تحریم تتر علیه ایران

آیا تتر برای ایرانیان مسدود می‌شود؟ راهکار چیست؟

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که «افزایش رواج رمزارزها به‌عنوان روش پرداخت، آن‌ها را بیشتر در معرض خطرات تحریم قرار می‌دهد. بدین ترتیب، صنعت رمزارز شامل شرکت‌های فناوری، صرافی‌ها، مدیران، ماینرها، ارائه‌دهندگان کیف پول و کاربران، در جلوگیری از سوءاستفادهٔ افراد تحت تحریم از رمزارزها و دورزدن تحریم‌ها و اجرای سیاست خارجی آمریکا و منافع امنیت ملی نقش مهمی ایفا می‌کنند».

این خبر، زنگ خطری برای ایرانی‌ها بود؛ می‌خواهیم به ابعاد مختلف این رویداد بپردازیم و راهکار ارائه دهیم.

این خبر، چقدر جدی است؟

در این بیانیه، تأکید زیادی به رعایت موارد گفته‌شده، گردیده‌است. عمدهٔ نگرانی که وجود دارد این است که مطابق با این بیانیه، دیگر ایرانیان نمی‌توانند در بازار رمزارزها فعالیت داشته‌باشند. اما ساختار ارزهای دیجیتال آیا بدان‌صورت است که بتوان به‌سادگی از حضور دیگران در آن مانع شد؟

در پاسخ باید گفت بهتر است به وضعیت موجود نگاه کنیم. همان‌طور که می‌دانید، اکثر صرافی‌های بین‌المللی، از حضور ایرانیان در صرافی خود ممانعت به عمل می‌آورند و اگر بفهمند با آی‌پی ایران وارد حساب خود شده‌اید، خطر مسدودشدن حساب شما وجود دارد. هم‌چنین مدت زیادی از خبر اجباری‌شدن احراز هویت در بایننس نیز نمی‌گذرد. نکته‌ای که بر آن تأکید داریم، این است که هم‌اکنون نیز تمام تلاش برای جلوگیری از حضور ایرانی‌ها در حوزهٔ رمزارزها انجام می‌شود. اما با این حال شما می‌توانید با ثبت‌نام و احراز هویت در یک صرافی معتبر ایرانی مانند صرافی ارز دیجیتال تبدیل، به معامله بپردازید.

پس نگرانی جدید کجاست؟

اگر دقت کنید، بسیاری از معاملات در حوزه‌ی کریپتو، بر پایه‌ی ارز تتر (USDT) انجام می‌شود. تتر (USDT)، یک استیبل‌کوین است. استیبل‌کوین، کوینی است که توسط یک شرکت متمرکز عرضه می‌شود و پشتوانه‌ای دارد. USDT نیز توسط شرکت هنگ‌کنگی «Tether Limited» عرضه می‌شود و پشتوانه‌ی آن دلار آمریکا است.

نگرانی از آن‌جا شکل می‌گیرد که این احتمال وجود دارد که شرکت تتر، تصمیم بگیرد تترهای کاربران تحت تحریم را مسدود (فریز) گرداند. همان‌طور که می‌دانید، ایران جزء کشورهای تحت تحریم آمریکاست و در صورت رخ‌دادن این اتفاق، دارایی تتر کاربران ایرانی (در صورت شناسایی)، مسدود خواهدشد.

حالا چه می‌شود؟

یکی از فلسفه‌های پیدایش ارزهای دیجیتال، تمرکززدایی بود؛ بدین‌معنا که کشور یا نهادی نتواند بر بازار آن تمرکز و سلطه داشته‌باشد. باید دید آیا جامعهٔ جهانی ارزهای دیجیتال قبول می‌کند این‌گونه به‌سادگی دولت یک کشور در بازار مداخله کند یا خیر؛ یعنی هنوز نمی‌توان به‌طور قطع مطمئن بود که اتفاق بدی قرار است بیفتد؛ بلکه صرفاً احتمال آن وجود دارد که تتر ایرانی‌ها مسدود شود و از همین جهت باید دنبال راهکار برای آن بود.

راهکار چیست؟

بسیاری از ارزهای دیجیتال، غیرمتمرکز هستند؛ به‌طور مثال بیت‌کوین غیرمتمرکز است و هیچ نهادی نمی‌تواند آن‌را بلوکه کند. یک راهکار می‌تواند این باشد که عمدهٔ دارایی‌های خود را در ارزهای غیرمتمرکز سرمایه‌گذاری کنید. راهکارهای جایگزین نیز وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. در این‌جا خوب است صرافی ارز دیجیتال تبدیل را بشناسیم و بعد بتوانیم توضیح دهیم.

صرافی ارز دیجیتال تبدیل

تبدیل، یک صرافی ارز دیجیتال معتبر ایرانی است که با پشتیبانی بیش از ۲۰۰ رمزارز و ارائه‌ی ابزار حرفه‌ای معامله مانند حد ضرر و OCO، در تلاش است دغدغه‌های کاربران ایرانی را رفع کند. از همین رو تبدیل، راهکارهایی برای پیشگیری از مسدودشدن تتر شما ارائه می‌کند.

ارز دیجیتال دای (DAI)، جایگزینی برای تتر

همان‌طور که اشاره شد، تتر یک رمزارز متمرکز است که ارزشی معادل [تقریباً] یک دلار دارد و از همین رو بسیار مورد استفاده است. حالا فرض کنید از یک رمزارز دیگر استفاده کنید که همانند تتر، ارزشی معادل [تقریباً] یک دلار دارد، اما غیرمتمرکز است. یکی از این ارزها که اخیراً بسیار مورد توجه قرار گرفته‌است، ارز دیجیتال دای (DAI) است. این ارز به‌خاطر ساختار غیرمتمرکز خود، نمی‌تواند برای یک سری افراد بلوکه شود و از این جهت، بیانیه‌ی دولت آمریکا، مشکلی برای ایرانیان ایجاد نمی‌کند. پشتوانهٔ این ارز، دلار آمریکا نیست، بلکه ارزش دای با استفاده از وام وثیقه‌ای در اتر (ETH)، ارز رمزنگاری‌شده‌ی اتریوم، حفظ می‌شود. صرافی تبدیل این امکان را فراهم کرده‌است که بتوانید ارز دیجیتال دای (DAI) را بر بستر خرید آسان، خرید و فروش کنید.

برای آموزش خرید و فروش دای (DAI) بر بستر خرید آسان نیز می‌توانید به راهنمای تبدیل مراجعه کنید.

تغییر آدرس برداشت و محدودبودن زمان استفاده از آدرس

اصولاً صرافی‌های خارجی چگونه می‌توانند متوجه شوند شما ایرانی هستید؟ احتمالاً اگر با آی‌پی ایران وارد آن‌‌ها شوید، یا این‌که با VPN از طریق کشورهای مختلفی به وارد شوید، ممکن است شما را شناسایی کنند و مشکل‌آفرین باشد. راه دیگر نیز این است که به‌هرحال فعالیت در صرافی خارجی، به احتمال قوی نیاز دارید تتر یا ارز دیگری را به کیف پول صرافی خارجی خود واریز کنید. یا ممکن است بخواهید مقداری از دارایی خود را از کیف پول صرافی خارجی، به صرافی ایرانی واریز کنید. همان‌طور که می‌دانید، یک تراکنش واریز یا برداشت، آدرس مبدأ و آدرس مقصد دارد. حالا فرض کنید آدرسی که صرافی ایرانی به شما می‌دهد، ثابت باشد و یا این‌که از الگوی خاصی پیروی کند. از نظر فنی می‌تواند امکان آن وجود داشته‌باشد که صرافی ایرانی، ردیابی شود.

نکتهٔ مهم اما این‌جاست که تبدیل، آدرس واریز دوره‌ای به کاربران خود می‌دهد و حتیٰ اگر مستقیم از کیف پول صرافی خارجی خود به کیف پول صرافی تبدیل خود واریز کنید، احتمال ایجاد مشکل بسیار کم است. درواقع آدرس‌های اختصاص‌داده‌شده به واریز کاربران، زمان‌دار است. هم‌چنین برای برداشت ارزهای دیجیتال از تبدیل، در بعضی شبکه‌ها، آدرس اختصاص‌داده‌شده به‌صورت دوره‌ای تغییر می‌کند تا مشکلی پیش نیاید.

سخن آخر

در این مطلب از راهنمای تبدیل، خبر هشدار وزارت خزانه‌داری آمریکا به فعالان حوزه‌ی رمزارزها را مرور کرده و ابعاد مختلف آن‌را بررسی کردیم و دریافتیم با روش‌هایی مثل استفاده از ارز دیجیتال دای (DAI) به‌عنوان جایگزین تتر، می‌توان از مشکلات احتمالی، جلوگیری کرد. تبدیل امکان خرید و فروش دای را بر بستر خرید آسان فراهم کرده‌است. هم‌چنین تبدیل، آدرس‌های زمان‌دار واریز و برداشت، می‌دهد که سبب می‌شود قابل شناسایی و ردیابی نباشد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید