Skip to content

نویسنده «شوالیه تاریکی» برای مجموعه علمی‌تخیلی‌اش به سراغ بلاک‌چین می‌رود

در
خواندن در ۷ دقیقه

ترکیب دنیای خیال‌انگیز علمی‌تخیلی هالیوود با فناوری‌های پیشرو مانند بلاک‌چین و هوش مصنوعی می‌تواند آینده داستان‌گویی و خلق دنیاهای فانتزی را متحول کند. دیوید گویر، فیلمنامه‌نویس سرشناس آثاری چون سه‌گانه «بلید» و «شوالیه تاریکی»، و همچنین نویسنده مجموعه «بنیاد» برای اپل تی‌وی، حالا در حال ساخت یک دنیای علمی‌تخیلی جدید بر پایه بلاک‌چین است.

این پروژه جاه‌طلبانه نه تنها از فناوری‌های نو بهره می‌برد، بلکه به دنبال مشارکت دادن مستقیم طرفداران در فرآیند خلق است.

نویسنده «شوالیه تاریکی» برای مجموعه علمی‌تخیلی‌اش به سراغ بلاک‌چین می‌رود

این فیلمساز برای فرنچایز علمی‌تخیلی بعدی خود به فناوری بلاک‌ چین و هوش مصنوعی روی آورده است. او قصد دارد با حمایت استارتاپ وب ۳ «پروتکل استوری»، یک مجموعه علمی‌تخیلی «جامعه‌محور» بسازد که در آن، طرفداران نقشی فعال در داستان‌پردازی و توسعه دنیا خواهند داشت.

Emergence: دنیایی علمی‌تخیلی بر پایه بلاک ‌چین

دنیای علمی‌تخیلی جدید گویر « Emergence» نام دارد. به گفته او، « Emergence » شامل عناصر اصلی علمی‌تخیلی مانند سفینه‌های فضایی، شکار آثار باستانی در کهکشان و سیاهچاله‌های سفید است. این عناصر، پایه و اساس یک پروژه چندرسانه‌ای گسترده را تشکیل خواهند داد که قرار است در پلتفرم بلاک ‌چین جدید گویر به نام «اینسنشن» ساخته شود.

اینسنشن و « Emergence » بر بستر «پروتکل استوری» قرار دارند. پروتکل استوری یک بلاک‌ چین است که تمرکز ویژه‌ای بر مالکیت فکری دارد و ابزارهایی برای ثبت، پیگیری و کسب درآمد از محتوا ارائه می‌دهد.

گویر در یک پنل گفت‌وگو در کنفرانس Consensus  کوین‌دسک در شهر تورنتو کانادا، در کنار سی وای لی از پروتکل استوری حضور داشت. در این نشست، گویر چشم‌انداز خود را برای اینسنشن تشریح کرد و گفت که این پلتفرم به طرفداران اجازه می‌دهد تا در کنار نویسندگان حرفه‌ای، در خلق دنیای « Emergence » مشارکت کنند.

او گفت: «ایده این است که ما جامعه را در تمام این فرآیند مشارکت دهیم و آن‌ها فرصت خواهند داشت شخصیت‌هایی را خلق کنند که به پادکست‌ها، انیمیشن‌ها و غیره اضافه خواهند شد.»

گویر رویکرد هالیوود در ساخت و توسعه مالکیت فکری را نقد کرد. او این رویکرد را «بسیار از بالا به پایین» و کند در تطبیق با تغییرات خواند. به گفته او: «فرنچایزها در صنعت فیلم و تلویزیون بر اساس مدل‌هایی ساخته می‌شوند که یک قرن قدمت دارند. نوآوری بسیار دشوار است. اگر تازه‌وارد باشید، ورود به هالیوود بسیار سخت است.» او افزود که وب ۳ می‌تواند به تغییر این وضعیت کمک کند. وب ۳ به نسل جدید اینترنت اشاره دارد که بر پایه فناوری‌های غیرمتمرکز مانند بلاک‌چین بنا شده است و به کاربران کنترل بیشتری بر داده‌ها و دارایی‌هایشان می‌دهد.

پروتکل استوری: زیربنای مالکیت فکری غیرمتمرکز

پروتکل استوری که در سال ۲۰۲۳ راه‌اندازی شد، بیش از ۸۰ میلیون دلار سرمایه از سرمایه‌گذارانی مانند a16z، Hashed و Endeavor جذب کرده است. این پلتفرم ابزارهایی را برای ثبت، پیگیری و کسب درآمد از مالکیت فکری بر روی بلاک‌چین ارائه می‌دهد.

سی وای لی در این نشست توضیح داد که «هر مالکیت فکری برنامه خاص خود، حقوق مجوزدهی و سهیم شدن در حق امتیاز را دارد.» او افزود: «بدون هیچ واسطه‌ای، هر کسی می‌تواند بر اساس مالکیت فکری شخص دیگری، آن را بازترکیب کرده (ریمیکس کند)، مجوز بگیرد و اساساً بر پایه آن خلق اثر کند.» او تاکید کرد که این فرآیند «طبق قوانینی که صاحب مالکیت فکری تعیین کرده است، صورت می‌گیرد و آن‌ها می‌توانند در سود حاصله با هم سهیم شوند.» این قابلیت، فرصت‌های جدیدی را برای خالقان محتوا و طرفداران ایجاد می‌کند.

نقش هوش مصنوعی «اطلس» و مشارکت جامعه

گویر برای پایه‌گذاری دنیای « Emergence »، یک کتابچه راهنمای داستان ۲۵۰۰ صفحه‌ای نوشته است. او گفت: «ما تعدادی هنرمند کانسپت بسیار با استعداد که روی مجموعه‌های «هری پاتر» و «جنگ ستارگان» کار کرده بودند، و همچنین تعدادی نویسنده علمی‌تخیلی برنده جوایز معتبر هوگو و نبولا را استخدام کردیم تا با استفاده از کتابچه‌ای که من خلق کرده بودم، داستان‌هایی را در این دنیا بنویسند.» هنرمندان کانسپت، طرح‌ها و ایده‌های بصری اولیه برای شخصیت‌ها، محیط‌ها و اشیاء را خلق می‌کنند.

این مواد نوشته شده و طرح‌ها، به عنوان داده‌های آموزشی برای یک عامل هوش مصنوعی به نام «اطلس» (Atlas) مورد استفاده قرار گرفتند. گویر گفت که «اطلس» به مشارکت‌کنندگان کمک خواهد کرد تا در چارچوب داستانی از پیش تعریف شده، به خلق مشترک بپردازند. او این را یک «استفاده مجاز و صحیح از هوش مصنوعی» می‌نامد، جایی که صرفاً اطلاعات از منابع مختلف استخراج نمی‌شوند، بلکه هوش مصنوعی بر اساس یک مجموعه داده هدفمند و مشخص عمل می‌کند.

بازدیدکنندگان از پلتفرم « Emergence » می‌توانند درباره شخصیت‌ها و محیط‌های آن مطالعه کنند یا محتوای خود را خلق کنند. جامعه کاربران می‌توانند به داستان‌ها و تصاویر خلق شده توسط دیگران رأی مثبت دهند. یک هیئت تحریریه، به ریاست گویر، تصمیم خواهد گرفت که کدام یک از آثار ارسالی به بخشی از خط داستانی اصلی و رسمی مجموعه تبدیل شوند. گویر گفت: «ما به جامعه خود اجازه می‌دهیم به شخصیت‌هایی که خود جامعه خلق کرده است، رأی مثبت دهند. سپس هیئت تحریریه – که خودم و چند نفر دیگر هستیم – تصمیم می‌گیریم که کدام یک از این شخصیت‌ها بهترین تناسب را با مجموعه کلی دارد.» این رویکرد، قدرت انتخاب و تأثیرگذاری را به دست جامعه می‌دهد.

چرا گویر به سراغ این فناوری‌ها آمد؟

گویر درباره دلیل روی آوردن خود به این فناوری‌ها گفت: «هوش مصنوعی، وب ۳، بلاک‌چین – هیچ کدام از اینها از بین نمی‌روند، درست است؟ کل جهان در حال توکن‌سازی شدن است.» توکن‌سازی به فرآیند تبدیل حقوق مالکیت یک دارایی (چه فیزیکی و چه دیجیتال) به یک توکن دیجیتال بر روی بلاک‌چین اشاره دارد.

او افزود که برای خودش، این‌ها چیزهایی هستند که باید یادشان بگیرد و درگیرشان شود. در حالی که هوش مصنوعی و بلاک‌چین ترس‌هایی را درباره از دست دادن شغل و تبدیل کار خلاقانه به یک کالای صرف ایجاد کرده‌اند، گویر می‌گوید امیدش این است که از این فناوری‌ها به روش‌هایی استفاده کند که هنرمندان و افراد خلاق را توانمند سازد.

او در این باره گفت: «واقعاً مسئله این است که تصمیم بگیرم سرم را زیر برف کنم یا سهمی در تصمیم‌گیری داشته باشم و به سهم کوچک خودم ببینم می‌توانم این فناوری‌ها را به شکلی هدایت کنم که برای افراد خلاق مثل خودم مفید باشد یا خیر.» این دیدگاه نشان‌دهنده تمایل او به پذیرش تغییر و تلاش برای شکل دادن به آینده فناوری به نفع خالقان است.

با ادغام داستان‌گویی، بلاک‌ چین و هوش مصنوعی، دیوید گویر در حال ترسیم آینده‌ای جدید برای خلق دنیاهای علمی‌تخیلی است که در آن، مرز بین خالق و طرفدار کمرنگ‌تر می‌شود.

سوالات متداول

پروژه جدید علمی‌تخیلی دیوید گویر چیست؟

پروژه جدید او « Emergence » نام دارد که یک دنیای علمی‌تخیلی مبتنی بر بلاک‌چین است و با هدف مشارکت دادن طرفداران در فرآیند خلق داستان و توسعه دنیا ساخته می‌شود.

نقش بلاک‌چین در پروژه « Emergence » چیست؟ پروژه « Emergence » بر بستر بلاک‌چین «پروتکل استوری» و پلتفرم «اینسنشن» قرار دارد. بلاک‌چین برای ثبت، پیگیری و کسب درآمد از مالکیت فکری استفاده می‌شود و به طرفداران امکان می‌دهد مستقیماً در خلق و سهیم شدن در حق امتیاز آثار مشارکت کنند بدون نیاز به واسطه.

هوش مصنوعی چه نقشی در این پروژه دارد؟ یک عامل هوش مصنوعی به نام «اطلس» با استفاده از کتابچه راهنمای داستان و آثار نویسندگان حرفه‌ای آموزش دیده است. این هوش مصنوعی به مشارکت‌کنندگان کمک می‌کند تا در چارچوب داستانی مشخص، به خلق مشترک محتوا بپردازند.

ارزهای وب ۳ خریدوفروش ارزهای دیجیتال حوزه وب‌۳
خرید ارزهای وب ۳

 

دیدگاه‌ها