راهنمای گام به گام انجام معامله اهرم‌ دار در صرافی تبدیل (به همراه آموزش ویدئویی)

معاملات اهرم‌دار (Margin trading) فرصتی برای کسب سود چندبرابری از بازار ارزهای دیجیتال هستند. در این نوع معاملات، هم از رشد و هم از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال می‌توانید سود چندبرابری به دست آورید.

البته اگر معاملات اهرم‌دار به‌درستی و در شرایط مناسب بازار انجام نشوند، ضررهای چندبرابری به دنبال خواهند داشت. ازاین‌رو، پیش از انجام معاملات اهرم‌دار باید شرایط بازار را بادقت زیر نظر بگیرید و از تجزیه‌وتحلیل قیمت دارایی خود به‌سادگی عبور نکنید.

هم‌اکنون، قابلیت معامله اهرم‌دار در اپلیکیشن و وب‌سایت تبدیل در دسترس کاربران قرار دارد. کاربران با استفاده از این نوع معاملات، سطح جدیدی از معاملات را تجربه خواهند کرد. در این مقاله قصد داریم نحوه انجام معاملات اهرم‌دار را در اپلیکیشن صرافی تبدیل آموزش دهیم. همراه ما باشید.

آموزش ویدئویی معامله اهرم‌دار

محمد تقوایی، مدیر بخش Asset Management صرافی تبدیل، در وبینار زیر به طور مفصل درباره معاملات اهرم‌دار و نحوه استفاده از آن‌ها توضیح داده است.

آشنایی با معاملات اهرمی

معاملات اهرم‌دار نوعی از معاملات هستند که در آن‌ها برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال می‌توانید از اهرم استفاده کنید. در این صورت، چندبرابر دارایی خود را از صرافی تبدیل قرض می‌گیرید و سپس وارد معامله می‌شوید. ازآنجایی‌که با حجمی بسیار بالاتر از دارایی اولیه خود وارد معامله می‌شوید، میزان سود و ضرر ناشی از این معامله نیز به همان میزان افزایش خواهد یافت.

جالب است بدانید معامله اهرم‌دار در بازار ارزهای دیجیتال همان معامله اسپات است. تنها تفاوت این دو معاملات کاربرد اهرم است که در طی آن مقدار اضافی سرمایه را باتوجه‌به اهرمی که استفاده می‌کنید، از صرافی موردنظر قرض می‌گیرید. در آخر، پس از پایان معامله باید میزان وجهی که قرض گرفته‌اید را به همراه کارمزد آن به صرافی برگردانید.

باتوجه‌به دستورالعمل مربوط به فروش اهرم‌دار اوراق بهادار، معامله‌گران صرافی ارز دیجیتال تبدیل با رعایت موازین قانونی و شرعی که هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و کمیته فقهی بورس در تاریخ ۱ خرداد ۱۳۹۸ به تصویب رسانده‌اند، می‌توانند معاملات اهرم‌دار را انجام دهند.

مثالی ساده از معاملات اهرم‌دار

تصور کنید که ۱۰۰۰ تتر در کیف پول خود دارید و می‌خواهید بیت کوین خریداری کنید. باتوجه‌به تحلیل‌های شما، قیمت آن در چند روز آینده ۲۰ درصد رشد خواهد کرد. در چنین شرایطی، اگر برای خرید بیت کوین ۱۰۰۰ تتر بپردازید و پس از مدتی قیمت بیت کوین ۲۰ درصد رشد کند، شما ۲۰۰ تتر سود کرده‌اید. البته دراین‌بین، اندکی از وجوه را به‌عنوان کارمزد در نظر بگیرید، چراکه در این مثال برای سادگی بیشتر از آن صرف‌نظر کرده‌ایم.

حال تصور کنید که همان معامله را با استفاده از اهرم ۵ برابری انجام دهید. در این صورت، می‌توانید با حجم ۵۰۰۰ تتری وارد معامله خرید بیت کوین شوید. البته در این معامله شما ۱۰۰۰ تتر دارید و ۴۰۰۰ تتر باقی‌مانده را از صرافی قرض می‌گیرید.

اگر در این معامله نیز قیمت بیت کوین با رشد ۲۰ درصدی همراه باشد، سودی که از این معامله کسب می‌کنید برابر با ۱۰۰۰ تتر خواهد بود. البته مقداری از این سود را باید به‌عنوان کارمزد به صرافی بازگردانید.

پیش از آنکه وارد معاملات اهرم‌دار شوید، بهتر است با اصطلاحات مربوط به آن آشنا شوید تا آگاهانه از مراحل آن عبور کنید.

برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر درباره معاملات اهرم‌دار، وارد این صفحه شوید.

اصطلاحات رایج در معاملات اهرم‌‌دار

هنگامی‌که در حال انجام معاملات اهرم‌دار هستید، با اصطلاحاتی مواجه می‌شوید که در ادامه آن‌ها را توضیح داده‌ایم.

پوزیشن خرید اهرم‌دار (Long Position)

در پوزیشن خرید اهرم‌‌دار معامله‌گر از صرافی وجهی را قرض می‌گیرد و سپس وارد معامله خرید می‌شود. مثلاً، فرض کنید برای خرید بیت کوین ۵۰۰ تتر در اختیار دارید، در خرید اهرم‌دار می‌توانید تا ۱۰ برابر وجه تضمین (دارایی اولیه) خود از صرافی قرض بگیرید. این موضوع بدان معنا است که می‌توانید با حجم ۵۰۰۰ تتر، وارد معامله خرید بیت کوین شوید.

تصور کنید قیمت بیت کوین در هنگام قرض گرفتن وجه ۳۰ هزار تتر بوده و حالا به ۶۰ هزار تتر رسیده است، در این صورت شما ۵۰۰۰ دلاری که وارد معامله کرده‌اید به ۱۰،۰۰۰ دلار تبدیل شده و معامله را می‌بندید. دقت داشته باشید که پس از آنکه مبلغ اعتبار را علاوه بر کارمزد تمدید ساعتی به صرافی بازگرداندید، سود خود را دریافت می‌کنید. یعنی ۴۵۰۰ دلاری که از صرافی قرض گرفته‌اید را بر می‌گردانید و حدود ۵۵۰۰ دلار برایتان باقی می‌ماند که ۵۰۰۰ دلارش را سود کرده‌اید که البته مقداری از آن را به عنوان کارمزد به صرافی می‌پردازید.

البته اگر شرایط طبق پیش‌بینی و تحلیل شما پیش نرود، پیش از آنکه ارزش دارایی شما به یک‌سوم کاهش پیدا کند، صرافی معامله را لیکویید (Liquid) می‌کند. در ادامه این موضوع را بیشتر توضیح خواهیم داد.

پوزیشن فروش اهرم‌دار (Short Position)

در پوزیشن فروش اهرم‌دار، با استفاده از وجهی که از صرافی قرض گرفته‌اید وارد معامله فروش می‌شوید. تصور کنید که ۱ بیت کوین در اختیار دارید و از طریق اهرم ۱۰ برابری در تبدیل، ۹ بیت کوین دیگر نیز به دست می‌آورید. حال در مجموع ۱۰ بیت کوین دارید. این حجم از بیت کوین را در یک معامله فروش (Short Sell) اهرم‌دار به قیمت ۳۰ هزار تتر می‌فروشید و ۳۰۰ هزار تتر کسب می‌کنید.

پس از مدتی قیمت بیت کوین تا ۲۰ هزار تتر کاهش می‌یابد. در این شرایط، با ۳۰۰ هزار تتری که به دست آورده بودید می‌توانید ۱۵ بیت کوین خریداری کنید. در آخر، باید ۹ بیت کوین را به همراه کارمزد تمدید پوزیشن به صرافی بازگردانید که ۶ بیت کوین برایتان باقی می‌ماند. درنتیجه، سود شما از این معامله ۵ بیت کوین یا به عبارتی حدود ۱۰۰،۰۰۰ تتر خواهد بود که البته بخشی از آن را به عنوان کارمزد پرداخت می‌کنید.

به‌ بیان ساده‌تر، اگر ریزش یک ارز دیجیتال را پیش‌بینی کنید و ابتدا مقداری از آن ارز را از صرافی قرض بگیرید و بعد آن را بفروشید، وارد پوزیشن شورت شده‌اید.

پوزیشن (Position)

پوزیشن در حقیقت همان مقدار موجودی شما در هر ارز دیجیتال، بدون احتساب بدهی است. مثلاً، اگر در بازار بیت کوین-تتر موجودی شما ۱۰۰ تتر و بدهی‌تان ۲۰۰ تتر باشد، پوزیشن شما برابر با منفی ۱۰۰ تتر خواهد بود.

قرض گرفتن (Borrow)

این اصطلاح به میزان وجهی اشاره دارد که معامله‌گران برای انجام معاملات اهرم‌دار از صرافی قرض می‌گیرند. صرافی میزان موجودی کیف پول اهرم‌دار شما را در نظر می‌گیرد و بر اساس آن، اعتباری را به شما اختصاص می‌دهد.

بدهی (Debt)

بدهی در معاملات اهرم‌دار شامل میزان اعتبار قرض‌گرفته‌شده به‌علاوه کارمزد تمدید پوزیشن است که باید در انتهای معامله اهرم‌دار آن را به صرافی بپردازید.

در ادامه مقاله، به مفاهیم و اصطلاحات دیگری می‌پردازیم که هنگام انجام معاملات اهرم‌دار با آن‌ها روبه‌رو می‌شوید.

مفاهیم ضروری در معامله اهرم‌‌دار تبدیل

در این بخش از مقاله با مفاهیمی آشنا خواهید شد که شما را در انجام درست‌تر و بهتر معاملات اهرم‌دار یاری می‌کنند. همچنین با اطلاع از معنی این اصطلاحات، سازوکار معاملات اهرم‌دار را بهتر و بیشتر درک خواهید کرد.

کارمزد تمدید ساعتی پوزیشن (Borrowing Interest Rate)

در صرافی ارز دیجیتال تبدیل به‌ازای هر ساعتی که پوزیشن معامله اهرم‌دار باز است، اگر اعتباری که قرض گرفته‌اید ارز دیجیتال باشد ۰.۰۰۰۰۴ (۰.۰۰۴٪) و اگر تومان باشد ۰.۰۰۰۰۵۷ (۰.۰۰۵۷٪) از مبلغ قرض‌داده‌شده به‌عنوان کارمزد تمدید ساعتی پوزیشن برای شما لحاظ می‌شود. مثلاً اگر از صرافی ۳۵ میلیون تومان قرض بگیرید، با گذشت هر ساعت حدود ۲ هزار تومان بدهی شما افزایش می‌یابد.

دقت داشته باشید که میزان این کارمزد ثابت نیست و همگام با بازار حرکت می‌کند. همچنین، صرافی تبدیل معامله‌گران را از این تغییرات مطلع می‌کند.

جالب است بدانید صرافی تبدیل برای آنکه کارمزد تمدید ساعتی کمتری از شما دریافت کند، بر اساس موجودی شما، اعتبار دریافتی شما را به طور خودکار و پس از هر معامله یا هر ۳۰ دقیقه یک‌بار پس می‌گیرد. در این صورت، از میزان قرض یا اعتبار دریافتی شما کاسته و مقدار کارمزد تمدید ساعتی نیز کمتر خواهد شد.

توجه داشته باشید که پوزیشن معامله اهرم‌دار حداکثر تا ۶۰ روز باز می‌ماند. به بیان ساده‌تر، اگر معامله‌گر تا ۶۰ روز معامله را نبندد یا معامله لیکویید نشود، پوزیشن به طور خودکار و با قیمت لحظه‌ای بازار بسته خواهد شد.

لیکویید شدن دارایی

هنگامی‌که معامله‌گر جهت حرکت قیمت دارایی را به‌اشتباه پیش‌بینی کند، پوزیشن معامله اهرم‌دار شامل ضرر می‌شود. درصورتی‌که میزان ضرر معامله‌گر به مقدار وجه تضمین برسد، پوزیشن لیکویید خواهد شد. در چنین شرایطی، صرافی ارز دیجیتال تبدیل کمی قبل از آنکه سطح ریسک به ۱۰۰ درصد برسد، به طور خودکار پوزیشن را می‌بندد و باقی‌مانده دارایی کاربر را به کیف پول معامله اهرم‌دار بازمی‌گرداند.

توجه داشته باشید که فرایند لیکویید شدن با قیمت جهانی انجام می‌شود. همچنین، پوزیشن در بازارهای با سقف اهرم ۵ و ۱۰، به ترتیب در سطح ریسک ۹۰.۹ و ۹۵.۲ درصد لیکویید می‌شود.

مثلاً، اگر دارایی اولیه یک معامله‌گر ۱۰۰ تتر باشد، پس از قراردادن دارایی خود در کیف پول معامله اهرم‌دار به‌عنوان وجه تضمین، می‌تواند ۴۰۰ تتر از صرافی قرض بگیرد. در این صورت دارایی او به ۵۰۰ تتر می‌رسد. اگر این معامله‌گر در بازار فانتوم-تتر ارز فانتوم را در قیمت ۰.۲۵ تتر خریداری کند و قیمت فانتوم کاهش یابد، معامله‌گر وارد ضرر خواهد شد.

درصورتی‌که قیمت به ریزش خود ادامه دهد و به ۰.۱۸۳ تتر برسد، سطح ریسک کاربر به ۹۰.۹ درصد می‌رسد و معامله نیز لیکویید می‌شود. دقت داشته باشید که برای سادگی بیشتر در این مثال کارمزد معاملات را در نظر نگرفته‌ایم.

افزون‌براین، ممکن است با اصطلاح کارمزد لیکویید شدن (Liquidation Fee) نیز روبه‌رو شوید. منظور از این اصطلاح، ۱ درصد از مبلغ بدهی شما است. صرافی می‌تواند برای تکمیل روند لیکویید شدن، تمام دارایی موجود در کیف پول معامله اهرم‌دار شما را به کار بگیرد. مثلاً اگر معامله‌گر ۲۰۰ تتر از صرافی قرض بگیرد و پوزیشن آن لیکویید شود، ۲ تتر از حساب او کسر خواهد شد.

نکته قابل‌توجه در لیکویید شدن پوزیشن آن است که صرافی اعتبار قرض‌داده‌شده را در قالب همان ارزی پس می‌گیرد که به معامله‌گر قرض داده است. مثلاً، اگر کاربر وجه موردنظر را در قالب تتر دریافت کرده باشد، در آخر باید تتر به صرافی بازگرداند.

سطح ریسک حساب معامله اهرم‌دار

در صرافی تبدیل، پس از ایجاد پوزیشن معامله اهرم‌دار، سطح ریسک آن معامله نمایان خواهد شد. فرمول محاسبه «سطح ریسک حساب معامله اهرم‌دار» به‌صورت زیر است:

تصویر A

مثلاً، اگر یک معامله‌گر ۱۰۰ تتر داشته باشد و از صرافی ۲۰۰ تتر قرض بگیرد، سطح ریسک معامله اهرم‌دار آن در هنگام باز شدن پوزیشن به‌صورت زیر محاسبه می‌شود:

تصویر B

سطح ریسک ممکن است بین ۰ تا ۱۰۰ درصد متغیر باشد. هرچقدر سطح ریسک بالاتر باشد، ریسک معامله نیز بیشتر خواهد شد.

اگر قیمت در جهت پیش‌بینی معامله‌گر حرکت کند یا معامله‌گر مقدار وجه تضمین خود را افزایش دهد مقدار سطح ریسک کمتر می‌شود. بالعکس اگر قیمت در خلاف جهت پیش‌بینی معامله‌گر حرکت کند یا معامله‌گر مقدار وجه تضمین خود را کاهش دهد مقدار سطح ریسک بیشتر می‌یابد.

توجه داشته باشید که سطح ریسک معامله اهرم‌دار با ریسک لیکویید شدن رابطه مستقیم دارد. هرچه سطح ریسک بیشتر باشد، ریسک لیکویید شدن نیز بالاتر خواهد رفت.

هشدارلیکویید شدن (Margin Call)

اگر در هنگام انجام معاملات اهرم‌دار با «هشدارلیکویید شدن» مواجه شدید، می‌توانید پوزیشن خود را کاهش دهید و وجه قرض‌گرفته‌شده را بازگردانید. همچنین، می‌توانید موجودی حساب معاملات اهرم‌دار خود را افزایش دهید.

معمولاً، وقتی‌که دارایی شما در آستانه لیکویید شدن قرار بگیرد، با هشدار لیکویید شدن روبه‌رو می‌شوید. در این صورت می‌توانید یکی از روش‌هایی که توضیح دادیم را به کار ببرید. اگر تصمیم به افزایش موجودی کیف پول اهرم‌دار خود گرفتید، می‌توانید از جابه‌جایی کیف پول اسپات به معامله اهرم‌دار استفاده کنید. اما درصورتی‌که تصمیم به کاهش پوزیشن گرفتید، حتماً بررسی کنید که گزینه «دریافت اعتبار خودکار» غیرفعال باشد، چراکه در غیر این صورت هنگامی‌که وجه تضمین را افزایش دهید، مقدار بدهی و قرض خود را به صرافی افزایش می‌دهید.

توجه داشته باشید که مسئولیت معاملات اهرم‌دار برعهده معامله‌گر قرار دارد، ازاین‌رو، صرافی تبدیل در برابر ازدست‌رفتن کل یا بخشی از دارایی کاربران، مسئولیتی ندارد. همچنین، ازآنجایی‌که در بازار اهرم‌دار ممکن است کل دارایی خود را از دست بدهید، می‌توان گفت که این بازار در مقایسه با بازار اسپات ریسک بیشتری دارد. برای کسب اعتبار از تبدیل باید در اپلیکیشن تبدیل و در صفحه معاملات اهرم‌دار بر گزینه «دریافت اعتبار خودکار» کلیک کنید.

هشدار قیمت

یکی از ابزارهای کاربردی و قدرت‌مندی که صرافی تبدیل به کاربران خود ارائه داده است، ابزار هشدار قیمت است. معامله‌گران با استفاده از این ابزار می‌توانند سود معاملات را به حداکثر و ضرر را به حداقل ممکن برسانند. ممکن است بپرسید مگر این ابزار چه مزایایی دارد؟ با استفاده از این ابزار بدون آنکه به نمودارها خیره شوید، می‌توانید به‌صورت لحظه‌ای بر بازار نظارت داشته باشید، استرس حین معاملات را کاهش دهید و ریسک را مدیریت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی هشدار قیمت کلیک کنید.

ماشین حساب اهرم‌دار

در صفحه معاملات اهرم‌دار ابزاری به نام ماشین حساب اهرم‌دار وجود دارد که در آن نوع بازار، نوع معامله اهرم‌دار (خرید یا فروش)، قیمت ورود یا خروج و وجه تضمین را وارد می‌کنید. سپس، این ابزار برایتان محاسبه می‌کند که میزان سود و زیان شما چقدر خواهد بود.

معامله اهرم‌‌دار در اپلیکیشن تبدیل

حال که با مفاهیم مربوط به معاملات اهرم‌دار آشنا شدید، وقت آن رسیده است که با نحوه انجام این نوع معاملات در صرافی تبدیل آشنا شوید. همراه ما باشید.

مرحله اول: دانلود و نصب اپلیکیشن تبدیل

اولین مرحله از انجام معاملات اهرم‌دار، دانلود و نصب اپلیکیشن تبدیل است. این اپلیکیشن را می‌توانید از گوگل پلی، بازار و مایکت دانلود و نصب کنید. پس از نصب اپلیکیشن تبدیل، هنگامی‌که وارد آن می‌شوید صفحه زیر نمایان می‌شود.

۱

همان‌طور که در کادر قرمز می‌بینید، دو گزینه ورود و ثبت‌نام نمایش داده شده است. اگر از کاربران تبدیل هستید، روی گزینه ورود کلیک کنید. اما اگر در این صرافی حساب کاربری ایجاد نکرده‌اید، روی گزینه ثبت‌نام کلیک کنید. پس از ایجاد حساب، ثبت‌نام و احراز هویت در اپلیکیشن صرافی تبدیل، وارد حساب کاربری خود می‌شوید و صفحه زیر نمایش داده می‌شود.

۱.۲

مرحله دوم: فعال‌سازی معامله اهرم‌دار

در مرحله دوم، باید معامله اهرم‌دار را برای حساب کاربری خود فعال کنید. برای این منظور، مطابق تصویر زیر روی گزینه کیف پول کلیک کنید.

۲

سپس، هنگامی‌که وارد بخش کیف پول شدید، از سربرگ بالای صفحه روی گزینه «معامله اهرم‌دار» در کادر ۱ کلیک کنید.

۲.۱

در بخش معامله اهرم‌دار، در بالا و سمت چپ صفحه گزینه‌ای با عنوان «فعال‌سازی معامله اهرم‌دار» وجود دارد، روی آن کلیک کنید.

هنگامی‌که روی گزینه فعال‌سازی معامله اهرم‌دار کلیک می‌کنید، مطابق تصویر زیر، بخشی تحت عنوان «آشنایی با معامله اهرم‌دار» نمایان می‌شود. در این صفحه پرسش و پاسخ‌هایی وجود دارد. برای فعال‌سازی معامله اهرم‌دار و آشنایی کامل با آن، این پرسش و پاسخ‌ها را باید بادقت مطالعه کنید.

۲.۲

پس از مطالعه دقیق و آشنایی کامل با معامله اهرم‌دار، تیک گزینه «قوانین معامله اهرم‌دار» را بزنید و سپس روی گزینه تأیید کلیک کنید.

۲.۳

پس از این مرحله باید با پیغام «مارجین برای شما فعال شد» روبه‌رو شوید.

مرحله سوم: جابه‌جایی دارایی از کیف پول اسپات به کیف پول معامله اهرم‌دار

کیف پول معامله اهرم‌دار محل نگه‌داری وجه تضمین و اعتبار قرض‌گرفته‌شده از صرافی است. در تبدیل برای هر بازار کیف پولی جدا در نظر گرفته شده است تا کاربران بتوانند در پوزیشن‌های معاملات اهرم‌دار خود، راحت‌تر به مدیریت ریسک بپردازند.

دقت داشته باشید که همواره می‌توان از کیف پول اسپات (اصلی) دارایی را به کیف پول معامله اهرم‌دار انتقال داد. اما برای انتقال دارایی از کیف پول معامله اهرم‌دار به کیف پول اصلی باید بیش از دوبرابر مقدار بدهی موجودی داشته باشید.

پس از آنکه معامله اهرم‌دار را فعال‌سازی کردید و با شرایط و قوانین آن در تبدیل آشنا شدید، طبق تصویر زیر وارد صفحه جابه‌جایی دارایی می‌شوید. همان‌طور که مشاهده می‌کنید دیگر گزینه فعال‌سازی معامله اهرم‌‌دار در این بخش نمایش داده نمی‌شود، چراکه حساب اهرم‌‌دار شما فعال شده ‌است.

در این صفحه باید دارایی موجود در کیف پول اسپات را به کیف پول معامله اهرم‌دار انتقال دهید. در این صورت، از موجودی کیف پول اصلی شما برای بازپرداخت اعتبارات یا انجام معاملات اهرم‌دار استفاده نمی‌شود.

برای این منظور، در بخش ۱ نوع کیف پول مبدأ را انتخاب می‌کنید. در بخش ۲ باید کیف پول اهرم‌دار را انتخاب کنید، چراکه می‌خواهید از کیف پول اصلی خود دارایی را به کیف پول اهرم‌دار انتقال دهید.

۳

سپس، با کلیک بر روی قسمت ۳ باید نوع بازار خود را انتخاب کنید.

پس از انتخاب بازار موردنظر، طبق تصویر و در بخش ۴ باید یکی از ارزهای تتر یا بیت کوین را برای انتقال انتخاب کنید. سپس در بخش ۵ مقدار ارز موردنظر خود را برای جابه‌جایی وارد کنید. در قسمت ۶ حداکثر مقدار جابه‌جایی به کیف پول معامله اهرم‌دار را می‌توانید مشاهده کنید. در آخر، روی گزینه تأیید جابه‌جایی در بخش ۷ کلیک کنید. پس از این مراحل باید پیغام «انتقال با موفقیت انجام شد» نمایان شود.

دقت داشته باشید که اگر می‌خواهید بیت کوین خریداری کنید، باید به کیف پول اهرم‌دار خود تتر واریز کنید. همچنین، اگر قصد دارید تتر خریداری کنید، باید در کیف پول‌ اهرم‌دار خود بیت کوین داشته باشید. ارز دیجیتالی که به کیف پول اهرم‌دار خود منتقل می‌کنید باید همان ارزی باشد که قصد دارید از صرافی قرض بگیرید.

افزون‌براین، نوع بازاری که در این بخش انتخاب می‌کنید بر ادامه معامله اهرم‌دار شما تأثیر می‌گذارد. اگر می‌خواهید بیت کوین را با تتر خریداری کنید، باید برای جابه‌جایی ارز از همین بازار استفاده کنید. اگر با استفاده از بازار تتر‌‌-تومان به حساب اهرم‌دار خود تتر انتقال دهید، نمی‌توانید از این تتر در بازار بیت کوین-تتر استفاده کنید. درنتیجه، موجودی شما در هنگام انجام معامله اهرم‌دار در بازار بیت کوین-تتر صفر است.

مرحله چهارم: معامله اهرم‌دار در تبدیل

حال که وجه موردنظر را به کیف پول اهرم‌دار انتقال دادید و بازار را انتخاب کردید، باید به صفحه اصلی اپلیکیشن تبدیل برگردید و مطابق تصویر زیر روی گزینه «معامله اهرم‌دار» کلیک کنید.

۴

تصویر زیر، صفحه معامله اهرم‌دار شما است.

۴.۱

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، بخش‌های گوناگونی در این صفحه قرار دارد که هرکدام را کادربندی کرده‌ایم و در ادامه به‌صورت مجزا آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

کادر شماره ۱، انتخاب بازار اهرم‌‌دار: در این کادر بازاری که قصد خرید در آن را دارید، انتخاب می‌کنید. در تصویر بازار انتخابی بیت کوین-تتر بوده است.

کادر شماره ۲، خرید و فروش: در این کادر قرمز دو گزینه خرید و فروش را مشاهده می‌کنید. به یاد داشته ‌باشید ازآنجایی‌که در صفحه معامله اهرم‌‌دار هستید، منظور از خرید، خرید اهرم‌‌دار و منظور از فروش، فروش اهرم‌‌دار است.

کادر شماره ۳، تعیین ضریب گرفتن اعتبار (اهرم): در این بخش تعیین می‌کنید که تا چندبرابر سرمایه خود را قصد دارید وارد معامله کنید و چقدر می‌خواهید از صرافی قرض بگیرید. به‌طورکلی، میزان اهرم را در این بخش تنظیم می‌کنید.

کادر شماره ۴، انتخاب نوع معامله: در این بخش از میان یکی از گزینه‌های تعیین قیمت، سفارش آنی و حد ضرر، یکی را انتخاب می‌کنید.

کادر شماره ۵، گرفتن اعتبار خودکار: در کادر ۵ عبارت «گرفتن اعتبار خودکار» را مشاهده می‌کنید. به‌صورت خودکار این گزینه فعال است. با غیرفعال‌کردن این گزینه معامله شما حتی اگر در بخش اهرم‌‌دار ثبت شود نیز یک معامله اسپات به‌حساب می‌آید، چراکه برای انجام معامله از اعتبار صرافی استفاده نمی‌کنید.

در این صورت، کارمزدی هم بابت لیکویید شدن یا تمدید ساعتی از حساب شما کسر نمی‌شود. با فعال‌سازی این گزینه، صرافی با درنظرگرفتن وجه تضمین (موجودی کیف پول معامله اهرم‌‌دار شما) برای تأمین مابه‌التفاوت مبلغ معامله شما اعتبار تعیین می‌کند.

کادر شماره ۶ و ۷، قیمت و مقدار: در دو کادر بعدی باید مقدار ارز موردنیاز و قیمت واحد را وارد کنید.

کادر شماره ۸، حجم معامله: در کادر شماره ۸ درصدهایی را مشاهده می‌کنید. این بخش برای تسریع عملکرد کاربر ایجاد شده‌ است. با انتخاب یکی از این درصدها تعیین می‌کنید که مثلاً ۵۰ درصد از دارایی شما به خرید ارز دیجیتال موردنظر اختصاص داده شود. اگر قصد داشته ‌باشید ۵۰ درصد از دارایی خود را به تتر تبدیل کنید، در این بخش می‌توانید با انتخاب گزینه ۵۰ درصد، نیمی از دارایی خود را به خرید تتر اختصاص دهید.

کادر شماره ۹، موجودی: در کادر شماره ۹ عبارت «موجودی» درج شده ‌است. در این بخش مجموع موجودی کیف پول معامله اهرم‌‌دار شما و حداکثر اعتباری که می‌توانید از صرافی دریافت کنید، نمایش داده‌ می‌شود. در تصویر، صرافی برای معامله اهرم‌‌دار اهرم ۱۰ برابری را در نظر گرفته است. به‌این‌ترتیب اگر ۱۰ تتر در کیف پول معامله اهرم‌‌دار خود داشته‌ باشید، موجودی شما در این بخش ۱۰۰ تتر خواهد بود. از این میزان ۹۰ تتر بدهی شما به صرافی است.

کادر شماره ۱۰، مبلغ کل سفارش: در کادر بعدی «مبلغ کل سفارش» درج شده‌ است. می‌توانید به‌جای انتخاب درصدهای کادر شماره ۸، مقدار کل را به‌صورت دستی وارد کنید. مقدار واردشده نمی‌تواند بیش از میزان کل موجودی شما باشد. حداقل میزان سفارش نیز ۱۰ تتر است.

کادر شماره ۱۱، اعتبار گرفته‌شده: در این کادر اعتبار گرفته‌شده از صرافی نمایش داده‌ می‌شود.

کادر شماره ۱۲، نمودار قیمت: در کادر کنار بازار نیز علامتی را مشاهده می‌کنید که نشان‌دهنده نمودارهای قیمت است. با ورود به این بخش می‌توانید با مشاهده نمودارها و بررسی اطلاعات مربوط به آخرین معاملات انجام‌شده در بازار در مورد معامله اهرم‌دار خود تصمیم‌گیری کنید.

در سمت چپ تصویر نیز سفارش‌های خرید به رنگ سبز و سفارش‌های فروش به رنگ قرمز مشخص‌ شده‌اند. می‌توانید از همین بخش قیمت سر خط فروش و خرید را نیز مشاهده کنید. در پایین صفحه نیز پوزیشن‌ها، سفارش‌های فعال و دارایی خود را مشاهده می‌کنید.

کادر شماره ۱۳، سطح ریسک: در کادر شماره ۱۳، سطح ریسک معامله اهرم‌دار خود را می‌توانید مشاهده کنید.

کادر شماره ۱۴، خرید: پس از آنکه اطلاعات را بادقت بررسی کردید، روی گزینه خرید کلیک کنید.

مرحله آخر: تأیید سفارش

پس از کلیک بر روی گزینه خرید، پنجره اطلاعات مربوط به معامله نمایش داده‌ می‌شود. در این پنجره میزان کارمزد، مقدار کارمزد پرداختی و مقدار بیت کوین دریافتی را مشاهده و در صورت صحت اطلاعات روی «تأیید» کلیک کنید.

در مرحله بعد پیامی مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن عملیات دریافت می‌کنید و معامله شما به فهرست خرید یا فروش اضافه می‌شود.

بازپرداخت اعتبار

اگر مراحل قبل را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اید، اولین معامله اهرم‌دار خود را در تبدیل ثبت کرده‌اید و در این مرحله به فکر بازپرداخت اعتبار هستید. همان‌طور که گفته شد، بازپرداخت اعتبارات به‌صورت خودکار انجام ‌می‌شود.

صرافی به طور خودکار پس از هر معامله یا هر ۳۰ دقیقه یک‌بار برای بازپس‌گرفتن اعتبارات اقدام می‌کند. هدف از انجام این کار به‌حداقل‌رساندن میزان بدهی کاربر به صرافی است، بنابراین، اگر کاربر در کیف پول اهرم‌‌دار دارایی داشته‌ باشد، از این موجودی برای بازپرداخت بدهی استفاده می‌شود.

درصورتی‌که کاربر قادر به بازپرداخت بدهی نباشد، صرافی از صندوق بیمه (Insurance Fund) برای تأمین خسارت وارد‌آمده استفاده می‌کند و کارمزدهایی که کاربر می‌پردازد نیز به صندوق واریز می‌شود.

در بسیاری از موارد با بررسی روند بازار، به‌خوبی رفتار آن را در روزها و ماه‌های آتی پیش‌بینی می‌کنید؛ اما سرمایه کافی برای استفاده از این موقعیت‌ها را در اختیار ندارید؟ در این صورت بهترین گزینه برای شما معامله اهرم‌دار است.

در این حالت شما با اعتبار صرافی و در چارچوب مقرراتی که صرافی تعیین می‌کند، وارد معامله می‌شوید و سود خود را چندبرابر می‌کنید. پس از تثبیت سود نیز اصل اعتباری که از صرافی دریافت کرده‌اید را به همان شکل گرفته‌شده باز می‌گردانید. مثلاً، اگر از صرافی تتر قرض گرفته‌اید باید تتر بازگردانید.

حال اگر به هر دلیلی پیش‌بینی شما درست از آب درنیاید و معامله‌ای که با اعتبار صرافی ثبت کرده‌اید به سمت ضررآفرینی حرکت کند، صرافی پیش‌دستی می‌کند و قبل از این‌که کار از کار بگذرد، با بستن معامله اعتبار اختصاص‌داده‌شده را پس می‌گیرد و کارمزدها را نیز از مبلغ باقی‌مانده تأمین می‌کند. به‌این‌ترتیب، صرافی در معاملات اهرم‌‌دار زیان نمی‌بیند.

بستن خودکار پوزیشن

با واردکردن حد ضرر، چه به‌صورت درصدی یا به‌صورت قیمتی، هنگامی‌که دارایی شما تا درصد خاصی وارد ضرر می‌شود یا تا قیمت خاصی کاهش می‌یابد، پوزیشن شما به طور خودکار بسته خواهد شد تا بیش‌ازاین دچار ضرر نشوید.

بستن فوری پوزیشن

هنگامی‌که پوزیشن معامله اهرم‌دار را باز کنید، گزینه‌ای تحت عنوان «بستن پوزیشن» در دسترس شما قرار می‌گیرد. با استفاده از این قابلیت، می‌توانید هر زمان که خواستید پوزیشن را به‌صورت آنی ببندید و معامله را به اتمام برسانید. برای دسترسی به این بخش می‌توانید وارد صفحه معامله اهرم‌دار شوید و در پایین صفحه، روی گزینه پوزیشن‌ها کلیک کنید. سپس می‌توانید پوزیشن موردنظر خود را به‌صورت آنی ببندید.‌

11 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    برای اولین با دیدم که یک صرافی ایرانی معاملات فیوچرزگذاشته وبه همین خاطرخیلی خوشحال شدم چون نوبیتکس فقط معامله شرت سل داشت
    امایه مقداربایدتوسعه بدین و اینهمه توضیحات گیج کننده برای کاربرتازه واردمناسب نیست ومشکل بعدی نداشتن بازکردن و بستن معاملات به صورت سریع یاهمون مارکت هست و بعد برای بستن معامله اصلا بخشی به اسم بستن معاملات نداره
    شماکه اولین صرافی هستین که نوآوری داشتین حیفه که نقص داشته باشین
    بازهم ازاینکه یک صرافی وطنی داره پا جای صرافی های بین المللی میذاره خرسندم وامیدوارم این مشکلات برطرف بشه
    بازکردن وبستن معاملات به صورت آنی یامارکت
    گذاشتن اهرم انتخابی ازیک تا اهرم سه
    گذاشتن حالت کراس و ایزوله
    موفق باشید و امیدوارم روزی برسه که از کشورهای دیگه بیان توصرافی ایرانی ثبت نام کنند

  2. با سلام ووقت بخیر
    درمعامله تعهدی حد ضرر و قیمت هدف چگونه فعال میشود
    ممنون میشم در مورد این موضوع هم توضیح بدید

  3. سلام
    دوستان اصلا وارد نشید. یا اگر وارد این معامله شدید با مبلغ خیلی کم شروع کنید.

  4. باسلام وخسته نباشین آموزش معامله تعهدی بسیار عالی بود ممنونم
    ای کاش میشد همونجا حد ضرر هم به صورت عملی میزاشتین بسیار ضروری بود

  5. امکان تعیین حدضرر و حد سود رو قرار بدید الان من باید ساعت ها بشینم جلو چارت ببینم کی به سود یا ضرر میرسه تا معامله رو ببندم

    1. سلام دوست عزیز. در حال حاضر این قابلیت در وب‌سایت تبدیل موجوده و به زودی توی اپلیکیشن هم اضافه میشه.

  6. سلام من خیلی خوشحالم که یکی از کاربران تبدیل هستم من دوره ترید را سپری کردم ولی در آخر متوجه نمی شدم که چطور معامله کنم دقیقا” با دوره هایی که دیدم و با توضیحات شما کاملا” اطلاع پیدا کردم که از چه طریقی و چطور معامله کنم ممنون و سپاسگزارم

  7. درود بر شما ؛
    واقعا سپاس گذارم بابت این همه توضیحات جامع و کاملتون،نمیدونم چی باید بگم واقعا که حس واقعی مو نسبت به این حرکت شما توصیف کنه،فقط اینکه امیدوارم همیشه پایدار و برقرار باشید عزیز دل،سپاس فراوان

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید