Skip to content

علت ریزش امروز قیمت بیت‌کوین چیست؟

در
خواندن در ۴ دقیقه

قیمت بیت‌کوین در فاصله بین ۱۳ و ۱۴ آگوست (۲۳ و ۲۴ مرداد) با افزایش ۵ درصدی مواجه شد و به ۶۱,۷۹۱ دلار رسید، اما در کمتر از دو ساعت تمام این افزایش را از دست داد و به ۵۸,۹۱۴ دلار سقوط کرد. این کاهش ناگهانی پس از آن رخ داد که ایالات متحده گزارشی از نرخ تورم منتشر کرد که کمی کمتر از انتظارات تحلیلگران بود. افزایش اولیه قیمت به دلیل اعلامیه‌های مهم مربوط به صندوق‌های قابل معامله بیت‌کوین (ETF) و دارایی‌های شرکت مایکرواستراتژی بود، اما شرایط اقتصاد کلان در نهایت در تاریخ ۱۴ آگوست تعیین‌کننده این ریزش شد.

شرکت گلدمن ساکس، یکی از موسسات مالی برجسته جهانی، در گزارش ۱۳-F خود که وضعیت‌های مالی تا تاریخ ۳۰ ژوئن را نشان می‌دهد، از دارایی‌های جدیدی در ETF بیت‌کوین به ارزش ۴۱۸ میلیون دلار پرده برداشت. این تخصیص‌ها در بین چندین ارائه‌دهنده، از جمله بلک‌راک، فیدلیتی، اینوسکو، و گری‌اسکیل، توزیع شده است. در حالی که هنوز مشخص نیست این سرمایه‌گذاری‌ها توسط مدیران خارجی صندوق‌ها یا تیم مدیریت دارایی داخلی گلدمن ساکس انجام شده‌اند، این یک نقطه عطف مهم به شمار می‌رود، زیرا این شرکت ۲.۸۱ تریلیون دلار دارایی تحت مدیریت دارد.

همه مدیران دارایی چنین سرمایه‌گذاری‌هایی را پذیرفته‌اند. بر اساس گزارش CNBC، جی‌پی مورگان، بانک آمریکا و ولز فارگو همچنان مشاوران مالی خود را از توصیه ETF‌های اسپات بیت‌کوین منع می‌کنند. در همین حال، مورگان استنلی، یکی از بزرگترین شرکت‌های مدیریت ثروت در جهان، تنها از تاریخ ۷ آگوست توزیع و فروش ETF‌های بیت‌کوین اسپات را از طریق ۱۵,۰۰۰ مشاور مالی خود تایید کرد. بنابراین، تخصیص گلدمن ساکس ممکن است به عنوان یک پیشرو عمل کند و رقبا را به پیروی از آن ترغیب کند.

با این حال عامل محوری در کاهش قیمت بیت‌کوین به نظر می‌رسد گزارش وزارت کار ایالات متحده باشد که افزایش ۲.۹ درصدی در شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) را در ۱۲ ماه گذشته نشان می‌دهد، که کمترین میزان افزایش از مارس ۲۰۲۱ بوده است. هزینه‌های مسکن ۹۰ درصد از این شاخص کلی را تشکیل می‌دهد، که اعتماد سرمایه‌گذاران را تقویت کرده که فدرال رزرو احتمالاً در طول سال ۲۰۲۴ نرخ بهره را کاهش خواهد داد.

ترس از رکود جهانی سرمایه‌گذاران را از بیت‌کوین دور کرد

محیط سیاست پولی انبساطی به طور کلی به نفع بازار سهام است، زیرا هزینه‌های تامین مالی برای شرکت‌ها و جذابیت سرمایه‌گذاری‌های درآمد ثابت را کاهش می‌دهد. در حالی که بیت‌کوین به طور مستقیم با شاخص S&P 500 رقابت نمی‌کند، بخش قابل توجهی از جذابیت آن به عنوان یک پوشش ریسک در دوران تورم کنترل‌نشده است. بنابراین، روندهای اخیر اقتصاد کلان برای عملکرد بیت‌کوین مطلوب نبوده است.

با این حال، نسبت دادن ضعف قیمت بیت‌کوین تنها به یک بخش جزئی در داده‌های CPI ایالات متحده ساده‌انگارانه خواهد بود. قابل توجه است که آخرین بار که بیت‌کوین قیمتی بالاتر از ۶۲,۰۰۰ دلار داشت، در تاریخ ۲ آگوست بود. عامل اصلی کاهش قیمت از اوج ۷۰,۰۰۰ دلاری در ۲۹ جولای، افت بازار سهام بوده که ناشی از تصمیم بانک مرکزی ژاپن برای افزایش نرخ بهره بود. این حرکت باعث افزایش نگرانی‌های ریسک‌پذیری در میان سرمایه‌گذاران شد و بازده اوراق قرضه ۵ ساله خزانه‌داری آمریکا در تاریخ ۵ آگوست به کمترین سطح خود از می ۲۰۲۳ رسید.

بنابراین، عملکرد منفی بیت‌کوین در تاریخ ۱۴ آگوست به نظر می‌رسد که نگرانی‌های سرمایه‌گذاران در مورد احتمال رکود اقتصادی جهانی را منعکس می‌کند. برای مقایسه، طلا که به طور سنتی به عنوان یک پوشش ریسک در نظر گرفته می‌شود، کمتر از ۲ درصد زیر بالاترین سطح تاریخی خود معامله می‌شود. این مورد در تضاد با افزایش ۵.۷ درصدی اخیر در ۹ روز شاخص S&P 500 است که ممکن است گمراه‌کننده باشد، زیرا عمدتاً اثرات کوتاه‌مدت از اقدامات موقتی فدرال رزرو ایالات متحده را نشان می‌دهد.

یک نکته مثبت احتمالی این است که صرف‌نظر از روند تورم، اگر اقتصاد جهانی نتواند به روند خود ادامه دهد، بیت‌کوین می‌تواند به یک دارایی ارزشمند تبدیل شود. به عنوان مثال، در دوران رکود، تقاضا برای اعتبار کاهش می‌یابد و مصرف کمتر می‌شود، که می‌تواند منجر به کاهش تورم شود. چنین شرایطی که به عنوان رکود تورمی شناخته می‌شود، می‌تواند در سال ۲۰۲۵ به افزایش پتانسیل صعودی بیت‌کوین منجر شود، اگرچه هنوز برای ارزیابی احتمال این نتیجه زود است.

منبع

دیدگاه‌ها

اخبار مرتبط

اخبار بیشتر
;