک معامله است. در صرافی ارز دیجیتال تبدیل امکان استفاده از این استراتژی با ابزارهای مختلفی فراهم است و شما می‌تواند بسته به ریسک‌پذیری خود و تحلیل بازار یک رمز ارز، وارد معامله شوید.

معامله اهرم دار بهترین روش برای خرید ارز دیجیتال با تحلیل تکنیکال است و صرافی تبدیل این شرایط را برای تمام تریدرها با میزان ریسک مختلف فراهم می‌کند. با استفاده از این روش می‌توانید قیمت‌های یک ارز دیجیتال را تحلیل کنید و با انتخاب حد سود و ضرر، امکان کسب سودهای بیشتر را انتظار داشته باشید.

جمع بندی

شکست خط روند سیگنال مناسبی برای انجام معامله است و به تریدرها نشان می‌دهد که در چه سطح قیمتی امکان حمایت وجود دارد و یا در چه قیمتی با سقف مقاومت روبرو خواهند شد. با استفاده از استراتژی شکست خط روند، تریدرها به کمک تحلیل تکنیکال و بررسی رفتار سایر خریداران، زمان ورود به یک معامله و خروج از آن را شناسایی می‌کنند و رفتاری متناسب با این روند برای کسب سودهای بیشتر یا جلوگیری از ضرر از خود نشان می‌دهند.

دیدگاه‌ها

مقالات مرتبط
;