Skip to content
کمپین نیترولیگ

چگونه از کلاهبرداری با تتر تقلبی جلوگیری کنیم؟

همه چیز درباره تتر تقلبی
در
خواندن در ۷ دقیقه

این روزها، کلاهبرداری در فضای ارز دیجیتال به امری شایع تبدیل شده است و تتر تقلبی یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد. با افزایش استفاده از ارزهای دیجیتال، کلاهبرداران سعی در استفاده از ناآگاهی کاربران دارند.

تتر یکی از ارزهای دیجیتال است که به دلیل پایداری ارزش آن در برابر دلار آمریکا، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اما این محبوبیت، فرصت‌هایی را برای کلاهبرداران فراهم کرده است تا با فروش تترهای تقلبی، از کاربران سود ببرند.

در این مقاله از آکادمی تبدیل، استیبل کوین تتر و انواع آن را معرفی می‌کنیم، انواع روش‌ها و شگرد‌های کلاهبرداری با آن را مرور می‌کنیم و به بررسی راه‌هایی برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری خواهیم پرداخت. از آنجا که امنیت کاربران در فضای دیجیتال بسیار مهم است، آموزش راه‌های مقابله با این نوع تهدیدات از اهمیت بالایی برخوردار است.

تتر چیست و چه کاربردی دارد؟

در ابتدا بیایید ببینیم تتر چیست و چه کاربردی دارد. USDT که با نام تتر نیز شناخته می‌شود، یک ارز دیجیتال متصل به دلار آمریکا است که هدف آن ارائه ثبات در بازار بی‌ثبات ارزهای دیجیتال است. این ارز که نوعی از استیبل کوین است، در سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد، برای حفظ ارزش در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال طراحی شده است. برخلاف بیت کوین که قیمت آن به شدت در نوسان است، USDT قصد دارد با نسبت ۱:۱ به دلار آمریکا متصل بماند. این ثبات به چند دلیل باعث محبوبیت آن می‌شود:

اولاً، تتر به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به تبدیل مجدد به ارزهای فیات، به خرید ارز دیجیتال بپردازند و از کارمزدها و تاخیرهای احتمالی جلوگیری کنند.

ثانیا، USDT به عنوان یک پناهگاه امن برای سرمایه‌گذاران، در بازار خرسی ارزهای دیجیتال عمل می‌کند. هنگامی که قیمت ارز دیجیتال کاهش می‌یابد، سرمایه‌گذاران می‌توانند دارایی‌های خود را به تتر تبدیل کنند تا بدون ضرر و زیان قابل توجهی، از این طوفان عبور کنند.

بزرگ‌ترین رویداد ارز دیجیتال ایران
بزرگ‌ترین رویداد ارز دیجیتال ایران با شرکت در این رویداد و دعوت از دوستان خود می‌توانید بدون قرعه‌کشی BMW X3 برنده شوید.
شرکت در رویداد

آشنایی با انواع مختلف تتر

تتر به عنوان پرطرفدارترین استیبل کوین جهان، در معاملات روزانه و در صرافی‌ ارز دیجیتال، بیشترین استفاده را دارد. اما نکته جالب اینجاست که تتر فقط یک نوع ندارد!

تتر بر روی بلاک‌چین‌های مختلفی مانند اتریوم، ترون، سولانا و بیت کوین پیاده‌سازی شده است. به همین دلیل، انواع مختلفی از تتر با ویژگی‌های متفاوت وجود دارد. این تنوع می‌تواند زمینه را برای سوء استفاده و تولید تتر تقلبی فراهم کند. در ادامه به معرفی مشهورترین تترهای موجود در بازار می‌پردازیم.

تتر ترون (TRC-20)

این استاندارد تتر، بر روی بلاک‌چین ترون پیاده‌سازی شده است که از ویژگی‌های مهم آن می‌توان به سرعت بالای انتقال به همراه کارمزد تراکنش بسیار پایین آن اشاره کرد. همچنین، حجم معاملات آن در میان کاربران، بسیار بالاست، به‌گونه‌ای که حجم معاملات تتر ترون، به تنهایی از مجموع حجم معاملات انواع دیگر بیشتر است.

تتر اتریوم (ERC-20)

محبوبیت این شبکه از تتر، نیز همانند تتر ترون بالاست، چرا که علاوه بر کاربران صرافی‌‌ ارز دیجیتال، کاربران صرافی‌های غیرمتمرکز که در امور دیفای شرکت دارند، اغلب از شبکه اتریوم استفاده می‌کنند. سرعت انتقال آن بسیار بالاست اما هزینه کارمزد تراکنش‌ها، بستگی به شلوغی شبکه اتریوم دارد و متغیر خواهد بود.

تتر تقلبی چیست؟

تتر بیت کوین (Omni)

تتر اُمنی، یکی از قدیمی‌ترین نوع تتر است و برای تسهیل تراکنش‌ها در شبکه بیت کوین راه‌اندازی شد. به همین دلیل، سرعت تراکنش در این شبکه، نسبت به سایر شبکه‌ها پایین‌تر است و همچنین هزینه کارمزد آن همچنان بالاست، اما در عوض، امنیت بیشتری نسبت به دیگر شبکه‌ها دارد.

تتر بایننس (BEP20)

تتر بایننس که اغلب در برنامه‌های غیرمتمرکز این شبکه استفاده می‌شود، دارای ویژگی‌هایی مانند کارمزد بسیار پایین و سرعت انجام تراکنش بالاست. همچنین پشتیبانی توسط بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان، آن را به انتخاب خوبی برای انجام تراکنش‌‌ها، تبدیل کرده است.

تتر سولانا (SPL)

سولانا به عنوان جدیدترین بلاک‌چین فعال در حوزه معاملات تتر، به سرعت در حال جلب نظر کاربران ارز دیجیتال است. این شبکه با ارائه سرعت بالا و هزینه‌های پایین، رقابتی جدی را برای دیگر بلاک‌چین‌های محبوب مانند اتریوم و ترون ایجاد کرده است.

روش‌های کلاهبرداری با تتر تقلبی

حال که با تتر و انواع آن آشنا شدید، بیایید تا روش‌های رایج کلاهبرداران این حوزه را بیشتر بشناسیم. با گسترش استفاده تتر در مبادلات روزانه، کلاهبرداران نیز روش‌های گوناگون و بعضا خلاقانه‌ای را برای سوءاستفاده از این استیبل کوین و دزدیدن دارایی شما طراحی و اجرا می‌کنند، پس به دقت ادامه مقاله را مطالعه کنید.

کلاهبرداری به روش فیشینگ

حملات فیشینگ برای رسیدن به اطلاعات حیاتی و مهم شما طراحی می‌شوند و معمولا با دادن اطلاعاتی مانند نام کاربری و رمز عبور، شما را به سمت وبسایتی مشابه صرافی ارز دیجیتال یا پلتفرم‌های مالی دیگر هدایت می‌کنند و با وعده‌هایی مانند دریافت تتر رایگان، از شما سوءاستفاده می‌کنند. پس در این‌جا، بررسی لینک مورد نظر، حیاتی خواهد بود و شما را نجات می‌دهد.

استفاده از ایمیل و پیامک حاوی لینک مخرب

یکی از شیوه‌های قدیمی اما رایج کلاهبرداری‌ها، ارسال پیام‌های فریبنده از طریق ایمیل یا پیامک است.  استفاده از عناوین جذاب و جنجالی می‌توانند کنجکاوی و توجه کاربران را جلب کنند و آن‌ها را طریق لینک‌های مخرب به سمت وبسایت جعلی خود هدایت کنند. در برخی موارد، فایل‌های ضمیمه آلوده‌ای به این پیام‌ها الصاق می‌شود. با باز کردن این فایل‌ها، بدافزارها به سیستم کاربر راه پیدا می‌کنند و اطلاعات شخصی و مالی او را به سرقت می‌برند.

جلوگیری از هک و فیشینگ در دنیای ارز دیجیتال

دانلود کیف پول تقلبی

یکی از روش‌های جدید کلاهبرداری در دنیای ارز دیجیتال، سوءاستفاده از نام و اعتبار کیف پول‌های معتبر برای فریب کاربران و سرقت دارایی‌های آن‌ها است. در این روش، کلاهبرداران کیف پول‌های جعلی با ظاهری شبیه به کیف پول‌های معتبر طراحی می‌کنند و آن‌ها را در منابع غیرمعتبر مانند وب‌سایت‌های جعلی، کانال‌های تلگرامی تقلبی یا اپ استورهای غیررسمی منتشر می‌کنند.

کاربران ناآگاه با تصور اینکه این کیف پول، نسخه واقعی کیف پول معتبر است، آن را دانلود و نصب می‌کنند.

پس از نصب کیف پول جعلی، از کاربران خواسته می‌شود تا کلید خصوصی یا عبارات بازیابی خود را وارد کنند.

با وارد کردن این اطلاعات، کلاهبرداران به تمام دارایی‌های دیجیتال موجود در کیف پول کاربر دسترسی پیدا می‌کنند و آن‌ها را به سرقت می‌برند.

تراکنش تتر تقلبی به کیف پول شما

در این روش، کلاهبرداران توکن‌های جعلی را با ظاهر و نام مشابه تتر (USDT) ایجاد می‌کنند و آن‌ها را برای تعداد زیادی از کاربران ارسال می‌کنند. کسانی که از این خطر آگاه نباشند، با دیدن مقدار زیادی از آن توکن، ممکن است بخواهند آن‌ را به صرافی برده و نقدش کنند، اما برای انجام تراکنش نیاز به پرداخت کارمزد دارند و با واریز حتی مقداری کم از ارز دیجیتال مورد نظر، دارایی شخص برداشت می‌شود. درواقع، آن تتر تقلبی، به عنوان طعمه استفاده شده است.

تبلیغات در فضای مجازی

در این روش، کلاهبرداران با استفاده از تبلیغات دروغین در شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها و دیگر پلتفرم‌های مجازی، کاربران را به سرمایه‌گذاری در تتر تقلبی ترغیب می‌کنند. آن‌‌ها وعده سودهای کلان و تضمینی در کوتاه‌مدت را از طریق سرمایه‌گذاری در تتر می‌دهند. 

کاربران ناآگاه با دیدن این تبلیغات فریبنده، به وب‌سایت جعلی هدایت می‌شوند و برای خرید تتر تقلبی اقدام می‌کنند. پس از پرداخت پول، کلاهبرداران دیگر پاسخگوی کاربران نیستند و آن‌ها تمام سرمایه خود را از دست می‌دهند.

همه چیز درباره تتر تقلبی

ایردراپ تقلبی

ایردراپ روشی برای توزیع رایگان ارز دیجیتال بین کاربران است. کلاهبرداران از این روش برای فریب کاربران و سرقت دارایی‌های آن‌ها استفاده می‌کنند. درواقع آن‌ها، یک ایردراپ جعلی برای تتر تقلبی خود تبلیغ می‌کنند.

آن‌ها از کاربران می‌خواهند که برای دریافت تتر رایگان، اطلاعات شخصی و مالی خود را مانند آدرس ایمیل، شماره تلفن یا آدرس کیف پول خود را ارائه دهند. در برخی موارد نیز، کلاهبرداران از کاربران می‌خواهند که برای دریافت تتر رایگان، مبلغی را به عنوان هزینه ثبت‌نام یا کارمزد پرداخت کنند.

پس از دریافت اطلاعات یا پول کاربران، کلاهبرداران هیچ تتر واقعی ارسال نمی‌کنند و آن‌ها را فریب می‌دهند.

استیک تتر با درصد سود بالا

استیک ارز دیجیتال علاوه بر افزایش امنیت شبکه، برای کسب درآمد غیرفعال نیز استفاده می‌شود. درصد سود سالیانه‌ای که استیک هر ارز دیجیتال ارائه می‌دهد به عواملی مانند پذیرش و محبوبیت دارایی و میزان اعتبارسنج‌های آن شبکه بستگی دارد و در هر پلتفرمی متفاوت است، اما این درصد سودها معمولا متعادل هستند و تغییر زیادی در بین پلتفرم‌های مختلف وجود ندارد.

ارائه طرح‌های استیکینگ تتر با وعده سودهای بالا یکی از شگرد‌های جدید کلاهبرداران ارز دیجیتال است. در این روش، کلاهبرداران پروژه‌های جعلی راه‌اندازی می‌کنند و به کاربران وعده می‌دهند که در صورت استیک کردن تتر خود در این پروژه‌ها، سودهای بالایی دریافت خواهند کرد.

آن‌ها از کاربران می‌خواهند که تتر خود را به آدرس کیف پول جعلی پروژه ارسال کنند. پس از دریافت تتر کاربران، کلاهبرداران ناپدید می‌شوند و کاربران تمام دارایی خود را از دست می‌دهند.

فروش تتر ارزان

شاید جدیدترین شیوه کلاهبرداری با تتر تقلبی، فریب کاربران با وعده فروش تتر ارزان است. در این روش، کلاهبرداران از طمع و ناآگاهی کاربران سوءاستفاده می‌کنند و تترهای تقلبی را به قیمتی پایین‌تر از قیمت واقعی به آن‌ها می‌فروشند..

آن‌ها برای جلب اعتماد کاربران، از عناوین و تبلیغات جذاب مانند «تتر ارزان، فرصتی استثنایی!» یا «تخفیف ویژه تتر» استفاده می‌کنند. کاربران ناآگاه با تصور اینکه می‌توانند تتر را با قیمتی ارزان‌تر از قیمت واقعی خریداری کنند، به دام کلاهبرداران می‌افتند. پس از پرداخت پول، کلاهبرداران هیچ تتر واقعی به کاربر تحویل نمی‌دهند و یا تترهای تقلبی برای آن‌ها ارسال می‌کنند که هیچ ارزشی ندارند.

شناسایی تتر تقلبی با ۵ گام ساده

یکی از رایج‌ترین شیوه کلاهبرداری در فضای ارز دیجیتال، استفاده از تتر تقلبی است. در ادامه ما به شما نشان می‌دهیم که چطور می‌توانید با ۵ گام ساده، تتر تقلبی را از اصلی تشخیص دهید و در دام کلاهبرداران نیفتید. این ۵ گام عبارتند از:

۱- لوگو تتر را مشاهده کنید

هر ارز دیجیتالی یک لوگو مخصوص به خود را دارد و تتر (USDT) نیز از این قائده مستثنی نیست. لوگو تتر یک دایره سبز‌رنگ دارد که حرف T در مرکز آن نقش بسته است. درست مانند تصویر زیر.

پس بنابراین، هر توکن تتری که لوگو ندارد و یا لوگو آن متفاوت با تصویر پایین است، تتر تقلبی است.

لوگو تتر

۲- آدرس کانترکت تتر را بررسی کنید

برای هر انتقال تتر، یک آدرس قرارداد اصلی وجود دارد که با شبکه‌ای که توکن در آن منتقل می‌شود متفاوت است. برای مثال، آدرس قرارداد تتر در شبکه‌های اتریوم و ترون به این شرح است:

  • آدرس قرارداد تتر روی اتریوم: 0xdac17f958d2ee523a2206206994597c13d831ec7
  • آدرس قرارداد تتر روی ترون: TR7NHqjeKQxGTCi8q8ZY4pL8otSzgjLj6t

برای مشاهده آدرس قرارداد تتر بر روی دیگر بلاک‌چین‌ها، می‌توانید به سایت Coinmarketcap مراجعه کرده و مانند تصویر زیر، آدرس قرارداد را ببینید.

آدرس قرارداد تتر چیست

یک تراکنش تتر تقلبی با این آدرس‌های قرارداد متفاوت خواهد بود. پس دانستیم که تراکنش‌های تتر، یک آدرس قرارداد یکسان در شبکه‌های مختلف دارند. بنابراین، از نقل و انتقالات تتر که شامل آدرس قرارداد دیگری است خودداری کنید.

۳- تراکنش را بازبینی کنید

پس از تکمیل تراکنش، انتظار می‌رود هش تراکنش در اختیار شما قرار گیرد. هش درواقع رشته‌ای از کاراکترهای الفبایی است و زمانی ایجاد می‌شود که یک تراکنش آغاز می‌شود. این یک شناسه است که برای ردیابی تراکنش‌ها در بلاک‌چین استفاده می‌شود.

بنابراین، داشتن این هش تراکنش و اسکن آن در کاوشگر‌ شبکه‌ها مانند etherscan.io اتریوم، برای مشاهده جزئیات تراکنش ضروری است. در این‌جا می‌توانید علاوه بر اطلاعات آدرس کیف پول مبدا و مقصد، آدرس کانترکت تتر را نیز مشاهده کنید و از صحت اصلی یا جعلی بودن تتر مطلع شوید.

(تصویر۷)

۴- حجم معاملات و ارزش بازار تتر را بررسی کنید

انتظار می‌رود در هنگام انجام معاملات، اطلاعاتی مانند قیمت ارز دیجیتال تتر، حجم معاملات ۲۴ ساعته، عرضه در گردش و ارزش بازار داشته باشد. اینها جزئیاتی هستند که عملکرد بازار تتر را نشان می‌دهند.

با این حال، تراکنش تتر تقلبی ممکن است این اطلاعات را نشان ندهد، که باید در هنگام وقوع چنین رویدادی احتیاط کرد.

۵- موجودی کیف پول خود را پایش کنید

باید مطمئن شوید که انتقال تتر در موجودی کیف پول شما منعکس می‌شود. مهم است که قبل از انتقال، موجودی کیف پول خود را بدانید تا از اضافه شدن وجوه مطمئن شوید.

زمانی که ارزش توکن در موجودی کیف پول شما منعکس نشود، آن انتقال جعلی است و توکن واریزی به کیف پول شما، از نوع تقلبی است.

خرید تتر از صرافی های معتبر

شاید از خود بپرسید که بهترین راه برای خرید تتر چیست؟ چطوری در دام کلاهبرداران برای خرید و فروش ارز دیجیتال تتر نیفتیم؟

بهترین راه، خرید از صرافی‌های معتبر داخلی و خارجی است. این صرافی‌ها موظف هستند که تتر اصلی را برای خرید و فروش ارائه دهند و زمینه معاملات سالم را در این فضا فراهم کنند. این صرافی‌ها معمولا حجم معاملات بالایی دارند و تغییرات قیمت نسبتا پایداری برای تتر ایجاد می‌کنند.

پس اگر بدنبال خرید و فروش این استیبل کوین هستید، می‌توانید از این پلتفرم‌ها به خصوص، صرافی ارز دیجیتال ایرانی استفاده کنید و به راحتی ریال خود را به تتر و برعکس تبدیل نمایید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا اطلاعاتی در مورد استیبل کوین تتر و شگرد‌های گوناگون کلاهبرداران برای انجام تراکنش تتر تقلبی ارائه شود.

تتر با این‌که ارزش دلاری ثابتی دارد اما از نظر کاربردی، دارای ارزش بالایی است و آن‌ را به یک دارایی قابل دوام برای خرید، فروش و نگهداری تبدیل می‌کند. با این حال، دنیای ارز دیجیتال با گسترش خود، در سمتی دیگر به بستری برای کلاهبرداران برای سرقت وجوه مردم تبدیل شده است.

بنابراین، مهم است که به روش‌های برجسته برای شناسایی تراکنش‌های جعلی تتر توجه داشته باشید تا در این فضا همچنان ایمن بمانید.

سوالات متداول

چه تفاوت‌هایی بین تتر اصلی و تتر تقلبی وجود دارد؟

تتر اصلی دارای ارزش است و در کیف پول قابل مشاهده است، همچنین، لوگو تتر اصلی مشخص است و آدرس کانترکت آن ثابت و با دیگر تراکنش‌ها یکسان است.

آیا می‌توانم تتر از دست رفته خود را بازگردانم؟

به دلیل ماهیت غیرمتمرکز فضای ارز دیجیتال، اکثرا دارایی از دست رفته قابل بازگشت نخواهد بود.

بهترین کیف پول برای نگهداری تتر چیست؟

بهترین کیف پول برای نگهداری طولانی‌مدت تتر، کیف پول‌های سخت افزاری لجر و تروزر هستند و در بهترین کیف‌ پول‌های نرم‌افزاری نیز می‌توان از تراست ولت نام برد.

خرید و فروش تتر در کجا امن است؟

خرید و فروش تتر در صرافی ارز دیجیتال تبدیل، کاملا ایمن و ساده است. شما پس از افتتاح حساب و احراز هویت، می‌توانید این استیبل کوین به همراه ارزهای دیجیتال دیگر را خرید و فروش نمایید.

 

منابع: 

Prestmit.com

Trendmicro.com

دیدگاه‌ها (2)

  1. سلاماقا واسه من اومده تو واتساپ رمز و اکانت تتر ولی خودش vip5 هست نیازی هم به خرید چیزی نیست الان میتونم یعنی انتقال بدم؟کیف پول اشنای دیگه ای هم ندارم ببینم میشه بهش انتقال داد یا نه اگر کسی تجربه ای داره ممنون میشم به اکانت تلگرامم پیام بده راهنمایی کنه
    @dr_diaco

    1. کاربر گرامی این مورد یک نمونه کلاه‌برداری است. به این شکل که شما برای برداشت تتر نیاز به یک key دارید و در صورتی که شخص کلاهبردار این key را در اختیار شما قرار نداده است.برای برداشت نیاز است که از انتقال داخلی به یک حساب جدید استفاده کنید و زمانی میتوانید از انتقال داخلی استفاده کنید که یک حساب vip داشته باشید و زمانی حساب شما vip خواهد شد که بتوانید ۵۰ تتر واریز داشته باشید. این یک نمونه کلاهبرداری است که این حساب ها به این شکل تتر را از شما می گیرند و بازگشتی برای شما نخواهد داشت. موفق باشید

مقالات مرتبط
;