راهنمای گام به گام انجام معامله تعهدی در صرافی تبدیل

معامله تعهدی (Margin trading) می‌تواند شانسی برای چند برابر کردن دارایی باشد. بازار تعهدی ریسک از دست دادن دارایی را نیز به‌همراه دارد. برای انجام این دسته از معاملات باید به‌خوبی بازار را زیر نظر داشته‌باشید، از تحلیل‌ها استفاده‌کنید و سپس برای تغییر چیدمان سبد سرمایه خود با معاملات تعهدی تصمیم بگیرید.

با مراجعه به اپلیکیشن تبدیل گزینه معامله تعهدی را مشاهده می‌کنید. این قابلیت جدید، فرصت‌های تازه‌ای را برای تریدرهای تبدیل فراهم می‌کند. با استفاده درست از این گزینه معاملات متفاوتی را به کارنامه خود اضافه می‌کنید. برای انجام معامله تعهدی و آشنایی با نحوه استفاده از این قابلیت صرافی تبدیل در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با معاملات تعهدی

کاربر در معاملات تعهدی برخلاف معاملات اسپات تنها با استفاده از دارایی خود وارد معامله نمی‌شود. در این نوع از معامله شما می‌توانید با توجه به اهرم تعیین‌شده، از صرافی قرض بگیرید. سقف اعتباری که تبدیل با اهرم ۳ برابری به معامله تعهدی کاربر اختصاص می‌دهد ۱۰۰۰ تتر است. به این معنا که اگر قصد داشته‌باشید با ۱۰۰ دلار وارد معامله شوید، تبدیل ۲۰۰ دلار دیگر به شما قرض می‌دهد تا با حاشیه سود بالاتر وارد معامله شوید.

فرض کنیم برای یک ارز افزایش ۱۰ درصدی را پیش‌بینی کرده‌اید، اگر با همان ۱۰۰ دلار وارد معامله شوید سود شما ۱۱۰ دلار خواهد بود. حال آنکه با انجام معامله تعهدی در تبدیل ارزش کل دارایی شما پس از قرض گرفتن از صرافی ۳۳۰ دلار خواهد بود. البته پس از اتمام معامله باید مبلغ قرض گرفته‌شده را به صرافی بازگردانید. به این ترتیب در مثال بالا ۲۰۰ دلار از ارزش کل دارایی پس از انجام معامله یعنی ۲۰۰ دلار به صرافی بازگردانده می‌شود و سهم شما از معامله ۱۳۰ دلار و سود شما ۳۰ دلار است. در این مثال با معامله تعهدی سود ۱۰ دلاری معامله انفرادی را سه برابر کرده‌اید.

زمانی که معامله برخلاف انتظار شما جهت‌گیری می‌کند، دارایی شما و صرافی همزمان در معرض خطر قرار می‌گیرد. اگر معامله طبق انتظار کاربر پیش نرود صرافی برای کاهش میزان خسارت و باز پس گرفتن قرض وارد عمل می‌شود. برای آشنایی بیشتر با معاملات تعهدی مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

قبل از اینکه به سراغ راهنمای گام گام انجام معامله تعهدی در اپلیکیشن تبدیل برویم باید با اصطلاحات این بازار آشنا شوید. این اصطلاحات به درک بهتر اطلاعات موجود در اپلیکیشن کمک می‌کنند.

اصطلاحات رایج در معاملات تعهدی

ممکن است هنگام مطالعه یا انجام معامله تعهدی با اصطلاحاتی از این دست روبه‌رو شوید:

  • خرید تعهدی (Long)

در خرید تعهدی کاربر با استفاده از اعتبار صرافی وارد معامله خرید می‌شود. برای مثال شما ۵۰۰ دلار برای خرید بیت کوین دارید، در خرید تعهدی می‌توانید به‌اندازه ۳ برابر وجه تضمین یا دارایی اولیه خود اعتبار بگیرید. یعنی می‌توانید به ارزش ۱۵۰۰ دلار بیت کوین خریداری کنید. قیمت بیت کوین که به‌صورت فرضی در زمان اخذ اعتبار ۳۰ هزار دلار بوده است به ۶۰ هزار دلار می‌رسد، در این حالت شما معامله را می‌بندید و پس از بازپرداخت مبلغ اعتبار به اضافه کارمزد تمدید ساعتی، سود خود را دریافت می‌کنید.

اما اگر در خرید تعهدی بازار مطابق میل شما رفتار نکند صرافی قبل از اینکه ارزش دارایی شما به‌اندازه یک سوم کاهش پیدا کند، معامله را لیکویید (Liquid) می‌کند. در ادامه بیشتر با این مورد آشنا می‌شوید.

  • فروش تعهدی (Short)

در فروش تعهدی شما با استفاده از اعتبار صرافی وارد معامله فروش می‌شوید. بیایید فرض کنیم شما ۱ بیت کوین موجودی دارید و با استفاده از اهرم ۳ برابری تبدیل ۲ بیت کوین دیگر دریافت می‌کنید. پس مجموعاً ۳ بیت کوین در اختیار شما است. این بیت کوین را در یک معامله شورت یا فروش به قیمت ۳۰ هزار دلار به فروش می‌رسانید و ۹۰ هزار دلار به‌دست می‌آورید.

در ادامه با ریزش قیمت بیت کوین تا ۲۰ هزار دلار، با ۹۰ هزار دلاری که در اختیار دارید قادر به خرید ۴.۵ بیت‌کوین خواهید بود که ۲ بیت کوین به‌همراه مجموع کارمزد تمدید پوزیشن به صرافی پس می‌دهید و ۲.۵ بیت کوین باقی خواهد بود بنابراین ۱.۵ بیت کوین سود می‌کنید.

  • پوزیشن (Position)

منظور از پوزیشن، مقدار موجودی هر ارز شما به تفکیک بازار و بدون احتساب بدهی را نمایش می‌دهد. یعنی اگر شما در بازار بیت کوین – تتر، ۱۰۰ تتر موجودی داشته‌باشید و ۲۰۰ تتر بدهی، پوزیشن تتر شما در این بازار منفی ۱۰۰ تتر است.

  • گرفتن اعتبار (Borrow)

منظور از گرفتن اعتبار همان گرفتن قرض از صرافی است. صرافی با در نظر گرفتن موجودی والت تعهدی، اعتباری را به شما اختصاص می‌دهد.

  • بدهی (Debt)

بدهی میزان اعتبار گرفه شده و مجموع کارمزد تمدید پوزیشن، به صرافی است.

در بازار معاملات تعهدی مفاهیم و اصلاحاتی دیگری نیز به کار برده می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. پس از نصب اپلیکیشن تبدیل برای انجام معاملات باید در یک آزمون یا کوئیز کوتاه شرکت کنید. این کوئیز با هدف سنجیدن دانش کاربر طراحی نشده‌است.

 هدف از طراحی این کوئیز یادآوری نکاتی است که به انجام معاملات تعهدی کمک می‌کند. پاسخ درست تمام سؤالات مشخص شده و هدف اطلاع‌رسانی است. در بخش قبلی با برخی از اصطلاحات بازار تعهدی آشنا شدید و در کوئیز نیز با این اصطلاحات روبه‌رو می‌شوید.

مفاهیم ضروری در معامله تعهدی تبدیل

در این بخش با اصطلاحاتی آشنا می‌شوید که برای انجام معاملات و درک سازوکار معامله تعهدی صرافی تبدیل به شما کمک می‌کند. قبل از ورود به معامله تعهدی باید با اصطلاحات مهم این بازار آشنا شوید.

کارمزد تمدید ساعتی پوزیشن

به‌عنوان مثال در صورتی که قصد تمدید قرارداد را داشته‌باشید باید «کارمزد تمدید ساعتی» یا Borrowing Interest Rate پرداخت کنید. در نظر داشته‌باشید که کارمزد تمدید ساعتی متغیر است و همراه با بازار حرکت می‌کند. صرافی تبدیل این تغییرات را به شما اطلاع می‌دهد.

صرافی تبدیل برای اینکه کارمزد تمدید ساعتی کمتری بپردازید، مطابق با موجودی شما اعتباری که دریافت کرده‌اید را به‌صورت خودکار پس از هر معامله یا هر ۳۰ دقیقه یکبار به صرافی باز می‌گرداند. به این ترتیب از میزان قرض یا اعتبار دریافتی کاربر کاسته شده و میزان کارمزد تمدید ساعتی اعتبار دریافتی نیز کمتر می‌شود.

لیکویید شدن دارایی

همان‌طور که در بخش قبلی اشاره کردیم منظور از لیکویید شدن یا Liquidation، نقد شدن دارایی است. زمانی سطح ریسک به سطح لیکویید شدن می‌رسد، صرافی پوزیشن را می‌بندد و اعتبار اختصاص داده‌شده به کاربر را پس می‌گیرد.

سطح ریسک لازم برای لیکویید شدن دارایی به کاربر اطلاع داده‌می‌شود، زمانی که ارزش دارایی به این سطح برسد دارایی وارد روند «لیکویید اجباری» می‌شود.

به‌عنوان مثال اگر با همان ۲۰۰ دلاری که از صرافی اعتبار گرفته‌ایم و ۱۰۰ دلاری که از ابتدا برای معامله کنار گذاشته بودیم وارد معامله شویم و اوضاع طبق انتظار ما پیش نرود، صرافی پوزیشن را نقد می‌کند. به‌عنوان مثال اگر سرمایه‌گذاری ۳۰۰ دلاری شما به کمتر از ۷۳ درصد یا سطح ریسک ۱.۱ برسد، فرایند لیکویید کردن فعال می‌شود. به‌عنوان مثال اگر ارزش کل دارایی به حدود ۲۲۰ دلار برسد، تبدیل به‌صورت خودکار معامله را نقد می‌کند. صرافی تبدیل پیش از آنکه ارزش دارایی به کمتر از یک سوم برسد معامله را می‌بندد و از بروز خسارت بیشتر جلوگیری می‌کند.

  • کارمزد لیکویید شدن (Liquidation Fee) با توجه به مقدار دارایی که در حال لیکویید است محاسبه و از حساب کاربر کسر می‌شود. صرافی مجاز است برای تکمیل روند لیکویید شدن از تمام دارایی وجود در کیف پول معامله تعهدی شما استفاده کند.
  • در زمان لیکویید شدن معامله امکان استفاده از کیف پول معامله تعهدی وجود ندارد. صرافی به‌صورت خودکار برای بازپرداخت قرض‌ها دارایی را می‌فروشد. برای انجام این فرایند، کارمزد لیکویید شدن از حساب شما کسر می‌شود.
  • نکته حائز اهمیت در لیکویید شدن دارایی این است که صرافی اعتبار داده شده را در قالب همان ارزی پس می‌گیرد که در اختیار کاربر گذاشته شده‌است. به‌عنوان مثال اگر اعتبار را در قالب تتر دریافت کرده باشید باید تتر به صرافی بازگردانید.

سطح ریسک حساب معامله تعهدی

برای اینکه وارد معامله تعهدی شوید باید سطح ریسک معامله را بدانید. در تبدیل سطح ریسک هر معامله پس از ایجاد پوزیشن به شما نمایش داده‌می‌شود. برای محاسبه «سطح ریسک حساب معامله تعهدی» (Margin level) فرمول زیر را از راست به چپ بخوانید:

سطح ریسک = ارزش کل پوزیشن / بدهی (مقدار کل اعتبار گرفته‌شده + مقدار کارمزد تمدید ساعتی پوزیشن)

عددی که از فرمول بالا به‌دست می‌آورید «سطح ریسک» نام دارد. همواره پیش از نهایی کردن یک پوزیشن میزان سطح ریسک را محاسبه کنید. هر اندازه سطح ریسک به ۱ نزدیک‌تر باشد، احتمال لیکویید شدن دارایی بالاتر می‌رود. سطح ریسک ۱.۵ یعنی معامله ریسک چندانی ندارید، ۱.۳ یعنی ریسک معامله اندکی بالاتر است و ۱.۱ نشان‌دهنده خطر بالای ورود به معامله است.

اما چرا سطح ریسک ۱.۱ برای لیکویید شدن در نظر گرفته‌می‌شود نه سطح ۱؟

صرافی در ازای اعتباری که در اختیار شما می‌گذارد کارمزد تمدید ساعتی یا Interest دریافت می‌کند. در بخش مربوط به لیکویید شدن گفتیم زمانی که ارزش کل دارایی به ۲۲۰ دلار برسد، فرایند لیکویید شدن آغاز می‌شود.

در مثال مذکور کاربر ۲۰۰ دلار اعتبار از تبدیل دریافت کرده است. صرافی با رسیدن قیمت به ۲۲۰ دلار پوزیشن را می‌بندد. از این مقدار ۲۰۰ دلار به‌عنوان بازپرداخت اعتبار به تبدیل بازگردانده می‌شود. پس از کسر سایر هزینه‌ها مانند هزینه کارمزد لیکویید شدن و کارمزد تمدید ساعتی، مبلغ باقی‌مانده به‌حساب کاربر باز می‌گردد.

به‌طور مثال کارمزد تمدید ساعتی ۲ تتر است اما لیکویید شدن روی ۲۲۰ اتفاق می‌افتد! چون ممکن است سفارش فروش بیت کوین یا تتر کاربر، روی رقمی کمتر از ۲۰۲ دلار بسته شده و صرافی متحمل خسارت شود. به همین دلیل صرافی قبل از رسیدن قیمت به ۲۰۲ دلار معامله را می‌بندد. در صورتی که پوزیشن با قیمت مناسبی بسته شود، بدهی صرافی کسر خواهد شد و هر چه باقی‌ماند به کیف پول شما بازگردانده خواهد شد که قابل انتقال به کیف پول اسپات است و قابلیت معامله و برداشت را دارد.

هشدار افزایش وجه تضمین

اگر هنگام انجام معامله با «هشدار افزایش وجه تضمین» (Margin Call) روبه‌رو شدید می‌توانید با کاهش دادن پوزیشن، اعتبارات دریافت شده یا قرض گرفته‌شده را بازپس دهید یا موجودی بیشتری به‌حساب معاملاتی اضافه کنید.

معمولاً زمانی مارجین کال دریافت می‌کنید که دارایی شما در آستانه لیکویید شدن باشد. در این صورت می‌توانید از یکی از دو راه بالا استفاده‌کنید. در صورتی که تصمیم گرفتید موجودی بیشتری را به کیف پول معامله تعهدی خود اضافه کنید، می‌توانید از جابه‌جایی کیف پول اسپات به معامله تعهدی استفاده نمایید. اما اگر بخواهید پوزیشن را کاهش دهید مطمئن شوید که گزینه «دریافت اعتبار خودکار» فعال نباشد، در غیراین صورت هنگام افزایش وجه تضمین، میزان بدهی یا قرض به صرافی را نیز افزایش می‌دهید.

به یاد داشته‌باشید که مسئولیت تمام معاملات تعهدی برعهده کاربر است و صرافی تبدیل مسئولیتی در قبال از دست رفتن تمام با بخشی از موجودی کاربر ندارد. از آنجایی که ریسک از دست رفتن تمام دارایی در بازار تعهدی وجود دارد، این بازار در مقایسه با بازار اسپات ریسک بیشتری نیز دارد. برای کسب اعتبار از صرافی تبدیل باید در صفحه معاملات تعهدی در اپلیکیشن تبدیل گزینه «گرفتن اعتبار خودکار» را انتخاب کنید.

معامله تعهدی در اپلیکیشن تبدیل

زمان آن رسیده است که با مراحل انجام معامله تعهدی در اپلیکیشن آشنا شوید:

مرحله اول: دانلود و نصب اپلیکیشن تبدیل

برای انجام معاملات تعهدی باید اپلیکیشن تبدیل را دانلود و نصب کنید. پس از باز کردن برنامه با تصویری مشابه تصویر زیر روبه‌رو می‌شوید.

ورود به اپ تبدیل

همان‌طور که مشاهده می‌کنید گزینه ثبت نام و ورود هم در بخش مرکزی صفحه قرار دارد این بخش را در تصویر با رنگ زرد مشخص کرده‌ایم و هم در سربرگ بالای صفحه که با کادر قرمز مشخص شده‌است. اگر کاربر تبدیل هستید، گزینه ورود را انتخاب کنید و اگر در تبدیل عضو نیستید در نسخه تحت وب صرافی تبدیل حساب کاربری بسازید و مراحل احراز هویت را کامل کنید. پس از کلیک روی گزینه ورود، تصویر زیر برای کاربران تبدیل نمایان می‌شود:

ورود به اپ تبدیل

در این صفحه می‌توانید با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود وارد حساب کاربری خود در تبدیل شوید. پس از ورود به‌حساب کاربری مطابق با تصویر زیر، «کیف پول» را از پایین صفحه انتخاب کنید:

در صفحه جدید دو گزینه اسپات و معامله تعهدی را مشاهده می‌کنید.

معامله تعهدی تبدیل

با کلیک روی گزینه معامله تعهدی وارد صفحه بعدی (شماره ۶) می‌شوید.

فعال‌سازی معامله تعهدی تبدیل

مرحله دوم: فعال‌سازی معامله تعهدی

در اولین مراجعه به اپلیکشن مطابق تصویر زیر در صفحه معامله تعهدی گزینه «فعال‌سازی معامله تعهدی» را مشاهده می‌کنید. پیش از فعال کردن این گزینه امکان انجام معامله تعهدی وجود ندارد.

با کلیک روی گزینه فعال‌سازی معامله تعهدی، پنجره بالا به‌صورت پاپ آپ باز می‌شود.

پس از انتخاب گزینه فعال‌سازی، فهرستی از اصطلاحات نمایش داده‌می‌شود، پیش از کلیک روی گزینه «مطالعه کردم و ادامه» این اصطلاحات را مطالعه کنید. در بخش ابتدایی این راهنما نیز به بررسی این اصطلاحات پرداختیم. پس از کلیک روی کادر قرمز رنگ وارد صفحه بعد می‌شوید.

در تصویر بالا آزمونی برای ارزیابی ریسک پیش روی شما گذاشته می‌شود. همان‌طور که پیشتر گفته شد هدف از طراحی این آزمون نمره‌دهی نیست. نتیجه آزمون تأثیری روی معاملات شما نمی‌گذارد، چرا که پاسخ درست هر یک از سؤالات در همین بخش نمایش داده‌می‌شود.

در بخش سؤالات ۱۰ سؤال را مشاهده می‌کنید. با کلیک روی پاسخ هر سؤال دایره کنار سؤال به‌رنگ سبز یا قرمز تغییر رنگ می‌دهد. دایره سبز پاسخ درست و دایره قرمز پاسخ اشتباه را نشان‌می‌دهد.

در تصویر بالا پاسخ درست با کادر سبز رنگ و پاسخ اشتباه با کادر قرمز مشخص شده‌است. به این ترتیب در حین پاسخ دادن به سؤالات جواب درست نیز به شما نمایش داده‌می‌شود و بدون انتخاب پاسخ‌های درست شما به مرحله بعدی منتقل نمی‌شوید. پس از اتمام پرسش‌نامه روی باکس کنار قوانین و مقررات کلیک کنید.

در مرحله بعدی شما به ۶ باز می‌گردید و یک پیغام مبنی بر فعال شدن معاملات تعهدی دریافت می‌کنید.

مرحله سوم: جابه‌جایی دارایی از کیف پول اسپات به کیف پول معامله تعهدی

اکنون زمان آن رسیده است که بخشی از دارایی تومانی، تتری یا ارزی خود را به کیف پول معامله تعهدی خود انتقال دهید. به این ترتیب آن بخش از دارایی شما که در کیف پول اسپات قرار دارد برای بازپرداخت اعتبارات یا انجام معاملات تعهدی به کار گرفته نمی‌شود.

 برای انتقال دارایی از کیف پول اسپات به تعهدی در تصویر شماره ۱۰ روی گزینه جابه‌جایی که با کادر قرمز رنگ مشخص شده‌است کلیک کنید. همان طور که مشاهده می‌کنید دیگر گزینه فعال‌سازی معامله تعهدی در این بخش نمایش داده نمی‌شود چرا که حساب تعهدی شما فعال شده‌است.

در تصویر شماره ۱۱ در باکس شماره ۱ بازار موردنظر را انتخاب کنید. بازار بیت کوین و تتر در این فهرست نمایش داده‌می‌شود. در مرحله بعدی از بین دو گزینه بیت کوین و تتر باید ارز موردنظر را برای انتقال انتخاب کنید.

 در نظر داشته‌باشید که اگر قصد خرید بیت کوین دارید باید تتر به‌حساب تعهدی خود واریز کنید و اگر قصد خرید تتر را دارید باید در والت تعهدی خود بیت کوین داشته‌باشید. ارزی که به کیف پول معامله تعهدی خود انتقال می‌دهید باید همان ارزی باشد که قصد دارید از صرافی اعتبار بگیرید.

بازاری که در این مرحله انتخاب می‌کنید روی ادامه معامله تأثیرگذار است. اگر قصد خرید بیت کوین با تتر را دارید باید از همین بازار برای جابه‌جایی ارز استفاده‌کنید. اگر از بازار تتر تومان، تتر به‌حساب تعهدی خود جابه‌جا کنید نمی‌توانید از این تتر در بازار بیت کوین تتر استفاده‌کنید و موجودی شما هنگام معامله تعهدی روی بیت کوین تتر صفر خواهد بود.

در باکس شماره ۳ مقدار ارز و با کلیک روی باکس ۴ جابه‌جایی را تایید کنید. در ادامه پیغامی مطابق با تصویر زیر دریافت می‌کنید که نشان‌می‌دهد جابه‌جایی موفقیت‌آمیز بوده است. اکنون با بازگشت به کیف پول معامله تعهدی در زیر باکس جست‌وجو، میزان دارایی خود را مشاهده می‌کنید.

مرحله چهارم: معامله تعهدی در تبدیل

اکنون باید به صفحه اصلی اپلیکیشن باز گردید و مطابق تصویر گزینه معامله را انتخاب کنید.

حال بالای صفحه سه گزینه برای سه نوع معامله در تبدیل را مشاهده می‌کنید. گزینه وسط معامله تعهدی را انتخاب کنید.

این صفحه معامله شما در بخش تعهدی صرافی تبدیل است. در این بخش به بررسی قسمت‌هایی می‌پردازیم که تصویر بالا با کادر قرمز رنگ و شماره مشخص شده‌است.

کادر شماره ۱: انتخاب بازار تعهدی

در این کادر بازاری که قصد خرید در آن را دارد انتخاب می‌کنید. در تصویر بازار انتخابی بیت کوین تتر بوده است.

کادر شماره ۲: خرید و فروش

در این کادر قرمز دو گزینه خرید و فروش را مشاهده می‌کنید. به یاد داشته‌باشید که از آنجایی که در بخش معامله تعهدی هستید منظور از خرید، خرید تعهدی و منظور از فروش، فروش تعهدی است.

کادر شماره ۳: گرفتن اعتبار خودکار

در کادر دوم عبارت «گرفتن اعتبار خودکار» را مشاهده می‌کنید. به‌صورت خودکار این گزینه فعال است. با غیر فعال کردن این گزینه معامله شما حتی اگر در بخش تعهدی ثبت شود نیز یک معامله اسپات به‌حساب می‌آید چرا که شما برای انجام معامله از اعتبار صرافی استفاده نمی‌کنید.

در این حالت کارمزدی هم بابت لیکویید شدن یا تمدید ساعتی از حساب شما کسر نمی‌شود. با فعال کردن این گزینه صرافی با در نظر گرفتن وجه تضمین (موجودی کیف پول معامله تعهدی شما) برای تأمین مابه‌تفاوت مبلغ معامله شما اعتبار تعیین می‌کند.

کادر شماره ۴: تعیین قیمت

در کادر بعدی نوع معامله شما به‌صورت تعیین قیمت یا Limit در نظر گرفته‌شده است. در حال حاضر در بخش معاملات تعهدی تبدیل تنها گزینه تعیین قیمت در اختیار شماست و برخلاف بازار اسپات گزینه خرید آنی را مشاهده نمی‌کنید.

کادر شماره ۵ و ۶: قیمت و مقدار

در دو کادر بعدی عبارت «قیمت واحد» و «مقدار» را مشاهده می‌کنید. در این بخش باید مقدار ارز موردنیاز و قیمت واحد را وارد کنید.

کادر شماره ۷: حجم معامله

در کادر شماره ۷ درصدهایی را مشاهده می‌کنید. این بخش برای تسریع عملکرد کاربر ایجاد شده‌است. با انتخاب یکی از این درصدها تعیین می‌کنید که به‌عنوان مثال ۵۰ درصد از دارایی شما به خرید ارز دیجیتال موردنظر اختصاص داده شود. به‌عنوان مثال اگر قصد داشته‌باشید ۵۰ درصد از دارایی خود را به تتر تبدیل کنید، در این بخش می‌توانید با انتخاب گزینه ۵۰ درصد، نیمی از دارایی خود را برای خرید تتر صرف کنید.

کادر شماره ۸: موجودی

در کادر شماره ۸ عبارت «موجودی» درج شده‌است. در این بخش مجموع موجودی کیف پول معامله تعهدی شما و حداکثر اعتباری که می‌توانید از صرافی دریافت کنید، نمایش داده‌می‌شود. در حال حاضر صرافی برای معامله تعهدی اهرم ۳ برابری را در نظر گرفته است. به این ترتیب اگر ۱۰ تتر در کیف پول معامله تعهدی خود داشته‌باشید، موجودی شما در این بخش ۳۰ تتر خواهد بود. از این میزان ۲۰ تتر بدهی شما به صرافی است.

کادر شماره ۹: مبلغ کل سفارش

 در کادر بعدی «مبلغ کل سفارش» درج شده‌است. شما می‌توانید به‌جای انتخاب درصدهای کادر شماره ۷، مقدار کل را به‌صورت دستی وارد کنید. مقدار وارد شده نمی‌تواند بیش از میزان کل موجودی شما باشد. حداقل میزان سفارش نیز ۱۰ تتر است.

کادر شماره ۱۰: اعتبار گرفته‌شده

در این کادر اعتبار گرفته‌شده نمایش داده‌می‌شود. همان طور که مشاهده می‌کنید در تصویر بالا موجودی با مبلغ کل سفارش برابر است. این بدان معناست که از تمام اعتباری که صرافی برای موجودی کیف پول درنظر گرفته، استفاده شده‌است. میزان موجودی کیف پول در این تصویر ۱۴ تتر بوده‌است و در میزان اعتبار گرفته‌شده با کسر موجودی کیف پول برابر با ۲۸.۷۴ تتر است.

اگر از درصدها استفاده‌کنید یا به‌صورت دستی مبلغی پایین‌تر از سقف موجودی را وارد کنید، میزان اعتبار گرفته‌شده کمتر می‌شود.

کادر شماره ۱۱: خرید

پس از بررسی اطلاعات روی گزینه خرید کلیک کنید.

کادر شماره ۱۲: نمودار قیمت

در کادر کنار بازار نیز علامتی را مشاهده می‌کنید که نشان‌دهنده نمودارهای قیمت است. با ورود به این بخش می‌توانید با مشاهده نمودارها و بررسی اطلاعات مربوط به آخرین معاملات انجام شده در بازار در مورد معامله تعهدی خود تصمیم‌گیری کنید.

در سمت چپ تصویر نیز سفارش‌های خرید به‌رنگ سبز و سفارش‌های فروش به‌رنگ قرمز مشخص‌شده‌اند. شما می‌توانید از همین بخش قیمت سر خط فروش و خرید را نیز مشاهده کنید. در پایین صفحه نیز پوزیشن‌ها، سفارش‌های فعال و دارایی خود را مشاهده می‌کنید.

مرحله آخر: تأیید سفارش

در این پنجره اطلاعات مربوط به معامله نمایش داده‌می‌شود، میزان کارمزد، مقدار کارمزد پرداختی و مقدار بیت کوین دریافتی را مشاهده و در صورت صحت اطلاعات روی «تایید» کلیک کنید. در مرحله بعد پیامی مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن عملیات دریافت می‌کنید و معامله شما به فهرست خرید یا فروش اضافه می‌شود. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید کنار سفارشی که شما ثبت کرده‌اید یک دایره زرد رنگ پدیدار شده‌است که وضعیت شما را در صف خرید نشان‌می‌دهد.

 در انتهای همین صفحه در بخش دارایی‌ها می‌توانید سطح ریسک معامله را ملاحظه کنید. 

بازپرداخت اعتبار

اکنون شما اولین معامله تعهدی خود را در تبدیل ثبت کرده‌اید و در این مرحله به فکر بازپرداخت اعتبار هستید. همان طور که گفته شد، بازپرداخت اعتبارات خودکار انجام‌می‌شود. صرافی به‌صورت خودکار پس از هر معامله یا هر ۳۰ دقیقه یکبار برای باز پس گرفتن اعتبارات اقدام می‌کند. هدف از انجام این کار به حداقل رساندن میزان بدهی کاربر به صرافی است بنابراین اگر کاربر در والت تعهدی دارایی داشته‌باشد از این موجودی برای بازپرداخت بدهی استفاده می‌شود.

در صورتی که کاربر قادر به بازپرداخت بدهی نباشد، صرافی از صندوق بیمه یاInsurance Fund برای تأمین خسارت وارد آمده استفاده می‌کند و کارمزدهایی که کاربر می‌پردازد نیز به صندوق واریز می‌شود.

معامله تعهدی معامله به پشتوانه صرافی است.

در بسیاری از موارد با بررسی روند بازار، به‌خوبی رفتار آن را در روزها و ماه‌های آتی پیش‌بینی می‌کنید اما سرمایه کافی برای استفاده از این موقعیت‌ها را در اختیار ندارید؟ در این صورت بهترین گزینه برای شما معامله تعهدی است.

در این حالت شما با اعتبار صرافی و در محدوده قوانینی که صرافی تعیین می‌کند، وارد معامله می‌شوید و سود خود را چند برابر می‌کنید. پس از تثبیت سود نیز اصل اعتباری که از صرافی دریافت کرده‌اید را به همان شکل گرفته‌شده باز می‌گردانید. به‌عنوان مثال اگر از صرافی تتر قرض گرفته‌اید باید تتر بازگردانید و غیره.

حال اگر به هر دلیلی پیش بینی شما درست از آب درنیاید و معامله‌ای که با اعتبار صرافی ثبت کرده‌اید به‌سمت ضرر آفرینی حرکت کند، صرافی پیش دستی می‌کند و قبل از اینکه کار از کار بگذرد با بستن معامله اعتبار اختصاص داده‌شده را پس می‌گیرد و کارمزدها را نیز از مبلغ باقی‌مانده تأمین می‌کند. به این ترتیب صرافی در معاملات تعهدی زیان نمی‌بیند.

قیمت ارز دیجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط