موضع کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا درباره ارزهای دیجیتال چیست؟
انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در حال نزدیک شدن است و با رأیگیری زودهنگام حدود ۶۵ میلیون آمریکایی، رقابت بین نامزدها فشردهتر از همیشه شده است. در این میان، ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از موضوعات برجسته در رقابت انتخاباتی بین دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق و نامزد حزب جمهوریخواه و کمالا هریس، معاون رئیسجمهور فعلی و نامزد حزب دموکرات، مطرح شدهاند. هر دو نامزد مواضعی نسبتاً متفاوت در مورد این فناوری اتخاذ کردهاند که میتواند تأثیر عمیقی بر آینده ارزهای دیجیتال در آمریکا داشته باشد.
دونالد ترامپ و تغییر دیدگاه نسبت به ارزهای دیجیتال
دونالد ترامپ در گذشته یکی از منتقدان سرسخت بیتکوین و ارزهای دیجیتال بود. او در توییتهای قدیمی خود، ارزهای دیجیتال را فاقد ارزش واقعی و ناپایدار توصیف کرده بود و آنها را به عنوان ابزارهایی برای فعالیتهای غیرقانونی میدید. اما به مرور زمان و با نزدیک شدن به این دوره انتخاباتی، ترامپ دیدگاه خود را تغییر داد و حالا به یک حامی پرشور صنعت ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. او حتی مجموعههایی از NFT را منتشر کرده و از پروژههای دیفای (مالی غیرمتمرکز) همچون World Liberty Financial حمایت کرده است.
ترامپ، مانند برخی دیگر از جمهوریخواهان، به شدت علیه ایده ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) یا همان دلار دیجیتال موضع گرفته است. او معتقد است که این ارزها میتوانند دولت را قادر سازند تا نظارت بیشتری بر تراکنشهای مردم اعمال کند، که این امر نگرانیهایی را در میان حامیان آزادیهای فردی و طرفداران ارزهای دیجیتال به وجود آورده است. در عین حال، ترامپ وعده داده است که در صورت پیروزی، به استخراج بیتکوین کمک کند و افرادی همچون گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا را که به نظارت سختگیرانه بر بازار ارزهای دیجیتال معروف است، از سمت خود برکنار کند. به نظر میرسد که این وعدهها باعث جلب حمایت برخی از چهرههای برجسته در فضای کریپتو از ترامپ شده است، چرا که آنها به دنبال سیاستمداری هستند که با این صنعت همسو باشد.
کمالا هریس و دیدگاهی متفاوت به آینده ارزهای دیجیتال
برخلاف ترامپ، کمالا هریس، نامزد حزب دموکرات، تاکنون کمتر در مورد ارزهای دیجیتال صحبت کرده است. اما با نزدیک شدن به انتخابات، او نیز برنامههایی را در این زمینه اعلام کرده که نشان از نگاه حمایتیاش به این حوزه دارد. هریس که در گذشته به عنوان دادستان کل کالیفرنیا فعالیت کرده، اعلام کرده است که به دنبال ایجاد یک چارچوب نظارتی برای ارزهای دیجیتال است که در ابتدا در پلتفرم خود با هدف حمایت از جامعه آفریقایی-آمریکایی ارائه شد.
این برنامه جنجالهایی را به همراه داشت، زیرا برخی این سؤال را مطرح کردند که چرا این برنامه تنها برای یک گروه خاص طراحی شده است. اما بعداً سخنگوی کمپین هریس توضیح داد که این طرح برای همه آمریکاییها اجرا خواهد شد و محدود به نژاد خاصی نیست. علاوه بر این، هریس اعلام کرده است که در صورت پیروزی، نوآوریهای فناوری از جمله بلاکچین و هوش مصنوعی را در آمریکا تقویت خواهد کرد. او همچنین در رویدادهای جمعآوری کمک مالی به حامیانش اطمینان داده که قصد دارد از رشد داراییهای دیجیتال در کشور حمایت کند.
یکی از چهرههای برجسته در دنیای کریپتو، مارک کوبان، میلیاردر و مالک سابق تیم دالاس ماوریکس، در گذشته اعلام کرده بود که کمپین هریس با او در مورد داراییهای دیجیتال صحبت کرده است. او گفته بود که تیم هریس نسبت به دولت بایدن دیدگاه بازتری به این حوزه دارند و احتمالاً دیدگاه دوستانهتری نسبت به این صنعت خواهند داشت.
نتیجهگیری
این انتخابات میتواند تأثیر چشمگیری بر آینده ارزهای دیجیتال در ایالات متحده بگذارد. ترامپ با دیدگاهی حمایتی نسبت به ارزهای دیجیتال و مخالفت با نظارت دولتی، سعی دارد تا رأیدهندگان علاقمند به ارزهای دیجیتال و حامیان آزادیهای اقتصادی را به سمت خود جذب کند. از سوی دیگر، هریس با وعده حمایت از نوآوریهای دیجیتال و ایجاد چارچوبی قانونی و جامع، میخواهد اطمینان بیشتری به سرمایهگذاران و توسعهدهندگان این حوزه بدهد.
در نهایت، اینکه کدام نامزد پیروز شود، میتواند جهتگیری آمریکا در برابر ارزهای دیجیتال را مشخص کند. اگر ترامپ به ریاست جمهوری بازگردد، احتمالاً شاهد حمایت بیشتر از استخراج و نوآوریهای مالی غیرمتمرکز خواهیم بود. از طرف دیگر، اگر هریس به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود، احتمالاً شاهد توسعه و نظارت دقیقتری بر این حوزه خواهیم بود که با هدف ایجاد اطمینان و حمایت بیشتر از سرمایهگذاران انجام میپذیرد. با توجه به مواضع متفاوت این دو نامزد، این انتخابات میتواند نقطه عطفی برای ارزهای دیجیتال در آمریکا باشد و سیاستهای آینده این کشور در قبال این فناوری را تعیین کند.
دیدگاهها