حد ضرر و OCO (One-Cancels-the-Other) سفارشهایی هستند که معاملهگران با استفاده از آنها میتوانند میزان سود و زیان خود را در معاملات کنترل کنند و مدیریت ریسک داشتهباشند.
این دو قابلیت پیشتر از این برای سفارشات فروش در صرافی ارز دیجیتال تبدیل قابل استفاده بودند. از این پس کاربران تبدیل میتوانند با استفاده از این قابلیت بهترین نقاط خرید را در قیمتهای بالاتر یا پایینتر از قیمت فعلی انتخاب کنند.
خرید حد ضرر و نحوه استفاده از آن
فرض کنید انتظار دارید قیمت بیتکوین که در حال حاضر ۲۵٬۰۰۰ تتر است، در صورت عبور از ناحیه مقاومت ۳۰٬۰۰۰ تتر، یک جهش قیمتی قابل توجه تجربه کند. در این حالت قطعا میخواهید که از این جهش نهایت سود را کسب کنید، اما از سمت دیگر نمیخواهید که در معامله عجله کنید و در صورت ریزش قیمت بیتکوین، دچار ضرر شوید. اینجاست که حد ضرر خرید به کمک شما میآید. در این نوع از سفارشات خرید، عددی را به عنوان «قیمت فعالسازی» و عددی بالاتر از آن را (در حد ۱ یا ۲ درصد بالاتر) به عنوان «قیمت سفارش» وارد میکنید. در صورت رسیدن قیمت ارز دیجیتال به قیمت سفارش، سفارش خرید شما بهصورت خودکار و با قیمت سفارش ثبت میشود.
برای استفاده از این قابلیت، طبق تصویر زیر در صفحه اول تبدیل ارز دیجیتال مدنظر خود را پیدا و بر روی گزینه خرید و فروش (۱) کلیک کنید.
سپس از بین بازارهای تتری و تومانی (۲-۱)، یکی را انتخاب کنید.
در صفحه خرید و فروش و در بخش مربوط به خرید ابتدا بر روی گزینه ۱-۲ کلیک کنید و سپس، «حد ضرر» (۲-۲) را انتخاب نمایید.
در کادر ۳-۲ و ۴-۲، «قیمت فعالسازی» و «قیمت سفارش» را طبق توضیحات بالاتر وارد کنید. در بخش ۵-۲ مقدار دارایی مدنظر را وارد میکنید. همچنین در بخش ۶-۲ میتوانید درصد مشخصی از داراییتان را برای معامله تعیین کنید. در مرحله آخر روی «خرید» کلیک کنید.
راهنمای استفاده از OCO خرید
اما اگر بخواهیم برای خرید در زمان ریزش بازار هم برنامه داشته باشیم باید چه سفارشی انجام دهیم؟ با استفاده از ابزار OCO خرید، در عین تلاش برای کسب سود از جهش قیمتی ارز دیجیتال، میتوانید خود را برای ثبت سفارش خرید در قیمتهای ارزانتر از قیمت فعلی نیز آماده کنید. OCO در واقع ترکیبی از «سفارش حد ضرر» و «سفارش با تعیین قیمت» است. برای شروع، در بخش ۱-۲ گزینه OCO را انتخاب کنید. در صفحه جدید، شما میتوانید عددی پایینتر از قیمت فعلی را در کادر «قیمت هدف» وارد کنید تا در صورت کاهش قیمت ارز دیجیتال تا آن قیمت، برای شما سفارش خرید ثبت شود. «قیمت فعالسازی» و «قیمت سفارش» نیز همانند حالت خرید حد ضرر قرار دهید.
مثالی از سفارش خرید OCO
به این مثال توجه کنید. اگر قیمت فعلی بیتکوین را ۲۵٬۰۰۰ تتر فرض کنیم و قصد داشته باشیم در قیمت ۲۲٬۰۰۰ تتر خرید کنیم، ۲۲٬۰۰۰ را در کادر «قیمت هدف» (۱-۳) وارد میکنیم. اگر در قیمت ۳۰٬۰۰۰ تتر مقاومتی وجود داشتهباشد و رشد قیمت نیز ممکن باشد، «قیمت فعالسازی» (۲-۳) را بر روی قیمت ۳۰٬۰۰۰ تتر تنظیم میکنیم تا از سود جا نمانیم.
در بخش ۳-۳، «قیمت سفارش» را کمی بالاتر یا پایینتر از قیمت فعالسازی (بنا بر استراتژی که مدنظر داریم) قرار میدهیم. در بخش ۴-۳ نیز ارزش کل سفارش را مشاهده میکنید. در گام آخر روی «خرید» کلیک کنید.
6 Responses
مفید بود
ممنون
ممنون از راهنمایی شما
سپاس از تیم کارشناسان صرافی تبدیل بابت اطلاعات ارزشمند و مفید
سلام و وقت به خیر
ممنون از نظر ارزشمندتون
امیدواریم معاملات پرسودی را تجربه کنید.
سلام ، با توجه به توضیحات خرید حد ضرر ، برای ارز سولانا که در قیمت ۱۵۱.۳ قرار داشته قیمت فعالسازی ۱۵۱.۵ قرار دادم و قیمت سفارش ۱۵۳ قرار دادم .در صورتی که قیمت اصلا به ۱۵۳ نرسیده ولی خرید انجام شده ،مگر نباید به قیمت سفارش برسد تا سفارش انجام شود پس چرا سفارش پایان یافته؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز وقت بخیر قیمت سفارش (۱۵۳) اشاره به قیمتی دارد که شما انتظار داشتید که خرید شما در آن نقطه انجام شود، اما اگر بازار به قیمت فعالسازی رسید، سفارش فعال شده و خرید انجام میشود.