دیگر نیازی نیست نگران محدودیتهای واریزی خود در صرافیهای ارز دیجیتال باشید. از این پس در صرافی تبدیل میتوانید بهصورت نامحدود واریز خود را انجام دهید. اما این کار چطور امکان پذیر است؟ برای واریز بهصورت نامحدود چه روشهایی وجود دارد؟ چه مراحلی را برای واریز نامحدود به صرافی تبدیل باید طی کنید؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به پاسخ تمامی این پرسشها دست یابیم.
شما میتوانید با «سرویس واریز شناسهدار صرافی تبدیل» بدون محدودیت به حساب صرافی خود ریال واریز کنید. این واریزها با شماره شبا انجام میشوند و مبلغ از شماره شبای مبدأ به شبای مقصد انتقال مییابد.
برای انتقال وجه بهصورت شبا به شبا سه راهکار وجود دارد:
- سامانه ساتنا
- سامانه پایا
- انتقال حساب به حساب بانکی (فقط بانک ملت)
شما بهازای هر شماره حسابی که در سایت ثبت کنید، برای انجام تراکنشها یک کد شناسه از سایت تبدیل دریافت خواهید کرد. پس از آنکه کد را دریافت کردید، با استفاده از آن هر زمان که بخواهید میتوانید مبلغ موردنظر خود را از طریق سامانههای مذکور به حساب صرافی تبدیل واریز کنید.
برای خرید ارز دیجیتال، از صرافی تبدیل استفاده کنید.
در این مقاله میخوانید:
مراحل واریز مبلغ بالای ۲۵ میلیون تومان به صرافی تبدیل
۱- وارد بخش داشبورد خود در سایت تبدیل شوید.

۲- روی بخش «کیف پول» در سمت راست صفحه کلیک کنید.

۳-در صفحه جدید، دو بخش «دارایی تومانی» و «دارایی تتری» را در بالای صفحه مشاهده میکنید. زیر بخش دارایی تومانی دو گزینه را خواهید دید: «واریز» و «برداشت». گزینه «واریز» را انتخاب کنید.

۴- در منوی جدید از شما درخواست شده مبلغ مورد نظر و کارت بانکی خود را انتخاب کنید. اما این قسمت برای واریز مبالغ زیر ۲۵ میلیون تومان است. روی گزینه «واریز مبالغ بالای ۲۵ میلیون تومان» در بالای منو کلیک کنید.

۵- در منوی جدید، میبایست ابتدا حساب بانکی خود را انتخاب کنید، بدین منظور روی گزینه «انتخاب حساب جهت واریز» کلیک کنید و پس از انتخاب حساب مورد نظرتان، گزینه «تایید» را بزنید.


پس از تایید حساب، کد شناسه شما نمایش داده خواهد شد که باید آن را هنگام واریز به حساب صرافی تبدیل در نرم افزار بانکی خود وارد کنید.

این کد در قالب پیامک نیز به شماره تلفن همراه شما ارسال خواهد. محتوای پیامک به شرح تصویر زیر است:

۶- پس از انجام مراحل فوق، میبایست روش مورد نظرتان را برای واریز وجه انتخاب کنید؛ همانطور که ذکر شد، برای انتقال مبالغ بالای ۲۵ میلیون تومان به صرافی تبدیل سه راهکار وجود دارد، شما میتوانید از طریق سامانه ساتنا، پایا و همچنین از طریق انتقال حساب به حساب بانکی (فقط بانک ملت) اقدام کنید. جهت یادگیری نحوهی واریز ساتنا و پایا در همراهبانکهای مختلف، این مقاله را مطالعه نمایید.
روش حساب به حساب
روش حساب به حساب برای واریز به حساب صرافی تبدیل مختص حسابهای بانک ملت است. شما میتوانید در هر ساعت از شبانه روز با استفاده از اپلیکیشن «همراه بانک ملت» انتقال وجه را به حساب صرافی تبدیل انجام دهید. مدت زمان انجام تراکنش در روش حساب به حساب ۲۰ دقیقه و سقف تراکنش نیز ۱۰۰ میلیون تومان است. توجه فرمایید که برای این کار میبایست مبلغ را به شماره حساب صرافی تبدیل که همان ۱۰ رقم آخر شماره شبا است، واریز نمایید.
مراحل واریز به روش حساب به حساب
۱- وارد نرمافزار «همراه بانک ملت» شوید.
۲- در گوشه سمت راست پایین صفحه روی علامت سه خط کلیک کنید و سپس گزینه «انتقال وجه» را انتخاب کنید.


۳- در زیرمنوی جدید گزینه «حواله بانک ملت» را انتخاب کنید.

۴- در صفحه پرداخت میبایست شماره حساب صرافی تبدیل (۱۰ رقم آخر شماره شبا تبدیل) را در قسمت «شماره حساب» وارد کنید. سپس مبلغ مورد نظر را وارد کرده و روی دریافت رمز پویا کلیک کنید. سپس شناسه واریز دریافتی از تبدیل را در قسمت «شناسه واریز» در انتهای صفحه وارد نمایید.

۵- در آخر گزینه «پرداخت» را لمس کنید تا واریز به حساب صرافی تبدیل انجام شود.
مروری بر سامانه ساتنا

ساتنا را میتوان راحتترین روش نقل و انتقال بانکی در ابعاد بزرگ به شمار آورد و آن را جایگزین چکهای بینبانکی دانست. این سامانه علاوه بر پشتیبانی از پرداخت آنلاین، کاربران را قادر میسازد تا با مراجعه حضوری به بانک، مبلغ موردنظر خود را پرداخت کنند.
ویژگیهای سامانه ساتنا
- ساتنا همه روزه بهجز جمعهها، از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ بعدازظهر به مشتریان خدمترسانی میکند.
- سامانه ساتنا عملیات انتقال وجه را حداکثر طی نیم ساعت به انجام میرساند.
- کارمزد انتقال وجه در ساتنا ۰.۰۲ درصد مبلغ تراکنش و سقف کارمزد ۲۵ هزار تومان است.
روش آنلاین
در این روش از حواله ساتنا، لازم است وارد همراهبانک و اپلیکیشنهای موبایل خود شوید. در مرحله بعد نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. بعد از آن وارد مرحله انتقال پول یا واریز وجه شوید و با وارد کردن شماره شبای مقصد، مبلغ مورد نظرتان را وارد کنید تا در ساعت مشخص، وجه واریزشده به حساب مقصد بنشیند.
روش حضوری
در روش حضوری، لازم است شما حضوراً به شعب بانک مراجعه کنید. متصدی بانک فرمی در اختیار شما قرار میدهد؛ بعد از پر کردن آن فرم و همچنین ارائه مدارک هویتی، درخواست واریز وجه از طریق سامانه ساتنا را به بانک ارائه میدهید.
در صورتی که درخواست واریز وجه بیشتر از ۵۰ میلیون را دارید و همچنین دسترسی به همراهبانک و اینترنت بانک ندارید، باید از این شیوه برای انتقال پول در روش ساتنا استفاده کنید.
آیا انتقال وجه در سامانه ساتنا محدودیت دارد؟
در نرمافزارهای آنلاین بانکی، تمامی پرداختهای ۵۰ میلیون تومانی و بالاتر با استفاده از سامانه ساتنا قابل انجام است. سقف انتقال وجه در روش حضوری سامانه ساتنا نامحدود است، اما سقف حواله از طریق موبایل بانک و اینترنت بانکها ۲۰۰ میلیون تومان است.
مروری بر سامانه پایا

پایا یک سیستم انتقال وجه آنلاین بین بانکی است. این یک سیستم الکترونیکی جامع برای تبادلات بین بانکی است که پرداختهای خرد از حساب یک نفر در بانک به حساب فرد دیگری در یک بانک دیگر انتقال داده میشود.
برای استفاده از سامانه پایا میتوانید وارد وبسایت بانکداری اینترنتی بانک خود شوید و عملیات انتقال وجه را از طریق گزینه مربوط به سامانه پایا انجام دهید. همچنین میتوانید بهصورت حضوری به شعب بانک موردنظر مراجعه و فرم دستور پرداخت را تکمیل کنید.
ویژگیهای سامانه پایا
- اگر حواله پایا طی روز و ساعت کاری صادر شود، وجه موردنظر همان روز به حساب مقصد انتقال مییابد. اما اگر حواله در روزهای تعطیل و یا خارج از ساعت کاری بانکها صادر شود، در روز کاری بعد به حساب مقصد واریز خواهد شد.
- مدتزمان هر تراکنش از طریق سامانه پایا در بانکها از ۳۰ دقیقه تا یک ساعت متغیر است.
- سقف انتقال وجه در سامانه پایا حداکثر ۱۰۰ میلیون تومان است. لذا برای انتقال مبالغ بالای ۱۰۰ میلیون تومان باید بهصورت چند حواله مجزا وجه موردنظر خود را انتقال دهید.
توضیحات تکمیلی
در ادامه میخواهیم به بررسی ویژگیها و جزییات سامانههای ساتنا و پایا، مزایا و معایب هر کدام، کارمزدها، محدودیتها، زمان انجام تراکنش و غیره بپردازیم تا در نهایت یک مقایسه جامع بین این دو سامانه داشته باشیم.

ساتنا چیست؟
سامانه تسویه ناخالص آنی که به اختصار «ساتنا» نامیده میشود، سامانه الکترونیکی است که برای انجام نقل و انتقالات پولی میان تمامی بانکها و موسسههای بزرگ مالی راهاندازی شده است.
سامانه ساتنا به دو روش آنلاین و حضوری، پول را بین بانکها منتقل میکند. تمامی مبادلات بینبانکی سامانه ساتنا بهصورت آنی انجام میشوند. تسویه تمامی مبادلات بین بانکی نیز در لحظه انجام میشود، لذا انتقال وجه در آن قطعی است و امکان برگشت وجه یا لغو آن وجود ندارد.
به هرکدام از دستورهای پرداختی که در سامانه ساتنا صادر میشوند، یک شماره ۱۶ رقمی اختصاص مییابد تا از تکرار یک تراکنش در شبکه بانکی کشور جلوگیری شود. در ضمن، ساتنا منحصر به حساب خاصی نیست و تمامی انواع حسابهای کوتاهمدت، جاری و پسانداز میتوانند دستور پرداخت صادر کنند.
سامانه ساتنا در چه ساعاتی فعال است؟
سامانه ساتنا هرروز بهجز جمعهها، از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر (و در برخی بانکها تا ۲ بعدازظهر) به تمامی مشتریان بانکهای سراسر کشور خدمترسانی میکند. سامانه ساتنا عملیات انتقال را نهایتاً طی نیم ساعت تکمیل میکند.
در صورت بروز مشکل در ساتنا، چگونه حواله خود را پیگیری کنیم؟
اگر در فرایند انتقال وجه با سامانه ساتنا با مشکل مواجه شدید یا از سوی بانک اختلالی ایجاد شد، اصلاً نگران نباشید، چون میتوانید به دو روش مشکل را پیگیری کنید:
- میتوانید بهصورت حضوری به نزدیکترین شعبه بانک خود مراجعه کنید و مشکل به وجود آمده را پیگیری کنید.
- با شماره تماسی که بانک موردنظر بهصورت اختصاصی برای سامانه ساتنا اعلام کرده است تماس بگیرید.
نکته مهم انتقال وجه از طریق ساتنا به صرافی تبدیل
انتقال وجه در سامانه ساتنا تنها بر اساس شماره شبایی که کاربر در فرم پرداخت وارد میکند، صورت میگیرد. در تراکنشهایی که شماره شبا ثبت میشود، هنگام واریز وجه، سایر اطلاعات کاربران ازجمله نام و نام خانوادگی بررسی نمیشوند. پس بهتر است، پس از وارد کردن شماره شبا حتماً آن را چک کنید.
آیا انتقال وجه در سامانه ساتنا محدودیت دارد؟
انتقال وجه ساتنا، همچون سایر اقسام انتقال وجه در سیستم بانکی کشور ما، دارای محدودیتها و شرایط خاصی است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت:
- انتقال وجه از طریق سامانه ساتنا، با شماره کارت و شماره حساب، انجام نگرفته و صرفا با شماره شبای حساب مقصد، امکانپذیر میباشد.
- انتقال وجه ساتنا، در نحوه حضوری، سقف و حداکثر نداشته، اما در روش اینترنتی، دارای سقف بوده و از یک بانک به بانک دیگر، متفاوت میباشد.
- در سامانهها و نرمافزارهای آنلاین بانکی، تمامی پرداختهای ۵۰ میلیون تومانی و بالاتر با استفاده از سامانه ساتنا قابل انجام است.
- سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا به مبلغ دلخواه مشتری امکانپذیر بوده و اگر از داخل شعبه انجام گیرد نامحدود است، اما سقف واریز ساتنا از طریق موبایل بانک و اینترنت بانکها با هم متفاوت است.
- امکان واریز تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان برای کاربران فراهم است.
- اگر بخواهید وجه موردنظر را بهصورت حضوری واریز کنید با هیچ محدودیتی روبهرو نخواهید شد. با آنکه گفته میشود انتقال وجه ساتنا در شعبهها محدود نیست، اما با توجه به قوانین بانک مرکزی درمورد مبارزه با پولشویی، باید علت این جابهجایی آنهم با مبالغ بالا، شفاف شود.

کارمزد انتقال وجه در ساتنا چقدر است؟
کارمزد انتقال وجه در سامانه ساتنا ۲ صدم درصد مبلغ هر تراکنش و سقف آن ۲۵ هزار تومان است. به عنوان مثال، اگر بخواهید مبلغ ۵۰ میلیون تومان را که حداقل دستور پرداخت در ساتنا است پرداخت کنید، ملزم به پرداخت ۱۰ هزار تومان کارمزد هستید.
چگونه از طریق سامانه ساتنا تراکنشهای خود را انجام دهیم؟
مشتریان هر بانک برای واریز وجه از حساب خود به حساب سایر بانکهایی که عضو سامانه ساتنا باشند باید دستور پرداخت خود را در قالب فرمی به نام دستور پرداخت الکترونیک بینبانکی تکمیل کنند. سپس، بانک مبدأ بر اساس این دستور پرداخت، وجه موردنظر را در همان روز به حساب موردنظر انتقال میدهد.
مراحل واریز وجه ساتنا به روش حضوری
- فرد پس از مراجعه به بانک و تکمیل فرم دستور پرداخت، آن را به همراه مدارک احراز هویت و سایر مدارک مربوطه به متصدی بانک تحویل میدهد.
- مشخصات فردی مشتری که در فرم پرداخت نوشته شده با مدارک احراز هویت او تطبیق داده میشود.
- پس از تأیید مشخصات و بررسی شرایط، وجه تعیینشده از حساب فرد برداشت شده و انتقال موردنظر از طریق سامانه ساتنا صورت میگیرد.
زمان برداشت از حساب مبدا و واریز به حساب مقصد در سامانه ساتنا چقدر است؟
اگر تاریخ ثبت فرم درخواست انتقال مصادف با یکی از روزهای تعطیل رسمی باشد، بانک در اولین روز کاری بعد از روز تعطیل، وجه را منتقل خواهد کرد. در غیر این صورت مبلغ در همان روز منتقل خواهد شد.
مزایای سامانه ساتنا
امنیت
یکی از مهمترین مزایای ساتنا بالا رفتن ضریب امنیت در انواع نقل و انتقالها است، بهخصوص وقتی مبلغ مورد نظر بالا باشد. ساتنا احتمال سرقت دارایی را به صفر رسانده و انتقال وجوه بینبانکی را ایمن کرده است. همچنین امکان بازگشت تراکنش، جابهجایی و لغو آن وجود ندارد.
سرعت
ساتنا سرعت بالایی در انتقال وجه دارد و حداکثر تا نیم ساعت مبلغ موردنظر را منتقل میکند.
عدم نیاز به مراجعه حضوری
نیازی نیست که گیرنده وجه بهصورت حضوری به بانک مراجعه کند.
چه بانکهایی عضو سامانه ساتنا هستند؟
اکثر بانکهای کشور در سامانه ساتنا عضو هستند که عبارتاند از: «بانک توسعه، صادرات، اقتصاد نوین، انصار، ایرانزمین، آینده، پارسیان، پاسارگاد، پست بانک ایران، تجارت، توسعه تعاون، خاورمیانه، دی، قرضالحسنه رسالت، رفاه، مؤسسه اعتباری توسعه، سامان، سینا، شهر، سپه، سرمایه، صادرات ایران، صنعت و معدن، کارآفرین، کشاورزی، گردشگری، مسکن، ملت و ملی ایران.»
بنابراین با استفاده از هریک از این بانکها میتوانید فرایند واریز به صرافی تبدیل را بهراحتی به انجام برسانید.

پایا چیست؟
سامانه پایا امکان تبادلات بینبانکی را بهصورت آنلاین برای مشتریان خود فراهم کرده است. علاوهبراین، به کمک این سامانه، بانکهای عضو سامانه پایا میتوانند با توجه به درخواست کاربر، دستور واریز و یا برداشت وجوه را به حسابهای سایر بانکها به صورت خودکار صادر نمایند.
واریز مستقیم پایا چگونه صورت میگیرد؟
واریز مستقیم پایا نوعی پرداخت است که طی آن صاحب حساب به بانک خود اجازه میدهد که در بازههای زمانی خاص، مبالغی را از حساب وی برداشت کند و به حساب اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر در همان بانک یا بانکهای دیگر انتقال دهد.
مثلاً، فرض کنید که برای انجام معاملات در صرافی تبدیل، میخواهید هر ماه مقدار مشخصی تتر تهیه کنید تا از آن طریق در لحظه بتوانید سفارشهای خرید خود را ثبت کنید.
در این صورت، کافی است یکبار اطلاعات لازم را در سامانه پایا وارد کنید. با توجه به نیاز خود، گزینههای مختلف را تعیین کنید و سپس میتوانید واریز خود را بهصورت خودکار به انجام برسانید. توجه داشته باشید که این وجوه دقیقاً در زمانیهایی که شما از الآن تعیین میکنید به حساب اشخاص یا طبق مثال، به حساب صرافی تبدیل واریز میشوند و مبلغ موردنظر تا رسیدن زمان تعیینشده در حساب شما باقی میماند.
مزایای سامانه پایا
زمانبندی انتقال وجه
از طریق پایا میتوانید دستور پرداخت یا انجام انتقال وجه را به روزهای آتی موکول کنید. با استفاده از سامانه پایا نقلوانتقال وجه از سپرده شما در بانک به حسابهای غیرمتمرکز حداکثر تا ۴۸ ساعت و به حسابهای متمرکز سایر بانکها حداکثر تا ۲۴ ساعت انجام میشود.
انتقال وجه گروهی
از طریق سامانه پایا امکان ثبت انتقال وجه گروهی نیز وجود دارد؛ یعنی میتوانید چندین انتقال وجه را در تاریخی معین انجام دهید.
عدم نیاز به مراجعه حضوری و افزایش امنیت
با استفاده از سامانه پایا دیگر نیازی به حملونقل چک و مراجعه حضوری به بانک دریافتکننده وجه ندارید، درنتیجه، احتمال سرقت چک و مفقود شدن آن به صفر میرسد. همین امر درنهایت موجب افزایش ضریب امنیت نقلوانتقال پولی و سرعت در حواله وجه به حسابهای موجود در سایر بانکها میگردد.
عدم نیاز به حسابهای بانکی متعدد برای انجام تراکنش در بانکهای مختلف
کاربران فقط میتوانند از یک حساب و در یک بانک برای تمامی پرداختیها و دریافتیهای خود استفاده کنند و دیگر نیازی نیست که در چند بانک حسابهای متعدد افتتاح کنند.
زمانبندی انجام تراکنشها در سامانه پایا به چه صورت است؟
اگر حواله پایا طی روز و ساعت کاری بانکها صادر شود، وجه موردنظر همان روز به حساب مقصد انتقال مییابد. اما اگر حواله در روزهای تعطیل و یا خارج از ساعت کاری بانکها صادر شود، در روز کاری بعد به حساب مقصد واریز خواهد شد.
آیا انتقال وجه در سامانه پایا محدودیت دارد؟
محدوده انتقال وجه در سامانه پایا حداقل یک ریال و حداکثر ۹۹۹,۹۹۹,۹۹۹ ریال است. برای نقلوانتقلات بیش از این مبلغ یا باید از سامانه ساتنا استفاده کنید یا بهصورت چند درخواست مجزا وجه موردنظر خود را انتقال دهید. در ساتنا جمع مبلغ انتقالات در یک دستور پرداخت محدودیت ندارد.
از آنجایی که برگشت یا حذف دستور پرداخت پس از صدور پیام و تسویه در سامانه پایا ناممکن است، به کاربران این سامانه توصیه میکنیم که با دقت بسیاری فرم مربوطه را تکمیل کنند تا مشکلی در خصوص واریز وجه به حساب موردنظر در بانک مقصد به وجود نیاید. بدیهی است اگر کاربری هنگام تکمیل فرم مربوطه اطلاعات غلط ارائه دهد، بانک ارسالکنندهی دستورِ پرداخت، هیچگونه مسئولیتی را در این مورد نخواهد پذیرفت.
چگونه از سامانه پایا استفاده کنیم؟
برای استفاده از سامانه پایا میتوانید بهصورت حضوری به شعب بانک موردنظر مراجعه و فرم دستور پرداخت را تکمیل کنید. همچنین میتوانید وارد وبسایت بانکداری اینترنتی بانک خود شوید و عملیات انتقال وجه را انجام دهید.
- خدمات سامانه پایا ۷ دوره کاری دارند و در طول ۲۴ ساعت و طی بازههای زمانی متفاوت پول را از مشتری دریافت و تسویه میکنند.
- مدتزمان هر تراکنش از طریق سامانه پایا در بانکها از ۳۰ دقیقه تا یک ساعت متغیر است.
تفاوت سامانه ساتنا با پایا
سامانه پایا و ساتنا هردو جز سامانههایی هستند که برای انتقال وجه بین بانکهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. هر دوی این سامانهها مطمئناند و بالاترین سرعت انتقال را دارند ولی هر یک از این دو سامانه شرایط و قوانین خاص خودشان را دارند:
- متغیر بودن زمان انتقال: همان طور که گفته شد سامانه ساتنا انتقال وجه را نهایتا در نیم ساعت انجام میدهد. ولی سیستم پایا همین عملیات انتقال وجه را در یک ساعات ثابت انجام میدهد و انتقال وجه آنی ندارد.
- تفاوت سقف انتقال وجه: طبق بخشنامهای که بانک مرکزی در دی ماه سال ۱۴۰۰ به بانکها داده محدودیتی برای انتقال وجه در سامانه ساتنا اعمال شده است. به این صورت که حداقل مبلغ ۵۰ میلیون تومان و حداکثر ۲۰۰ میلیون تومان است. در سامانه پایا نیز سقف انتقال ۱۰۰ میلیون تومان است.
- نحوه انتقال وجه: در سامانه ساتنا تسویه حساب و واریز وجه به حساب مشتری به شکل یک تراکنش و در زمان درخواست به بانک مرکزی و همچنین بانک مقصد ارسال میشود. این زمان در بانکهای مختلف معمولا بین ۲ ثانیه تا ۲۰ دقیقه است. اما در سامانه پایا ارسال به بانک در ساعتهای مشخص صورت میگیرد و به صورت گروهی از بانک مبدا به بانک مقصد انجام میشود.
2 پاسخ
سلام و خدا قوت.
صرافی تبدیل در مسیر رشد و پیشرفت قرار دارد و در آینده ای نزدیک به یکی از صرافی های لول بالای کشور تبدیل خواهد شد.
چگونه می شود مبلغ موجودی را به حساب خودم برگردانم